Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο των δύο ανήλικων σε ξενοδοχείο της ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση θανάτου δύο ανήλικων παιδιών από τη Μεγάλη Βρετανία σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας τον Οκτώβριο του 2006. Τα θύματα είχαν επισκεφτεί το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, μαζί με την οικογένειά τους.
Στο ιατροδικαστικό πόρισμα υποστηρίζεται ότι η οικογένεια είχε δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ στον άδικο χαμό των παιδιών συνέβαλαν και οι κακοτεχνίες στο σύστημα κλιματισμού του δωματίου. Την οικογένεια βρήκε στο δωμάτιο υπάλληλος του ξενοδοχείου Louis Corcyra Βeach όταν ήταν πολύ αργά για τον  6χρονο Ρόμπερτ Σέφερντ και την7χρονη αδελφή του Κριστιάνα, ενώ οι γονείς του ήταν σε κωματώδη κατάσταση.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας κάθονται 13 άτομα και θα λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.
Συγκεκριμένα οι δύο υπάλληλοι της Thomas Cook δικάζονται με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ μαζί τους και δέκα Έλληνες που θεωρούνται συνυπεύθυνοι για το συμβάν.
Σήμερα καταθέτει ο Neil Shepherd, ο τραγικός πατέρας των παιδιών που έχασαν πρόωρα τη ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια της δίκης θα εξεταστεί κατά πόσο οι υπάλληλοι της Thomas Cook, Νικολα Γκίμπσον και Ρίτσαρτν Καρσον είχαν αξιολογήσει σωστά την ασφάλεια του διαρροής νερού του μπόιλερ σε συνδυασμό με κακοτεχνίες στο σύστημα κλιματισμού του δωματίου.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο.
Η είδηση του θανάτου των δύο ανήλικων παιδιών από τη Βρετανία και της επί σειρά ημερών νοσηλείας των κηδεμόνων τους σε κωματώδη κατάσταση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη και δίνοντας λαβή για σχόλια εις βάρος της χώρας μας και των τουριστικών υποδομών της.
news247