Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ !!! Ο ΤΖΟΡΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ''ΑΕΡΟΒΟΛΑ'' ΤΟΥ...



ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΖΟΡΒΑ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΛΑΓΕ, Ε ΛΑΓΕ.

Δοκιμές δημοκρατίας

Οι 700.000 νεοδημοκράτες, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις στήθηκαν με τις ώρες στις ουρές για να ψηφίσουν, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους χλεύαζαν τη συμμετοχική δημοκρατία. Οχι πως την αποκτήσαμε -απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν- αλλά συνολικπά 1,5 εκατ. πολίτες (πριν από δύο χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και προχθές στην Νέα Δημοκρατία) εμπράκτως εξέφρασαν τη βούληση να αλλάξει ο τρόπος που παράγεται και ασκείται η πολιτική. Εντάξει! Δεν άλλαξε εκ βάθρων η κοινωνία, ούτε φτάσαμε στην άμεση δημοκρατία. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να διευρυνθεί η τομή του συνόλου των πολιτών με το υποσύνολο των πολιτικών.
Κάποια από αυτά τα άφησε στη μέση ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όταν μετά το 2004 επιχείρησε χλευαζόμενος να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζονται και τα κομματικά γραφεία που θα λειτουργούν και ως μια μορφή Internet-cafe για να προσελκύσουν τους νέους στην πολιτική, πρέπει τα κόμματα να αφουγκρασθούν την πολυσχιδή συζήτηση που γίνεται σε αυτό που κάποτε ονομάζαμε κυβερνοχώρο, πρέπει να συμπορευτούν χωρίς να καπελώνουν τις οργανώσεις ανθρώπων που εκφράζουν καινούργια κοινωνικά ρεύματα και νέες κοινωνικές ανάγκες.
Η δημοκρατία δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ούτε εξαντλείται στα διαδικαστικά της πολιτικής. Χρειάζεται διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχή διαβούλευση, διαρκή προσπάθεια. Ετσι κι αλλιώς, η δημοκρατία -η καλύτερη μέθοδος που βρήκαμε μέχρι σήμερα να λύνουμε προβλήματα- είναι μαραθώνιος που κρατά 500 χρόνια στη Δύση, 2.500 χρόνια από την Αρχαία Αθήνα. Δεν ήταν κάτι που ήρθε εξ ουρανού: δοκιμάσαμε πολλά κάποια τα κρατήσαμε γιατί ήταν καλά, κάποια απέτυχαν και εγκαταλείφθηκαν.
Η δημοκρατία είναι μια διαρκής εξελικτική διαδικασία. Στην πορεία της γίνονται διαρκώς μεταλλάξεις, κάποιες από τις οποίες μάς επιτρέπουν να ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία, παρά τις πολλές ατέλειες που έχει. Απλώς δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε από τις δυσκολίες των πρώτων δοκιμών και να μην προσφεύγουμε στον εύκολο συντηρητισμό, του στυλ «αυτό ξέρουμε, αυτό αναπαράγουμε». Υπό την έννοια αυτή είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μαζική προσέλευση των νεοδημοκρατών και η επιμονή τους να ψηφίσουν αποσιώπησαν τη χλεύη για το ηλεκτρονικό σύστημα που δεν λειτούργησε όπως έπρεπε. Να συμφωνήσουμε ότι θα μπορούσε η διαδικασία να είναι άρτια, αλλά το σημαντικό είναι ότι έγινε. (Παρένθεση για να σημειωθεί η ειρωνεία: η δυσλειτουργία του συστήματος οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδιάστηκε για πολύ μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων. Είναι λογικό: η διαδικασία έγινε για πρώτη φορά και επόμενο είναι να μην μπορεί κάποιος να εκτιμήσει με ασφάλεια τον αριθμό των συμμετεχόντων. Είναι σίγουρο ότι όσοι σχεδίασαν τη διαδικασία θα σκεφθούν δύο φορές πριν χλευάσουν την καθυστέρηση στην επιλογή των βιογραφικών, η οποία οφείλεται ακριβώς στον ίδιο λόγο: κατέθεσαν υποψηφιότητα πολύ περισσότεροι απ’ όσο υπολογιζόταν).
Κάθε τομή χρειάζεται ένα πρώτο βήμα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι το πολιτικό σύστημα -και μάλιστα εκείνο το κομμάτι που πολλοί περιφρονούν ως «δικομματισμό» - νιώθοντας πιθανώς τα αδιέξοδα, πειραματίζεται με νέες διαδικασίες. Αυτές, ας μην γελιόμαστε, δεν θα είναι πάντα επιτυχείς, αλλά είναι προτιμότερες από το τέλμα στο οποίο είχαμε βουλιάξει.
kathimerini.gr

Μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό στίγμα

Πανηγυρικό τόνο, με την παρουσία και την ομιλία του, θέλησε να δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων. Σήμερα -είπε- είναι μία μεγάλη ημέρα για το κοινοβούλιο και τη χώρα, που το ΠΑΣΟΚ φέρνει μία μεγάλη πρωτοβουλία.
"Το νομοσχέδιο αυτό φέρει συμβολικά και ουσιαστικά τη σφραγίδα της πολιτικής μας. Χαράσσουμε σαφή διαχωριστική γραμμή με τις πολιτικές του παρελθόντος, ενισχύουμε τους ασθενέστερους, χωρίς υποσημειώσεις και εξαιρέσεις" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. "Μας έλεγαν πού θα βρούμε τα λεφτά, εμείς τα βρήκαμε, όχι για να τα σπαταλήσουμε, αλλά γι' αυτούς που έχουν ανάγκη" τόνισε.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε ως "κοινωνική συνευθύνη" και "πατριωτική στάση", αυτή των επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκε θετικά στην έκτακτη εισφορά. Είπε ότι μακροπρόθεσμος στόχος είναι να υπάρξει σταθερός δείκτης κοινωνικής ευαισθησίας με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του κράτους πρόνοιας.
http://www.skai.gr

Μαζί μπορούν να πνίξουν τους νταβατζήδες

Μαζί μπορούν να ξεδοντιάσουν τους νταβατζήδες. Κανείς απο τους δύο, δεν θέλει να καταντήσει σαν τον Καραμανλή: Παχύς κι απαξιωμένος. Ενας Καραμανλής, ο οποίος ενω τα σκάνδαλα των υπουργών σφύριζαν πάνω απο το κεφάλι του, εκείνος συνήθιζε να λέει: Αναλαμβάνω την ευθύνη.
Τον Καραμανλή οι νταβατζήδες τον καθάρισαν νωρίς: Με την υπόθεση των υποκλοπών, τότε που του παρακολουθούσαν το κινητό. Γύρευε πόσες κασέτες έχουν γράψει οι σεσημασμένοι νταβατζήδες με τους διαλόγους του πρώην πρωθυπουργού, του νταβατζηδοπνίχτη και της συζύγου του.
Κι αντί κοτζάμ πρωθυπουργός να πει "θα σας γαμήσω ρε πούστηδες, εγώ φοράω πανταλόνια", ανέχθηκε την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου (Τσαλικίδης), δίχως να βγάλει κιχ και δεν τόλμησε να εισπράξει το πρόστιμο της Vodafone. Επειδή λοιπόν, ούτε ο Σαμαράς, αλλά ούτε και ο Παπανδρέου στηρίχθηκαν απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής, καλά θα κάνουν με τη βοήθεια των πολιτών, ν αποκεφαλίσουν τους νταβατζήδες.
Αμφότεροι, διαθέτουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις πως καμιά φυλλάδα και κανένα κανάλι, δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέληση των πολιτών. Δεν έχουν κανένα λόγο να ταίζουν τους νταβατζήδες με αναθέσεις έργων, κρατική ρεκλάμα, και μίζες απο εμπόριο όπλων.
Εχουν πολλούς λόγους να κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστήριά τους, τις υπεράκτιες εταιρείες, τ ακίνητα και τ αυτοκίνητά τους. Οι Ελληνες πολίτες έστειλαν στο περιθώριο σχεδόν όλα εκείνα τα πολιτικά καθάρματα που είχαν πάρε -δώσε με τους νταβατζήδες, τόσο τους πασόκους όσο και τους γαλάζιους. Αυτό ας μην το λησμονήσουν ποτέ ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς.
http://www.kourdistoportocali.com

