Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Είναι οριστικό! Η Ντούβλη γύρισε ροζ DVD με τη Sirina

Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ερωτικής ταινίας από την εταιρία Sirina, την εταιρία που έκανε την παραγωγή για το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Η νέα καυτή πρωταγωνίστρια είναι η Μαριάννα Ντούβλη και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το ερωτικό DVD. Άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του ιδιοκτήτη της εταιρίας κ. Σειρηνάκη αποκαλύπτει αποκλειστικά
στο Yupi: «Τα γυρίσματα έγιναν στo Λαγονήσι. Το ακριβές σημείο δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε αλλά πρόκειται για εντυπωσιακό location. Η Μαριάννα αποδείχτηκε εξαιρετική στο ρόλο και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και ταλαντούχα. Η αισθησιακή ταινία έχει ήδη μπει στη διαδικασία του μοντάζ και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Η αμοιβή της Μαριάννας είναι υψηλή αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το ποσό. Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι ότι η πρωταγωνίστρια κέρδισε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε με τις υποκριτικές της ικανότητες, τόσο τους τεχνικούς όσο και τους παρτενέρ της ? όπως καταλαβαίνετε ήταν πάνω από ένας».
Πηγή: yupi

Θα μπορούσε να λέει...


-Δεν στήσαμε τυχαία το κόλπο με το Βατοπέδι εδώ και χρόνια. Κι ας μας κατηγορείτε εσείς. Το κάναμε για να μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα σε μια ώρα ανάγκης όπως τώρα. Θέλετε να σας δανείσουμε τίποτε λοιπόν; Με χαμηλό επιτόκιο...
.
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 7 δήμους προβλέπει ο Καλλικράτης

altΠαρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο Καλλικράτης, με ειδικές μάλιστα αναφορές, εκ μέρους του ΥπΕΣ Γ. Ραγκούση για την Κέρκυρα. «Θα είναι ο 13ος μεγαλύτερος δήμος» είπε, επιμένοντας στο μοντέλο «νησί και δήμος».
Ο ΥπΕΣ Γ. Ραγκούσης, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών, και επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε από την Ρόδο ο πρωθυπουργός, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός δήμου στο νησί της Κέρκυρας και ακόμη έναν στους Παξούς. Ο νομός δηλαδή πλέον θα αποτελείται από δύο δήμους, κάτι που θα ισχύσει και για τα άλλα Ιόνια νησιά.
Οι δήμοι των Ιονίων
Οι νέοι δήμοι έχουν ως εξής :
Δήμος Λευκάδας : Το νησί της Λευκάδας και τα νησιά Κάλαμος και Καστός.
Δήμος Μεγανησίου : Το νησί του Μεγανησίου
Δήμος Κέρκυρας : Το νησί της Κέρκυρας συν τα Διαπόντια
Δήμος Παξών : Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Παξών
Δήμος Κεφαλλονιάς : Το νησί της Κεφαλλονιάς
Δήμος Ιθάκης : Το νησί της Ιθάκης
Δήμος Ζακύνθου : Το νησί της Ζάκυνθου
Η Ιόνια Περιφέρεια δηλαδή εφεξής θα αποτελείται από 7 μόλις δήμους!!!
Kρίσιμη η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ
Βέβαια και μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ την 3η Μαΐου, η διαβούλευση, λένε καλά γνωρίζοντες τα πράγματα, θα συνεχιστεί, με ορατό το ενδεχόμενο και αν οι τοπικοί άρχοντες αντιδράσουν να βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση και να δώσει τρεις δήμους στο νησί. Με τακτική δηλαδή «μπακάλικου», η ΤΕΔΚ ζητά πέντε δήμους, η κυβέρνηση προσφέρει έναν, για να καταλήξουν από κοινού στους τρεις και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Δεν διαφεύγει της προσοχής ότι σε δήμους της Κρήτης που υπήρξε δυναμική αντίδραση η κυβέρνηση έκανε βήματα πίσω, ενώ και στην Αττική όπου εκλέγονται οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ λίγες αλλαγές, ουσιαστικά, έγιναν.
Όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις και τη στάση που θα λάβει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή, με συμμετοχή των αντιπροσώπων της αλλά και των δημοτικών συμβούλων όλων των δήμων. Και πάντως αναμένεται με ενδιαφέρον και η τοποθέτηση της υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού Α. Γκερέκου, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα.
http://www.corfupress.com

