Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δε θέλω τη συμπόνια κανενός

Νέο μήνυμα στις αγορές έστειλε σήμερα από το Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας και πάλι ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν και τα φέρνουμε μια χαρά βόλτα μόνοι μας... 'Οπως είπε στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore«Η Ελλάδα δεν αναζητεί βοήθεια και δεν έχει ζητήσει σχέδιο στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της».
«Η κυβέρνησή μου έχει πει ξεκάθαρα ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας» είπε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά είναι κοινά προβλήματα, σε μία περίοδο μεγάλης δυσκολίας για την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα μιλάμε για την Ελλάδα, αλλά αύριο θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο».
Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Φόρουμ του Νταβός Κλάους Σουάμπ, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο μιας μόνιμης ελληνικής παρουσίας, στις επόμενες διοργανώσεις, όπως επίσης και με τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ.
http://www.topontiki.gr/

ΕΥΕΛΕΠΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΕΡΑ ΤΩΝ 3 ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Ι.Τ.Α.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και κοινοτήτων Νομού Κέρκυρας συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 στα γραφεία της Τοπικής μας Ένωσης , ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Μιχάλη Κάρρα , και απεφάσισαν τα ακόλουθα :

1. Δηλώνουν κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή τους με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα του τελευταίου των Αθηνών στις 18 – 20 Ιανουαρίου 2010.
2. Επαναβεβαιώνουν την αδιαπραγμάτευτη θέση όλων για τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών ως έχει, με το νέο σχήμα της ως αιρετής Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού .
3. Εγκρίνουν ομόφωνα τις ενέργειες του Προέδρου και τη συνεργασία του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για το θέμα της διοικητικής ανασυγκρότησης της Τ.Α. της Κέρκυρας .
Προς τούτο ενέκριναν ομόφωνα την ανάθεση σχετικής μελέτης στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα `` Διερεύνηση των δυνατοτήτων Διοικητικής Ανασυγκρότησης των ΟΤΑ του Νομού της Κέρκυρας΄΄ .
4. Τέλος απεφάσισαν ομόφωνα να συγκληθεί γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Δήμων στην ΤΕΔΚ , περί τα μέσα Φεβρουαρίου , για τη λήψη σχετικής με το πρόγραμμα `` Καλλικράτης ΄΄ απόφασης .
http://kanali1.blogspot.com

Ο Αλογοκουκούλωστας...


Για μένα, δεν είναι τόσο είδηση το ότι χάρισαν πρόστιμο και χρέη ύψους 5,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ στην Ακρόπολη Χρηματιστηριακή. Συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια...
Για μένα, δεν είναι τόσο είδηση ότι αυτή η Χρηματιστηριακή είναι τα γνωστά μπουμπούκια που προξένεψαν τα "δομημένα" ομόλογα στους ανίδεους Διοικητές των Ταμείων κι αυτοί οι καημένοι πλανήθηκαν. Συνηθισμένοι οι κουμπάροι από το ...λάδι...
Για μένα, δεν είναι τόσο είδηση ότι αυτή η άθλια χαριστική "εξυπηρέτηση" έγινε από το οικονομικό επιτελείο και τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, αλλά κανενός δεν θα ανοίξει η μύτη, επειδή το γελοίο νομικό κατασκεύασμα που ονομάζεται "Νόμος περί ευθύνης Υπουργών" είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να διασφαλίζει διαχρονικά την πλήρη και υπερκομματική ατιμωρησία αυτών που έχουν γονατίσει την χώρα και τους Έλληνες. Συνηθισμένη παροιμία το "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"...
Για μένα, η είδηση είναι η εκπληκτικής επινόησης δικαιολογία που ΕΠΙΣΗΜΑ ανάφεραν για να προχωρήσουν στην νομιμοποίηση της κλοπής του Δημόσιου χρήματος:

"ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ"!!!

