Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Πράσινη» κόντρα στο Νομαρχιακό για τη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου

alt
 Ενδοπασοκική μάχη αποδείχθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου. Με την πρόταση του συμβούλου Τάκη Μεταλληνού συμφώνησε η παράταξη Πουλημένου αλλά όχι οι σύμβουλοι της δικής του παράταξης...
Παρόντες στη συνεδρίαση, ο βουλευτής του ΚΚΕ (και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος) Μπάμπης Χαραλάμπους, ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Αντώνης Γεωργόπουλος, η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΣΥ Κέρκυρας Ντ. Ιωάννου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Α. Μαρτζούκος.

Με τρεις απόψεις

Η συζήτηση για το αν θα πρέπει να μετεγκατασταθεί αμέσως το νοσοκομείο ανεξαρτήτως προσλήψεων ή αν θα πρέπει να διεκδικηθούν πρώτα προσλήψεις για να γίνει δεκτή από την τοπική κοινωνία η μεταφορά, άλλαξε ρότα και μετατράπηκε σε... αριθμολογία για το πόσα άτομα προσωπικό είναι τα απολύτως αναγκαία για τη μεταφορά.
Οι τρεις γραμμές που επικράτησαν στη συζήτηση, αναφέρονται στη διεκδίκηση 50 προσλήψεων, στη διεκδίκηση 150 προσλήψεων ή στη λειτουργία του μισού (σε εμβαδό) κτιρίου, όσο είναι και το ποσοστό των πληρωμένων θέσεων από τον οργανισμό του νοσοκομείου.

Ενδοπασοκική διαμάχη

Ο Τάκης Μεταλληνός πρότεινε την άμεση μετεγκατάσταση με την προϋπόθεση πρόσληψης 50 ατόμων, υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί μία ρεαλιστική διεκδίκηση στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Πρόταση που έγινε δεκτή από την παράταξη της πλειοψηφίας, όχι όμως και από τους συμβούλους της παράταξης Μαχειμάρη οι οποίοι εμφάνισαν άλλες και... περισσότερες γραμμές. Ο Αλέκος Μιχαλάς υποστήριξε ότι θα πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι, ο Στάθης Κουλουρίδης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 άτομα.
Θέση δεν πήρε ο Κώστας Γρηγορόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα αναλάβει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου σήμερα ή, το αργότερο, αύριο.
Η πρόταση Μεταλληνού, αφού κατέδειξε την απουσία συνοχής στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (το οποίο και... εκτός Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε επίπεδο στελεχών, δεν εμφανίζει ενιαία θέση), υπερψηφίσθηκε τελικά από την πλειοψηφούσα παράταξη αλλά όχι από τους συμβούλους της παράταξης Μαχειμάρη.

Δικό της ψήφισμα η ΝΑΣΥ

Οι σύμβουλοι της ΝΑΣΥ απέφυγαν να μιλήσουν για αριθμό προσλήψεων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει δυναμική διεκδίκηση της αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της πλήρωσης όλων των κενών θέσεων προσωπικού.

Οι εκπρόσωποι ιατρών και εργαζομένων

Ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Αντώνης Γεωργόπουλος πρότεινε τη μεταφορά στο νέο κτίριο αλλά να λειτουργήσει το μισό: «Με το σημερινό προσωπικό, οι προδιαγραφές του νόμου, οι οποίες επιβάλλουν τρία άτομα ανά κρεβάτι, δείχνουν να είναι δυνατόν να λειτουργήσουν μόνο 130 κρεβάτια και τα υπόλοιπα τμήματα να κλειδωθούν».
Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο υπερασπίστηκε τη θέση να γίνουν πρώτα 150 προσλήψεις και μετά να γίνει η μεταφορά. Μάλιστα η κυρία Ιωάννου δήλωσε ότι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και προανήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας και στη συνέχεια 24ωρη απεργία αλλά δεν καθόρισε ακριβώς το χρόνο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολύ σοβαρές διαπιστώσεις που οδηγούν σε ανησυχητικά συμπεράσματα ως προς την παροχή περίθαλψης στο νοσοκομείο.
Φαίνεται, από όσα ειπώθηκαν, πως η κατάσταση στο νοσοκομείο χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός διότι συνταξιοδοτούνται γιατροί, γίνονται συνέχεια αιτήσεις για αποσπάσεις σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου ή σε άλλες περιοχές. Έτσι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου και τον πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ κινδυνεύουν με κλείσιμο η παιδιατρική κλινική, η νευρολογική, δεν υπάρχει ήδη δερματολόγος και νευροχειρούργος ενώ ο παθολογοανατόμος είναι σε απόσπαση στο Υπουργείο. Πολλά δε τμήματα σήμερα λειτουργούν οριακά και με την αποχώρηση ενός ατόμου θα σταματήσουν να λειτουργούν.
http://www.corfupress.com