Going Green

Εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»


Ενώ σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το χωροταξικό του σχεδίου «Καλλικράτης», το Υπουργείο Εσωτερικών είναι από τα λίγα υπουργεία από τα οποία έφυγαν μάλλον ικανοποιημένοι από αυτά που άκουσαν οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Αντίθετα από τους περισσότερους συναδέλφους του που τους παρουσίασαν ευχολόγια, προθέσεις και γενικότητες, ο Γ. Ραγκούσης τους έδωσε, στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, συγκεκριμένους πίνακες και στοιχεία για τις οικονομίες κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Συνολικά, από τη μείωση του αριθμού των Δήμων από 1.034 σε 370 περίπου και την κατάργηση περισσότερων από 4.000 Δημοτικών Επιχειρήσεων, Νομικών Προσώπων Δήμων κλπ (από 6.000 σήμερα, ο αριθμός τους περιορίζεται στις 2.000), η Κυβέρνηση υπολογίζει σε 1,8 δισ. ευρώ ετησίως τη σχετική οικονομία.Οι ελεγκτές όμως είναι ως γνωστόν δύσπιστοι (έχουν δει και πολλά τα μάτια τους στη χώρα μας εδώ που τα λέμε) και δεν αρκούνται σε γενικότητες.Γι’ αυτό ο Υπουργός υποχρεώθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, σχετικά με το πώς προκύπτει αυτό το ποσό.Τα στοιχεία που τους έδωσε αναφέρουν τα εξής:Από τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση (τις συνενώσεις Δήμων δηλαδή) θα εξοικονομηθεί το μεγαλύτερο μέρος που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Αυτό αναλύεται ως εξής:Από την μείωση των δαπανών για τους αιρετούς (αμοιβές, έξοδα κίνησης κλπ) θα εξοικονομηθούν 75 εκατ. (μείωση 55%). Τα γενικά λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, εξοπλισμός, συντήρηση, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας κλπ) θα περιοριστούν κατά 190 εκατ. (μείωση 25%). Οι επιχορηγήσεις των ΟΤΑ με τις οποίες συντηρείται σήμερα η στρατιά των διαφόρων Νομικών Προσώπων θα μειωθούν κατά 330 εκατ. (μείωση 30%). Άλλα 70 εκατ. θα εξοικονομηθούν από τις μειώσεις στις αμοιβές διαφόρων ελευθέρων επαγγελματιών, συμβούλων, συνεργατών κλπ (μείωση 25%). Οικονομίες κλίμακας θα γίνουν φυσικά και στις δαπάνες αναλωσίμων κατά 40 εκατ. (μείωση 25%), ενώ με την εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος Εξυγίανσης των υπερχρεωμένων ΟΤΑ (άρθρα 262-265 του προσχεδίου του «Καλλικράτη») υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 45 εκατ. (μείωση 30%) από τον περιορισμό των τοκοχρεολυσίων.Τέλος άλλα 240 εκατ. (μείωση 15%) θα προέλθουν από οικονομίες σε προς τρίτους παρεχόμενες σήμερα υπηρεσίες.


