Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !...

...και ανορθόγραφοι !...
Ο …Κερένσκυ Γεώργιος Παπανδρέου, έδωσε τις αφορμές για να γίνει – επιτέλους – το μεγάλο ρεσάλτο ! Ο επαναστατικός στρατός του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, εκμεταλλευόμενος τις απαράδεκτες συνθήκες εξαθλίωσης, που επικράτησαν στη χώρα, άρχισε τη δράση του, καταλαμβάνοντας καίρια σημεία, στρατηγικής σημασίας, της ελληνικής πρωτεύουσας. Το ιστορικό μνημείο της Ακρόπολης έχει ήδη καταληφθεί και οι όποιοι, ανύποπτοι, πλην αντιδραστικοί τουρίστες, εξεδιώχθησαν !
Συνεπείς στην ιδεολογία και τις αρχές τους και – πάνω απ΄ όλα ειλικρινείς – οι απόγονοι του μεγάλου …επαναστάτη Στάλιν, ξεκίνησαν ! ΄Αλλωστε, μόλις δυο μέρες πριν, η προσωποποίηση του σύγχρονου σταλινισμού Μαϊλλης, πληροφόρησε το πανελλήνιο, πως «…το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος !...».
Τυχερέ Γιώργο Παπανδρέου, απ΄ αλλού περίμενες τη ...στήριξη κι απ΄ αλλού σου έρχεται !...

Ίαν Σκοτ: «Η Τζούλια με επέλεξε για το ροζ dvd»

Ο πορνοστάρ και παρτενέρ της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο πολυσυζητημένο ροζ dvd, ο Ίαν Σκοτ, μίλησε χθες βράδυ στην εκπομπή «Όλα» για τα πάντα και κυρίως για την εκρηκτική ξανθιά για την οποία αποκάλυψε πολλά.

Όπως ότι η Τζούλια δεν είχε καθόλου άγχος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και πως ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Μεταξύ άλλων, ο Ίαν Σκοτ δήλωσε: «Η Τζούλια με επέλεξε μαζί με τον παραγωγό της εταιρίας Sirina και αναμφισβήτητα είναι από τις πιο όμορφες κοπέλες που έχω πάει».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Τζούλιας να βγάλει χρήματα από πορνό ταινίες, ο ίδιος αποκάλυψε: «Το να γίνεις πορνοστάρ, είναι μία αξιοπρεπής δουλειά. Δεν νομίζω ότι κατηγορούν την Τζούλια ότι το έκανε για τα χρήματα. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν το σεξ για να βγάλουν χρήματα. Φυσικά και γνώριζε η Τζούλια τι έκανε». Τι άποψη όμως δημιούργησε ο Ίαν Σκοτ από την μικρή επαφή που είχε με την Τζούλια Αλεξανδράτου; «Δεν είχα χρόνο να συζητήσω με την Τζούλια» δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει: «ήρθε το συνεργείο, ήταν έτοιμο. Στις πρώτες σκηνές ήταν μόνη της και μετά πήγα εγώ στα πλατό. Μιλήσαμε λίγο πριν. Όταν έφτασα στο πλατό, μου είπαν, σειρά σου τώρα, κάνε δουλειά. Θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στο πορνό. Θέλει όμως; Αμφιβάλλω. Δεν κατάλαβα να είναι μεθυσμένη». Υπάρχει όμως δεύτερο dvd; Ο Ίαν Σκοτ αποκαλύπτει: «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αν υπάρχει δεύτερο dvd. Πάντως μαζί μου δεν είναι και ναι θα έκανα ξανά άλλο dvd με την Τζούλια».
gossip-tv 
cobra-argos 

Γ. Παπανδρέου: Θα προχωρήσει η σύσταση της Εξεταστικής για την Οικονομία...

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2009/07/gapimerisia.jpg
Στο συνέδριο του ΣΕΠΕ -Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας- μίλησε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος κυρίως στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και τονίζοντας πως «δεν κάνει πίσω ούτε βήμα». Το ενδιαφέρον όμως πολλών από τους παρισταμένους αφορούσε και την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους. Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης τον ρώτησε συγκεκριμένα αν θα προχωρήσει η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία και ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά, ότι ναι, θα προχωρήσει...
press-gr 

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε η σεζόν στο αεροδρόμιο

alt
Με πτώση του 7,8%  σε σχέση με το 2009,ξεκίνησε η σεζόν στις αφίξεις με τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Ιωαν. Καποδίστριας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ από 1-30 Απριλίου αφίχθησαν 6.230 επισκέπτες έναντι 6.760 πέρυσι.
Στο 15,6% έφτασε η πτώση στις αφίξεις εσωτερικού (11.947 έναντι 14.191)
Στα θετικά καταγράφεται πάντως η μεγάλη άνοδος της βρετανικής αγοράς
(4.718 αφιχθέντες έναντι  2.597) και στα αρνητικά η πτώση της Ολλανδικής (164 έναντι 1.888).

