Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο εκλεκτός!

gap_-eklektos
epikairo.gr

Ο Ακης και τ’ αδέλφια του...

«Θα του πάρουν το νεοκλασικό σπίτι, μπορεί και τα άλλα ακίνητα». «Ο Ακης είναι καλός άνθρωπος». «Στο Μόναχο δεν είχε δεύτερο βρακί. Τον θυμάμαι με το ίδιο αμπέχονο επί χρόνια στο στέκι με τις ελληνικές εφημερίδες».
«Εχει πολλά ράμματα για τη γούνα των Παπανδρέου. Θα τους κάψει».
«Ο Γιάννος θα τη βγάλει καθαρή;».
«Τον έφαγαν η μεγαλομανία και τα «κωλόσπιτα»».
«Ούτε θα γράψω ούτε θα πω το παραμικρό. Ο Ακης μάς έδωσε δουλειά και ήταν και γενναιόδωρος».
«Σιγά μη βάλουν φυλακή τον Ακη».
«Ισχυρός οικονομικός παράγων ζητούσε -μέχρι πρότινος- πιεστικά να μη χτυπάμε τον Ακη».
«Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται».
«- Μπαμπά, τι σημαίνει παρένθετο πρόσωπο; – Κλέφτης, παιδί μου, κλέφτης».
Ολα αυτά τα λένε όσοι γνωρίζουν καλά το βίο του Ακη Τσοχατζόπουλου, την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, αλλά και όσοι από μακριά παρακολουθούν τη βίαιη πλέον αποκαθήλωση του άλλοτε Νο 2 του ΠΑΣΟΚ, που ουδείς φρέναρε, αν και πολλοί γνώριζαν ή υποψιάζονταν ότι κάτι πήγαινε στραβά.
Ολοι σιωπούσαν. Βολεύονταν. Ωφελούντο. Συγκάλυπταν ή περιέβαλλαν εαυτούς με λίπος παχύδερμου σαν μονωτικό. Χλεύαζαν και καταδίωκαν σαν λεπρούς όσους τολμούσαν να εγείρουν ανάστημα ή ερωτήματα για τις αγορές των δισεκατομμυρίων ευρώ που έγιναν από τα Ιμια μέχρι και το 2004. Τι να πρωτοθυμηθούμε: TOR-Μ1, TPQ, ZUBR, SUSANA, ηλεκτρονικός πόλεμος, PATRIOT, ΕΡΜΗΣ, S-300, F-16, υποβρύχια 214, φρεγάτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Apache, ΝΗ-90, Leopard Hel2, ασύρματοι κ.ά. Χάνει κανείς το λογαριασμό.
Εγινε η Ελλάδα η χαρά των εμπόρων όπλων, των μεσαζόντων, των λομπιστών, γέμισε το σύμπαν και πανάκριβες σαβούρες, ενώ το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε υποτίθεται ανάγκες που πρότειναν τα επιτελεία. ΚΥΣΕΑ ίσον βουβός κινηματογράφος. Ετσι με βουβή σκηνοθεσία αποφάσισαν οι κυβερνώντες να φορτώσουν το ΑΕΠ με δανεικά για τα όπλα της πατρίδας και τις μίζες για πάρτη τους.
Και τώρα, κάτω από τη διογκούμενη κατακραυγή, αποφάσισαν να «δικάσουν» τον Ακη. Μόνο που τώρα είναι αργά. Η ζημιά έχει γίνει. Και το ταμείον είναι μείον και δεν χωρά συγγνώμη. Παίζουν τα ρέστα τους και την παρτίδα διάσωσής τους.
Σήμερα, κατά τα φαινόμενα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα παραπεμφθεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, έντεκα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης των υποβρυχίων.
Καταγράφουμε ωστόσο τα εξής:
1 Ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να παραπεμφθεί για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, πράξη που σαφώς προηγήθηκε, αν αποδειχθεί ότι τελικά υπήρξε χρηματισμός του από τη γερμανική HDW και τα μαύρα ταμεία της, προκειμένου αυτή να κερδίσει τη χρυσή σύμβαση και στη συνέχεια και τα Ναυπηγεία. Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος η πράξη αυτή έχει παραγραφεί – νόμος περί προστασίας των υπουργών.