Απίστευτη δικαιολογία, φοβερό εφεύρημα, εκπληκτική πατέντα!!! Μου άρεσε τόσο πολύ, που θα αρχίσω να την χρησιμοποιώ κι εγώ...
-Τι είπατε; Έχω διορία μέχρι 31/12 για να πληρώσω τα Τέλη κυκλοφορίας; Αχ, συγγνώμην ξεχάστηκα, μπήκε ο Γενάρης, πέρασε η ημερομηνία και το χρέος πρέπει να διαγραφεί...
-Τι θέλετε; Να πληρώσω την δόση της Εφορίας; Ουπς, sorry, μπερδεύτηκα, έληξε η διορία, διαγράψτε τα παρακαλώ...
-κτλπ, κτλπ, κτλπ...
Μην διστάζετε, κάντε το κι εσείς, νοιώστε έστω και για λίγο, έστω και σαν αυταπάτη, τι σημαίνει να είστε Εξουσία, να διαχειρίζεστε ξένα λεφτά και να έχετε την αυτοπεποίθηση να κοιτάτε τους πάντες κατάματα και να λέτε "Είμαι ο Mr. G@m@w και δέρνω". Και όλα αυτά με το άλλοθι της Δημοκρατίας και της Λαϊκής εντολής... 
ΚΕΝΤΡΙ

Συγχώρα τους..προσπαθούν


Όσο αντιπολιτευτική διάθεση κι αν έχεις, όσο θυμό κι αν συγκέντρωσες για την κατάσταση που όλοι μαζί σε οδήγησαν, οφείλεις να παραδεχθείς ότι προσπαθούν. Έχω χάσει το μέτρημα του αριθμού εμφανίσεών τους σε ξένα Μέσα, όπου ανακρίνονται- σε δυσχερή θέση πια- για να αποδείξουν ότι δεν ηγούνται ενός λαού, συνώνυμου με την απάτη και την λαμογιά. Σε αντιδιαστολή με τους πρότερους, εκείνοι παλεύουν και μοιάζουν να μην τ' αφήνουν όλα στην τύχη και στη νοθεία των αριθμών.
Η αντιθετική εικόνα τους μ' αυτούς που είχες συνηθίσει, οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους. Ο ένας θα σου φανεί λίγος, αλλά είναι πολύ σημαντικός.
Ξέρουν να μιλούν και γενικότερα να χειρίζονται την αγγλικήν, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που θύμιζαν την αξεπέραστη διαφήμιση "put the κότ (α) down". Ο άλλος, πιο πολιτικός και ίσως πιο ελπιδοφόρος για να βγει η χώρα σου από το αδιέξοδο.
Είναι με την πλάτη στον τοίχο, γιατί στην προσπάθειά τους να γοητεύσουν έταξαν. Σου είπαν, ότι μπορούν να σε πάρουν από το χέρι και να σε οδηγήσουν σε μια "νέα Ελλάδα". Με το φόβο να τους πάρεις εσύ τώρα από το χέρι και να τους υποδείξεις τον δρόμο για τον γκρεμό ή το εκτελεστικό απόσπασμα, κινούνται, διαβουλεύονται, άσχετα αν μεταξύ τους δεν αγαπιούνται. Ξέρουν ότι οφείλουν να σου αποδείξουν ότι μπορούν και δεν σε κορόιδευαν. Συνειδητοποίησαν ότι δεν παραμένεις παιδί (=μπορείς να το αντικαταστήσεις με το "μαλάκας" αν θες) και ότι μεγάλωσες, ωρίμασες.
Τί κι αν διαπιστώνεις, ότι ερέθιζαν απλά με λόγια γλυκά τα αυτιά σου και έτρεφαν τις ελπίδες στα όνειρά σου, μην τους μισήσεις. Όσο κι αν συγχύζεσαι, βλέποντας ότι τελικά ούτε κι αυτοί είχαν κάποιο σχέδιο διάσωσής σου, μην απελπίζεσαι.
Βοήθησέ τους ψυχολογικά, γιατί κι αυτοί για την δική σου ψυχολογία τρέχουν!
http://www.mediasoup.gr

ΝΑΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ !

Τάδατε, προκλητικοί δεξιούρες, όλων των αποχρώσεων και κάθε προέλευσης, που πήγαν τα λεφτά, τα οποία ξεδιάντροπα ζητάτε από το Γ. Παπανδρέου ;
Τάδατε ξετσίπωτοι πολιτικοί της νεοδημοκρατίας, κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι, καθοδηγούμενοι σχολιαστές, δεξιόστροφοι blogαράδες, τα εγκλήματα της επάρατης παράταξής σας, που βύθισαν την οικονομία στο τέλμα κι έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής ;
΄Ερχονται στιγμές, που οι βρώμικες και, πέρα από κάθε όριο, αμοραλιστικές μεθοδεύσεις, ξεμπροστιάζονται και τότε σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και κομπάρσοι, καταρεζιλεύονται και μεταβάλλονται σε περίγελο της κοινωνίας και του λαού. ΄Ετσι έγινε, μ΄ ένα ακόμα θέμα, αυτό της διαγραφής του τεράστιου προστίμου, των 5,5 δις. € της «Ακρόπολις χρηματιστηριακή», από τους αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες της νεοδεξιάς του Καραμανλή…
Οι δυσκολίες, τις οποίες συνάντησε η νέα κυβέρνηση, στην προσπάθειά της ν΄ αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση, που κληρονόμησε, σε συνδυασμό με τις ταλαντεύσεις και τις ολιγωρίες, που εμφανίστηκαν, ως απόρροια, αφ΄ ενός του μεγέθους του προβλήματος και αφ΄ ετέρου της απειρίας των περισσότερων εκ των κυβερνώντων, έδωσαν την αφορμή στον συρφετό της Δεξιάς, να σηκώσει κεφάλι και να επιδιώξει να το παίξει κατήγορος !
>>>Διαβάστε περισσότερα...
Γέμισε ο τόπος κι η ατμόσφαιρα, από δεξιόστροφες δηλώσεις, αναλύσεις, άρθρα και blogαρίσματα, κεντρική επωδός των οποίων, υπήρξε η ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για το ό,τι έκανε απλόχερες, προεκλογικές της εξαγγελίες, παρ΄ όλο γνώριζε, τάχα, την άσχημη κατάσταση της οικονομίας. Αυτό τους έφταιξε, αυτό τους πείραξε !...
Οι, στην ουσία τους, εγκληματικές ευθύνες των δικών τους κυβερνήσεων, έμπαιναν στην άκρη μ΄ ένα «τους τιμώρησε ο λαός…» κι έτσι, οι πριν, αλλά και μετά, υποστηρικτές τους, καθαγιάζονταν και νομιμοποιούνταν να κάνουν κριτική, κατά του …ΠΑΣΟΚ !
Κάποιοι είχαν πιστέψει, πως αλλάζοντας προσωπείο, (από Καραμανλή σε Σαμαρά), η Δεξιά απαγκιστρώθηκε από το εγκληματικό παρελθόν της και απέκτησε το δικαίωμα να εμφανίζεται ως τιμητής !
Τα αποκαλυφθέντα τις τελευταίες ημέρες, για τη σχέση Ν.Δ – Χριστοφοράκου και για τη διαγραφή του προστίμου της «Ακρόπολις», έρχονται να κόψουν τη φόρα στους, κάθε είδους και μορφής, επίγονους του Καραμανλή και να ξεσκεπάσουν τη βρώμικη προπαγάνδα τους. ΄Ερχονται, δηλαδή, να τους ξαναβάλουν στη θέση τους : στο εδώλιο του κατηγορουμένου !... 

