Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου;...

Την απόφασή του για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κώστας Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός θα προβεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο σε τηλεοπτικό «διάγγελμα», με στο οποίο δεν θα μιλά ξεκάθαρα για εκλογές. Την Πέμπτη το πρωί, ο Καραμανλής,θα συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις με τις οποίες και θα ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό το σενάριο κυκλοφορεί από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία. Εφόσον ο κ. Καραμανλής προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών τις επόμενες ημέρες, τότε αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Οκτωβρίου, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 30 ημερών από την ημέρα διάλυσης της Βουλής.
epirusgate

Ο Σισσέ σε διαφήμιση της Wind...


http://blog-my69.blogspot.com/

ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ !...


Philips Brilliance PowerSensor, Η οθόνη σβήνει όταν απομακρύνεστε


Το κύριο χαρακτηριστικό των οθονών Brilliance LCD της Philips με τεχνολογία PowerSensor είναι ο ενσωματωμένος αισθητήρας που εντοπίζει την παρουσία του χρήστη μπροστά στην οθόνη. Με την απομάκρυνση του χρήστη, η οθόνη σκοτεινιάζει και η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 50%, ενώ μόλις ο χρήστης επιστρέψει, η οθόνη επανέρχεται αυτόματα στην κανονική της κατάσταση. Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει ο ίδιος την απόσταση από την οθόνη, σύμφωνα με την οποία θα ενεργοποιείται ο αισθητήρας.Ο αισθητήρας PowerSensor λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες, όπως έχει αποδειχτεί, δεν παρεμβαίνουν στον υπόλοιπο ηλεκτρονικό εξοπλισμό του γραφείου, όπως το ασύρματο πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα ακουστικά, τα κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. Το PowerSensor μπορεί να διακρίνει την παρουσία του χρήστη οπουδήποτε σε απόσταση από 30 εκ. έως 120 εκ. Επιπρόσθετα, λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το PC ή το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα και τίθεται σε λειτουργία άμεσα, σε αντίθεση με τις συμβατικές οθόνες των υπολογιστών, που ενεργοποιούν το σύστημα screen save μετά από αρκετά λεπτά αδράνειας, χωρίς να εξοικονομούν καθόλου ενέργεια.Το ύψος της προσαρμόζεται έως και 70 χλστ. για να προσφέρει την ιδανική θέση σώματος, ενώ σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών εξασφαλίζουν μέγιστη ποιότητα για την όραση. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία SmartImage βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας, την ποιότητα των χρωμάτων και την ευκρίνεια σε εικόνες και βίντεο, ενώ η τεχνολογία SmartContrast 12000:1 εγγυάται πλούσιο μαύρο και περισσότερο ζωντανή απεικόνιση. Χάρη στη τεχνολογία ελέγχου και αλγόριθμων TrueVision πραγματοποιείται η ρύθμιση και ο συντονισμός της οθόνης, ενώ με την ενσωματωμένη τεχνολογία SmartControl II ο χρήστης καθοδηγείται απλά και εύκολα, μέσω γραφικών, στη ρύθμιση όλων των παραμέτρων και των λειτουργιών της οθόνης. To επίσης ενσωματωμένο στερεοφωνικό σύστημα αποτελείται από δύο υψηλής ποιότητας στερεοφωνικά ηχεία.
www.techblog.gr

"Celebration" μόνο με τη Madonna!


Εδώ και καιρό, όλοι περιμέναμε το video για το "Celebration", το νέο single της Madonna που έχει προκαλέσει τα σχόλια του μουσικού κοινού! Τόσο αρνητικά, όσο και θετικά!
Τα γυρίσματα του video, έγιναν στο Μιλάνο, της Iταλίας και είναι μια δυνατή συνεργασία της Madonna με τον σκηνοθέτη Jonas Akerlund, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του "Ray of Light".
H superstar, εμφανίζεται στο video ντυμένη σαν "Material Girl" και πλαισιώνεται από τους καλύτερους χορευτές, του Sticky 'n Sweet Tour, ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν, οι λίγες και ξαφνικές εμφανίσεις της Lola Leon, κόρης της Madonna και του μοντέλου και Dj πια, Jesus Luz!
Απολαύστε το...
www.mad.gr

Απολίθωμα 50.000.000 ετών!