Η δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση
Η μεταρρύθμιση στη δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση με τη συνένωση των 54 Νομαρχιών, των 3 Υπερνομαρχιών και των 14 Επαρχείων σε 13 Αυτοδιοικητικές Περιφέρειες θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση άλλων 529 εκατ. που κατανέμονται σε 311 εκατ.. από τη μείωση (κατά 25%) των λειτουργικών δαπανών των Νομαρχιών και σε 218 εκατ. (μείωση επίσης 25%) από την αναδιάρθρωση των Περιφερειών και την αντίστοιχη μείωση του λειτουργικού κόστους.Αυτές όλες οι μειώσεις αθροιζόμενες μας δίνουν το ποσό των 1.554 εκατ. Πώς φτάνουμε στο 1,8 δισ. που υπολογίζει η Κυβέρνηση; Εδώ το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον γιατί τα υπόλοιπα 250 εκατ. η Κυβέρνηση ελπίζει να εξοικονομηθούν «από την αύξηση των εσόδων και τη βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών των ΟΤΑ».Κάτω από την ψυχρή και τεχνοκρατική αυτή διατύπωση όμως κρύβεται μια ακόμη τραγική πραγματικότητα στο χώρο των δημόσιων οικονομικών.Πρόκειται για την απόκλιση μεταξύ βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων εσόδων των Δήμων, μεταξύ δηλαδή εσόδων που έχουν βεβαιωθεί στους υπόχρεους από διάφορες αιτίες (τέλη, φόροι, πρόστιμα κλπ) αλλά δεν έχουν εισπραχθεί λόγω της «αδυναμίας των εισπρακτικών μηχανισμών των ΟΤΑ» σύμφωνα με την κομψή αλλά και μάλλον «αθώα» διατύπωση.Αυτή η απόκλιση φτάνει σήμερα το 10% και για το 2010 υπολογίζεται να φτάσει τα 850 εκατ. (!) που μαζί με τη διαφυγή φορολογητέας ύλης και την αδυναμία βεβαιώσεων (και όχι μόνο εισπράξεων) ξεπερνά το 1 δισ.!Οι ελεγκτές έχοντας εξοικειωθεί από τη (χειρότερη) εικόνα των δημοσίων εσόδων στο «βαθύ κράτος» (στο κάτω – κάτω τα χρέη της Αυτοδιοίκησης δεν είναι ούτε το 1% του συνολικού δημόσιου χρέους) δεν απόρησαν όταν τους είπαν ότι στόχος είναι να περιοριστούν απλώς κατά 25% οι απώλειες αυτές ώστε να προκύψουν τα 250 εκατ. επιπλέον έσοδα και να φτάσουμε έτσι στο στόχο του 1,8 δισ.Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι στο ποσό αυτό δεν υπολογίζεται η σοβαρή εξοικονόμηση που θα προκύψει από τη μεγάλη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, των συμβασιούχων έργου και των άλλων μορφών εργασίας που περικόπτονται δραστικά.
epirusgate 

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 360, ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Λιγότεροι από 360 θα είναι, τελικά, οι δήμοι που θα περιλαμβάνονται στο χάρτη του «Καλλικράτη», όπως αυτός θα παρουσιαστεί μαζί με το οριστικοποιημένο προσχέδιο σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο (σχετικό ρεπορτάζ στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6477). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατάφερε τελικά να κρατήσει στο μείον 10 το όριο που είχε θέσει αρχικά (κάτω από 370) , προκειμένου, εκτός των άλλων, να έχει περιθώριο διαπραγμάτευσης στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει. Άλλωστε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο και ειδικότερα στον χάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ΝΕΤ, τόνισε χαρακτηριστικά: «αλίμονο αν σε μια τέτοια μεταρρύθμιση δεν θα ακούσουμε την Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες και τα κόμματα». Όπως, μάλιστα, έλεγαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση gr «είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά η οποία αλλαγή δεν μπορεί να παραβιάζει τα αντικειμενικά και ενιαία κριτήρια που έχουν τεθεί σχετικά με τις συνενώσεις».
Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι ο «τρόπος αντιμετώπισης των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα είναι ενιαίος», σπεύδοντας να διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούσαν περί διαφορετικών κριτηρίων.
Για το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο του «Καλλικράτη» κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6312 

H κοπέλα που "ανάγκασε" τον Λάκη Λαζόπουλο...