Με Σκανδαλίδη, εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον «Καποδίστρια ΙΙ»


Ανοικτή εκδήλωση για τον «Καποδίστρια ΙΙ» διοργανώνει αυτή τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη. Ο πρώην γραμματέας του Κινήματος, θα παρουσιάσει τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και θα ξεκινήσει στις 19:00. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών τους τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος.

Ο Σ. Ξυνίδης

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ κεντρικά δεν έχει ακόμα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση. Ο γραμματέας του Κινήματος, Σ. Ξυνίδης, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στα Τρίκαλα, υπογράμμισε ότι αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η δρομολόγηση των αλλαγών με τη συγκρότηση του νέου διοικητικού σχήματος, του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας, τη δημιουργία μεγάλων, ισχυρών Δήμων και, σε δεύτερο βαθμό, τη δημιουργία των Περιφερειών με αιρετό Περιφερειάρχη: «Είναι μία θέση, στην οποία η κοινωνία και οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταλήξει από πολύ καιρό, είναι ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.
Και κάθε φορά, προκειμένου να αποφευχθεί το όποιο πολιτικό κόστος, ή η όποια συζήτηση, κανένας δεν πήρε τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα, όπως έγινε και με τον Καποδίστρια 1. Διότι μια δεξιά κυβέρνηση, όσες φορές και αν διακηρύξει Καποδίστριες, θα μένουν στα χαρτιά. Αυτές τις μεγάλες τομές, τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία, μόνο μια προοδευτική, μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις προχωρήσει».

Η ΕΝΑΕ

Υπέρ της υιοθέτησης του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με άμεσα εκλεγμένο περιφερειάρχη τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, που έγινε στο περιθώριο της έκθεσης αυτοδιοίκησης Polis, στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε προβληματισμός για τις αρμοδιότητες του νέου θεσμού. Την Πέμπτη που μας έρχεται, αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ θα συναντηθεί στην Αθήνα με την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών.
http://www.corfupress.com

Αυτο να δω στις επομενες εκλογες και τι στον κοσμο!!!!


http://asimonis.wordpress.com/

Επίγειος παράδεισος για καπνιστές!!!


Σε παράδεισο των γάλλων καπνιστών έχει εξελιχθεί η Αδινκέρκη, ένα βελγικό χωριουδάκι στα σύνορα Γαλλίας- Βελγίου. Τα τεράστια καπνοπωλεία που λειτουργούν εκεί είναι πάντοτε γεμάτα πελατεία, επειδή πουλάνε τα προϊόντα καπνού σημαντικά φθηνότερα (κατά 1 ευρώ το πακέτο τα τσιγάρα), καθώς στο Βέλγιο δεν ισχύει η βαριά αντικαπνιστική φορολογία που έχουν καθιερώσει οι Γάλλοι. Η ελεύθερη επικοινωνία εντός συνόρων ΕΕ επιτρέπει όχι μόνο στους Γάλλους αλλά και σε πολλούς Βρετανούς να σπεύδουν στον μικρό αυτό παράδεισο, όπου πολλοί γεμίζουν ολόκληρα πορτμπαγκάζ με τσιγάρα και παρεμφερή προϊόντα. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των γάλλων καπνοπωλών, οι οποίοι απαιτούν κάποια μέτρα ώστε να μπορέσουν να ξαναδούν πελάτες στα μαγαζιά τους. Το επιχείρημά τους είναι ότι δεν είναι δυνατόν να διαφέρουν η αντικαπνιστική πολιτική και η φορολογία στα προϊόντα του καπνού από χώρα σε χώρα της ΕΕ. Επιπλέον καταγγέλλουν ότι η έλλειψη κοινής πολιτικής ευνοεί το λαθρεμπόριο των τσιγάρων.