Τεννές: «Αποχαιρετάω την Κέρκυρα»

Τεννές: «Αποχαιρετάω την Κέρκυρα»Την είδηση ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας -παρά τον προβιβασμό της στην Σούπερ Λιγκ- έκανε γνωστή ο Μπάμπης Τεννές. Ο νυν τεχνικός των «Φαιάκων» αποκάλυψε στον NovaΣΠΟΡ fm 94,6 τα μυστικά για να ανεβάσεις μια ομάδα κατηγορία, ενώ για το μέλλον του πρόσθεσε ότι θα πάει εκεί όπου θα υπάρχουν… «οι καλύτερες συνθήκες δουλειάς».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τεννές στον NovaΣΠΟΡ fm 94,6:

Σχετικά με το αν είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις μια ομάδα στην Σούπερ Λιγκ ή να ανεβάσεις μια ομάδα από τη Β’ Εθνική στην πρώτη:
«Είναι πιο δύσκολο να βάλεις από κάτω 15 ομάδες και να ανέβεις κατηγορία, ενώ για να σώσεις κάποια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ πρέπει να βάλεις "από κάτω" τρεις ομάδες. Επίσης, στη Σούπερ Λιγκ το πρωτάθλημα είναι, ως γνωστόν, τριών ταχυτήτων, ενώ στη Β’ Εθνική είναι πολύ περισσότερες οι ομάδες που έχουν κοινούς στόχους και ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Για το μυστικό ώστε να ανέβει μια ομάδα στην κατηγορία:
«Το μυστικό είναι να έχεις πολύ καλά αποδυτήρια, να υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου, ώστε να ξεπερνάς οποιαδήποτε άσχημη στιγμή. Ασφαλώς, πρέπει να υπάρχει και ισχυρή διοίκηση. Αλλά επειδή παρουσιάζονται οικονομικά προβλήματα, διοικητικά λάθη και άλλα προβλήματα, πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα».

Για το μέλλον του:
«Αποχαιρετάω την Κέρκυρα, εκτός κι αν αλλάξουν πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με κάποια άλλη ομάδα από τη στιγμή που μέχρι τώρα βρίσκομαι στην Κέρκυρα. Πάντως, δύσκολα θα είμαι εδώ τη νέα χρονιά».

Για το αν προτιμάει σύλλογο από την πρώτη ή τη Β' εθνική:
«Οι συνθήκες δουλειάς είναι το πιο σημαντικό για μένα. Έχω χρόνια στο χώρο, έχω περάσει από πολλές ομάδες, ίσως να είμαι και ρέκορντμαν. Θέλω να είμαι καλά εκεί που θα είμαι. Να υπάρχει υγιές περιβάλλον. Δεν με νοιάζει αν θα είναι στην πρώτη ή στη δεύτερη Εθνική».

Το "κλειδί" για να παραμείνει μια ομάδα στη Σούπερ Λιγκ:
«Πρέπει να μπορέσεις να διαχειριστείς καλά τα αποτελέσματα. Εγώ "την έχω πατήσει" γιατί στο παρελθόν τα δίναμε όλα και προσπαθούσαμε να κερδίσουμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, και μετά την ερχόταν κάποιο άσχημο αποτέλεσμα με ομάδα που είχε ίδιους στόχους με εμάς. Οπότε, δεν έπρεπε να ρίχνουμε το βάρος εκεί. Σωστή αξιολόγηση χρειάζεται, αν και το σπουδαιότερο είναι να έχεις καλή ομάδα».