Παρά τις μωροφιλόδοξες μεθοδεύσεις...3 Δήμοι στην Κέρκυρα!


3(ή 4)Δήμοι
στην Κέρκυρα!

Πληροφορίες του autenergos.blogspot.com/ για την Καλλικράτεια Κέρκυρα οδηγούν σε τρεις Δήμους στο Νησί.
Δεν είναι δυνατόν εκτιμούν παράγοντες που έχουν καλή γνώση των εξελίξεων να γίνεται μια μεγάλη ιστορική ανατροπή αλλά τελικά να προσαρμόζεται σε ορέξεις ή προσωπικούς σχεδιασμούς σημερινών δημάρχων ή «προστατών» της Κέρκυρας. Και βέβαια όχι παραπέρα γιγάντωση του Δ. Κερκυραίων.
Αν όμως η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, συμβιβαστεί πανελλαδικά με συμφέροντα καπάτσων τοπαρχών υπουργών-βουλευτών και βέβαια Δημάρχων ή άλλων μωροφιλόδοξων (που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή για απάτες κατά του λαού), θα υποχωρήσει και στην Κέρκυρα σε 4 δήμους:
- Νότου (Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων, Αχιλλείων).
- Κερκυραίων (όπως σήμερα με μικροδιευθετήσεις)
- Κέντρου (Παρελίων,Παλαιοκαστριτών, Φαιάκων. Θα προστεθούν και κάποια πολύ μικρά τμήματα από τους Δήμους Αχιλλείων, Κερκυραίων, Κασσωπαίων και ίσως Θιναλίων).
- Βορρά (Κασσωπαίων, Θιναλίων, Εσπερίων, Αγ. Γεωργίου).
Ας γίνει κατανοητό, οι δήμοι πρέπει να είναι ισχυροί και λειτουργικοί και όχι ευκαιριακά «ιδιοκτησιακοί».

…δάκρυα χαράς! (Τζούλια Αλεξανδράτου)

tzoulia-alexandratou-dvd-red-duckling
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα… Αυτή είναι…
Δεν πάνε να φτάσουν το 1 λίτρο βενζίνης στα 2 ευρώ;
Δεν πάνε να φτάσουν το Φ.Π.Α. Στο 50%;
Δώστε στο (Νεο)Έλληνα ΣΕΞ και τα ξεχνάει όλα!
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 200.000 dvd εξαφανίστηκαν σε μια μέρα για να δει ο λαός τη Τζούλια να παίζει με σαμπάνιες!
Αλήθεια ρε Γιωργάκη γιατί δεν το σκέφτεσαι να της κάνεις μια σύμβαση με το δημόσιο;
Να με θυμηθείς πως σε χρόνο ρεκόρ θα βρεις λεφτά!
(Άσε που θα προσφερθεί κανένας Ζαχόπουλος να την …μονιμοποιήσει, οπότε θα έχει θέμα να ασχοληθεί ο λαός κανένα δίμηνο!) 