http://apolitistosteki.blogspot.com

Τo Pirate Bay κλείνει οριστικά

Mε ανακοίνωση της, η ομάδα του The Pirate Bay ανακοίνωσε πως η διάσημη και δημοφιλής ιστοσελίδα θα κλείσει οριστικά. Αν και το site παραμένει ακόμα σε λειτουργία, εκατομμύρια χρήστες BitTorrnet θα χάσουν τη δυνατότητα χρήσης του ως tracker (ευρετήριο αρχείων torrent) και θα πρέπει να κάνουν χρήση εναλλακτικών tracker.
H ιστορία του The Pirate Bay ξεκινάει πίσω στο 2003 οπότε η μία ομάδα φίλων αποφάσισε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα με το όνομα αυτό. Σύντομα αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος BitTorrent tracker στο διαδίκτυο, αγγίζοντας τα 25 εκατομμύρια χρήστες. Παρά την επιτυχία αυτή και εξαιτίας των δικαστικών αντιπαραθέσεων που προηγήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, η ομάδα του The Pirate Bay αποφάσισε να κλείσει τον tracker οριστικά. Ισχυρίζονται πως η εξέλιξη του πρωτοκόλλου BitTorrent δίνει δυνατότητες για κατέβασμα χωρίς tracker (με λύσεις όπως το DHT ή το PEX).
"Με την ανάπτυξη της "αποκέντρωσης" των μεθόδων αναζήτησης αρχείων torrent, το Pirate Bay αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να υπάρχει πλέον. Πρόκειται για το τέλος μιας εποχής, μιας εποχής που δεν είναι πλέον επίκαιρη", έγραψε η ομάδα του The Pirate Bay στο ιστολόγιο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TorrentFreak οι διαχειριστές του Pirate Bay βρίσκονται σε παρασκηνιακές συνομιλίες με άλλους ιδιοκτήτες σελίδων torrent προκειμένου να τους πείσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Υποστηρίζουν πως τα γνωστά αρχεία torrents μπορούν και πρέπει να αντικατασταθούν από Magnet links ή clients όπως ο DHT και o PEX.
"Συζητάμε και με άλλους διαχειριστές σχετικά με τον ορισμό μιας ημερομηνίας όπου όλα τα sites θα υιοθετήσουν τα Magnet links, το DHT και το PEX και θα τερματιστεί η υποστήριξη των αρχείων torrents από tracker", δήλωσε ανώνυμη πηγή στο TorrentFreak, περιγράφοντας το trackerless κατέβασμα αρχείων.
Όσοι βέβαια θελήσουν να επιμείνουν στην επιλογή του tracker θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον OpenBitTorrent και τον PublicBitTorrent ή όποιον άλλον αυτοί νομίζουν.
H αλλαγή αυτή όντως μοιάζει με μία υπαρκτή επιλογή. Παλιότερα πολλοί πίστευαν πως το κλείσιμο ενός μεγάλου tracker θα φέρει την καταστροφή του BitTorrent όμως το πρόσφατο προσωρινό κλείσιμο του Pirate Bay δεν ακύρωσε ή μείωσε το κατέβασμα αρχείων αφού αντικαταστάθηκε από το DHT και το PEX άμεσα.
Ανεξάρτητα από τον αν το σχέδιο του Pirate Bay πετύχει ή όχι, το σίγουρο είναι πως το κλείσιμο του μεγαλύτερου ευρετηρίου αρχείων torrent είναι ένα ορόσημο στην ιστορία του διαδικτύου.
http://opeiratis.blogspot.com

Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΄Η Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ…


1. Η διαδικασία, σαφώς δημοκρατική (κι όχι στημένη και επικοινωνιακή όπως, κατά χαρακτηρισμό των δεξιών, ήταν οι ανάλογες του ΠΑΣΟΚ), έδωσε τη δυνατότητα να εκτονώσουν τον καημό τους, οι πολύπαθοι οπαδοί της νεοδημοκρατίας.