Για το αν Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου πήραν δίκαια τα «εισιτήρια» ανόδου:
«Αναμφισβήτητα ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου άλλαξε τον Ιανουάριο όλη την ομάδα ενώ η Κέρκυρα πήρε 40 βαθμούς μαζεμένους. Ήμασταν πολύ καλοί μέχρι το Δεκέμβριο. Μετά πέσαμε κάπως, αλλά αυτό ήταν λογικό και μετά από όσα έγιναν και ακουγόντουσαν σχετικά με το μέλλον μου».
corfusoccer 

Η μοναξιά του Γιώργου, μοναξιά της χώρας

Από τον Κώστα Παπαθεοδώρου

Είναι δύσκολο  αυτές τις ώρες να γράψεις για  την κρίση, τα μέτρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Πιο δύσκολη είναι  η αρχή. Ποιο τελικό είναι το κυρίαρχο ζήτημα; Η κατάντια της χώρας, η  αποτροπή της χρεοκοπίας η μήπως οι επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων;
Ομολογώ ακόμη  δεν είμαι σε θέση να κάνω αξιολόγηση. Σύμφωνοι! Προϋπόθεση για τη ζωή  είναι το οξυγόνο που στην προκείμενη περίπτωση ταυτίζεται με το χρήμα. Χρήμα δανεικό και εξόχως ακριβό, ώστε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και τις συνέπειες αυτής που αναντίρρητα είναι το χειρότερο σενάριο της «ελληνικής τραγωδίας» όπως προσφυώς χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι «άσπονδοι» φίλοι μας.
Αναμφίβολα η  εξασφάλιση δανεικών υπό τις παρούσες συνθήκες είναι επιτυχία που πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε αγώνα για να πείσει τους ομότεχνούς του- και ιδίως την πολυαγαπημένη μας Μέρκελ – ότι πρέπει να πάρουμε ακόμη μια ευκαιρία και κυρίως ότι η ελληνική κρίση θα πλήξει το ευρώ και άρα τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Ήταν πράγματι εργώδης η προσπάθεια και μέχρι να αποσπάσει τη σαφή δέσμευση των εταίρων μας, η χώρα προσέκρουε καθημερινά στους υφάλους της διεθνούς κερδοσκοπίας.
Το  ηθικό, πολιτικό μα κυρίως το οικονομικό κόστος του τελευταίου διμήνου, είναι τεράστιο και κάποια στιγμή θα πρέπει και να δημοσιοποιηθεί.
Η αποτροπή της (άμεσης) χρεοκοπίας σίγουρα δεν  απαναποδίδει αυτόματα την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και την τιμή των Ελλήνων που όλο αυτό το διάστημα χαρακτηρίζονται ως ψεύτες, κλέφτες και τεμπέληδες.   Χρειάζονται πολλά χρόνια και μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η εικόνα μας στα μάτια των άλλων.
Και πραγματικά στο σημείο που βρισκόμαστε ακόμη και για λόγους  αυτογνωσίας  έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση αυτών που- καλώς η κακώς- θεωρούμε  κριτές της εθνικής μας υπόστασης.
Γιατί όσο και  αν κομπορρημονούμε με  αυτιστική διάθεση περί της άριας προέλευσής μας, ενδόμυχα είμαστε ένα βαθύτατα διαιρεμένο έθνος που αναζητεί
την ταυτότητά  του ανάμεσα στις συμπληγάδες  της Ανατολής και της Δύσης. 
Όπως συμπεραίνει  ο Στέλιος Ράμφος, έχουμε χάσει την εθνική μας ταυτότητας στα τέλη του 15ου αιώνα και έκτοτε αναζητούμε την άκρη του νήματος. Μόνο που η αναζήτηση γίνεται με παραχαραγμένες και επίπλαστες συντεταγμένες επειδή απαρνούμαστε το σημερινό εαυτό μας και  αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη ροή της ιστορίας.
Αναμφίβολα τα μέτρα που λήφθηκαν είναι σκληρά. Πρωτοφανή! Πλήττουν όλους και κυρίως όσους είτε δεν θέλουν είτε δεν  μπορούν να ξεφύγουν. Γιατί υπάρχουν, πράγματι, και εκείνοι που κατείχαν  την «τεχνογνωσία» να ζουν παρασιτικά και σε βάρος των πληβείων. Είναι, ενδεχομένως, οι ίδιοι που από τις πρώτες στιγμές της κρίσης έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό μη τυχόν καταρρεύσει η χώρα και πληρώσουν και αυτοί το μάρμαρο…
Είναι αυτοί  που έχοντας χάσει κάθε διάθεση συλλογικότητας επέλεξαν την ατομική τους ευδαιμονία και την επιμηκύνουν τη ζωή τους  στα «πυρηνικά τους καταφύγια».
