Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΞΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ…

Παρ΄ όλο που έχει βάση το εργατικό απόφθεγμα «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται !...» και παρά το ό, τι αρκετές από τις εμφανιζόμενες, σήμερα, ως προκλητικές, παροχές σε εργαζόμενους, είναι αποτέλεσμα συμψηφισμών με άλλες υποχρεώσεις, της κατά περίπτωση εργοδοσίας, (π.χ. δεν σας δίνω αυξήσεις για δύο χρόνια, πάρτε ένα επί πλέον μισθό…» ή «αντί για αύξηση του μισθού, σας δίνω έκπτωση στα προϊόντα της επιχείρησης…»), να δεχθώ, πως η περίπτωση των δέκα έξι μισθών των υπαλλήλων της βουλής, (με όλες τις υπόλοιπες καταστάσεις), είναι τραβηγμένη και δακτυλοδεικτούμενη στη σημερινή συγκυρία.
Πολύς κόσμος δικαιούται να γκρινιάξει, να φωνάξει και να καταγγείλει, άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, μισθωτοί των χαμηλών μισθολογικών βαθμίδων, υποαπασχολούμενοι, ανασφάλιστοι, άνεργοι και πολλοί άλλοι…
Όμως, ανάμεσά τους δεν έχουν καμιά θέση, αυτοί, που εμφανίζονται να κάνουν την περισσότερη φασαρία – για το …αποτρόπαιο φαινόμενο των δέκα έξι μισθών – και που δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλοαναλυτές, των εφημερίδων και των καναλιών.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι κύριοι και οι κυρίες αυτής της συνομοταξίας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το παίζουν κατήγοροι και τιμητές, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που η συντριπτική τους πλειοψηφία, για πολλά χρόνια, είναι οι πρωταθλητές στην σύναψη μυστικών συμφωνιών και συμβολαίων, με τ΄ αφεντικά τους, στην είσπραξη μαύρων αμοιβών και, φυσικά, στην φοροδιαφυγή !
΄Οσοι γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω και διαθέτουν την απουσιάζουσα από τους εν λόγω, «τσίπα», εξοργίζονται και εκρήγνυνται διαβάζοντας και ακούγοντας τους καταγγελτικούς αφορισμούς τους και τις φαρισαϊκές ηθικολογίες τους.
Το γεγονός αυτό, το ό, τι, δηλαδή, η λωποδύτικη αυτή δράκα, έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει, εργολαβικά μάλιστα, το ρόλο του κοινωνικού εισαγγελέα και του υπέρτατου κριτή των εξελίξεων και των γεγονότων στην Ελλάδα, δείχνει περίτρανα το πόσο χαμηλά έχουμε πέσει και σερνόμαστε, ως κοινωνία και ως χώρα !...

 logoplokies

Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο των δύο ανήλικων σε ξενοδοχείο της ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση θανάτου δύο ανήλικων παιδιών από τη Μεγάλη Βρετανία σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας τον Οκτώβριο του 2006. Τα θύματα είχαν επισκεφτεί το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, μαζί με την οικογένειά τους.
Στο ιατροδικαστικό πόρισμα υποστηρίζεται ότι η οικογένεια είχε δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ στον άδικο χαμό των παιδιών συνέβαλαν και οι κακοτεχνίες στο σύστημα κλιματισμού του δωματίου. Την οικογένεια βρήκε στο δωμάτιο υπάλληλος του ξενοδοχείου Louis Corcyra Βeach όταν ήταν πολύ αργά για τον  6χρονο Ρόμπερτ Σέφερντ και την7χρονη αδελφή του Κριστιάνα, ενώ οι γονείς του ήταν σε κωματώδη κατάσταση.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας κάθονται 13 άτομα και θα λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.
Συγκεκριμένα οι δύο υπάλληλοι της Thomas Cook δικάζονται με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ μαζί τους και δέκα Έλληνες που θεωρούνται συνυπεύθυνοι για το συμβάν.
Σήμερα καταθέτει ο Neil Shepherd, ο τραγικός πατέρας των παιδιών που έχασαν πρόωρα τη ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια της δίκης θα εξεταστεί κατά πόσο οι υπάλληλοι της Thomas Cook, Νικολα Γκίμπσον και Ρίτσαρτν Καρσον είχαν αξιολογήσει σωστά την ασφάλεια του διαρροής νερού του μπόιλερ σε συνδυασμό με κακοτεχνίες στο σύστημα κλιματισμού του δωματίου.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο.
Η είδηση του θανάτου των δύο ανήλικων παιδιών από τη Βρετανία και της επί σειρά ημερών νοσηλείας των κηδεμόνων τους σε κωματώδη κατάσταση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη και δίνοντας λαβή για σχόλια εις βάρος της χώρας μας και των τουριστικών υποδομών της.
news247

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ "ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ" ΣΟΥΦΛΙΑ‏

Δηλητήριο στάζει ο Αλογοσκούφης για τους "κρατιστές" της ΝΔ (διάβαζε Σουφλιάς), τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τον οικονομικό εκτροχιασμό. Το επιχείρημά του είναι ότι πήραν εκείνοι το "πάνω χέρι", μετά τις εκλογές του 2007, και τα έκαναν μπάχαλο. Εκείνοι που -όπως είπε στην Κάτια Μακρή και τη Μαριάννα Πυργιώτη στον Real- πίστευαν στο μεγάλο σπάταλο κράτος! Δηλαδή, όλα έως τότε πήγαιναν πρίμα, κατά τη γνώμη του. Η Οικονομία δεν.. είχε κανένα πρόβλημα! Τότε γιατί οι κοινοτικοί λένε ότι στα δικά του χρόνια άρχισε το συστηματικό "μαϊμούδεμα" των στοιχείων; Ελα μου ντε...Ο ίδιος είχε περάσει τις εξετάσεις της Κομισιόν με άριστα, μας είπε. Μήπως ξεχνά ότι ήταν υπουργός ως τον Ιανουάριο του 2009; Ποιόν κοροϊδεύει;
http://veto300.blogspot.com/

Ανάπτυξη και εκδίκηση ΤΩΡΑ

Είναι αναγκαίο κακό να ακολουθήσουμε αυτά που μας ζητά ο Γιώργος...

Θα με βοηθούσε όμως να ξέρω ότι παράλληλα με τις θυσίες που μας ζητά να κάνουμε, έχει και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο... Από τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης το γράφω. Το δωμάτιο όμως, είναι άδειο ακόμη.

Όπως επίσης, επιτέλους! ο "κοσμάκης" πρέπει να μάθει ποιοι ευθύνονται (με όνομα, επώνυμο και διεύθυνση) για την συνεχή αιμορραγία του και να τιμωρηθούν παραδειγματικά!
 
Εγώ προσωπικά, δεν αντέχω νέο κύκλο ατιμωρησίας.
Το "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει..." αποκτά άλλη σημασία.  
Αntikrogias
 

Διώξεις σε 10 τελωνειακούς για υπόθεση διαφθοράς στα Γιάννενα

Επέτρεπαν τη διέλευση φορτηγών οχημάτων προς την Αλβανία χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες,εισπράττοντας κάθε φορά χρηματικό αντάλλαγμα

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται δέκα τελωνειακοί υπάλληλοι για υπόθεση διαφθοράς. Ήδη σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος πέντε Τελωνειακών Υπάλληλων του Τελωνείου Κακαβιάς, τεσσάρων του Τελωνείου Μέρτζανης Ιωαννίνων και ενός του Κεντρικού Τελωνείου Ιωαννίνων.Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από ένα έτος περίπου, περιήλθαν σε γνώση της πληροφορίες ότι Τελωνειακοί Υπάλληλοι μεθοριακών σταθμών με την Αλβανία, έναντι χρηματικής αμοιβής, επέτρεπαν την έξοδο από τη χώρα μας φορτηγών-οχημάτων, τα οποία μετέφεραν διάφορα προϊόντα, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.Μετά από πολύμηνη έρευνα προέκυψε η συμμετοχή στη συγκεκριμένη υπόθεση πέντε Υπαλλήλων του Τελωνείου Κακαβιάς, τεσσάρων Υπαλλήλων του Τελωνείου Μέρτζανης Ιωαννίνων και ενός Υπαλλήλου του Κεντρικού Τελωνείου Ιωαννίνων.Οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι ενεργώντας ατομικά ή από κοινού, επέτρεπαν τη διέλευση φορτηγών οχημάτων προς την Αλβανία χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Τελωνειακού Κώδικα και παρακάμπτοντας, κατά περίπτωση, τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου SCHEΝGEN.Η διαδικασία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τον προσπορισμό σημαντικού οικονομικού οφέλους για τους ιδίους και την ιδιαίτερα μεγάλη απώλεια εσόδων (δασμών κ.λ.π.) για το Ελληνικό Δημόσιο.Ειδικότερα, δεν καταχωρούσαν συγκεκριμένες διελεύσεις φορτηγών στα προβλεπόμενα επίσημα βιβλία, εισπράττοντας κάθε φορά χρηματικό αντάλλαγμα, που κυμαινόταν ανάλογα με το είδος και την αξία του φορτίου. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, καθώς σε άτυπα βιβλία εισόδου – εξόδου που χρησιμοποιούσαν, κατέγραφαν τις σχετικές διελεύσεις με την ένδειξη κενό ή βάζοντας παύλα (-) ή μη καταχωρώντας οποιαδήποτε επισήμανση στη σχετική στήλη.

Συλλογή υπνοσάκκων και υποστρωμάτων για τους αστέγους της Αθήνας



ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Εθελοντική ομάδα
Πεδιάδας 17-19, Περιστέρι, 121 36
Ιστολόγιο: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/
Ηλεκτρ. ταχυδρομείο: ellinesenergoipolites@gmail.com

HOMELESS SUPPORT
e-mail: homeless.support14@gmail.com

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια,
επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δίνουν απλόχερα τη βοήθεια τους…
Και επειδή πάντα κάποιοι έχουν περισσότερη ανάγκη…
exoapotinvouli

Yπάρχει και αυτή η Ελλάδα ...


Μέσα στη μιζέρια και το χάλι που ζούμε ...υπάρχουν και οι φυσικές ομορφιές σε αυτή τη χώρα για να μας φτιάχνουν....
Περισσότερες εικόνες στο http://tv-greek-sansimera.blogspot.com/2010/02/photo-gallery-greece-1.html
http://papatzides.blogspot.com/

Επανεξελέγη με 266 ψήφους ο Κάρολος Παπούλιας στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κος Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων και θα ορκιστεί ενώπιον της Ολομελείας την Παρασκευή, 12 Μαρτίου. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ενώ 32 βουλευτές των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών». Απουσίασαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Σοφία Καλαντίδου. Ο κ.Κάρολος Παπούλιας καταλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους. Η πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε στις 11 το πρωί με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Νωρίτερα πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανέγνωσε τον Κανονισμό της Βουλής σχετικά με τη διαδικασία εκλογής, καθώς επίσης και τις τρεις επιστολές που του απέστειλαν οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, της ΝΔ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη συνέχεια κλήθηκαν στην έδρα από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος και από τη ΝΔ ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, οι οποίοι εκφώνησαν τα ονόματα των ψηφισάντων που σηκώνονταν όρθιοι και εξέφραζαν την προτίμησή τους ενώ στη συνέχεια καταμέτρησαν τις ψήφους, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 12 παρά είκοσι. «Ο κος Κάρολος Παπούλιας εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχοντας εξασφαλίσει τα 2/3 των βουλευτών», εκφώνησε ο πρόεδρος της Βουλής και όρθιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ χειροκρότησαν παρατεταμένα. Στη συνέχεια η Ολομέλεια εξουσιοδότησε το προεδρείο να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να αν ανακοινώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της διεξαχθείσης ψηφοφορίας. epirusgate

Οι νέοι διοικητές των 7 υγειονομικών περιφερειών και τα βιογραφικά τους

123
Την πρόταση για τις θέσεις των Διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας κατέθεσε με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Συγκεκριμένα πρότεινε:
-Για την 1η ΥΠΕ (Αττικής) ο κ. Αναστάσιος Χατζής.

-Για την 2η ΥΠΕ (Πειραιά και Αιγαίου) η κα Χριστίνα Παπανικολάου.

-Για την 3η ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) ο κ. Χρήστος Ζηλίδης.

-Για την 4η ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) ο κ. Αριστείδης Μπουσουλέγκας (με γειά).

-Για την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ο κ. Πέτρος Τομάρας.

-Για την 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νησιών, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) ο κ. Παναγιώτης Γκούμας.

-Για την 7η ΥΠΕ (Κρήτης) ο κ. Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης.

Το 2010 τα πρώτα Symbian 3 κινητά τηλέφωνα

Η φιλανδική Nokia σκοπεύει να κυκλοφορήσει φέτος στην αγορά τις πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Symbian 3. Αυτό δήλωσε ο ταϊβανέζος μάνατζερ της Nokia Michael Hsu στο 'Digitimes'. Η ολοκλήρωση του νέου λειτουργικού συστήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Φεβρουάριο. Δεν θα υπάρξει Symbian 2, ενώ το Symbian 4 θα είναι έτοιμο το αργότερο μέσα στο 2011. To Symbian 3 θα υποστηρίζει και το multitouch. Ως εκ τούτου η Νοkia σκοπεύει να αλλάξει και την τεχνολογία των οθονών της, τουλάχιστον στα μοντέλα που θα μπορείτε να ελέγξετε τα περιεχόμενα των οθονών τους με πολλά δάκτυλα ταυτόχρονα. H Nokia θα συνεχίσει να πουλά στην αγορά και μοντέλα βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα Maemo (μια παραλλαγή του Linux). Το N900 ήταν το πρώτο smartphone εξοπλισμένο με το λειτουργικό σύστημα Maemo 5. Τα επόμενα smartphones που θα εμφανιστούν θα είναι εξοπλισμένα με την έκδοση 6 του Maemo.
http://pcnea.blogspot.com

Βρέθηκε γονίδιο που σχετίζεται με την υπερμετρωπία ...

Θα βλέπουμε καλύτερα με φάρμακα πια αντί με γυαλιά...
Αυστραλιανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα γονίδιο (HGF) που σχετίζεται με την υπερμετρωπία, μια εξέλιξη που, όπως είπαν, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέας θεραπείας αποκατάστασης του προβλήματος με φάρμακα πια και όχι με γυαλιά. Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Οφθαλμολογικού Κέντρου Ερευνών του πανεπιστημίου της Μελβούρνης υπό τον καθηγητή Πολ Μπερντ. Σήμερα, οι μόνες διαθέσιμες θεραπείες για την υπερμετρωπία είναι τα κατάλληλα γυαλιά, οι φακοί επαφής και η επέμβαση με λέιζερ. Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DNA 551 Αυστραλών για να εντοπίσουν γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με την υπερμετρωπία, μια πάθηση που δεν είναι ακόμα γνωστή η αιτιολογία της και η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν καλά μακριά αλλά όχι κοντά (π.χ. διάβασμα). Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υπερμετρωπία οφείλεται μάλλον σε ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Το γονίδιο HGF είναι το πρώτο που ανακαλύφθηκε ότι σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαταραχή της όρασης, η οποία εμφανίζει αύξηση διεθνώς.
http://dinatos.blogspot.com

Είσαι χακεράς; έλα στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το «ταπεινό» τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας γιγαντώνεται και θα λειτουργεί πλέον με διευρυμένο πεδίο ερευνών, στο πλαίσιο μιας νέας υπερ-διεύθυνσης, με αρμοδιότητα το οικονομικό, ηλεκτρονικό και πάσης φύσεως οργανωμένο έγκλημα (από το λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικών, στο trafficking, τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, εκβιαστών, ακόμη και τα κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων).Η συνεχής εξέλιξη και «αναβάθμιση» της εγκληματικής δραστηριότητας οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να δημιουργήσει μια υπηρεσία, στην οποία θα προσληφθούν από «άπιαστοι» χάκερ, μέχρι επιστήμονες με μεταπτυχιακές σπουδές στο «κυβερνοέγκλημα» και στην οικονομία. Παραπέμποντας στη λειτουργία της αμερικανικής DIA, η νέα υπηρεσία θα ασχολείται με ολόκληρο το φάσμα του οικονομικού-ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα φτάνει ωστόσο ακόμη και στον τομέα των τηλεφωνικών υποκλοπών.Σειρά υποθέσεων επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ίδρυσης μιας τέτοιας αστυνομικής «μονάδας», όπως για παράδειγμα η πρόσφατη αποκάλυψη ότι 3 Αλβανοί που συνελήφθησαν βρέθηκαν με καταθέσεις 45 εκατ. ευρώ, αγνώστου φυσικά προελεύσεως.«Επιστράτευση» πολιτών: