Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Δεν μας ενώνει το «αίμα», αλλά οι δημοκρατικές αξίες !


GAP_08022014.jpgΕντέλει τι είμαστε, ελληνικός λαός ή ελληνικό έθνος; Τι είναι αυτό που μας ενώνει: το αίμα και η κοινή μας καταγωγή ή η ειλικρινής προσήλωση μας στο Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας που αυτό κατοχυρώνει; (Αλιβιζάτος, 2013:42)

Έχουμε ένα δικαστικό fact. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην απόφαση 460/2013 έκρινε ότι ο τρόπος κτήσης ελληνικής ιθαγένειας που επέβαλλε ο ν.3838/2010 αντέβαινε το σύνταγμα γιατί "η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος". Δηλαδή από την αυτόματη απονομή ιθαγένειας σε όσους εκπλήρωναν τους όρους του νόμου, το ΣτΕ, το κατά τα άλλα προοδευτικό ΣτΕ εξαρτά την απονομή ιθαγένειας στην εξατομικευμένη κρίση τίνος; Μήπως και οι ιθαγένειες θα απονέμονται κατόπιν εντολής Σαμαρά;

Το Σύνταγμα ως προς την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι σαφές: Προϋποθέτει την ελληνική ιθαγένεια και από τη στιγμή που ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός ως προς αυτό, αφαιρείται αυτόματα το δικαίωμα του εκλέγειν. Βέβαια για να τα λέμε όλα, το συγκεκριμένο προσόν της ελληνικής ιθαγένειας προκύπτει από τη συνδυαστική ερμηνεία των άρθρων 4 παρ. 3 εδ. α' ("Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος) και του 51 παρ. 3 εδ. α' ("οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει"). Το ΣτΕ, με την εθνοκεντρική του νοοτροπία αναγνωρίζει την ιδιότητα του πολίτη μόνο στον Έλληνα και όχι στον νόμιμα διαμένοντα μετανάστη.

Πολίτης όμως θεωρείται μόνο ο Έλληνας; Ποιες είναι οι ιδιότητες του πολίτη τις οποίες δεν μπορεί να αποκτήσει ένας αλλοδαπός; Είναι προφανές ότι το Σύνταγμα αφήνει τη διακριτική ευχέρεια στο νομοθέτη να ορίσει πως απονέμεται η ελληνική ιθαγένεια, αλλά και το πως ασκείται το εκλογικό δικαίωμα. Αλλά το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο επειδή αντίκειται στην έννοια "έθνος", λέγοντας ότι "Ο νομοθέτης έχει μεν τη δυνατότητα να εκτιμά εκάστοτε τις συγκεκριμένες συνθήκες (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές) και να καθορίζει τις προϋποθέσεις κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας κατά τρόπο χαλαρότερο ή αυστηρότερο, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος από το ισχύον Σύνταγμα. Επίσης, ότι το κράτος αυτό είναι εντεταγμένο σε υπερεθνική κοινότητα εθνικών κρατών με παρόμοιες συνταγματικές παραδόσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία σέβεται την εθνική τους ταυτότητα που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική τους δομή".

Για παράδειγμα ο χρυσαυγίτης, που ασπάζεται την έννοια του έθνους, αλλά παραβιάζει κάθε μέρα το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, είναι περισσότερο Έλληνας απ' ότι ένας Αιγύπτιος π.χ., που σέβεται και τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους; Γιατί το ΣτΕ επέδειξε αυτή τη μυωπική οπτική, περιοριζόμενο στο δόγμα της "φτωχής πλην τιμίου Ελλάδος"; Γιατί το ΣτΕ αγνοεί παντελώς την ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη, γιατί δεν προσαρμόζεται σ' αυτό που λέει το σύνταγμα στο άρθρο 2 παρ. 1, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου; Ως άνθρωποι που είμαστε ίσοι και απολαμβάνουμε ίσα δικαιώματα, ατομικά και πολιτικά, δεσμευόμενοι όχι από το αίμα και εθνικά ιδεώδη, αλλά την πίστη στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ανοχή και την ανεκτικότητα;

Η αποψινή ανακοίνωση Παπανδρέου είναι φάρος αλλαγής της κατεστημένης υπερσυντηρητικής κουλτούρας που υπηρετούν τυφλά Σαμαράς-Βενιζέλος. Δεν μπορεί το ΣτΕ από τη μια πλευρά να κρίνει συνταγματικά τα χαράτσια του Βενιζέλου και να ακυρώνει το δικαίωμα ψήφου στους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα μας. Είναι πραγματικά κρίμα, για την ένδοξη ιστορία του δικαστηρίου. Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων πρέπει να αποτελεί αντίβαρο στην εκτελεστική εξουσία και όχι να την ενισχύει, όπως κάνει τώρα με την καθιέρωση της εξατομικευμένης κρίσης. Η δέσμια αρμοδιότητα γίνεται διακριτική ευχέρεια κι αυτό αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνο όπλο στους κυβερνώντες, οι οποίοι μπορούν να χορηγούν την ελληνική ιθαγένεια κατά το δοκούν, ανάλογα με τις πολιτικές τους μεθοδεύσεις.

Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων είναι κατάκτηση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και οπωσδήποτε η εκτελεστική εξουσία πρέπει να υπακούει στις αποφάσεις της δικαστικής, γι αυτό και απαιτείται υπέρβαση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα κριθεί ενώπιον της συνείδησής τους αυτή η τροπολογία. Σε πρώτη φάση πρέπει να καταψηφιστεί. Σε επόμενη, στην επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση, όποτε κι αν αυτή γίνει, θα πρέπει η Βουλή να κάνει το βήμα και να αναγνωρίσει συνταγματικά το δικαίωμα ψήφου στους νόμιμα διαμένοντες, αφού δεν μπορεί να απαλείψει την περιττή έννοια "έθνος" από το συνταγματικό χάρτη (ανήκει στις μη αναθεωρήσιμες).

Κάτι τελευταίο, για τους πατριδοκάπηλους: Ο Μπαλτάκος είναι οπαδός του αρχαίας Σπάρτης, εκείνης της κλειστοφοβικής ολιγαρχικής υπερδύναμης που ήταν κλεισμένη στην κοιλάδα του Ευρώτα, που η μόνη της έγνοια ήταν ο μη ξεσηκωμός των χιλιάδων ειλώτων, μιας και εκείνη αναγνώριζε την ιδιότητα του Σπαρτιάτη πολίτη σε ελάχιστους. Στον αντίποδα ήταν η Αθήνα, η Δημοκρατία, η θαλασσοκράτειρα, που είχε το βλέμμα στραμμένο στο μεγαλείο, στην περίφημη "αρχή", κουλτούρα που της χάρισε μοναδική θέση στην ανθρώπινη ιστορία.

Η αποψινή ανακοίνωση Παπανδρέου αποτελεί διαιρετική τομή στα έως τώρα τεκταινόμενα, αποκορύφωμα μιας σειράς παρεμβάσεων, που όλες κατατείνουν στο εξής ένα: στους ανοιχτούς ορίζοντες, στην ανοικτή κοινωνία, στην ενσωμάτωση των μεταναστών, στην εμπέδωση της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν μας ενώνει το αίμα, αλλά οι αξίες, η προσήλωση στη δημοκρατία. Ας έχουμε το κεφάλι στραμμένο εμπρός και πάνω, όπως ο Παπανδρέου και όχι προς τα κάτω, στην ασφυκτική μιζέρια των Μπαλτάκων, των Φαήλων, των Καμμένων και των Χρυσαυγιτών. Ήρθε η ώρα να αναπνεύσουμε θεσμούς και να σπείρουμε δημοκρατία. Πάμε ...
epikairo.gr

Κομματικός φασισμός και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

"Λαϊκή Κυριαρχία": το πιο σύντομο "δημοκρατικό" ανέκδοτο!

Εμφύλιοι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το χρίσμα... από integrity_always Τι θα πει η ΝΔ δίνει το "χρίσμα" στους τάδε και δείνα υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους; Τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ "στηρίζει" τον Α' και τον Β' και αποσύρει τη στήριξη από τον Γ’; Αυτά θυμίζουν βασιλευόμενα πολιτεύματα, όπου ο βασιλιάς δίνει το χρίσμα στο διάδοχο που επιλέγει.