(Ειρήσθω εν παρόδω, η κίνηση των λογαριασμών τους είναι αποτυπωμένη στα δελτία της Τράπεζας της Ελλάδας και η Πολιτεία θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Τουλάχιστον να φορολογηθούν!)
Οι όσες λαϊκίστικες κορώνες ακούγονται το τελευταίο διάστημα ιδίως από την ασπόνδυλη και καιροσκοπική Αριστερά- που κάποτε αντί άρνησης και αντίδρασης  άρθρωνε λόγο οράματος και προοπτικής- είναι ανεδαφικά και υποβολιμαία.
Και είναι ανεδαφικά  γιατί το χρέος δεν μπορεί να καλυφθεί…  δικαστικά. Είναι αυτονόητο ότι  θα πρέπει να πληρώσουν οι υπαίτιοι. Και όσοι αποδειχθεί ότι σπατάλησαν,  υπεξαίρεσαν, υπέκλεψαν δημόσιο  πλούτο να πάνε φυλακή. Αλλά αυτό μπορεί να ικανοποιήσει το δίκαιο λαϊκό αίσθημα και την ιερή οργή των υποζυγίων του φορολογικού μας συστήματος και να αποτρέψει μελλοντικές επιδρομές, όχι όμως και να γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους.
Και οι αυτονόητες διαδηλώσεις, πορείες και κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται ν αυτό ακριβώς θα πρέπει να έχουν στόχο: όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες άσκοπες θυσίες.
(Αλήθεια,  οι σύντροφοι του  ΠΑΜΕ που καθημερινά  διαδηλώνουν στο  κέντρο της Αθήνας  προκαλώντας πολυποίκιλα  προβλήματα, πότε και που δουλεύουν και κυρίως πως ζουν τις οικογένειές τους;)   
Είναι προφανές ότι τα (περισσότερα) μέτρα επιβλήθηκαν  από το Στρατό Κατοχής. Και τα φληναφήματα περί του «αυτόματου πιλότου»  δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση. Όταν η Κυβέρνηση περιφέρει το «δίσκο της επαιτείας» ανά τον κόσμο είναι δεδομένο ότι δεν έχει διαπραγματευτική ισχύ.  
Οι θυσίες που  πρέπει να γίνουν, θα πλήξουν όλα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και θα ανατρέψουν ατομικούς προγραμματισμούς. Εξ αντικειμένου δεν είναι δίκαια. Και ο κόσμος για να δείξει ανοχή χρειάζεται τώρα ένα όραμα. Μια ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, για μια δικαιότερη κοινωνία.
Οι υπόλογοι πολιτικοί ζητούν από τους πολίτες  να τους δείξουν εμπιστοσύνη. Δύσκολο. Και θα πάρει χρόνο. Μόνο που θα πρέπει από τώρα να τους εκπαιδεύσουν την αλήθεια. Με το όποιο κόστος. Μολονότι είναι άκρως λαϊκίστικα τα όσα με ευκολία ακούγονται περί της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, θεωρώ αναγκαία τη συμμετοχή τους στο πλάνο της μείωσης των εισοδημάτων. Και φυσικά δεν απορρίπτω εκ προοιμίου το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού της εθνικής αντιπροσωπείας. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα στηριχθεί σε υποδείξεις αλαλαζόντων κυμβάλων ή σε… γονατογραφίες.
Σε αντίθετη περίπτωση και η Δημοκρατία μας θα πληγεί και η ελληνική κοινωνία θα αυτοαναφλεγεί. Γιατί δεν απέχει πολύ από τη μετουσίωση της οργής και της αγανάκτησης σε εξέγερση και τυφλή βία. 
Όραμα λοιπόν και  ελπίδα. Και πρέπει να προβληθεί  «εδώ και τώρα». Με τρόπο πειστικό και απτό. Με συγκεκριμένες πολιτικές  και προσδιορισμένες παρεμβάσεις.
Όχι στο γενικό και το αόριστο. Αν οι πολιτικοί μας  ταγοί πιστεύουν ότι θα νικήσουμε  τους «Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες»  ας μας πουν πότε και πως. Δεν είναι  εύκολο, δεν είναι δύσκολο. Είναι  αναγκαίο. Παραγωγική ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμός, κοινωνικός μισθός (υγεία- παιδεία-ασφάλεια).
Η ελληνική οικονομία- ευτυχώς εδώ που έχουμε φτάσει- είναι ρηχή. Και γι` αυτό θεωρείται  σχετικά εύκολο, να αναδιαρθρωθεί εκ βάθρων και να στηθεί σε στέρεες και υγιείς βάσεις.  Η Ρόδος είναι πάντα εκεί. Τουλάχιστον το «πήδημα» ας είναι για την εθνική μας αξιοπρέπεια.  
kourdistoportocali 

Wanted.. για φτύσιμο!