Το ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με την ιστορία

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε πριν από τις εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να επιτύχει,δεν ξέρω αν είχε συνειδητοποιήσει, αν είχε διανοηθεί πόσο σύντομα θα καλείτο να αποδείξει ότι έχει σχέδιο όχι απλά για την αναδιάταξη της οικονομίας της χώρας, αλλά για τη σωτηρία της από την βέβαιη χρεοκοπία.
Πολλοί ερμήνευσαν τη χθεσινή δραματική ομιλία του πρωθυπουργού ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ως μια προσπάθεια προλείανσης του εδάφους για τη λαίλαπα των σκληρών οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα. Όσο πιο μαύρη η περιγραφή της κατάστασης, τόσο πιο εύκολη η αποδοχή των μέτρων αυτών, αφού επί της ουσίας το όλο ζήτημα τίθεται στη βάση του διλήμματος «σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία».

Μπορεί πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου να μίλησε σε τόσο δραματικούς τόνους, όσο δεν χρησιμοποίησε -τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση- κανείς άλλος πρωθυπουργός, όμως οι αριθμοί έχουν τη δική τους αμείλικτη πραγματικότητα που δεν επιδέχεται παρερμηνειών. Βρισκόμαστε ante portas της χρεοκοπίας, με άδηλο το μέλλον ως προς τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας , αν και πότε αυτή θα επιτευχθεί. Και το κυριότερο, με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Οι μέρες αυτές κρίνουν το μέλλον της. Υπό αυτή την έννοια ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται αυτή την ώρα σε ένα πραγματικό ραντεβού με την ιστορία. Με την τροπή που έχουν λάβει σήμερα τα γεγονότα, ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, είτε το επεδίωξε είτε όχι, θα μείνει στην ιστορία. Είναι καταδικασμένος να κριθεί και να συγκριθεί ιστορικά, από την ώρα που του πέταξε στα χέρια την απασφαλισμένη νάρκη της ελληνικής οικονομίας, ο μοιραίος για την πορεία της χώρας, τέως πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής.
Η νάρκη έσκασε στα χέρια του σημερινού πρωθυπουργού. Και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σήμερα δύο δρόμους. Είτε θα καταφέρει να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, οπότε θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα, ισάξιος του βαρέος ονόματος που φέρει, είτε θα γραφτεί με μαύρα γράμματα, ως πρωθυπουργός επί των μερών του οποίου η Ελλάδα επτώχευσε. Μέση οδός δεν υπάρχει.
Η κρίση μπορεί μπορεί να γίνει ευκαιρία για τη χώρα, έχει πει κατ’ επανάληψη, μπορεί όμως να γίνει ευκαιρία και για τον ίδιο. Εξαρτάται από τους χειρισμούς του.
Από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, έγινε φανερό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πλήρη συναίσθηση της ιστορικής του ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά απέναντι στη χώρα την ίδια.
«Θα δώσω όλο μου το είναι, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε μετά την πρώτη θητεία να πούμε ότι σώσαμε τη χώρα από την καταστροφή και βάλαμε τα θεμέλια της Ελλάδας των αξιών. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου απέναντι σε όλα τα αρνητικά σενάρια» είπε και υπογράμμισε: «Όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος, θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση που χρειάζεται για να αποφύγουμε τα χειρότερα, ακόμη κι αν ορισμένες αδικούν. Για να σώσουμε την Ελλάδα, τους πολίτες και τα παιδιά μας από οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει το εφιαλτικό ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας, από τον όλεθρο που μπορεί να σημαίνει να μην καταφέρουμε να χρηματοδοτήσουμε συντάξεις και εισοδήματα».

Όλα θα εξαρτηθούν από το σχέδιο που θα κληθεί να εφαρμόσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Αν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες πως αυτή η μάχη είναι μια εθνική υπόθεση, που αφορά το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν ικανοποιήσει το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού , που σημαίνει πως οι κατέχοντες πλούτο θα συνεισφέρουν ό,τι τους αναλογεί και οι φοροφυγάδες θα αναγκασθούν για πρώτη φορά και εκείνοι να πληρώσουν φόρους. Στην αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας μείζονος κοινωνικής αναταραχής που θα θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή της χώρας και θα οδηγήσει στην αποτυχία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Επιπλέον, θα πρέπει να τρέξει παράλληλα ένα ουσιαστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα Ανάπτυξης που θα αποδώσει μεσομακροπρόθεσμα, αφού είναι βέβαιο ότι τα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα με σκοπό τη μείωση του ελλέιμματος και του χρέους, από μόνα τους είναι βέβαιο ότι θα απονεκρώσουν σταδιακά την οικονομία της χώρας.