2 Η περίφημη Torcaso Investments Limited είναι γνωστή από τις αρχές του 2009 και από την εξεταστική για το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Είχε συναλλαγές με τη Μονή, αγοραπωλησίες ακινήτων (στην Κηφισιά -κτήριο Βωβού- και στην Πατησίων) και από τότε η εν Αθήναις έδρα της οδηγούσε σε πρόσωπα κοντινά με τον πρώην υπουργό Αμυνας. Η εξεταστική έφτασε μέχρι τον Γ. Σαχπατσίδη, που διετέλεσε και εκδότης της ιστορικής «Μακεδονίας» και σιώπησε.
3 Η Blue Bell, ίσως και η Nobilis, ακόμα δύο εξωχώριες εταιρείες είχαν αναφερθεί στην εξεταστική για τους TOR-Μ1 (2005) που κατέληξε σε φιάσκο με τους πρωταγωνιστές στο απυρόβλητο.
4 Η Torcaso και ο λογαριασμός της 051524866 στη Morgan Stanley της Ζυρίχης που δέχτηκαν 6,7 εκατ. δολάρια από τον Νοέμβριο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2000 ερευνώνται από το καλοκαίρι του 2010 για πιθανές εισροές και από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Εκκρεμεί ακόμα αίτημα των ανακριτών που ψάχνουν μίζες από τους Patriot και το σύστημα ΕΡΜΗΣ.
Τώρα, έπειτα από γαργάρες μηνών, αποκαλύπτουν (ΣΔΟΕ και επιτροπή) ότι τέσσερα ακίνητα ιδιοκτησίας Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του «πλύθηκαν» από τις γνωστές off-shore. (Μετά το άρθρο 86 να χαίρονται και το πόθεν έσχες των βουλευτών).
5 Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό από τις αρχές του 2010 πως για τα υποβρύχια 214 καταβλήθηκαν μίζες, χρησιμοποιήθηκαν μεσάζοντες, σύμβουλοι και εικονικές συμβάσεις, η σύμβαση δεν καταγγέλθηκε και η εταιρεία δεν κηρύχθηκε έκπτωτη. Αντίθετα (με νόμο) παραγγέλθηκαν άλλα δύο υποβρύχια, 1,3 δισ. ευρώ και με διαγραφές βαρύτατων προστίμων διευκολύνθηκε η αλλαγή μετοχικού σχήματος στον Σκαραμαγκά. Επίσης μέχρι σήμερα κανένας δεν είχε το θάρρος να καταργήσει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (Α.Ω.), τον κολαούζο διαφθοράς που συνοδεύει κάθε σύμβαση με ένα κομβόι νταβατζήδων που μοιράζουν δουλειές και «μαύρα».
6 Την περίοδο που είχαν φρενιάσει με παραγγελίες Ακης, Γιάννος, ΚΥΣΕΑ κ.λπ. και τα «παιδιά των εξοπλισμών» αλώνιζαν στο υπουργείο χωρίς Αμυνα, ο Τύπος σχεδόν σιωπούσε. Συγκροτήματα και ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερα, έκαναν δουλειές με όπλα, με lobbing ή νταβατζιλίκι, άλλοι «μισθώνονταν» και ανάλογα διάλεγαν στρατόπεδο οπλεμπόρων. Εκδότες μισθωμένοι, δημοσιογράφοι-βαποράκια, οι περισσότεροι όμως σιωπηλοί, υποταγμένοι, αδιάφοροι ή φοβισμένοι. Σ’ αυτούς ανάμεσα και fan του Ακη, που δαπανούσε πολλά για δημόσιες σχέσεις, έκανε χάρες και πάντα ήταν προσιτός και ανθρώπινος.
Ηταν ο υπουργός που όλοι τον έλεγαν Ακη και πολλοί ήξεραν ή υποψιάζονταν πως κάτι γίνεται στα σκοτεινά. Ποιοι; Οι σύντροφοι. Ο ξάδελφος. Ο κουμπάρος. Η λομπίστρια, η κυρία επί των δημοσίων σχέσεων. Οι πειθήνιοι αρχηγοί. Οι παλιοί του ΠΑΚ. Η παρέα του Μονάχου. Ο μπατζανάκης, ο κουνιάδος, η συμπεθέρα, η πρώην. Το Καστρί. Οι δικηγόροι. Οι θεματοφύλακες των off shore. Οι προμηθευτές. Οι συνδικαλιστές. Οι δημοσιογράφοι. Οι επιτελάρχες. Το ΕΠΥΕΘΑ. Οι άνθρωποι του Ακη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκδότες-έμποροι κ.ά.
Θέλετε και άλλους;
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
enet.gr

Παπα I-pad!!!

ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ !...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2HWWWP1GvCXEov4ecRxY7HO2R8D_rSZJvfYBQRYk7QXktDBdgrWDfkFuYgmpF98KhSEJPLvJUHW1USdmdtFnbZkXhRUnYxSznB1XDfiDkDvthsVgs87AI4tU6OJxbPTwY5S1YN9YVL7w/s1600/Eurogroup_533.jpg

Παπανδρέου: Ο τελευταίος που μένει όρθιος

Σε μια Ελλάδα που θυμίζει Αργεντινή με τις μεγάλες διαδηλώσεις, μεταδίδει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου είναι ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος μεταξύ των ηγετών χωρών της Ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια, μετά την ήττα του Σόκρατες στην Πορτογαλία.
Μετά την πτώση των πρωθυπουργών Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που έχει μείνει όρθιος, μεταδίδει το Bloomberg.
Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν είναι αυτές οι γνώριμες "αναρχικές" διαμαρτυρίες, αλλά μοιάζουν περισσότερο με τις διαδηλώσεις της Αργεντινής, πριν δέκα χρόνια, μεταδίδει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος μεταξύ των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης που χρειάστηκαν βοήθεια, μετά και την ήττα του Σόκρατες στις εκλογές στην Πορτογαλία, μεταδίδει το Bloomberg.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι τόσο για τον Παπανδρέου όσο και για τους επενδυτές και τους φορολογούμενους που θα μοιραστούν το κόστος διάσωσης της χώρας, αυξάνονται τα ερωτηματικά σχετικά με το αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του και το κατά πόσον θα μπορέσει να προχωρήσει στις περικοπές και στις αποκρατικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές του.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει το Bloomberg, θα επιχειρήσει αυτήν την εβδομάδα να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα λιτότητας, καθώς οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, ενώ οι δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αυξάνονται.
Εβδομάδα πρόκληση για τον Παπανδρέου χαρακτηρίζει την τρέχουσα εβδομάδα και ο Τζενς Μπάστιαν, οικονομολόγος του St. Antony's College της Οξφόρδης, ο οποίος επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοκιμαστούν οι αντοχές του κυβερνώντος κόμματος και θα κριθεί ενδεχομένως το μέλλον του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση.
ΕΘΝΟΣ

Στο φως ονόματα μεγάλων οφειλετών

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται τώρα οι αγρότες και άλλα φυσικά πρόσωπα που εντοπίστηκαν να μην έχουν καταβάλει τον ΦΠΑ Θα συμπεριληφθούν οφειλέτες που η καταβολή των χρεών τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν υφίσταται διευκόλυνση-ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή δικαστική αναστολή καταβολής σε ισχύ.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επομένης θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο οι λίστες με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.
Στις λίστες θα φιγουράρουν ονόματα φορολογουμένων και επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα ονόματα θα αφορούν οφειλέτες με χρέη άνω των 500.000 ευρώ.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν τις ημέρες αυτές την επεξεργασία των στοιχείων για όλους τους οφειλέτες, προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία πτωχών οφειλετών ή οφειλετών που έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση ή ανύπαρκτων οφειλετών.
Οι ληξιπρόθεσμες
Στη λίστα θα συμπεριληφθούν οφειλέτες που η καταβολή των χρεών τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν υφίσταται διευκόλυνση-ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή δικαστική αναστολή καταβολής σε ισχύ.
Παράλληλα στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται τώρα οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος και άλλα φυσικά πρόσωπα που εντοπίστηκαν μέσα από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να μην έχουν καταβάλει τον ΦΠΑ στην Ελλάδα για αγαθά που αγόρασαν από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ στην πενταετία 2006-2010.
Ειδικότερα, ελέγχονται φυσικά πρόσωπα που υπάγονται στον ΦΠΑ χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους, οι οποίοι, έπειτα από διασταυρώσεις με τη βάση δεδομένων του VIES, προέκυψε ότι, ενώ αγόρασαν αγαθά από άλλα κράτη-μέλη κατά τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 χωρίς την καταβολή ΦΠΑ στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ τους, στη συνέχεια δεν φαίνεται να υπέβαλαν έκτακτη δήλωση ΦΠΑ για την απόδοση του ΦΠΑ στην Ελλάδα, ούτε και ανακεφαλαιωτικό πίνακα απόκτησης των αγαθών, ως όφειλαν.
Στην ίδια κατάσταση περιλαμβάνονται οι ΑΦΜ των αλλοδαπών προμηθευτών, καθώς και τα ποσά των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν. Ειδικά όσον αφορά το έτος 2010, στην κατάσταση περιλαμβάνονται και οι παροχές υπηρεσιών που δηλώθηκαν από τις αλλοδαπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.
Επίσης ερευνώνται υποθέσεις φορολογουμένων, που αφορούν περιπτώσεις μη καταβολής του ΦΠΑ για τα έτη 2006, 2007 και 2008 και για ποσά άνω των 10.000 ευρώ.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Αγρότες που δεν πλήρωσαν ΦΠΑ
Ελέγχους σε αγρότες ξεκινά η Εφορία μετά την αποστολή σχετικών καταστάσεων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στις καταστάσεις περιλαμβάνονται στοιχεία αγροτών, οι οποίοι υπάγονται στο ειδικό καθεστώς και αγόρασαν από άλλο κράτος-μέλος αγαθά με την υποχρέωση καταβολής του ΦΠΑ στην Ελλάδα. Η κατάσταση περιλαμβάνει τους ΑΦΜ και τα λοιπά στοιχεία αγροτών του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, για τους οποίους έπειτα από διασταυρώσεις, με τη βάση δεδομένων του VIES, προέκυψε ότι αν και αγόρασαν από άλλα κράτη-μέλη αγαθά κατά τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 χωρίς την καταβολή ΦΠΑ στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ τους, στη συνέχεια δεν υπέβαλαν έκτακτη δήλωση για την καταβολή του ΦΠΑ στην Ελλάδα.
ethnos.gr