Ο αρχιτέκτονας της απογραφής και της οικονομικής πολιτικής από το 2004- 2007 Γιώργος Αλογοσκούφης. Σήμερα βγαίνει στα κανάλια και παραδίδει μαθήματα οικονομίας στην κυβέρνηση :

Πρόλαβε να πουλήσει και τα ομόλογα.. 
Ποιος εγώ; μοιάζει να αναρωτιέται!

Πέτρος Δούκας : έτερος οικονομικός εγκέφαλος! Κι αυτός κατάφερε να πουλήσει και να ξαναγοράσει ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων. Θυμάστε την ζημιά; Τώρα βγήκε στον Αθήνα 9,84 στις 21 Απριλίου και δήλωσε για την προσφυγή στο ΔΝΤ : |Δηλαδή, πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας, διότι είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος, καλούμε ανθρώπους από το εξωτερικό που έχουν μια κάποια εμπειρία».

ωραίος και ανέμελος σήμερα...
\
Γιάννης Παπαθανασίου : ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά το 2007 και μέχρι το 2009. Εκεί χάθηκε η μπάλα… πολιτικός μηχανικός ήταν.. που πήγαινε; Στις 23 Μαρτίου του 2010 δήλωνε ότι η κυβέρνηση “φούσκωσε” το έλλειμμα που παρέδωσε αυτός ο μαχητής! Έλεος! Ανερυθρίαστα το είπε…

ο εκδικητής σήμερα!
Γιώργος Βουλγαράκης : ο άνθρωπος που δήλωσε ότι το νόμιμο είναι και ήθικο όταν βγήκε το πόθεν έσχες του. Η σύζυγος ανακατεμένη στο Βατοπέδι… κι αυτός σήμερα ήσυχος στο Κολωνάκι. Εύγε!

Ο Βουλγαράκης παλιά με Μεϊμαράκη και Τζαμτζή... χωρίς κότερο τότε και Golf Club
Ευρυπίδης Στυλιανίδης : Υπουργός Παιδείας επί Γρηγορόπουλου και υπουργός Μεταφορών μετά με κάτι υπόλοιπα στον ΟΣΕ αφημένα. Α ναι δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως και για τον Γρηγορόπουλο και πήγε στο γήπεδο από τα μπουζούκια της προηγούμενης βραδιάς!

Πρωτοσέλιδο εποχής για τα 19000 ευρώ σε 3 μέρες στο Παρίσι..
τότε λεφτά υπήρχαν..τώρα τα έφαγε το ΠΑΣΟΚ
Αριστοτέλης Παυλίδης : ο άνθρωπος των άγονων γραμμών και των άγονων δανείων που έδινε σε επιχειρηματίες και για ανακαινίσεις σπιτιών. Διεγράφη πρόσφατα από τη ΝΔ. Γιατί άραγε μόνο αυτός;

Η μοναξιά μετά την πτώση
Θόδωρος Ρουσόπουλος : Βατοπέδι.. αυτή η λέξη θα τον κυνηγάει σε όλη του την ζωή. Που είναι σήμερα; Ούτε μια κουβέντα βρε αδερφέ; Ούτε και αυτός ένα συγγνώμη; Ούτε μια δικαιολογία; Νομίζει ότι ξεχάσαμε; Όχι δεν ξεχάσαμε!

Τότε κατηγορούσε με το δάχτυλο.. τώρα;
Και τέλος ο μέγας … εξαφανισμένος : Κωνσταντίνος Καραμανλής… έφυγε νύχτα τον Οκτώβρη του 2009 μετά από 5,5 χρόνια εξουσίας. Δεν μας είπε από τότε ούτε λέξη! Που είναι αυτή η ψυχή; Ούτε ένα συγγνώμη; Αντίθετα εθεάθη με μαγιό πρόσφατα.. εύγε!

τι να γράψω λεζάντα; 

Ντροπή!Και τώρα όλος αυτός ο θίασος τα φόρτωσε στον Γιώργο Παπανδρέου; Και εμείς φωνάζουμε στον λάθος άνθρωπο! Έπρεπε τελικά να τους αφήσουμε άλλον έναν χρόνο; Αλλά φοβάμαι ότι θα ήταν η τέλεια κατάρρευση της Ελλάδας!