2. Το αποτέλεσμα, φαινομενικά, δεν δίνει περιθώρια αμφισβητήσεων και σοφά έδωσε τη λύση από την πρώτη Κυριακή, καθώς το ενδεχόμενο επαναληπτικής ψηφοφορίας, φάνταζε ως το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου…

3. Το Μητσοτακέϊκο υπέστη μια καίρια στρατηγική ήττα, κάτι που ανατρέπει σχεδιασμούς και επιδιώξεις ολόκληρης ζωής.

4. Η ηττημένη, δεν παίζει ούτε για δεύτερη, μιας και το πόστο έχει δοθεί, από τον νικητή, στον Αβραμόπουλο…

5. Κάποια σημαντικά και προβεβλημένα, μέχρι σήμερα, στελέχη του κόμματος, (π.χ. Μεϊμαράκης…), παίρνουν την άγουσα προς τον καιάδα, λόγω της συμπεριφοράς και της πρακτικής τους στην όλη …προεκλογική – εσωκομματική περίοδο…

6. Η Ν.Δ. κάνει – σαφέστατα – κάποια κλικ προς τα δεξιά, σε μια σειρά ζητημάτων και δεν θ΄ αργήσει αυτό να φανεί στην πράξη, με τις θέσεις και την πολιτική του νέου αρχηγού. Η εξέλιξη αυτή, μάλλον, θα ορθώσει νέα τείχη ανάμεσα στη νεοδημοκρατία και το χώρο του Κέντρου, κονταίνοντας έτσι την οροφή των ποσοστών της παράταξης.

Πέρα, όμως, απ΄ όλ΄ αυτά, που προκύπτουν, ως φυσιολογικές διαπιστώσεις, το σημαντικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο παραμένει, ως αγκάθι στο μαλακό υπογάστριο του κόμματος της Ν.Δ., είναι η άποψη, πως ο άρτι εκλεγείς Πρόεδρος Α. Σαμαράς συμμετείχε και πρωταγωνίστησε, το 1993, σε συνομωσία, που υπαγορεύτηκε από μεγάλα και άνομα συμφέροντα, κι έριξε την τότε κυβέρνηση, κατ΄ εντολή τους.
Το θέμα δεν περιορίζεται, μόνο, στα πλαίσια μιας διαμάχης Σαμαρά – Μητσοτάκη, η οποία υπήρξε και πέρασε. Το 35 με το 40%, των όσων πήγαν χθες στις κάλπες, ψήφισαν για το νέο αρχηγό, έχοντας στη σκέψη τους, αποδεχθεί, την παραπάνω άποψη, για τον κ. Σαμαρά.
Σε τι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει αυτό ; Σε διάφορες και ιδιαίτερα σοβαρές, κάτι, όμως, που δεν θα εξελιχθεί άμεσα, αλλά εν καιρώ…
http://logoplokies.blogspot.com

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η συνταγή νίκης του Σαμαρά...

Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Έφτιαξαν κρέας για… χορτοφάγους

Τις πρώτες «μερίδες» χοιρινού κρέατος κατάφεραν να παρασκευάσουν σε εργαστήριο Ολλανδοί επιστήμονες. Τελικός στόχος τους είναι η παραγωγή μπριζόλας και μπιφτεκιού, χωρίς τη σφαγή ζώου. Το επιστημονικό εγχείρημα έρχεται μετά από τη δημιουργία τεχνητού κρέατος ψαριού από μυϊκά κύτταρα ψαριού και η προσπάθεια, μάλιστα, στηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση. Προς το παρόν, κανείς δεν έχει γευθεί το εργαστηριακό κρέας, αλλά οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το τεχνητό κρέας θα μπορεί να διατεθεί προς πώληση στην αγορά σε περίπου μια πενταετία από σήμερα. Διάφορες οργανώσεις φυτοφάγων και προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, και εξήγησαν ότι δεν έχουν «καμία ηθική αντίρρηση» να καταναλώσουν το κρέας, εφόσον δεν προέρχεται από νεκρό ζώο.
Η εξέλιξη, εάν μπει σε γραμμή παραγωγής, αναμένεται να απαλλάξει την ανθρωπότητα από το πολλαπλό βάρος της εκτεταμένης κτηνοτροφίας και της βιομηχανικής εκτροφής ζώων, ενώ παράλληλα ευελπιστούν ότι το εργαστηριακό κρέας θα βοηθήσει στη διατροφή των πεινασμένων χωρών του πλανήτη. Όμως τα απίθανα αυτά σχέδια ανοίγουν νέες απρόσμενες δυνατότητες, που κάποτε θεωρούνταν ότι ανήκαν καθαρά στο πεδίο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ φυσικά εγείρονται άλλα τεράστια ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο στο μέλλον μπορεί να ανακύψουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται ότι οι σημερινές έρευνες για το τεχνητό κρέας προσδοκούν να επιλύσουν.

Πως γίνεται η «δημιουργία» κρέατος

Η πιο πολλά υποσχόμενη τεχνική για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος είναι μέσω βλαστοκυττάρων, που έχουν ληφθεί είτε από έμβρυα ζώων, είτε από άλλα δορυφορικά κύτταρα (τα βλαστοκύτταρα, όπως και στον άνθρωπο, μπορούν να μεταμορφωθούν σε άλλα είδη κυττάρων και έτσι να αναδημιουργήσουν έναν ιστό). Τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα συνήθως τοποθετούνται σε τρισδιάστατους βιοδιασπώμενους συνθετικούς σκελετούς και στη συνέχεια κάνουν τα «μαγικά» τους, αναδομώντας π.χ. ένα μυ ζώου. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μόνο πολύ μικρά κομμάτια χοιρινού μυ, σε μέγεθος περίπου μισού νυχιού.
Ακόμα όμως και αυτά τα μικρά κομμάτια κρέας θα μπορούσαν να περιληφθούν σε συνταγές για σε σάλτσες ή πίτσες, όπως ανέφεραν ο Ποστ και οι συνεργάτες του σε εργασία τους στο περιοδικό «Trends in Food Science & Technology». Οι ερευνητές εξήγαγαν κύτταρα από το μυ ενός ζωντανού χοίρου, τα οποία στη συνέχεια πολλαπλασίασαν και τελικά αναδημιούργησαν στο εργαστήριο νέο μυικό χοιρινό ιστό. Η αναδημιουργία όμως μιας τεχνητής μπριζόλας θα απαιτούσε μια πολύ μεγαλύτερης κλίμακας εργαστηριακή παραγωγή, που προς το παρόν δεν είναι εφικτή. Οι εκτιμήσεις είναι ότι αν ποτέ καταστεί εφικτή η εργαστηριακή παραγωγή κρέατος σε μεγάλα μεγέθη και ποσότητες, οι επιστήμονες θα επιλέξουν κατ' αρχήν να δημιουργήσουν κρέας από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και ψάρι. Φυσικά, ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας (και όχι μόνο) θα μπορούσε να φανταστεί πολύ πιο σκοτεινές προοπτικές. Οι ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούν να υπερπηδηθούν οι φόβοι και οι αντιρρήσεις των καταναλωτών για την αγορά εργαστηριακού κρέατος.
Αν, για παράδειγμα, όπως είπαν, στο μέλλον τα προϊόντα του φυσικού κρέατος, με βάση μια νέα νομοθεσία, φέρουν πάνω τους την ετικέτα προειδοποίησης «Προσοχή, έχουν θανατωθεί ζώα γι' αυτό το προϊόν», σταδιακά η νοοτροπία του κοινού θα άλλαζε υπέρ του εργαστηριακού κρέατος. Παραδέχτηκαν πάντως ότι θα χρειαστεί πολύς ακόμα χρόνος μέχρι να παραχθεί ένα προϊόν εργαστηριακού κρέατος που να είναι ανταγωνιστικό με το σημερινό φυσικό κρέας.
TA NEA

Επιστρέφει το Atlantis

Το διαστημόπλοιο Ατλαντίς, με έξι αστροναύτες, άρχισε το ταξίδι της επιστροφής προς την Γη, μετά από 11ήμερη αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η προσεδάφισή του στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16:44,ώρα Ελλάδας. Το Ατλαντίς είχε εκτοξευθεί στις 16 Νοεμβρίου με 15 τόνους εξοπλισμού και ανταλλακτικών για τις λειτουργικές ανάγκες του Διαστημικού Σταθμού.

Συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά "τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης" και τόνισε ότι "χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε". "Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση" τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι "ο δικός μας συνταγματικός ρόλος μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της κυβέρνησης". "Ανάλογα τα θέματα, είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε «Wall Street Journal

«Είμαστε αποφασισμένοι για διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία»

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
"Αναστολή της δυσπιστίας" έναντι της Ελλάδας ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι για διορθωτικές αλλαγές".

Στο άρθρο του, με τίτλο "Το ελληνικό πρόβλημα", ο κ. Παπακωνσταντίνου περιγράφει με μελανά χρώματα τη δημοσιονομική κατάσταση που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση και παρουσιάζει τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει προκειμένου να αντιστραφεί το "δυσμενές οικονομικό κλίμα".

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών σημειώνει την "πολιτική βούληση", αλλά και τη "συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία" που διαθέτει η κυβέρνηση και που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σ’ αυτό το δρόμο. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε περικοπή των προσλήψεων στο δημόσιο, ευρεία φορολογική μεταρρύθμιση μέχρι τον επόμενο Μάρτιο και προτάσεις για αλλαγές στο δοκιμαζόμενο από ελλείμματα ασφαλιστικό σύστημα μέχρι τον Απρίλιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η κυβέρνηση "κινήθηκε γρήγορα" για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων της χώρας με το νομοσχέδιο για την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από πολιτικές παρεμβάσεις, προσθέτοντας επίσης ότι ο απώτερος στόχος είναι η προώθηση της ανάπτυξης, των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας, με τη λήψη μέτρων όπως η περιστολή της γραφειοκρατίας, η καταπολέμηση της διαφθοράς και της έλλειψης διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση, η φιλελευθεροποίηση των αγορών και η στροφή των δημοσίων επενδύσεων σε νέες περιοχές όπως η "πράσινη οικονομία".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι "οι πραγματικές αλλαγές χρειάζονται χρόνο" και υπογραμμίζει ότι η "αναστήλωση της ελληνικής αξιοπιστίας δεν θα γίνει σε μία νύκτα", καθώς "οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται σήμερα θα παράγουν αποτελέσματα στο μέλλον."

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έγιναν αρκετές αναφορές προκειμένου να περιγραφεί το δημοσιονομικό και οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. "Οι σχολιαστές χρησιμοποίησαν τα πάντα, από τους Άθλους του Ηρακλή έως το Μύθο του Σίσυφου, και μάλιστα περιέγραψαν την Ελλάδα ως την Ισλανδία του Αιγαίου. Την ίδια στιγμή κατέφθασαν σκληρές προειδοποιήσεις εκ μέρους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των αγορών, με το κόστος των ελληνικών ομολόγων αλλά και το κόστος ασφάλισης αυτών να έχει ενισχυθεί. Τελικά, ο ουρανός θα μας πέσει στο κεφάλι; Η απάντηση είναι όχι", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι "έως το τέλος του έτους αναμένουμε μία έκθεση από ανεξάρτητους ειδικούς οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για αναζωογόνηση του προϋπολογισμού, ενώ μέσω αυτών η μέθοδος κατάρτισής του θα είναι μακροχρόνιας διάρκειας και για πρώτη φορά οι χρηματοδοτήσεις θα συνδέονται με συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα".
http://www.skai.gr

Οι κινέζοι "κατακτούν"την ΚΕΡΚΥΡΑ!!!!!