Γιατί δεν αντιδρούμε σ’ αυτό το αίσχος της ποδηγέτησης των ψηφοφόρων από τα κόμματα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;  Αλλά και γιατί ο λαός σαν τα πρόβατα πηγαίνει και ψηφίζει αυτούς που του υποδεικνύουν τα κόμματα; Δεν έχει άποψη για τους υποψήφιους; Δεν έχει κρίση για να κρίνει ποιος είναι ικανός;


Τι διάολο Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που χειραγωγείται από την κομματοκρατία;

Και τι διάολο δημοκρατία είναι αυτή όταν...
ο ψηφοφόρος ενεργεί σαν αυτιστικός ψηφίζοντας αυτόν που "στηρίζει" το κόμμα "του"; Αποκλείεται δηλαδή εξ ορισμού ένας ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος να είναι καλύτερος από τον κομματικά στηριζόμενο;

Γιατί δεν αφήνετε το λαό να σκεφτεί και να κρίνει ανεπηρέαστος, βρε νεκροθάφτες της δημοκρατίας σας; Είναι ή δεν είναι 
φασισμός του κερατά το να εγκλωβίζετε το λαό σε κομματικά μαντριά ;

Το χειρότερο όμως είναι το ότι ο λαός τα βλέπει όλα αυτά ως φυσιολογικά και δημοκρατικά. Έχει υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν μπορεί να διακρίνει το φασισμό πίσω από τη μάσκα της δημοκρατίας. Δεν μιλάω για τα ΜΜΕ, διότι αυτά είναι νεροκουβαλητές των κομμάτων, και δεν βλέπουν τίποτα αντιδημοκρατικό στα "χρίσματα".


Δηλαδή αν αύριο εκλεγεί για Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο καρατομηθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος Θεόδωρος Καρυπίδης, και μεθαύριο είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα σαμποτάρει το έργο του; Θα τον πολεμήσει υπογείως για να τον εκδικηθεί που τόλμησε να κατέβει ως ανεξάρτητος; Και αυτό το βαφτίζετε δημοκρατία;


Και μια που τόφερε η κουβέντα για τον Καρυπίδη, γιατί καρατομήθηκε; Διότι είχε εκφράσει κάτι απόψεις που δεν ήταν σύμφωνες με τη γραμμή σκέψης που δίνει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης μέσα στα κόμματα. Αν αυτό δεν είναι φασισμός τότε η λέξη είναι κενή περιεχομένου.


Και πότε ξύπνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατάλαβε ότι ο Καρυπίδης ήταν αντισημίτης; 

Οκτώ μήνες μετά την ανάρτησή του στο Facebook περί ΝΕΡΙΤ και επτάφωτης εβραϊκής λυχνίας στην οποία ανάβει τα κεριά ο Σαμαράς!


Όταν ήρθε η εντολή-τελεσίγραφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ από το "αντιρατσιστικό" Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο για "κόψιμο" του Θεόδωρου Καρυπίδη, κατουρήθηκαν όλοι οι προοδευτικοί αριστεροί δημοκράτες πάνω τους. Οι νταήδες που θα υψώσουν ανάστημα στην Τρόικα για κατάργηση των μνημονίων, ντε! Χα, χα, χάαα!

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ronald S Lauder, επισημαίνει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, επειδή οι αντισημιτικές του θεωρίες συνομωσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο. Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα", αναφέρει ο R. Lauder και σημειώνει ότι "δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων". (capital.gr)

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τσίριξε δημοκρατικά: "Ό,τι προστάξετε αφεντικά! 
Γεννηθήτω το θέλημά σας, συνεχισθήτω η βασιλεία σας και νυν και αεί και εις τους αιώνας, Αμήν!"

Καλά κρασιά κι από μένα!
seferou 

«Τούμπα» ο Αλέξης: Δεν θα καταργήσει αλλά…θα αναθεωρήσει το μνημόνιο!

Τελικά αυτό το παιδί, τον Αλέξη Τσίπρα, δεν το προλαβαίνουμε! Από αντιμνημονιακός έβαλε το πρώτο νερό στο κρασί του όταν μας είπε ότι θα καταργήσει μόνο το μνημόνιο αλλά όχι τη δανειακή σύμβαση. Λες και αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί, ή σαν να εννοεί ότι η δανειακή σύμβαση (στην οποία έχει υποθηκευτεί η Ελλάδα ως τόπος και οι Έλληνες ως άνθρωποι) δεν είναι και τόσο κακό πράγμα…

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις στελεχών του ότι επαχθές χρέος άντε να είναι, με τη βία, ένα μόλις 5%.

Και τώρα έκανε, πλέον, την ολοκληρωτική του κωλοτούμπα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Republica, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή της… ριζοσπαστικής αριστεράς), όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρει ως πρωθυπουργός, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

«Θα είναι η αναθεώρηση του χρεοκοπημένου μνημονίου που επεβλήθη στην Ελλάδα αλλά και όλης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Προσέξτε, δεν θα καταργήσει το μνημόνιο, θα το… αναθεωρήσει! Αυτό σε συνδυασμό με τη ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, είναι ολοκάθαρη ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (η… ριζοσπαστική αριστερά υπενθυμίζουμε), αυτό που υπόσχεται στον ελληνικό λαό είναι «μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο», με την ίδια δανειακή σύμβαση. Τώρα, εμείς κάνουμε λάθος, που δεν κάνουμε δηλαδή, τα ίδια δεν έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς, μέχρι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Μάλιστα, για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλό παιδί και ο ίδιος ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, διευκρίνισε ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, μαζί με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις: «Η διέξοδος δεν είναι να εγκαταλείψουμε το ενιαίο νόμισμα. Εργαζόμαστε, αντιθέτως, για ένα νέο κοινωνικό σύμβολο της ηπείρου μας, για την απασχόληση και την ανάπτυξη».

Αυτά είναι τα νέα του Αλέξη κι όπως λέει ο σοφός λαός, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τη σκούφια του αλλιώς…
tribune.gr

Πότε θα γίνουμε Έλληνες;


photo: Νίκος Δήμου

του Ν.Δήμου 
Όσο πιο ερωτευμένος είσαι με αυτή τη χώρα – τόσο πιο εύκολα γίνεσαι ανθέλληνας.
Έλληνας για μένα είναι αυτός που ζει σε αυτό τον τόπο και κατέχει την ελληνική γλώσσα. Ο χώρος και η γλώσσα είναι τα συστατικά του έθνους – όχι το αίμα και τα γονίδια. Ο μύθος της «συνέχειας» και των προγόνων είναι διάτρητος και ύποπτος.. Άλλωστε η αξία δεν κληρονομιέται. Δεν είναι καλύτερος ένας άνθρωπος, επειδή είχε σπουδαίο παππού. Εκτός αν αρχίσουμε τώρα να πιστεύουμε στους γαλαζοαίματους.
Αλλά δεν αρκεί κάποιος να ζει εδώ και να μιλάει Ελληνικά για να είναι πραγματικός Έλληνας. Πρέπει να σέβεται τον τόπο και την γλώσσα. Πρέπει δηλαδή να του αξίζει να ζει σε ένα τέτοιο τόπο και να χρησιμοποιεί μία τέτοια γλώσσα.
Χωρίς εθνικιστικές υπερβολές, αυτή η χώρα είναι πανέμορφη. Κι αν στα τοπία προσθέσει κανείς και τα μνημεία (κι αυτά πια μέρος του τοπίου αποτελούν) είναι πραγματικά ξεχωριστή.
Κι επίσης χωρίς υπερβολές η ελληνική γλώσσα, με ένα βάθος χρόνου τριών χιλιάδων ετών, είναι σπάνια σε πλούτο, δύναμη και ήθος. Και δεν είναι τυχαίο που σε αυτή τη γλώσσα έγραψαν μερικοί από τους μεγαλύτερους ποιητές του εικοστού αιώνα.
Εδώ έρχεται το ερώτημα: άραγε μας αξίζει να ζούμε σε ένα τέτοιο τόπο και να μιλάμε μία τέτοια γλώσσα;
Το σκεπτόμουνα τις τελευταίες ηλιόλουστες Αλκυονίδες ημέρες, όπου διέσχισα τη χώρα, οδηγώντας. Σκουπίδια όπου και να κοιτάξεις, χωματερές, σπίτια-κύβοι από μπετόν με όρθιες τρίχες στην ταράτσα, βάρβαρες επιγραφές κι ακόμα πιο βάρβαρα γκράφιτι. Κάτω από κάθε πέτρα, μία απάτη. Χυδαία κείμενα κρέμονται στα περίπτερα.
Αγανάκτηση φούντωνε μέσα μου σε κάθε στροφή του δρόμου. Όχι, δεν μας αξίζει μία τέτοια χώρα. Φέρτε άλλους, φέρτε Ελβετούς, Σουηδούς, Ιάπωνες, να την διαχειριστούν και να αναδείξουν τις ομορφιές της.Βρωμάει αυτή η υπέροχη πατρίδα, από σκουπίδια και διαφθορά, φθόνο και μικροψυχία. Και η μιλιά μας γίνεται όργανο διαστρέβλωσης και διαστροφής.
Άραγε θα γίνουμε ποτέ άξιοι της χώρας και της γλώσσας μας;
protagon.gr

Mη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια στη Κεφαλονιά


Μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια στην Κεφαλονιά

Προσωρινά μη κατοικήσιμα κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σταύρος Τραυλός. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση δύο σχολείων του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου καθώς του Πετρίτσιου Γυμνασίου και Λυκείου στο Ληξούρι. Τα σχολεία αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου. Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του Υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτίρια.

Σοκ! Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μάικον!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 25 ετών άφησε ο Μάικον Περέιρα ντε Ολιβέιρα, ο οποίος ενεπλάκη σε αυτοκινητιτικό δυστύχημα στο Ντόνετσκ.  

Πένθος για το ουκρανικό αλλά και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, καθώς ο Μάικον Περέιρα ντε Ολιβέιρα βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Την είδηση για τον θάνατο του 25χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού επιβεβαίωσε, μάλιστα, και η διοίκηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις 8 Μαΐου του 1988 και φόρεσε τις φανέλες της Φλουμινένσε, της Φλαμένγκο και της Ατλέτικο Μότζι, προτού πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Εκεί έπαιξε στην ουκρανική Βολίν Λουτσκ, την Στεάουα Βουκουρεστίου και το 2012 αποκτήθηκε από την Σαχτάρ, η οποία τον είχε παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού σε Ζόρια Λουχάνσκ και Ίλτσιβετς Μάριουπολ (η τελευταία του ομάδα).

Η ανακοίνωση της Σαχτάρ:

«Η Σαχτάρ με θλίψη ανακοινώνει στις 8 Φεβρουαρίου του 2014 τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή Μάικον Περέιρα ντε Ολιβέιρα. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιτικό δυστύχημα στο Ντόνετσκ. Ήταν ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ανοικτός και φιλικός χαρακτήρας. Ο Μάικον αγαπούσε τη ζωή και ήξερε πως να την κάνει θετική και να τη χρωματίζει με λαμπερά χρώματα. Ο τραγικός, πρόωρος και παράλογος θάνατός του άρπαξε από κοντά μας ένα υπέροχο άτομο. Ο Μάικον ήταν μόλις 25 ετών και ο χαμός του αποτελεί μεγάλη τραγωδία για όλους μας. Η Σαχτάρ εκφράζει τα συλληπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του Μάικον. Θα τον θυμόμαστε πάντα». 
sport-fm.gr

Η οργή ξεχειλίζει στα διαπόντια: Το πλοίο δεν επισκευάστηκε, παραμένουν για 10 ημέρα αποκλεισμένα!!!



ALEJANDROX DIAPONTIA-4


Ούτε σήμερα Σάββατο ξεκίνησαν τελικά τα δρομολόγια του πλοίου «Αλέξανδρος» προς τα Διαπόντια νησιά, καθώς η βλάβη που υπέστη η μηχανή του πλοίου πριν από 4 ημέρες δεν επιδιορθώθηκε χθες, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί πως θα γίνει. Οι κάτοικοι των τριών νησιών, παραμένουν έτσι αποκλεισμένοι για 10 (!) ημέρα χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοίνωση για το πότε το πλοίο που εκτελεί την επιδοτούμενη γραμμή Κέρκυρα – Διαπόντια θα επισκευαστεί και θα επαναλάβει τα δρομολόγιά του.
Η συγκοινωνιακή σύνδεση διεκόπη από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» της ταλαιπωρίας ήρθε την περασμένη Πέμπτη όταν η μηχανή του εν λόγω πλοίου υπέστη ζημιά…
Οι κάτοικοι είχαν δώσει προθεσμία για την εξάντληση της υπομονής τους αλλά και των αποθεμάτων σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, μέχρι σήμερα Σάββατο και πλέον, η οργή και στα τρία μικρά νησάκια ξεχειλίζει αφού πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης με δυσμενής καιρικές συνθήκες ούτε του συμβατικού σκάφους του Λιμεναρχείου, καθώς για άγνωστο λόγο η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος έχει πάρει εδώ και καιρό την απόφαση για μεταφορά σε άλλη έδρα του σκάφους παντός καιρού που έδρευε μέχρι πρότινος στην Κέρκυρα!
Αυτό κατήγγειλε και ο αντιδήμαρχος Ερείκουσας Σπύρος Αργυρός, ο οποίος προσπαθεί εδώ και μία εβδομάδα να μεταβεί στο νησί αλλά αυτό είναι αδύνατο λόγω της κατάστασης που επικρατεί συγκοινωνιακά.