Ραγκούσης: Διπλασίασε το κράτος η ΝΔ

Ραγκούσης: Διπλασίασε το κράτος η ΝΔ«Να τελειώσουμε μια για πάντα με το πελατειακό κράτος» διακήρυξε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης στο Digital Economy Forum, για τα 15 χρόνια του ΣΕΠΕ, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει την ατιμωρησία των υπευθύνων. 
Στην ομιλία του ο κ. Ραγκούσης περιέγραψε τις ενέργειες της κυβέρνησης για την επαναθεμελίωση του κράτους δικαίου. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντιστέκεται στις αλλαγές αυτές επειδή δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πελατειακό κράτος που «έκτισε». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν λειτούργησε υπό την πίεση του ΔΝΤ και της Ε.Ε. αλλά προχώρησε στις αλλαγές από την 5η Οκτωβρίου αφού είχε δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό για την υλοποίηση τους.
Αναφερόμενος στο πελατειακό και «αδιαφανές» κράτος απευθύνθηκε στα μέλη του ΣΕΠΕ λέγοντας: «Το γνωρίζετε όλοι. Είστε και σεις θύματά του όπως κάθε επιχειρηματίας, πολίτης ή εργαζόμενος που προσπάθησε να ελιχθεί στο καθεστώς ανομίας το οποίο ανεχθήκαμε».
Περιγράφοντας τα «δεινά» που επέφερε η πελατειακή λειτουργία του κράτους τα τελευταία τριάντα χρόνια επισήμανε την επιβράβευση των παρασιτικών συμφερόντων και των επίορκων κρατικών λειτουργών, τη γιγάντωση της παρα-οικονομίας και της παρα-διοίκησης , την υπονόμευση της αυτοδιοίκησης και τέλος την κατάργηση της αξιοκρατίας «που βόλεψε πολλούς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. «Δείχνοντας» τους υπεύθυνους της σημερινής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας:
«Αυτή η επιδρομή του πελατειακού κράτους ήταν που τα 180 δισ. χρέους το 2004 τα έκανε 300 σε έξι χρόνια. Εκατόν ογδόντα δισ. από το 1823 έως το 2004. Και 120 δισ. από το 2004 έως το 2009. Απίστευτο, αλλά αυτό έγινε. Σήμερα, ακόμα μετράμε τις πληγές αυτής της λαίλαπας».
Υπογράμμισε ότι την τελευταία 5ετία αποχώρησαν 127 χιλιάδες υπάλληλοι και διορίστηκαν 186.000, δηλ. 60.000 επιπλέον νέοι υπάλληλοι: «Ναι,  60.000 επιπλέον νέοι υπάλληλοι!, πολλοί εξ αυτών με αδιαφανείς διαδικασίες, με την αλήστου μνήμης γαλάζια συνέντευξη.. Και σα να μην έφταναν αυτοί ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι νέοι συμβασιούχοι έργου- όλοι χωρίς ΑΣΕΠ, όλοι πελατειακά. Και επειδή ούτε αυτό ήταν αρκετό, 50.000 παιδιά προστέθηκαν με ψευδεπίγραφα δήθεν stage. Ένα δεύτερο δημόσιο φτιάχτηκε μόνο τα έξι χρόνια. Και αν σε αυτούς προσθέσετε την απίστευτη στρατιά των περίφημων γκόλντεν μπόυς, τα χιλιάδες μέλη διοικητικών συμβουλίων, με τους απίστευτους μισθούς, έχετε μια πρώτη εικόνα».
Τα τέσσερα βήματα που πραγματοποίησε η κυβέρνηση για το ξερίζωμα του πελατειακού κράτους, όπως τα παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης είναι:
Βήμα πρώτο: Με το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την καθολική και ανεξαίρετη υπαγωγή τους στο ΑΣΕΠ.
Βήμα δεύτερο: Με το νόμο για την αξιοκρατία στις προαγωγές, που αναθέτει την ευθύνη επιλογής των Διευθυντών και των Προϊσταμένων σε ανεξάρτητο Συμβούλιο αποτελούμενο από εκπροσώπους του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη αντίστοιχα, χωρίς καμιά δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης.
Βήμα τρίτο: Ο «Καλλικράτης» δηλαδή η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την οποία επαναθεμελιώνεται το κράτος.
Βήμα τέταρτο: με το νόμο για τη διαφάνεια που βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής και αφορά την υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των φορέων δημόσιας εξουσίας.
Τέλος ο κ. Γ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε εργαλείο για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και στην θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτη που θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα και θα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρονικής υπογραφής στους κατόχους της για συναλλαγές στο διαδίκτυο.
ethnos

Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα!

giagia