Για 33 ολόκληρα χρόνια ο ωκεανογράφος Ρeter Α. Rona αναζητούσε ένα αρχαίο ζώο χωρίς επιτυχία. Ένα ζωντανό απολίθωμα στα βάθη του Βόρειου Ατλαντικού που πιθανόν να είναι από τα παλαιότερα του κόσμου, ηλικίας 50 εκατ. ετών. Οι «Νew Υork Τimes» τον παρομοίασαν με τον καπετάνιο Αχαάβ, τον ήρωα του μυθιστορήματος του Χέρμαν Μέλβιλ που είχε ως στόχο ζωής να βρει τη λευκή φάλαινα, τον Μόμπι Ντικ. Για κάποιους το έργο δεν είναι απλά περιπέτεια αλλά τραγωδία, η αέναη πάλη του ανθρώπου με τη φύση. Αυτή έδωσε και ο ωκεανογράφος. Οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Το κήτος έκοψε το πόδι του Αχαάβ, τον καταδίκασε να ζει με φιλντισένιο, παρασύροντάς τον σε μια ναυτική ιστορία εκδίκησης και τον σκότωσε. Ο Rona το βρήκε επίσης, αλλά ήταν πολύ πιο τυχερός από τον καπετάνιο.
http://www.tanea.gr

Δείχνουν έξοδο σε Αλαβάνο

Λύση στο πρόβλημα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ με τη σταδιακή αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου από τη θέση του επικεφαλής θα επιχειρήσει να δώσει το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου, η οποία διαπιστώνει από τις δημοσκοπήσεις πως η παρατεταμένη κρίση μπορεί να στοιχίσει την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού αναγνωρίζοντας πλέον το αδιέξοδο στις σχέσεις Τσίπρα- Αλαβάνου σκέφτονται να προτείνουν προς τα δύο μέρη να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συναινέσουν ώστε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση θα προκαθοριστεί ένας χρονικός ορίζοντας κατά τον οποίο η ηγετική σκυτάλη θα παραδοθεί στον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα. Το σχέδιο αυτό θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται τις επόμενες ημέρες και προϋποθέτει συναντήσεις τόσο με τους κ.κ. Αλαβάνο και Τσίπρα όσο και με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Google Chrome κερδίζει ώθηση από τη Sony, το Opera φτάνει στην έκδοση 10

Η Sony ανακοίνωσε ότι οι υπολογιστές Vaio θα πωλούνται στην αμερικανική αγορά με το Google Chrome προεγκατεστημένο, ενώ η νορβηγική Opera Software παρουσίασε την έκδοση 10 του δικού της προγράμματος πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Το Chrome παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και σήμερα βρίσκεται στην τέταρτη θεση της αγοράς των browser, θα μπορούσε όμως να αυξήσει το μερίδιο του στην αγορά έπειτα από την πρώτη σχετική συμφωνία της Google με κατασκευαστή υπολογιστών. Η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η απόφασή της βασίζεται στην «ποιότητα και τις λειτουργίες» του Google Chrome. Ο εκπρόσωπος της Google Έιταν Μπενκούγια αρνήθηκε να αποκαλύψει στο Reuters τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας και λεπτομέρειες όπως ποια μοντέλα Vaio θα πωλούνται με το Chrome ως προεπιλεγμένο λογισμικό πλοήγησης. Ανέφερε πάντως ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να συνάψει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές.

Είναι τρελός ο ...οπαδός!

1 στα 4 κινητα θα εχουν προσβαση Ιντερνετ το 2014


Αν πιστέψουμε τις προβλέψεις της Forrester Research, το 2014 ένας στους τέσσερεις Δυτικοευρωπαϊους θα έχουν κινητό με πρόσβαση στο internet. Η αγορά της Δυτικής Ευρώπης και μόνο, αναμένεται να μεγαλώσει στα 344 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του 2014. Το σημαντικό στοιχείο της είδησης είναι η στόχευση της έρευνας και πρόβλεψης στην Δυτική Ευρώπη και μόνο, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες με smartphones θα είναι σίγουρα περισσότεροι στην Ευρώπη των 27. Ακόμα ένα συγκλονιστικό στοιχείο είναι το εξής: “The recession is forcing many consumers to reduce their spending, but they aren’t cutting out their mobile subscriptions altogether”, συμφωνα με την ForresterΕίναι ξεκάθαρο πλέον γιατί οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τρέχουν να παρουσιάσουν τα δικά τους app store και παρουσιάζουν κινητά τηλέφωνα με χαμηλές τιμές αλλά με πρόσβαση στο internet και καλούς browsers. Το κομμάτι της πίτας είναι τεράστιο και η αγορά των χρηστών με mobile πρόσβαση στο internet έχει να προσφέρει πολλά λεφτά σε διαφημίσεις αλλά και αγορά μουσικής και applications. Μην απορείτε γιατί η HTC, η Samsung και η Nokia παρουσιάζουν mid end κινητά με μεγάλες ή σχετικά μεγάλες οθόνες αφής αλλά μέτρια κάμερα και design. Όλες οι εταιρείες θέλουν να κερδίσουν περισσότερους χρήστες με χαμηλό budget ενώ παράλληλα προσπαθούν να διατηρήσουν αποστάσεις από τα high end κινητά κάθε σειράς ώστε να είναι διακριτή η διαφορά σε στυλ, επιδόσεις και τιμή.Στην φωτογραφία βλέπετε το Nokia 5530 XpressMusic με τιμή στα €199 προ φόρων. www.pestaola.gr