Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΑΓΩΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧ/ΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Σ.ΛΙΒΕΡΗ

Αγωγή ακύρωσης των πρόσφατων εκλογικών διαδικασιών στο Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων κατέθεσε η κ.Σ.Λίβερη. Κατά την ίδια, έγιναν παρατυπίες αφού δεν σφραγίστηκε το βιβλιάριο ασφαλείας απο τον δικαστικό αντιπρόσωπο σε τουλάχιστον 28 μέλη του σωματείου, όπως και ορίζει το καταστατικό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Ανέφερε επίσης ότι οι κάλπες παρέμειναν στον χώρο του Εργατικού Κέντρου επί 7 συνεχόμενες νύχτες χωρίς φύλαξη, οπότε μπορεί να έγιναν νοθείες.

ΜΙΚΑΛΕΦ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Επανεκλέγει σήμερα ο κ.Μικάλεφ Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας. Μετά από πολύωρες συζητήσεις το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα την επανεκλογή του Δημάρχου Κερκυραίων. Ξανά στη θέση του αντιπροέδρου, ο Δήμαρχος Αγ. Γεωργίου, Σπ. Τριβυζάς.

ΣΗΜΕΡΑ «ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ» Η ΧΙΛΑΡΗ ΚΛΙΝΤΟΝ

Η σημερινή μέρα ήταν από μακρά αναμενόμενη, μιας και σήμερα παρουσιάζεται στην Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας προκειμένου να απαντήσει σε μάλλον σκληρές ερωτήσεις των μελών, προτού επικυρωθεί η υποψηφιότητά της και οδεύσει προς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ηταν αναμενόμενη, ωστόσο, η μέρα αυτή, κυρίως από τους Ρεπουμπλικάνους - μέλη της Επιτροπής, όχι τόσο για να «εξετάσουν» τη Χίλαρι αλλά για να υποβάλουν σε ενδελεχή έρευνα τις «δραστηριότητες» του πολυάσχολου Μπιλ Κλίντον, πρώην προέδρου και συζύγου της κ. Κλίντον, ο οποίος φέρεται να 'χει εισπράξει αρκετά μετρητά από «περίεργες» πηγές.


Πιστεύουμε ότι στο τέλος η κ. Κλίντον δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα γιατί η ίδια τοποθετείτε «πολύ δεξιά» στο πολιτικό φάσμα. Τόσο δεξιά, όσο χρειάζετε για να είναι αρεστή στους Ρεπουμπλικάνους της Επιτροπής.

CRISTIAN RONALDO - ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΡΕΑΛ ;;;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Ισπανίας και Αγγλίας, ο Κριστιάν Ρονάλντο - ο οποίος χθές κατέλαβε το βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της FIFA για το 2008, συμφώνησε το καλοκαίρι να μετακομίσει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακούγετε ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ, Ramon Calderon, είναι πρόθυμος να καταβάλει μέχρι και 105 εκατομμύρια λίρες έτσι ώστε να ντύσει τον Ρονάλντο με την βασιλική φανέλα.

Αναβάλλουν οι ΗΠΑ την επιχείρηση «Αστακός»

Την αναβολή του σχεδίου μεταφοράς πυρομαχικών στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού του Αστακού ανακοίνωσε και επισήμως το Πεντάγωνο, εκθέτοντας έτσι την ελληνική κυβέρνηση που αρνείτο όλες αυτές τις ημέρες την ύπαρξη του θέματος.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ επικαλείται ως έκτακτο λόγο της αναβολής τις συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας. Επιβεβαιώνει, όμως, πλήρως το προχθεσινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ ότι είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη μεταφορά 325 κοντέινερ πολεμοφοδίων μέσω του ελληνικού λιμανιού.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισμήναρχος Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι το αίτημα προς τους ναυλωτές αποσύρθηκε για λόγους ασφαλείας, επειδή ο τελικός προορισμός του φορτίου, η πόλη Ασντόντ, βρίσκεται κοντά στη Γάζα.

Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, καθώς, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ελληνική πλευρά φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της μεταφοράς.
Υ.Γ: ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΕΕΕ;;; ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ, Ε ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ...

ΝΤΑΡΚΟ ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ: Επιτυχής η επέμβαση

Απόλυτα επιτυχής ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε πολυκλινική του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία. Επιβεβαιώθηκε το εύρημα της αξονικής στεφανιογραφίας, κάτι που επέβαλλε να γίνει αγγειοπλαστική και η τοποθέτηση στεντ. Ο Ντάρκο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, τότε αύριο θα πάρει εξιτήριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Όπως όλα δείχνουν η καριέρα του μεγάλου αυτού παίκτη τελέιώνει εδώ και λογικά αν δεν γίνει κάποιο θαύμα θα υπάρξει λύση του συμβολαίου του μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ντάρκο Κοβάσεβιτς, υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, στην πολυκλινική του Σάν Σεμπαστιάν, σε στεφανιογραφία η οποία επιβεβαίωσε το εύρημα (απόφραξη του κατιόντα κλάδου κατά 90/%) της αξονικής στεφανιογραφίας, με συνέπεια να γίνει αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεντ.
Το αποτέλεσμα της επέμβασης κρίνεται εκατό τοις εκατό επιτυχές, καθώς το αγγείο εμφανίζει μηδενική στένωση. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, αύριο θα πάρει εξιτήριο».

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

Ένα ακόμη μικρό θαύμα κατάφεραν γιατροί σε νοσοκομείο της Βρετανίας. Το μωρό της πρώην αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Τζέιν Σόλιμαν, ήρθε στη ζωή δύο μέρες αφού η μητέρα του λιποθύμησε και απεβίωσε τελικά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου «Τζον Ράντκλιφ» στην Οξφόρδη, υποστήριξαν μηχανικά την καρδιά της Τζέιν Σόλιμαν, μέχρι τη γέννηση της μικρής της κόρης Άια Τζέιν, την Παρασκευή. Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα στις 25 εβδομάδες κύησης, με καισαρική τομή.

Η Σόλιμαν, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί την μικρή της κόρη, το 1989 ήταν πρωταθλήτρια Βρετανίας στο πατινάζ και έβδομη στην παγκόσμια κατάταξη.








ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ι.Ν. κ.Σωτήρη Βόσδου, τον Νομάρχη Κέρκυρας κ.Στέφανο Πουλημένο και τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ.Σωτήρη Μικάλεφ το Σάββατο 10 Ιανουαρίου. Ο Νίκος Δένδιας εμφανώς συγκινημένος, σημείωσε πως μετά την τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει βαριά ευθύνη σε ένα υπουργείο που αποτελεί θεσμό.

Την ίδια μέρα πραγματοποίηση άτυπη συνάντηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας καθώς και τους Δικαστικούς Υπαλλήλους ενώ παρέστη στην κοπή της πίτας της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών. Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ και παρευρέθη στην κοπή της Πίτας των Πελοποννησίων.