Πόρισμα παραπομπής για ξέπλυμα και δωροδοκία !

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που αναµένεται να προτείνει  την παραποµπή του στη Δικαιοσύνη  Καταπέλτης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο είναι το πόρισµα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα προτείνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία την παραποµπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγµή, τα µέλη της Επιτροπής καλούν την ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δήµευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας καθώς και όλων των φυσικών προσώπων που θεωρούνται ύποπτα και εµπλέκονται στη συγκεκριµένη υπόθεση των γερµανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για το έγκληµα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθµό κακουργήµατος, το οποίο – κατά την Επιτροπή – διέπραξε το διάστηµα από 1 Νοεµβρίου 1999 µέχρι 27 Σεπτεµβρίου 2007 και έλαβε τουλάχιστον το ποσόν των 7.777.773 δολαρίων ΗΠΑ.

Το ποσό αυτό, σύµφωνα µε την Επιτροπή, µπορεί να προκύψει µεγαλύτερο κατά την τακτική ανάκριση µε το άνοιγµα και τη διερεύνηση όλων των λογαριασµών της Torcaso και των λοιπών συνδεοµένων φυσικών και νοµικών προσώπων.

Παράλληλα, τα µέλη της Προανακριτικής κατηγορούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το αδίκηµα της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα – δηλαδή για ξέπλυµα µαύρου χρήµατος. Ζητούν δε την άσκηση ποινικής δίωξής του για φυσική και ηθική αυτουργία για πράξεις που – όπως σηµειώνουν – τέλεσε από τις 17 Νοεµβρίου 1999 µέχρι τις 16 Απριλίου 2010.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ. Τα δύο συγκεκριµένα αδικήµατα, κατά τη γνώµη των τεσσάρων κοµµάτων της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν έχουν παραγραφεί καθώς δεν εµπίπτουν στα καθήκοντα του υπουργού. Σύµφωνα µε τον Κανονισµό της Βουλής, η Ολοµέλεια το αργότερο µέσα σε 15 µέρες µε µυστική ψηφοφορία θα αποφασίσει εάν συµφωνεί ή όχι µε το πόρισµα της Επιτροπής.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Από την πλευρά της ηΝέα Δηµοκρατία, η οποία επιφυλάσσεται για τις νοµικές κρίσεις και εκτιµήσεις που αναφέρονται στο πόρισµα, πρότεινε να διευρυνθεί το κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας µε το αδίκηµα της κατασκοπείας, δηλαδή την «παραβίαση µυστικών της Πολιτείας».

Επίσης, η αξιωµατική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος φυσικών προσώπων που εµπλέκονται στην υπόθεση δεν είναι θέµα της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επέρριψαν διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τις γενικότερες παραγγελίες εξοπλιστικών προγραµµάτων.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Στη νοµιµότητα της σύστασης, της λειτουργίας και των πόρων της αναφέρεται η εταιρεία «Τηνιακοί Αµπελώνες Ανώνυµη Εταιρεία Παραγωγής Οίνων και Κτηµατικών Δραστηριοτήτων» και µε επιστολή της προς «ΤΑ ΝΕΑ» διευκρινίζει ότι δεν έχει καµία σχέση µε την ερευνώµενη υπόθεση των υποβρυχίων.

Αφορµή για την εξώδικη δήλωση - διαµαρτυρία της εταιρείας αποτέλεσε πρόσφατο δηµοσίευµα µε τίτλο «Παραπέµπουν τον Ακη» και υπότιτλο «“Οι µίζες για τα γερµανικά υποβρύχια έγιναν αµπελώνες”, λένε µέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής».

«Η εταιρεία “Τηνιακοί Αµπελώνες” αποτελεί µία αξιόπιστη εταιρεία παραγωγής και εµπορίας βιολογικής προελεύσεως οίνου, η οποία έχει διαγράψει µία επιτυχηµένη οικονοµική πορεία, µε πελατολόγιο που περιλαµβάνει διακεκριµένα εστιατόρια στο εξωτερικό, στοιχεία ενδεικτικά της αναγνώρισης της ποιότητας των προϊόντων µας», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην επιστολή τους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο δηµοσίευµα της εφηµερίδας δεν γινόταν καµία αναφορά στην επωνυµία της εταιρείας. 
«Διάτρητο»

O πρώην υπουργός εθνικής άµυνας σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει «διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο» το πόρισµα της προανακριτικής και κάνει λόγο για επικύρωση προειληµµένων αποφάσεων και παρασκηνιακών συµφωνιών «έξω από την επιτροπή και τις λειτουργίες της». ο κ. τσοχατζόπουλος µιλάει για «αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική», για «αστήρικτους ισχυρισµούς και φαιδρότητες που νοµίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση», ενώ σηµειώνει ότι το κατασκευασµένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της ∆ικαιοσύνης
«Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του»

Η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή δεν στάθηκε µόνον στα συγκεκριµένα αδικήµατα αλλά ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου οικονοµικών να προχωρήσει, ως εκπρόσωπος του ελληνικού ∆ηµοσίου, στη συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικών λογαριασµών, µετοχών, άυλων τίτλων, θυρίδων κ.λπ. που θα βρεθούν στην κατοχή όχι µόνον του άκη τσοχατζόπουλου αλλά και των υπόπτων που έχουν σχέση µε την υπόθεση), καθώς και σε εγγραφή προσηµειώσεων υποθήκης επί ακινήτων κ.λπ. προκειµένου να διασφαλιστούν τα οικονοµικά συµφέροντα και οι νόµιµες αξιώσεις του ∆ηµοσίου. επιπλέον ζητά την άσκηση αυτοτελούς αγωγής εις βάρος του πρώην υπουργού εθνικής άµυνας προς επιδίκαση αποζηµίωσης και χρηµατικής ικανοποίησης υπέρ του ελληνικού ∆ηµοσίου και το κράτος «να στραφεί δικαστικά για αποζηµίωση εις βάρος κάθε ενεχοµένου προσώπου στην ελλάδα και στη Γερµανία και ιδίως κατά της εταιρείας Ferrostaal, δράστη εκτεταµένης δωροδοκίας στην ελλάδα». Και τέλος, να γίνει από τις αρµόδιες φορολογικές αρχές καταλογισµός προστίµων για τυχόν φορολογικές παραβάσεις.  
ΤΑΝΕΑ