ΥΓ
Είναι εντυπωσιακό το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην πολιτική! Να πέφτει ο κλήρος της σωτηρίας της χώρας στο Γιώργο Παπανδρέου, ένα πολιτικό που μπορεί για πολλούς να «πάτησε» στο όνομα «Παπανδρέου». Όμως το όνομα αυτό, εκτός από εφαλτήριο, αποτελεί και ένα αμείλικτο σημείο σύγκρισης, όταν η ιστορία έχει πλέον κρίνει και αξιολογήσει τους Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου.
Στον Γιώργο Παπανδρέου, τον πολιτικό που αμφισβητήθηκε - όσο ελάχιστοι - από το ίδιο του κόμμα και από εκείνους που – σκοπίμως – παρέβλεψαν μια κρίσιμη παράμετρο: Ότι πήρε στους ώμους του και το ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ άσχημη στιγμή, το 2004, με προδιαγεγραμμάνη την εκλογική ήττα, στην προσπάθεια του Κώστα Σημίτη να αποφύγει την ήττα αυτή και να σώσει την υστεροφημία του. Για να ξεκινήσει την πορεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες μετά, με το αρνητικό πρόσημο του εκλογικού αποτελέσματος και με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο και τις ικανότητές του να φουντώνει μέρα με τη μέρα.
Ο Σημίτης του παρέδωσε ένα κόμμα που ξεκινούσε μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και μείωσης της εκλογικής του δύναμης, ενώ ο Καραμανλής του παρέδωσε μια χώρα χρεοκοπημένη.
manier

Ο γιος του Αλογοσκούφη δουλεύει στην Goldman Sachs?


Η Goldman Sachs έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας με τα περίφημα swaps του 2001 και είναι επόμενο οτιδήποτε κινείται γύρω από τον ξένο οίκο να κεντρίζει την προσοχή όλων μας. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον Σπύρο Αλογοσκούφη, γιο του Γ. Αλογοσκούφη, πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αποχώρησε από τη θέση του τον Ιανουάριο του 2009. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο Σπύρος Αλογοσκούφης εργαζόταν από την άνοιξη του 2009, και πιθανόν συνεχίζει να εργάζεται, στην Goldman Sachs στην Ασία. Φέρεται να ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες (dealings) σε συμβόλαια futures. Σημειώνεται ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Yale και έχει κάνει τουλάχιστον ένα καλοκαίρι πρακτική (intership) στην Goldman Sachs, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής. Το σύνολο του κυριακάτικου Τύπου γράφει για το "σπίτι με τα πολλά projects", την Goldman Sachs. Τον αμερικανικό οίκο που λεηλάτησε (sacks, αγγλιστί το ρήμα) την οικονομία σου, παίζοντας διπλά παιχνίδια, όπως έγραψε πρόσφατα η Liberation. Τον οίκο που ρούφηξε (sucks, αγγλιστί το ρήμα) ομόλογα, αποκρατικοποιήσεις, μετοχοποιήσεις, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων. Όλα αυτά, από το 2001 μέχρι σήμερα, γεγονός που καταδηλώνει την διείσδυσή του σε όλα τα κόμματα. Το σύνολο του κυριακάτικου Τύπου, ψάχνοντας να βρει τους ενόχους για τα εγκλήματα στην οικονομία, γράφει ή συνεντευξιάζει έναν από τους πιθανούς φταίχτες. Τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Εκείνος προτάσσει αριθμούς για να αθωώσει τα έργα του και μετατοπίζει τις ευθύνες σε "ομάδα κρατιστών" που πήραν τα ηνία τόσο από τον Καραμανλή, όσο κι από τον ίδιο. Υπάρχει ένα σημείο όμως, αυτό το ηθικό ζήτημα, όπου ο κ. Αλογοσκούφης θα πρέπει να δώσει μια απάντηση.
Αν αληθεύει ότι ο γιος του, Σπύρος Αλογοσκούφης, εργαζόταν από την άνοιξη του 2009 και πιθανόν συνεχίζει να εργάζεται στην Goldman Sachs στην Ασία, όπου έχει κάνει και πρακτική ως φοιτητής αμερικανικού πανεπιστημίου, προκύπτει το γνωστό "ηθικό ασυμβίβαστο" για τον πρώην αξιωματούχο της ΝΔ. Η είδηση περνά έμμεσα σε στήλες, χωρίς να συγκεκριμενοποιείται η σχέση υιού, Και για εκείνους που θα προστρέξουν vα δουν "ποινικοποίηση" μιας οικογενειακής σχέσης, σημειώνω ότι αυτή την εποχή και με τον κίνδυνο να μην πάρω σύνταξη, κάθε πράξη σημειώνεται, κάθε σχέση αναλύεται και κυρίως, κάθε οικογενειακή σχέση α' βαθμού κρίνεται. Αφού έδωσες το δικαίωμα να το κάνουν οι ξένοι, γιατί να μην το κάνω κι εγώ...
http://ixnos1.blogspot.com

