Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό στίγμα

Πανηγυρικό τόνο, με την παρουσία και την ομιλία του, θέλησε να δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων. Σήμερα -είπε- είναι μία μεγάλη ημέρα για το κοινοβούλιο και τη χώρα, που το ΠΑΣΟΚ φέρνει μία μεγάλη πρωτοβουλία.
"Το νομοσχέδιο αυτό φέρει συμβολικά και ουσιαστικά τη σφραγίδα της πολιτικής μας. Χαράσσουμε σαφή διαχωριστική γραμμή με τις πολιτικές του παρελθόντος, ενισχύουμε τους ασθενέστερους, χωρίς υποσημειώσεις και εξαιρέσεις" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. "Μας έλεγαν πού θα βρούμε τα λεφτά, εμείς τα βρήκαμε, όχι για να τα σπαταλήσουμε, αλλά γι' αυτούς που έχουν ανάγκη" τόνισε.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε ως "κοινωνική συνευθύνη" και "πατριωτική στάση", αυτή των επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκε θετικά στην έκτακτη εισφορά. Είπε ότι μακροπρόθεσμος στόχος είναι να υπάρξει σταθερός δείκτης κοινωνικής ευαισθησίας με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του κράτους πρόνοιας.
http://www.skai.gr