Μήπως είδε κανείς τον Καραμανλή;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρωθυπουργός που τον έλεγαν Καραμανλή. Όχι ο Κωνσταντίνος, ο Κώστας – αν τον θυμάστε. 
Ε, λοιπόν, αυτός ο πρωθυπουργός «έλαβε το μήνυμα», που έλεγε κι ένας προκάτοχός του. Στις αρχές της δεύτερης θητείας του, πήγε ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος και του εξήγησε πως η χώρα είχε φαλίρει, χάρη στην πολιτική του. Για την οικονομία, όπως και για τη χώρα, δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά ανόητος δεν ήταν. Ήξερε τι κάνουν οι καπετάνιοι όταν το καράβι γίνεται «Τιτανικός»: πηδάνε στη θάλασσα, κολυμπάνε, βγαίνουν στην παραλία της Ραφήνας και καταλήγουν σε ένα σαλέ στην Αυστρία για διακοπές.
Πριν από 120 μέρες, ο κ. Καραμανλής έκανε ακριβώς αυτό. Εγκατέλειψε δια της κάλπης τη χώρα που είχε οδηγήσει στη χρεωκοπία και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
Από εκείνη την ημέρα όλοι οι άλλοι παλεύουν. Οι διάδοχοί του παλεύουν να βρουν δανεικά. Το κόμμα του παλεύει να μαζέψει τα κομμάτια του. Και οι πολίτες παλεύουν να ανακαλύψουν τρόπους πώς θα τα βγάλουν πέρα στη μεγάλη κρίση που ενέσκηψε και όλοι ξέρουν πως θα χειροτερέψει πολύ ακόμη, με μειώσεις μισθών, με περικοπές παντού, με απολύσεις, με απεργίες, με κοινωνική αναστάτωση, με αγωνία για το αύριο.
Ένας πρωθυπουργός δικαιούται να κάνει λάθος. Ακόμη και να αποτύχει. Δεν δικαιούται, όμως, να δηλώνει απών. Να είναι ένα πολιτικό φάντασμα τέσσερις μήνες μετά την εκλογική ήττα. Να μην λέει λέξη για το πώς φτάσαμε έως εδώ, να μην αναγνωρίζει την ευθύνη του, να μην προσπαθεί έστω να εξηγήσει και να δικαιολογηθεί.
Δεν δικαιούται επίσης να μην δίνει στοιχειώδεις εξηγήσεις για γιγαντιαία ερωτήματα. Να προσπαθεί να λάθει βιώσας. Να μην απαντά, ας πούμε, στο ερώτημα γιατί έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον κ. Χριστοφοράκο της Ζήμενς, που μοίραζε τις μίζες. Και να βάζει «κύκλους» να ισχυρίζονται πως ήταν μια «τυπική» επιστολή – γιατί, ποιος άραγε θα δεχόταν να βάλει το όνομά του, αντί για τη λέξη «κύκλοι» κάτω από μια τέτοια ιστορία για αγρίους.
Ο απολογισμός της πενταετίας Καραμανλή στο εσωτερικό χωράει σε ένα από εκείνα τα μικρά γιαπωνέζικα ποιήματα, που τα λένε «χαϊκού», με τίτλο «πουλήσαμε την Ολυμπιακή». Ο απολογισμός των σκανδάλων του χρειάζεται άλλο ποιητικό είδος. Ένα έπος σαν την Ιλιάδα, ή καλύτερα την Αινειάδα, που ξεκινάει με την Τροία καμμένη και ερειπωμένη.
Οι πρωθυπουργοί, ακόμη και πρώην, δεν είναι όμως βουβά πρόσωπα. Έχουν παρακαταθήκες και ευθύνη – απέναντι στη χώρα που ανέλαβαν να υπηρετήσουν και τους εμπιστεύθηκε. Η απουσία του κ. Καραμανλή, αυτό το δραματικό κενό, είναι ένα μήνυμα κορυφής προς τους πολίτες για το τι σημαίνει πολιτική και πώς μπορεί να συμπεριφέρεται ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Και είναι ένα μήνυμα αποστροφής σε μια συγκυρία που η χώρα χρειάζεται την επανεμπλοκή των πολιτών αν θέλει να έχει τύχη στην υπερπροσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο.
http://www.ellispoint.gr

Πάγκαλος : " Ας ελπίσουμε ότι ήταν τυχαίο το δημοσίευμα της Wall Street Journal "

Σας παραθέτουμε ένα video από τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή .

Ο Θ.Πάγκαλος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη για την επίθεση στη Συναγωγή των Χανίων. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν μέτρησε τα λόγια του :



Αν και η είδηση θα περάσει στα ψιλά , νομίζω ότι ο Πάγκαλος έστειλε σήμερα ένα σαφέστατο μήνυμα σε πολύ συγκεκριμένους παραλήπτες . 
Και ήταν ένα μήνυμα αυστηρό... 
parapolitiki

Δέκα άμεσα μέτρα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ανακοίνωσε στην Κομοτηνή η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή

Δέκα άμεσα μέτρα οικονομικής ανακούφισης και στήριξης του αγροτικού εισοδήματος ανακοίνωσε, από την Κομοτηνή, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, χαιρετίζοντας την ημερίδα με θέμα «Βαμβάκι –Καπνός στη Θράκη: το μέλλον των επιδοτήσεων και η πρόκληση των αγορών», που διοργάνωσε η νομαρχία Ροδόπης σε συνεργασία με αγροτικούς φορείς της περιοχής. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι προγραμματισμένες εισροές προς την γεωργία και τους παραγωγούς, θα ανέλθουν στα 5,5 δις ευρώ ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Να σημειωθεί ότι το ανωτέρω ποσό, εξειδικεύεται σε ενισχύσεις 4,39 δις ευρώ, επιστροφή φόρων ΦΠΑ και πετρελαίου 260 εκατ. και οφέλη από την πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ύψους 880 εκατ. ευρώ. Στην είσοδο της νομαρχίας την Κατερίνα Μπατζελή περίμεναν αγρότες συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, ενώ μετά την ημερίδα η υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και συντονιστικών οργάνων αγροτών του νομού Ροδόπης.

A, ρε @#$%*@#$% Καραμανλή!

Ανίκανε, κουρασμένε και χέστη!
@#$#%@%$^&%^#*$^&*$&^#$%!#$%!#%@#^#$%&$*^$&*%^*$& !$#@#$%^#&*^(&*)(&*(*#$%#!$!@
Δες ρε τι τραβάει εξαιτίας σου ο Έλληνας Πρωθυπουργός!

http://antikrogias.blogspot.com/

Αγρότες προσέλαβαν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για τα μπλόκα!

Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης προσέλαβαν οι αγρότες στο μπλόκο του Τυρνάβου, προκειμένου να φυλάει τα τρακτέρ τους από ενδεχόμενες ανεπιθύμητες επιδρομές κατά την διάρκεια της νύχτας (που εκείνοι βρίσκονται στην... θαλπωρή των σπιτιών τους). Όχι, δεν φοβούνται μήπως πάνε και τους ξεφουσκώσουν τα λάστιχα οι δυνάμεις της τάξης, όπως συνέβη στο παρελθόν. Ο φόβος τους είναι οι... κλέφτες. Τις προηγούμενες μέρες άγνωστοι, πιθανόν αθίγγανοι, εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι τις νυχτερινές ώρες στα μπλόκα υπάρχουν μεν τρακτέρ αλλά όχι και... αγρότες. Πήγαν λοιπόν και που είχαν κλειδωμένες οι αγρότες μέσα στα τρακτέρ για να περνάει η ώρα όσες φορές βρίσκονταν στα μπλόκα. έκλεψαν με την άνεσή τους μπαταρίες, ραδιόφωνα, υπερσύγχρονα CD player, ακόμα και μικρές φορητές τηλεοράσεις. Το σεκιούριτι πιάνει δουλειά λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ και έχει ευθύνη να φυλάει τα τρακτέρ ως τις 6.00 το πρωί. Οι αγρότες διαμαρτύρονται ότι τους έκλεψαν το... βιος τους. Αλλά αλήθεια, τι φτωχικός βίος είναι αυτός που επιτρέπει στους αγρότες να έχουν τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά μέσα στα οχήματά τους;

Η παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού στο ΝΤΑΒΟΣ μετά από 6 χρόνια!! δείχνει να φέρνει ...

Σε υψηλά επίπεδα, αλλά με τάσεις αποκλιμάκωσης, κινούνται τα spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, τα οποία την Πέμπτη άγγιξαν τον αριθμό ρεκόρ των 405 μονάδων βάσης. Την Παρασκευή τα spread βρίσκονται κοντά στις 380 μονάδες βάσεις, ενώ θετική πορεία καταγράφει ο δείκτης του χρηματιστηρίου, που σημειώνει άνοδο 1,07%. Η παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού μετά από 6 χρόνια στο ΝΤΑΒΟΣ όπου ο Γιώργος Παπανδρέου επιδόθηκε σε μαραθώνιο επαφών και συνεντεύξεων, σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα για την ελληνική οικονομία, δείχνει να φέρνει θετικά αποτελέσματα. ΙΔΩΜΕΝ!
http://diaporon-bl.blogspot.com

Ακόμα να συνέλθουν από …

τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ομολόγων
http://greki-gr.blogspot.com/