Έφαγε 32 μπιφτέκια και 6 μερίδες λουκάνικα...

Στα μπιφτεκάκια της Γλυφάδας...
Δεν το πιστέψαμε. Ξαναρωτήσαμε το γκαρσόνι. 32;
"Μετρημένα. 32 ακριβώς. Βάζαμε στοιχήματα μεταξύ μας τα γκαρσόνια, αν θα κάνει εμετό μέσα ή έξω από το μαγαζί" !
Στο τραπέζι του Καραμανλή 8 άτομα και ο λογαριασμός 375 ευρώ (με το φιλοδώρημα 400) ! Τι έφαγε εκτός από τα 32 μπιφτέκια; Ακούστε: 6 μερίδες λουκάνικα χωριάτικα. 4...

μερίδες τζατζίκι.
Στο τραπέζι ήρθαν 2 μπουκάλια κόκκινο κρασί. Στο τέλος ήπιε και 3 κουτάκια Coca-Cola. Θέλετε και τη λεπτομέρεια να πάθετε την πλάκα σας; Light!!!
Ε, να μην παχύνει ο άνθρωπος...
 
nonews-news

Ψυχαναγκασμοί...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ. Ο Γιώργος Παπανδρέου πονοκεφαλιάζει για το πώς θα σώσει τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς προβληματίζεται για το αν θα διαγράψει την Ντόρα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ απαισιόδοξους, η κατάληξη είναι δεδομένη. Ούτε η χώρα σώζεται εύκολα, αφού τα ξεχαρβαλωμένα δημοσιονομικά δεν μαζεύονται σε μια νύχτα. Ούτε η Ντόρα θα αποφύγει εύκολα τη διαγραφή, αφού δεν βάζουν ποτέ μυαλό οι Νεοδημοκράτες. Συνήθως, την εκλογή νέου αρχηγού της συντηρητικής παράταξης ακολουθεί ο εξοστρακισμός του αντιπάλου του. Έχουμε πολλές παραλλαγές στο θέμα αυτό, μένει να δούμε αν Ντόρα και Αντώνης θα προσθέσουν άλλη μία στο υπάρχον ρεπερτόριο. ΑΝ Ο...
ΣΑΜΑΡΑΣ είναι κυρίαρχος στο εσωκομματικό πεδίο, η παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή αρχίζει να διαφοροποιείται. Τους πρώτους τρεις μήνες της ηγεσίας του ο Αντώνης έπαιξε το παιχνίδι της συναίνεσης. Και φλέρταρε με ένα ηγετικό προφίλ ανάλογο με το θεληματικό σαγόνι του. Κάποια στιγμή βγήκε ακόμη και μπροστά από τον Παπανδρέου, όταν, από το βήμα της Βουλής, του είπε: «Πάρτε τα μέτρα!». Τώρα όμως που η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα, βρίσκει τον Αντώνη απέναντι.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ; Πρώτον, η συναίνεση δεν έχει ψωμί αν είσαι αντιπολίτευση. Δεύτερον, ο Σαμαράς άλλαξε γραμμή μετά την Εξεταστική για την οικονομία. Μπορεί η Ρηγίλλης να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν καλύπτει κανέναν και ο ίδιος ο Αντώνης να καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, ωστόσο, είναι πολιτικά δύσκολο για τον Σαμαρά να αφήσει έκθετο προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή. Όχι μόνο γιατί υπάρχει μια μεγάλη καραμανλική ομάδα στο κόμμα που οι σαμαρικοί δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει πλήρως. Αλλά και γιατί δεν μπορείς να γυρίσεις τελείως την πλάτη σε έναν πρωθυπουργό πενταετίας χωρίς να προκαλέσεις αποσυσπείρωση στην παράταξή σου. Αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο, καθώς ο Παπανδρέου- όπως φάνηκε και στις δραματικές πρωθυπουργικές ομιλίες του τελευταίου 48ώρου- έχει επιλέξει να στοχοποιήσει χοντρά την προηγούμενη διακυβέρνηση. Εξ αντανακλάσεως, ο Αντώνης είναι υποχρεωμένος να εναντιωθεί στο ΠΑΣΟΚ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ τους ψυχαναγκασμούς, υπάρχουν και οι σκοπιμότητες. Τα μέτρα θα φθείρουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς θέλει να εισπράξει τη φθορά. Άρα, υιοθετεί την κλασική - ισοπεδωτικά αρνητική- στάση της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, κάνει ακριβώς ό,τι έκανε και ο Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον Κώστα Σημίτη.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Σκάστε επιτέλους!