...να διαβάσει το ηλεκτρονικό γράμμα που του έστειλε, καθώς ήταν από ψυχής κι εκ τούτου αληθινό, με γραφή άμεση και καθηλωτική, αποκαλύπτει την εικόνα της αποκλειστικά στο PRESS-GR.Η Νίκη Λαζαρίδου χαρίζει (=με τη κυριολεξία της λέξης) το γράμμα για τους αναγνώστες του blog στον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη.
Αγαπητέ Λάκη,
Ονομάζομαι Νίκη Λαζαρίδου, είμαι 21 ετών και αυτή την στιγμή που σου γράφω κάθομαι αναπαυτικά μέσα στο σαλόνι ενός πανεπιστημίου στην Αγγλία.
Είμαι εδώ μόνο για 5 μήνες αλλά ήδη νιώθω αυτό που μου έλεγαν οι γονείς μου, αυτό που μου είπαν οι γιαγιά μου και ο παππούς μου... η Ελλάδα είναι η μητέρα που πουλάει τα παιδιά της. Γιατί νιώθω έτσι;
Πριν έρθω εδώ έκανα αιτήσεις για τα πανεπιστήμια στην Αγγλία και τα περισσότερα από αυτά με δέχτηκαν. Από τότε η ψυχή μου δεν...

μπορεί να γαληνεύσει.
Εδώ δεν είναι το σπίτι μου, εδώ δεν είναι η πατρίδα μου, εδώ θα είμαι πάντα ξένη μεσ' τους ξένους. Δεν περνάει μέρα που να μην συζητώ με τους γονείς μου για το αν θα τα τινάξω όλα στον αέρα και θα κάνω μια νέα αρχή στην Αγγλία, όπου θα σπουδάζω σωστά, θα βρω δουλειά, θα υπάρξει αξιοκρατία και θα πληρώνομαι σωστά. Με λίγα λόγια θα έχω αυτά που θεωρώ πολυτέλεια ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένα...Κάθε μέρα όταν γυρνάω στο μικρό μου δωμάτιο βλέπω την εκπομπή σου, βλέπω ειδήσεις διαβάζω άρθρα και ενημερώνομαι για την κατάσταση που επικρατεί. Κάθε μέρα που ξυπνάω προσπαθώ να με πείσω πως εδώ είναι καλύτερα να ζήσω. Με το χέρι στην καρδιά σου λέω πως δεν περνάει μέρα που να μην κλαίω για αυτή τη χώρα.
Τη χώρα αυτή που μου την κατασπάραξαν οι άπληστοι πολιτικοί, που οι πολίτες της είναι σε απόγνωση, που έχει τα τεράστια της χρέη.
Σκέφτομαι όλη μέρα πως θέλω να γυρίσω και φοβάμαι.
Να γυρίσω στο ελληνικό πανεπιστήμιο που σπούδαζα και να μην ξέρω πότε θα αποφοιτήσω ή αν θα κλείσει από έλλειψη χρημάτων;
Η δική μου η γενιά φοβάται, ξενιτεύεται όπως τότε με τις Γερμανίες και τις Αμερικές, σφίγγει τα δόντια κλείνει τα μάτια και πηδάει στο κενό.
Σας παρακαλώ μέσα από τον πάτο της ψυχής μου... ελευθερώστε την χώρα μου.
Μην με διώχνετε.. Αφήστε με να χαρώ τα χίλια της κάλλη.
Μητέρα, Πατέρα... θέλω να έρθω πίσω.

Παραιτήθηκε η γ.γ. περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Βάσω Αλεξανδρίδου


Υπέβαλλε τελικά το απόγευμα την παραίτησή της η γενική γραμματέας Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου.
Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο η επίσημη ανακοίνωση της αποδοχής της από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να γίνει αύριο Τετάρτη και αφού η κ. Αλεξανδρίδου έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει επίκληση λόγων υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοικησης gr, την κ. Αλεξανδρίδου θα αντικαταστήσει είτε η Τασία Κανελλοπούλου που χρημάτισε στην ίδια θέση επί κυβερνήσεως Σημίτη, είτε ο πρώην γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σκληρός.
Για το προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με την παραίτηση κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6481

Η λίστα με τα λουκέτα

Η λίστα με τα λουκέτα «Πριν πέσουμε, όπως νομίζουν πολλοί, θα φέρουμε τα πάνω κάτω στη χώρα και τότε θα δείτε ποιος θα κερδίσει τις εκλογές»! Η δήλωση ανήκει σε υπουργό - στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. 

