Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Super League: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και πατώντας φρένο στην επανάληψη έχοντας το μυαλό τους στην Άρσεναλ, οι νταμπλούχοι Ελλάδας νίκησαν με 1-0 τον Πανιώνιο και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Πειραιώτες με τον Ζίκο για πρώτη φορά στον πάγκο τους στο "Καραϊσκάκη" αλλά και φορώντας την γκρι εμφάνιση έκαναν την πιο καλή τους εμφάνιση επιθετικά στο πρώτο μέρος και πήραν μια σημαντική νίκη που τους φέρνει για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Χρυσός σκόρερ ο Ζαϊρί για τους νταμπλούχους Ελλάδας που στην επανάληψη έριξαν στροφές και έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του δύσκολου και κρίσιμου αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Από την άλλη πλευρά οι Νεοσμυρνιώτες δεν έδειξαν φόβο απέναντι στον Ολυμπιακό, τον κοίταξαν στα μάτια, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με κάποιον βαθμό από τον Πειραιά.
sport24.gr

Ο καθενας με τον πονο του…..


Στα άκρα η κόντρα Στέφανου Γκίκα και Νίκου Δένδια στην Κέρκυρα

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Κέρκυρα αναφορικά με τη πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.Η όλη αγωνία δεν αφορά φυσικά την πρωτιά του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, αφού όλοι γνωρίζουν πως η ήττα είναι αναπότρεπτη αλλά την θέση που θα λάβει ο καθένας στην κούρσα διαδοχής της μετακαραμανλικής περιόδου.Τα κομματικά στελέχη συγκρούονται σφόδρα και οι μεταγραφές είναι καθημερινό φαινόμενο.Καλές σχέσεις και ευγενής άμιλλα είναι άγνωστα στοιχεια μεταξύ των 2 στρατοπέδων.

Διαιτητής..με γυαλιά ηλίου!!!

http://dcorfu.blogspot.com/

Η παρακολούθηση των Bloggers !!!

http://greki-gr.blogspot.com/

Έχετε για βρυσούλες

http://digital.stokarfi.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων

Της Ιωαννας Mανδρου
Εισαγγελική παρέμβαση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση από συγκεκριμένα ιστολόγια, παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει διαταχθεί και διενεργείται με την εντολή «κατεπείγουσα», δικαστική έρευνα για τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων και έχουν κληθεί υπεύθυνοι συγκεκριμένου ιστολογίου να προσέλθουν και να εξεταστούν. Η εισαγγελική έρευνα προκλήθηκε από διαμαρτυρίες υποψηφίων βουλευτών και έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα της Αθήνας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει μετά τον νόμο που ψηφίστηκε ύστερα από τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τη διενέργεια εκλογών και οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι αυστηρότατες. Συγκεκριμένα ο νόμος που ισχύει επισύρει ποινές φυλάκισης έως και 6 μηνών, αλλά δίχως αναστολή και εξαγορά, καθώς και πρόστιμα που φθάνουν έως και τα 200.000 ευρώ. Η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα που έχει, μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πάντως εισαγγελικές πηγές δήλωναν στην «Κ» ότι «η νομική ερμηνεία που δίδεται από ορισμένους, ότι τα ιστολόγια δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση, δεν έχει έρεισμα στον νόμο». Βέβαια, αντίθετη άποψη διατυπώνεται ήδη με συγκεκριμένες αναρτήσεις σε ιστολόγια, που στηρίζονται σε διαφορετική ερμηνεία και προσέγγιση της απαγόρευσης του νόμου. Η απόφαση για εκ νέου απαγόρευση της δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για 15 ημέρες πριν από τις εκλογές προωθήθηκε από την κυβέρνηση με τροπολογία στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις αντιδράσεις που εκφράσθηκαν από τον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπης και Ερευνας Αγορών και άλλων φορέων. Αλλωστε ήταν η ίδια κυβέρνηση που ήρε την απαγόρευση, μόλις πέρυσι το καλοκαίρι. Η απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων είχε οδηγήσει σε ιδιόρρυθμες καταστάσεις και ευτράπελα και πριν από τις εκλογές του 2007. Τότε, καθώς στην Ελλάδα δεν μπορούσε να δημοσιευθεί πρόγνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα, κάποιοι σκαρφίστηκαν την έμμεση δημοσιοποίηση, επιλέγοντας να αναρτούν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων μέσω κυπριακών ιστοσελίδων. Ηταν εν πολλοίς η κατάσταση αυτή που ώθησε την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, ωστόσο, ανακοινώθηκε η πρόθεση επαναφοράς του περιοριστικού μέτρου. Στις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση απάντησε ότι η εμπειρία δημοσιοποίησης των δημοσκοπικών ευρημάτων αποδείχθηκε αρνητική και ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στην ανάκληση ενός μέτρου, εφόσον αποδειχθεί ότι από την εφαρμογή του στην πράξη προκλήθηκαν προβλήματα.
http://news.kathimerini.gr

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΛΑΚΗΗΗΗ


40 περιπτώσεις στημένων ματς ερευνά η UEFA

Σαράντα ύποπτα παιχνίδια του Champions League και του Κυπέλλου UEFA μπαίνουν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Οι έρευνες της UEFA στρέφονται κυρίως προς τις Ανατολικής Ευρώπης και στα ματς των προκριματικών γύρων, όπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν καταγραφεί «αφύσικα» αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η UEFAεπέβαλε οκταετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο σκοπιανό σύλλογο FKPobedaκαθώς αποδείχτηκε ότι είχε χάσει έναν αγώνα κατόπιν συνεννόησης. Έκτοτε η UEFA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για άλλες τρεις ομάδες των Σκοπίων για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι «έστησαν» παιχνίδια. Μία από τις αναμετρήσεις που φέρονται ως ύποπτες είναι η ήττα με 12-2 της σκοπιανής FKMilano από την κροατική SlavenKoprivnikaγια τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. «Πρόκειται για ομάδες που γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον στη διοργάνωση γι αυτό φροντίζουν να βγάλουν κέρδος από τη συμμετοχή τους…», σχολίασε αξιωματούχος της UEFA στο ΒΒC. «Στις περιπτώσεις που ερευνούμε, δεν στήνουν μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το σκορ, του ημιχρόνου και το τελικό. Ίσως χρειαστεί χρόνος για να τους καταδικάσουμε, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε τη συνεργασία των τοπικών αρχών», τονίζει ο αξιωματούχος.
http://www.tanea.gr

