Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: Ο τελευταίος που μένει όρθιος

Σε μια Ελλάδα που θυμίζει Αργεντινή με τις μεγάλες διαδηλώσεις, μεταδίδει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου είναι ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος μεταξύ των ηγετών χωρών της Ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια, μετά την ήττα του Σόκρατες στην Πορτογαλία.
Μετά την πτώση των πρωθυπουργών Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που έχει μείνει όρθιος, μεταδίδει το Bloomberg.
Οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα δεν είναι αυτές οι γνώριμες "αναρχικές" διαμαρτυρίες, αλλά μοιάζουν περισσότερο με τις διαδηλώσεις της Αργεντινής, πριν δέκα χρόνια, μεταδίδει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο τελευταίος που έχει μείνει όρθιος μεταξύ των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης που χρειάστηκαν βοήθεια, μετά και την ήττα του Σόκρατες στις εκλογές στην Πορτογαλία, μεταδίδει το Bloomberg.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι τόσο για τον Παπανδρέου όσο και για τους επενδυτές και τους φορολογούμενους που θα μοιραστούν το κόστος διάσωσης της χώρας, αυξάνονται τα ερωτηματικά σχετικά με το αν θα ολοκληρώσει τη θητεία του και το κατά πόσον θα μπορέσει να προχωρήσει στις περικοπές και στις αποκρατικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές του.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει το Bloomberg, θα επιχειρήσει αυτήν την εβδομάδα να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα λιτότητας, καθώς οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, ενώ οι δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αυξάνονται.
Εβδομάδα πρόκληση για τον Παπανδρέου χαρακτηρίζει την τρέχουσα εβδομάδα και ο Τζενς Μπάστιαν, οικονομολόγος του St. Antony's College της Οξφόρδης, ο οποίος επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοκιμαστούν οι αντοχές του κυβερνώντος κόμματος και θα κριθεί ενδεχομένως το μέλλον του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση.
ΕΘΝΟΣ