Η Κεντροδεξιά ζητωκραυγάζει για το Μνημόνιο!!!ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Εντονα πανηγύρισε τη νίκη του στις εκλογές  ο Πέντρο Πάσος Κοέλιο, χαιρετώντας τους  υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο  κέντρο της Λισαβώνας. ∆ίπλα του, στα αριστερά,  διακρίνεται η σύζυγός του Λόρα Φερέιρα,  φυσικοθεραπεύτρια από τη Γουινέα-Μπισάου  Το 80% των Πορτογάλων ψήφισε ένα από τα τρία κόµµατα που υποστηρίζουν το Μνηµόνιο. Εκείνος που τους έπεισε ότι θα το διαχειριστεί καλύτερα είναι ο συντηρητικός Πέντρο Πάσος Κοέλιο
Ο Κοέλιο προκάλεσε έκπληξη και µε την πρώτη του δήλωση ως µελλοντικός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας:«Θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω σε όλους όσοι µας παρακολουθούν από το εξωτερικό ότι η Πορτογαλία δεν πρόκειται να αποτελέσει βάρος για άλλες χώρες οι οποίεςµας παραχώρησαν δάνεια. Θα αναλάβουµε τις ευθύνες µας και θα τιµήσουµε τις δεσµεύσεις µας µε την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ∆ιεθνέςΝοµισµατικό Ταµείο για να ανακτήσουµε την εµπιστοσύνη των αγορών».

Χθες, ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιµπαλ Καβάκο Σίλβα ζήτησε από τον Κοέλιο να κινήσει «αµέσως» τις διαδικασίες σχηµατισµούκυβέρνησης πλειοψηφίας, χωρίς να περιµένει την επίσηµηανακοίνωση των αποτελεσµάτωνστις 15Ιουνίου. Οι Σοσιαλδηµοκράτες κέρδισαν το 39% των ψήφων και105 έδρες µε τους Σοσιαλιστές του απερχόµενου πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες – που είχε υπογράψει τον Μάιο το Μνηµόνιο για τη χορήγηση δανείου ύψους 78 δισ. ευρώ τα επόµενα τρία χρόνια µε υποχρέωση να µειωθεί το δηµόσιοέλλειµµα από 9,1% του ΑΕΠ στο 3%έως το 2013 – συγκέντρωσαν το 28% των ψήφων και 73 έδρες, τη χειρότερηεκλογική τους επίδοση τα τελευταία20 χρόνια, για την οποία ο Σόκρατες ανέλαβε την ευθύνηκαι παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόµµατος. ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ αναµένεται να σχηµατίσουν κυβέρνηση µαζί µε το δεξιό εθνικιστικό κόµµα του ∆ηµοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου που κατέλαβε 24 έδρες στην πορτογαλική Βουλή και 12% των ψήφων.

Η ανεργία βρίσκεται ήδη στο ποσοστό ρεκόρ του 12,6% και τα κοινωνικά προβλήµατα είναι πολλά και του λάχιστον δύο εκατοµµύρια Πορτογάλοι υπολογίζεται ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας – τοένα εκατοµµύριο εξ αυτών είναι άνω των 70 ετών. Η οικονοµία προβλέπεται ότι θα κινηθεί σεαρνητικούς δείκτες για τα επόµενα δύο χρόνια ενώ βάσει του Μνηµονίου – το οποίο υποστήριξαν όλα τα κόµµατα εκτός της παραδοσιακής Αριστεράς – θααυξηθεί η φορολογία, θα παγώσουν οι µισθοί των δηµοσίων υπαλλήλων και θα γίνουν περικοπές σε συντάξεις.

Ο Κοέλιο κάλεσε τους συµπατριώτες του να επιδείξουν αντοχή. «Τα χρόνια που µας περιµένουν θα απαιτήσουν πολύ θάρρος από µέρους ολόκληρης της Πορτογαλίας», δήλωσε χθες και υποσχέθηκε «πλήρη διαφάνεια. Θα είναι δύσκολο αλλά θα αξίζει τον κόπο», κατέληξε. Ενα θέµα που θεωρείται ότι δύσκολα θα αντιµετωπιστεί είναι η µεγάλη και χρονοβόρα γραφειοκρατία. Οµως και ταεργατικά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει µια σειρά απεργιών κατά αλλαγών που θεωρούν ότι θέτουν σε κίνδυνο την εργασιακή ασφάλεια. Προκειµένου να περάσει σε περίοδο οικονοµικής ανάπτυξης η Πορτογαλία θα πρέπει, σύµφωνα µε το Μνηµόνιο, να κάνει σηµαντικές αλλαγές ξεπληρώνοντας ταυτόχρονα το µεγάλο χρέος της. Η χαµηλή παραγωγικότητα, η αδύναµη ανταγωνιστικότητα καθώς και το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι δεν διαθέτουν υψηλή µόρφωση, έχει περιορίσει σύµφωνα µε τους αναλυτές την οικονοµία σε ετήσια ανάπτυξη κάτω του 1%την τελευταία δεκαετία. 
tanea.gr