Σκάστε επιτέλους!

Μου λιώσατε τα εγκεφαλικά κύτταρα, φλουτάρατε την αύρα μου, μου σπάσατε τα νεύρα!


Άμα εμφιαλώσουμε τη μαλακία σας φιλάρες, θα κομπλάρει η Coca Cola.


Διαβάζω παντού για τα μέτρα της κυβέρνησης που θεωρούνται απαραίτητα για να μην ψοφοπεινάσουμε.

Καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του, το πουλί του γαϊδάρου που έχει στο χωριό του.


"Φάτε την που ψηφίσατε ΠαΣοΚ!" λένε οι Συριτζήδες, και κάθονται με ορθάνοιχτα τα κωλομάγουλα στο καλάμι της ψωνάρας τους, πως άμα είχαμε τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, θα έκλανε και θα έβγαζε Ευρώ, για να μην ταλαιπωρηθεί ο Έλληνας.

Φωνάζουνε και οι Δεξιοί, αλλά εντάξει αυτοί έχουνε το ακαταλόγιστο, στον πούτσο τους λουλούδια.

Πιστεύουν πως αν κέρδιζε ο Καραμανλής τις εκλογές δεν θα σφιξοκωλιάζαμε για τα χρέη μας.
Δίκιο έχουν, ο Καραμανλής δεν θα έκανε τίποτα, μέχρι που να μας ξεράσει ο χάρτης.


Φωνάζουνε και κάποιοι Πασόκοι όμως.
Σαν να λέμε, παντρεύεσαι μια γυναίκα και αρχίζεις: "Γιατί είναι έτσι ο κώλος σου;"
Γιατί έτσι και στουπέτσι, ρε μαγκάκο.

Πριν την πάρεις δεν την είδες;
Τώρα θα την υποστηρίξεις, και θα κάνεις ποδήλατο μαζί της, μέχρι να αδυνατίσει.
Άλλιώς, εάν τα γούστα σου αλλάζουνε συνέχεια, άσε τους γάμους και περιορίσου στις ξεπέτες, ή στη μαλακία.


Κι εδώ θα μπει σφήνα η παπαριά που εξαπλώθηκε σαν σύφιλη τον 15ο αιώνα:
"Δεν είναι Σοσιαλιστικά τα οικονομικά μέτρα".

Σώπα ρε μεγάλε!
Θα κάνεις Σοσιαλισμό όταν έχεις κοινό ταμείο;
Θα κάνεις ό,τι γουστάρεις όταν έχεις πάρει φράγκα από το ταμείο;


Σοσιαλισμό κάνεις όταν είσαι Σουηδία και έχεις τη SAAB, τη Volvo, τη Sony Errickson, τους ABBA, της πουτάνας τα ματάκια, και τα υπόγεια τιγκαριστά με σολομούς και ρέγκες.
Εμείς που έχουμε τα τρία μας, μόνο μόκο μπορούμε να κάνουμε.


Δεν γίνεται Σοσιαλισμός, όταν δεν έχεις να μοιράσεις ΤΙΠΟΤΑ.
Μάζεψε πρώτα κατιτίς, και μοίρασε το και στις κουνελότρυπες.


"Λεφτά υπάρχουν" έλεγε ο Παπανδρέου πριν τις εκλογές.
Μπας βρε τα πήρε και τα έφαγε;
Δεν βρήκε κολυμπηθρόξυλο λέμε, νόμιζε πως θα ΄βρισκε.

Για αυτό λύσσαξε μετά "Πού είναι τα λεφτά;"


Πού να είναι Έλληνα πρωθυπουργέ μου;
Σε μίζες, βίλες, τίμια ξύλα, χορηγίες, πακετάκια, και σπατάλες είναι.
Στα μπακαλόχαρτα της Νέας Δημοκρατίας είναι.



Κατά κάποιο τρόπο, Σοσιαλισμό έκαναν οι Δεξιοί τα τελευταία 6 χρόνια.
Μοίραζαν τα λεφτά στα κολλητάρια τους που ήταν και πολλά.



Guess what φίλε μου τσέλιγκα.
Ο Παπανδρέου τέτοιο Σοσιαλισμό δεν θέλει να κάνει.
Ενώ θα μπορούσε.
Δεν θέλει να κάνει ούτε Σοσιαλισμό της πλάκας.
"Πάρε κόσμε φράγκα, είμαι Σοσιαλιστής εγώ, και δεν πα να γαμηθεί το σύμπαν".


Αλλά ο μαλακοέλληνας, αυτό ζητάει, γιατί άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνει.
Μόνο το χρήμα που μυρίζει αντιλαμβάνεται.
Παραπέρα, τοίχος.


Όσο για τα σενάρια πως δεν χρωστάμε, δεν βουλιάζουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε, ότι είναι πουστιά των Ευρωπαίων, των κερδοσκόπων, των Εβραίων, της μαύρης τρύπας του διαστήματος, μόνο περαστικά μπορώ να ευχηθώ και να ουρλιάξω:


Σκάστε επιτέλους!



ΥΓ.Κύριε Σαμαρά, πρρρρ... δεν δικαιούσαι να αποστασιοποιείσαι από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Υπήρξες υπουργός της, το ξέχασες κουτούλικο; Ίδια σκατά είσαι κι εσύ.
tsaousa

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!Στη φυλακή οι εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ!

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνουν οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Σοφοκλής και Θόδωρος Πρινιωτάκης όπως και ο Γ. Αποστολίδης καθώς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ήρε με βούλευμά του τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, υπέρ του δεύτερου, που είχε ζητήσει την προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Οι Θεόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γ. Αποστολίδης εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και φέρονται – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης της οποίας σκοπός ήταν «η διάπραξη του κακουργήματος της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και ειδικότερα ασφαλιστικών ταμείων υπό περιστάσεις ιδιαίτερα επιβαρυντικές ως έχουσας αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το δε όφελος που επιδίωξαν και πέτυχαν οι δράστες και η αντίστοιχη ζημιά που προεξενήθηκε στο ΝΠΔΔ υπερβαίνει τα 150 χιλιάδες ευρώ». Και οι τρεις ωστόσο, στις απολογίες τους ενώπιον του εφέτη – ανακριτή Γ. Λέκκα που ερευνά την υπόθεση των «γαλάζιων ομολόγων» είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Υποστήριξαν πως ουδέποτε σημειώθηκε ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων. Μετά την καθαρογραφή του βουλεύματος που οδηγεί τον Θ. και Σ. Πρινιωτάκη στις φυλακές αναμένεται να εκδοθεί από τον κ. Λέκκα ένταλμα για τη σύλληψή τους.
http://www.protothema.gr/

Πρωτοσέλιδη Σοβαρότητα!