Γερμανία: Παραδέχεται ότι «υπάρχει κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας»

Αναγνωρίζοντας τα «παιχνίδια» των αγορών, το Βερολίνο διαβεβαιώνει ότι «οι αγορές θα ηρεμήσουν»!
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μίκαελ Όφερ παραδέχθηκε σήμερα ότι υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της Ελλάδας στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, τονίζοντας ότι η αντίδραση των αγορών στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι υπερβολική.
Συμπλήρωσε δε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για να μελετηθούν άλλοι τρόποι βοήθειας της Ελλάδας από τους εταίρους της στην ΕΕ.
«Φυσικά υπάρχει μεγάλη κερδοσκοπία», στους τίτλους που εκδίδει η Ελλάδα για να χρηματοδοτηθεί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Όφερ.
«Η επιτυχής έκδοση ομολόγων στις 25 Ιανουαρίου επιβεβαιώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Όφερ προς δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
«Οι ενδείξεις ερμηνεύονται από τη δική μας πλευρά με σχετική ηρεμία», είπε, χαρακτηρίζοντας «κατάλληλα» τα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.
«Η Γερμανία είναι βέβαιη ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της, και έτσι για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται να μελετηθούν άλλα μέτρα», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστόφ Στιγκμάνς.
www.kathimerini.gr

Παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο Χ. Μπούκας

Την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Κερκυραίων ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας της Ν.Ε. Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ, Χ. Μπούκας. Στην επιστολή του προς τους δημότες μεταξύ των άλλων σημειώνει. 
Σήμερα υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου.
Δεν παραιτούμαι όμως από τους αγώνες για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά θέματα του τόπου μας.
Αντίθετα, από άλλη θέση, εκείνη του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσω με όλες τις δυνάμεις μου, καθαρά και με απόλυτη ειλικρίνεια, να δώσω τους αγώνες με όλο τον Κερκυραϊκό Λαό, για τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας.

Κι αλλού ...Το σχέδιο "Καλλικράτης" μας δίνει ευκαιρίες να αυτοδιαχειριστούμε επιτέλους τον δικό μας πλούτο, τις δικές μας ευαισθησίες και να κριθούμε όλοι για τις ικανότητές και τις αξίες μας για τις οποίες ποτέ δεν είχα καμία αμφιβολία.
Τη θέση του καταλαμβάνει ως επιλαχών του συνδυασμού του Χ. Σαρλή, ο Σπ. Βασιλάκης.
enimerosi.com

Στημένο το X-Factor...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Εδώ πρόκειται για σκάνδαλο της Ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Στον Αντ1 βάζουν τον κόσμο να ψηφίζει στο X-factor ποιον θέλουν για αποχώρηση ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ αφού είναι στημένα. Ξέρουν απο πριν ποιους θα κρατήσουν και ποιους όχι! Το θέμα ξεσκέπασε ο Θεοφάνους με το που έδιωξε την Ήβη...
Το ΕΣΡ δεν μπορεί να μην επέμβει αυτή τη φορά αφού πρόκειται για κοροϊδία του κόσμου ενώ στην μέση παίζονται και λεφτά απο τα 090. Διαβάστε το απόσπασμα της ανακοίνωσης της Sony Music που το αποδεικνύει.

"Σχετικά με την αποχώρηση της Ήβης Αδάμου από το X-Factor την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας στα πλαίσια της διαφύλαξης και προστασίας της φήμης της εταιρείας μας και των νομίμων δικαιωμάτων μας ...
να δημοσιοποιήσουμε μετά λύπης μας ότι η αποχώρηση αυτή ήταν προϊόν σχεδιασμού και ενεργειών του κ. Γιώργου Θεοφάνους εν πλήρη αγνοία τόσο της Παραγωγής του X-Factor και των υπολοίπων κριτών, όσο και της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Ant-1".
 

Χώρισαν Ελένη Μενεγάκη και Γιάννης Λάτσιος!

Σαν βόμβα έσκασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος χωρίζουν, μετά από εννέα χρόνια έγγαμου βίου. Το ζευγάρι γνωστοποίησε την απόφασή του με επίσημη ανακοίνωση, που έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου...