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε μεγάλο πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η ραγδαία διείσδυση τών κινέζικων καταστημάτων στο νησί των Φαιάκων.Μόνο το τελευταίο μήνα άνοιξαν 3 μεγάλα καταστήματα (μεγαλύτερα των 500 τ.μ) στην εθνική Αχιλλείου, τα οποία προστέθηκαν στον ήδη μεγάλο αριθμό καταστημάτων που υπάρχουν στην πόλη της Κέρκυρας και των περιχώρων της.
Οι κινέζοι εκμεταλευόμενοι την πλούσια χρηματοδότηση του κράτους τους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία μεγάλη αλυσίδα εμπορικών (κυρίως ρούχων) μαγαζιών.

Το πρόβλημα στη Κέρκυρα είναι ότι μετά απο τα μεγάλα ξενοδοχεία,τουριστικά γραφεία,super market κ.λ.π τα οποία είναι ξένων συμφερόντων ήρθαν τώρα και οι κινέζοι να προστεθούν σε αυτούς που μαζεύουν το χρήμα των Κερκυραίων και το βγάζουν έξω απο το νησί,βυθίζοντας περισσότερο τα αντίστοιχα Κερκυραικά εμπορικά που είναι ήδη καταχρεωμένα.
Ολα αυτά σε ένα νομό ο οποίος έχει ενα απο τους υψηλότερους δείκτες ανεργείας και ενα απο τα υψηλότερα ποσοστά λαθρομεταναστών.
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, κάτι πρέπει να γίνει.
Μήπως έφθασε η ώρα και εμείς οι Κερκυραίοι να μάθουμε να υποστηρίζουμε τους ντόπιους;
Μήπως έφθασε η στιγμή να γίνουμε και λίγο τοπικιστές;
listonplace

"Λιώνουν" το λίπος με υπερήχους

Πολλές φορές η δίαιτα και η γυμναστική δεν αρκούν για να διώξουν το περιττό λίπος που συσσωρεύεται στους μηρούς και το στομάχι. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί ανακάλυψαν μια νέα, μη επεμβατική μέθοδο, που υπόσχεται να απαλλάξει το σώμα από το τοπικό πάχος. Η ισραηλινή εταιρεία Alma Lasers δημιούργησε μια συσκευή υπερήχων που επιτρέπει τη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων ανώδυνα, χωρίς ταλαιπωρία ή νάρκωση.
Με τη χρήση δονούμενων υπερήχων σε διαφορετικές συχνότητες σπάει τα τοιχώματα των λιποκυττάρων, όπως μια τραγουδίστρια μπορεί να σπάσει με τη φωνή της ένα κομμάτι γυαλί βρίσκοντας το σωστό τόνο. Σε αντίθεση με τη λιποαναρρόφηση, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή πρόκλησης ουλών και δυσμορφιών καθώς τα πάντα γίνονται επιδερμικά. Τα κύτταρα στα οποία στοχεύει το μηχάνημα βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, ενώ το λίπος αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.
Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν προκαλεί τραυματισμούς στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και το λοιπό ιστό του σώματος καθώς το μόνο που κάνει είναι να διασπά τα τοιχώματα των λιποκυττάρων επιτρέποντας έτσι την απελευθέρωση του συσσωρευμένου λίπους. Το λίπος διοχετεύεται μέσω της ροής του αίματος στο λεμφικό σύστημα και στη συνέχεια περνάει από το ήπαρ για επεξεργασία, όπως συμβαίνει, δηλαδή, με το λίπος των τροφών που καταναλώνουμε. Από εκεί, αν δεν καεί για την παραγωγή ενέργειας, θα αποθηκευτεί ομοιόμορφα στο υπόλοιπο σώμα.
Η μέθοδος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη στη Βρετανία με εξαιρετική επιτυχία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται τέσσερις ωριαίες συνεδρίες για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, ενώ κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 330 ευρώ. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά από κάθε επίσκεψη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω επισκέψεις συντήρησης του αποτελέσματος, που συνήθως εκτινάσσουν το κόστος στα ύψη.
http://espressonews.gr