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2009/02/papandreou-at-peiraias.jpg
Στο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:
Διαρθρωτικές αλλαγές, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: Ο κ. Παπανδρέου πήρε χθες σκληρές, αλλά απολύτως αναγκαίες, αποφάσεις για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας. Οσο επίπονες και αν είναι, οι περισσότεροι Ελληνες καταλαβαίνουν ότι είναι πλέον εθνικός στόχος να ξεφύγουμε από τη μέγγενη του χρέους και των ελλειμμάτων.
Και στο σχόλιο:
Αναμένοντας το αποτέλεσμα: Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναίρεσε, χθες, τις προεκλογικές εξαγγελίες του, χάρις στις οποίες κατέκτησε την εξουσία με διαφορά 10,5% από τη Νέα Δημοκρατία, πριν από πέντε μήνες· επιβάρυνε με την αύξηση του ΦΠΑ τα χαμηλότερα εισοδήματα· μείωσε τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους είχε υποσχεθεί τιμαριθμητική αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, και αγνόησε το «πολιτικό κόστος», χάριν της «σωτηρίας της Ελλάδος».
Συμφωνούμε απόλυτα!
http://diaporon-bl.blogspot.com

«Στο ΔΝΤ, αν δεν μας στηρίξετε και τώρα»

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/09/papandreou.jpgΗ Ελλάδα, αν και μετά τα χθεσινά μέτρα δεν έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τη δραματική αυτή αναφορά έκανε στο χθεσινό έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Η Ελλάδα δεν αντέχει πια να δανείζεται με 7%», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Η σαφής δήλωση του κ. Παπανδρέου, περί πιθανής πλέον προσφυγής στο ΔΝΤ, αποτελεί ίσως την πιο «προωθημένη» προειδοποίηση προς τις Βρυξέλλες και τον άξονα Γαλλίας- Γερμανίας ότι η Ελλάδα αναμένει να υπάρξει ουσιαστική έκφραση της στήριξης της Ε.Ε., γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Παράλληλα, η ανακοίνωση ότι αμέσως μετά την αυριανή του συνάντηση στο Βερολίνο με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Παρίσι, προκειμένου την Κυριακή το απόγευμα να έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πράγματα κινούνται σε τεντωμένο σχοινί. Και πως επί του παρόντος δεν υπάρχει συμφωνία καμιάς μορφής για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
ΤΑ ΝΕΑ

Επιπλέον μείωση των επιδομάτων τους προτείνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

http://2.bp.blogspot.com/_JAHeKwTcmJQ/SCnj2--XF3I/AAAAAAAAAuc/dYfuPvcm6bM/s400/1tma18b.jpgΤην μείωση κατά 50% του επιδόματος αδείας και των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, που λαμβάνουν, προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Με απόφασή του, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, "πέραν της μέχρι τώρα μείωσης των αποδοχών των βουλευτών, προτείνει για το έτος 2010 επιπλέον μείωση κατά 50% στο Επίδομα Αδείας, 50% στο Δώρο Πάσχα και 50% στο Δώρο Χριστουγέννων".
enet.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ - Ξαναδημοσιεύουμε Tο Απαγορευμενο Ροζ DVD της Τζουλιας Αλεξανδρατου ξανά στις οθόνες σας ! ! ! Δείτε το (video)

Βίντεο-βόμβα με ροζ περιεχόμενο και πρωταγωνίστρια την πιο... καυτή ξανθιά της Ελλάδας πρόκειται να προκαλέσει σεισμό πολλών Ρίχτερ στη showbiz και όχι μόνο. Οι... πικάντικες ερωτικές στιγμές της Τζούλιας Αλεξανδράτου διατίθενται -εν αγνοία της όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της- σε ευρεία κυκλοφορία από γνωστή ελληνική εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών!


http://rapidshare.com/files/358344839/Alexandratou.avi
stokololemene

stokololeme