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος θεωρούνταν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρι της ελληνικής showbiz. Κανείς, μέχρι σήμερα, δεν είχε υποψιαστεί ότι υπήρχαν σύννεφα στον γάμο τους. Οι δυο τους έχουν τρία παιδιά, ενώ ο γάμος τους το 2001 ήταν από τους πλέον λαμπερούς της δεκαετίας, όσον αφορά πάντα την εγχώρια showbiz.

Η επίσημη ανακοίνωση, που εξέδωσε το ζευγάρι, ανακοινώνοντας τον χωρισμό τους, έχει ως εξής:

Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους.
http://www.nooz.gr/

«Αργοναύτης» ο Ντενίλσον

«Αργοναύτης» ο Ντενίλσον

Ο Ντενίλσον είναι και επίσημα παίκτης της Καβάλας, καθώς πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο με τους «αργοναύτες». Η Καβάλα, τελικά, έκανε το «μπαμ», καθώς ο Ντενίλσον αποτελεί και επίσημα ποδοσφαιριστής της. Ο Βραζιλιάνος άσος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσει και έπειτα υπέγραψε συμβόλαιο με τους «αργοναύτες» για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο 33χρονος, ωστόσο, θα βρεθεί στην πόλη της Καβάλας μέσα στις επόμενες μέρες και τότε θα ενσωματωθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ντενίλσον ξεκίνησε την καριέρα του στη Σάο Πάολο και μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας εκεί μετακόμισε στην Ευρώπη και την Μπέτις. Εκεί κάθισε ακόμα περισσότερο με εξαίρεση ένα χρόνο που επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Φλαμένγκο ως δανεικός από την ισπανική ομάδα. Στους «βερντιμπλάνκος» έμεινε μέχρι το 2005 και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα των Μπορντό, Αλ Νασρ, Ντάλας, Παλμέιρας, Ιτουμπιάρα και Χι Μανγκ Χάι Φονγκ. Επίσης, από το 1996 μέχρι το 2003 ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας, Άαντ ντε Μος, πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τους Καβαλιώτες, αφού πρώτα γνώρισε τους παίκτες.
http://www.gazzetta.gr

Ο Λάκης Λαζόπουλοςνικητής του "Χρυσού Καρότου"!!


Δείτε ποσά επιδοτήσεων για τους αγρότες! Τα λεφτά στους τσιφλικάδες, στους δημόσιους υπαλλήλους και στους ημέτερους…


Σήμερα και λόγω της επικείμενης επίσκεψης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή στην Κομοτηνή, σας παραθέτουμε τις επιδοτήσεις των αγροτών της Ροδόπης. Μέσα στην συγκεκριμένη λίστα (για τους γνωρίζοντες), μπορεί να διακρίνει κανείς τον ίδιο τον Α’ αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Κυριάκο Κρόκο, έναν δήμαρχο από το νομό μας, αρκετούς συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους, αρκετά μέλη οικογενειών (που παίρνουν ξεχωριστή επιδότηση), μεγάλες εταιρίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Η λίστα δείχνει μόνο όσους παίρνουν επιδότηση πάνω από 50.000 ευρώ και όπως βλέπετε, αυτοί είναι αρκετοί.
Οι μισοί απ’ αυτούς μάλιστα, πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις και στις διαμαρτυρίες των αγροτών στο νομό. Ελπίζουμε για πρώτη φορά αυτή η κυβέρνηση να τολμήσει. Να τολμήσει και να βοηθήσει τον μικρομεσαίο αγρότη, αυτόν που πραγματικά έχει ανάγκη και τότε να δείτε αν θα υπάρξουν μπλόκα. 





Thank you letter to Mr. Roubini

To Mr. Roubini
Tel: +44 (0) 203 056 4960
Fax: +44 (0) 207 166 5242

Dear Mr. Roubini,

As you are probably aware, our newly elected government is having a very difficult task ahead:
that of putting our country and economy back on track.

To that effect, we would like to extend our deepest gratitude for your accurate comments and analysis. Special thanks on your piece regarding the big Greek - Chinese deal and its effect on our bonds' spreads, as well as the costs incurred.


An Indebted Greek Citizen
http://alexacos.blogspot.com

ΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑΚΙ...