Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΞΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ…

Παρ΄ όλο που έχει βάση το εργατικό απόφθεγμα «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται !...» και παρά το ό, τι αρκετές από τις εμφανιζόμενες, σήμερα, ως προκλητικές, παροχές σε εργαζόμενους, είναι αποτέλεσμα συμψηφισμών με άλλες υποχρεώσεις, της κατά περίπτωση εργοδοσίας, (π.χ. δεν σας δίνω αυξήσεις για δύο χρόνια, πάρτε ένα επί πλέον μισθό…» ή «αντί για αύξηση του μισθού, σας δίνω έκπτωση στα προϊόντα της επιχείρησης…»), να δεχθώ, πως η περίπτωση των δέκα έξι μισθών των υπαλλήλων της βουλής, (με όλες τις υπόλοιπες καταστάσεις), είναι τραβηγμένη και δακτυλοδεικτούμενη στη σημερινή συγκυρία.
Πολύς κόσμος δικαιούται να γκρινιάξει, να φωνάξει και να καταγγείλει, άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, μισθωτοί των χαμηλών μισθολογικών βαθμίδων, υποαπασχολούμενοι, ανασφάλιστοι, άνεργοι και πολλοί άλλοι…
Όμως, ανάμεσά τους δεν έχουν καμιά θέση, αυτοί, που εμφανίζονται να κάνουν την περισσότερη φασαρία – για το …αποτρόπαιο φαινόμενο των δέκα έξι μισθών – και που δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλοαναλυτές, των εφημερίδων και των καναλιών.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι κύριοι και οι κυρίες αυτής της συνομοταξίας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το παίζουν κατήγοροι και τιμητές, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που η συντριπτική τους πλειοψηφία, για πολλά χρόνια, είναι οι πρωταθλητές στην σύναψη μυστικών συμφωνιών και συμβολαίων, με τ΄ αφεντικά τους, στην είσπραξη μαύρων αμοιβών και, φυσικά, στην φοροδιαφυγή !
΄Οσοι γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω και διαθέτουν την απουσιάζουσα από τους εν λόγω, «τσίπα», εξοργίζονται και εκρήγνυνται διαβάζοντας και ακούγοντας τους καταγγελτικούς αφορισμούς τους και τις φαρισαϊκές ηθικολογίες τους.
Το γεγονός αυτό, το ό, τι, δηλαδή, η λωποδύτικη αυτή δράκα, έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει, εργολαβικά μάλιστα, το ρόλο του κοινωνικού εισαγγελέα και του υπέρτατου κριτή των εξελίξεων και των γεγονότων στην Ελλάδα, δείχνει περίτρανα το πόσο χαμηλά έχουμε πέσει και σερνόμαστε, ως κοινωνία και ως χώρα !...

 logoplokies