Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η οργή ξεχειλίζει στα διαπόντια: Το πλοίο δεν επισκευάστηκε, παραμένουν για 10 ημέρα αποκλεισμένα!!!



ALEJANDROX DIAPONTIA-4


Ούτε σήμερα Σάββατο ξεκίνησαν τελικά τα δρομολόγια του πλοίου «Αλέξανδρος» προς τα Διαπόντια νησιά, καθώς η βλάβη που υπέστη η μηχανή του πλοίου πριν από 4 ημέρες δεν επιδιορθώθηκε χθες, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί πως θα γίνει. Οι κάτοικοι των τριών νησιών, παραμένουν έτσι αποκλεισμένοι για 10 (!) ημέρα χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ανακοίνωση για το πότε το πλοίο που εκτελεί την επιδοτούμενη γραμμή Κέρκυρα – Διαπόντια θα επισκευαστεί και θα επαναλάβει τα δρομολόγιά του.
Η συγκοινωνιακή σύνδεση διεκόπη από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» της ταλαιπωρίας ήρθε την περασμένη Πέμπτη όταν η μηχανή του εν λόγω πλοίου υπέστη ζημιά…
Οι κάτοικοι είχαν δώσει προθεσμία για την εξάντληση της υπομονής τους αλλά και των αποθεμάτων σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, μέχρι σήμερα Σάββατο και πλέον, η οργή και στα τρία μικρά νησάκια ξεχειλίζει αφού πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης με δυσμενής καιρικές συνθήκες ούτε του συμβατικού σκάφους του Λιμεναρχείου, καθώς για άγνωστο λόγο η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος έχει πάρει εδώ και καιρό την απόφαση για μεταφορά σε άλλη έδρα του σκάφους παντός καιρού που έδρευε μέχρι πρότινος στην Κέρκυρα!
Αυτό κατήγγειλε και ο αντιδήμαρχος Ερείκουσας Σπύρος Αργυρός, ο οποίος προσπαθεί εδώ και μία εβδομάδα να μεταβεί στο νησί αλλά αυτό είναι αδύνατο λόγω της κατάστασης που επικρατεί συγκοινωνιακά.



Μετά το ρεπορτάζ, ο Σπύρου έστειλε επιστολή στο Βαρβιτσιώτη

Το ρεπορτάζ του CorfuPress.com ευαισθητοποίησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην οποία, χρησιμοποιώντας αυτούσιο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας σε μεγάλο μέρος της (χωρίς πάντως να αναφέρεται στην πηγή), ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της διακοπής της συγκοινωνιακής σύνδεσης των Διαποντίων Νήσων.
Μεταξύ άλλων ζητά να υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου να δοθεί εναλλακτική λύση για τα δρομολόγια σε περιπτώσεις μη λειτουργίας του Αλέξανδρος.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Τα Διαπόντια ακριτικά νησιά μας, εδώ και εννέα ημέρες βρίσκονται αποκλεισμένα, αφού έχει διακοπεί η συγκοινωνιακή σύνδεση, λόγω του ότι εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί τόσο το πλοίο «Αλέξανδρος» που εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι της Κέρκυρας όσο και το πλοιάριο που τα συνδέει με τον Άγιο Στέφανο. Το «Αλέξανδρος» υπέστη βλάβη και του απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ το πλοιάριο που εκτελεί το δρομολόγιο από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου, λόγω της αποδρομολόγησής του για την ετήσια συντήρηση δεν εκτελεί πλέον δρομολόγια. Δυστυχώς καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει, προκειμένου να δοθεί εναλλακτική λύση και πρέπει να μεριμνήσετε γι’ αυτό. Όπως κατανοείτε, οι κάτοικοι των νησιών όχι μόνον δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από το νησί ακόμη και για λόγους υγείας αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την τροφοδοσία του νησιού σε είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα. Ήδη έχει διαπιστωθεί έλλειψη τροφίμων και άλλων προμηθειών και η κατάσταση γίνεται εντονότερη λόγω και των καιρικών συνθηκών. Κατανοείτε, κύριε Υπουργέ, ότι πρέπει να δοθεί λύση και παρακαλώ να παρέμβετε άμεσα».