 Η αρχή θα γίνει με τον... αποκεφαλισμό του υδροκέφαλου κράτους, έργο που συντονίζουν ο Θ. Πάγκαλος, ο Χ. Παμπούκης, ο Φ. Σαχινίδης, ο Η. Πλασκοβίτης και ο Σ. Λύτρας που συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών. Σε πρώτη φάση, εντός του Μαΐου θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν 102 οργανισμοί και υπηρεσίες (σ.σ.: «Πίνακας 1»).

Το σχετικό σχέδιο νόμου, τη λίστα των οποίων αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», είναι έτοιμο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις ερχόμενες ημέρες. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Αλλοι 250 οργανισμοί θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν κατά κύματα μέχρι το τέλος του 2010. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περίπου 10.000 οργανισμοί και υπηρεσίες, από τους οποίους οι μισοί είναι ανενεργοί.
Για τον εντοπισμό τους ανατέθηκε το έργο της κατάρτισης ενός μητρώου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ενώ κάθε 15 ημέρες θα γίνονται διυπουργικές συσκέψεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η κατάσταση. Σύμφωνα με τους επιτελείς του Μαξίμου, αυτό είναι ένα πρώτο και αναγκαίο μέτρο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
Η λίστα με τα λουκέτα
Παράλληλα, θα προωθηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και των μετοχοποιήσεων δημόσιων οργανισμών και φορέων που ελέγχονται από το κράτος. Αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν πως σε ό,τι αφορά το θέμα των υπαλλήλων δεν θα γίνουν συμβιβασμοί. Καμία σύμβαση δεν θα ανανεωθεί, ενώ στους μόνιμους υπαλλήλους θα δοθεί η δυνατότητα μετατάξεων σε δύο χρόνους.
Η πρώτη φάση θα είναι εθελοντική και η δεύτερη υποχρεωτική. Στο κυβερνητικό σχέδιο υπάρχει η πρόβλεψη για μετατάξεις στους δήμους και στις περιφέρειες που θα δημιουργηθούν με τον «Καλλικράτη». «Θα απαλλαγούμε έτσι από το σχολάζον προσωπικό των υπουργείων που θα μετατραπούν σε όργανα επιτελικής χάραξης της πολιτικής», λένε οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να συνδυάσει το νέο κράτος με την παρουσίαση της νέας δομής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου, που ετοιμάζει επιτροπή ειδικών από διεθνείς προσωπικότητες υπό τον Χ. Παμπούκη. Σε ό,τι αφορά τη λίστα των οργανισμών που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν σε δεύτερη και τρίτη φάση, πρέπει να διευκρινιστεί πως πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο «Πίνακας 2» περιλαμβάνει μια πρώτη προσέγγιση που έχει γίνει από τα συναρμόδια υπουργεία και δεν συνιστά κυβερνητική απόφαση, καθότι ακόμη δεν έχουν τεθεί επί τάπητος σε συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής που συντονίζει ο Θ. Πάγκαλος.
Το μικρότερο κράτος είναι ένα «χαρτί» που χρειάζεται ο Γ. Παπανδρέου στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό ζήτησε από τον Σ. Λύτρα, ο οποίος έχει αναλάβει τον νομικό έλεγχο των σχετικών διαδικασιών, να επιταχύνει τους ρυθμούς του. Γιατί, όπως κατέστη σαφές στη χθεσινή σύσκεψη, δεν κωλυσιεργούν μονάχα οι υπουργοί που είναι απρόθυμοι να απολέσουν τμήματα των «επικρατειών» τους, αλλά καθυστερεί και η γενική γραμματεία της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή του κάθε υπουργού στην όλη προσπάθεια θα αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία για την αξιολόγησή του, όταν θα έρθει αυτή η ώρα. Σήμερα δημοσιεύονται οι σχεδιασμοί των υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών, Εργασίας, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο της Κ. Μπατζελή, θα πρέπει να επισημανθεί επιπλέον πως θα συγχωνευτούν όλα τα Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων και ότι θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Στο υπουργείο του Αν. Λοβέρδου επιπλέον θα ενοποιηθούν δεκάδες ασφαλιστικά ταμεία και οι κλάδοι υγείας. Στο αυριανό φύλλο ακολουθούν τα υπουργεία Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Υγείας και Υποδομών.