Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

"Λιώνουν" το λίπος με υπερήχους

Πολλές φορές η δίαιτα και η γυμναστική δεν αρκούν για να διώξουν το περιττό λίπος που συσσωρεύεται στους μηρούς και το στομάχι. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί ανακάλυψαν μια νέα, μη επεμβατική μέθοδο, που υπόσχεται να απαλλάξει το σώμα από το τοπικό πάχος. Η ισραηλινή εταιρεία Alma Lasers δημιούργησε μια συσκευή υπερήχων που επιτρέπει τη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων ανώδυνα, χωρίς ταλαιπωρία ή νάρκωση.
Με τη χρήση δονούμενων υπερήχων σε διαφορετικές συχνότητες σπάει τα τοιχώματα των λιποκυττάρων, όπως μια τραγουδίστρια μπορεί να σπάσει με τη φωνή της ένα κομμάτι γυαλί βρίσκοντας το σωστό τόνο. Σε αντίθεση με τη λιποαναρρόφηση, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή πρόκλησης ουλών και δυσμορφιών καθώς τα πάντα γίνονται επιδερμικά. Τα κύτταρα στα οποία στοχεύει το μηχάνημα βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, ενώ το λίπος αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.
Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν προκαλεί τραυματισμούς στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και το λοιπό ιστό του σώματος καθώς το μόνο που κάνει είναι να διασπά τα τοιχώματα των λιποκυττάρων επιτρέποντας έτσι την απελευθέρωση του συσσωρευμένου λίπους. Το λίπος διοχετεύεται μέσω της ροής του αίματος στο λεμφικό σύστημα και στη συνέχεια περνάει από το ήπαρ για επεξεργασία, όπως συμβαίνει, δηλαδή, με το λίπος των τροφών που καταναλώνουμε. Από εκεί, αν δεν καεί για την παραγωγή ενέργειας, θα αποθηκευτεί ομοιόμορφα στο υπόλοιπο σώμα.
Η μέθοδος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη στη Βρετανία με εξαιρετική επιτυχία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται τέσσερις ωριαίες συνεδρίες για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, ενώ κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 330 ευρώ. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά από κάθε επίσκεψη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω επισκέψεις συντήρησης του αποτελέσματος, που συνήθως εκτινάσσουν το κόστος στα ύψη.
http://espressonews.gr