Νέο ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου ζητά η ΝΔ - «Έχει κλείσει το θέμα» απαντά το ΠΑΣΟΚ

Δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ Καραμανλή-Παπανδρέου ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σοβαρό από την ενημέρωση των πολιτών. Ο κ. Κουμουτσάκος είπε, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ότι «δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπεκφεύγει». Σε ερώτηση γιατί ζητά τηλεοπτικό διάλογο, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως «τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό και πιο κρίσιμο από την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι». «Η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει, τώρα είναι η ώρα των πολιτών» ήταν το πρώτο σχόλιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της επίσημης θέσης του κόμματος.

Mackenzie Phillips: «Ναι, είχα σχέση με τον πατέρα μου»

Σοκ προκαλεί με την αυτοβιογραφία της η Μακένζι Φίλιπς, η κόρη του Τζον Φίλιπς, τραγουδιστή του διάσημου συγκροτήματος της δεκαετίας του '60 Mamas and the Papas. Η 49χρονη σήμερα Φίλιπς αποκαλύπτει ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα της και ακολούθησε μια δεκαετής συναινετική αιμομικτική σχέση.
«Την παραμονή του γάμου μου εμφανίστηκε ο πατέρας μου αποφασισμένος να τον σταματήσει. Είχα πάρει τόνους χάπια και εκείνος το ίδιο. Τελικά λιποθύμισα στο κρεβάτι του μπαμπά.«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος χωρίς φραγμούς. Ήταν γεμάτος αγάπη και άρρωστος από τα ναρκωτικά. Ξύπνησα εκείνη τη νύχτα από ένα 'μπλακάουτ' και βρέθηκα να κάνω σεξ με τον πατέρα μου» αναφέρει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο Υψηλή Αφιξη.
Εκείνη τη νύχτα η Μακένζι Φίλιπς ήταν 19 ετών.
Είχε κι εκείνη πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά, στα οποία λέει ότι τη μύησε ο πατέρας της.
Μιλώντας στην Όπρα Γουίνφρι η κόρη του Τζον Φίλιπς δήλωσε ότι η σχέση έγινε κάποια στιγμή συναινετική, αλλά πάντα ένιωθε ότι ήταν προδοσία και «κατάχρηση εξουσίας» από την πλευρά του πατέρα της, τον οποίο ωστόσο συγχώρεσε πριν από το θάνατό του το 2001. Η Φίλιπς έμεινε έγκυος κάποια στιγμή, αλλά δεν ήξερε αν πατέρας του παιδιού ήταν ο πατέρας της ή ο σύζυγός της. Για την διακοπή της κύησης πλήρωσε ο Φίλιπς. «Ποτέ δεν τον άφησα να με αγγίξει ξανά», είπε η κόρη του. O Τζον Φίλιπς είχε υπογράψει τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του αμερικανικού ποπ συγκροτήματος που μεσουρανούσε σε Αμερική και Ευρώπη τη δεκαετία του '60, όπως τα California Dreamin και Μοnday Monday.Πέθανε το 2001 στο Λος Αντζελες από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 65 ετών.

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ...

http://logoplokies.blogspot.com/

G20: Φιλόδοξο σχέδιο για την παγκόσμια οικονομία

Ο αυστηρότερος κρατικός έλεγχος στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα σύνθετα επενδυτικά προϊόντα και τις αμοιβές των στελεχών των επιχειρήσεων είναι ο στόχος των μέτρων που υιοθέτησαν οι ηγέτες των πλούσιων και των αναπτυσσόμενων χωρών. Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι ηγέτες του G20 ανακοίνωσαν ένα φιλόδοξο σχέδιο αναθέρμανσης της παγκόσμιας οικονομίας, που –μεταξύ άλλων- θα επιτρέπει και τη διεθνή επιτήρηση των εθνικών οικονομιών.«Έχουμε επιτύχει ένα πρωτοφανές επίπεδο παγκόσμιας οικονομικής συνεργασίας», σχολίασε ο πρόεδρος Ομπάμα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των 20 κρατών στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ. «Το σύστημα της οικονομίας μας θα είναι μακράν πιο ασφαλές, από εκείνο που κατέρρευσε τόσο τραγικά πέρσι».Οι ηγέτες δεσμεύτηκαν να αναπροσαρμόσουν τις πολιτικές τους προκειμένου να εξομαλύνουν τις τεράστιες ανισορροπίες μεταξύ αφ’ ενός των εξαγωγικών οικονομιών, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, και αφ’ ετέρου των υπερχρεωμένων οικονομιών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παραμένουν ο μεγαλύτερος «καταναλωτής» της παγκόσμιας αγοράς.Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων, να ισορροπήσουν το εμπορικό τους ισοζύγιο και να αντιμετωπίσουν δραστικά το μεγάλο τους δημοσιονομικό έλλειμμα. Χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Γερμανία ανέλαβαν την υποχρέωση να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις εξαγωγές, ενισχύοντας την κατανάλωση και τις επενδύσεις στο εσωτερικό.Οι ιδέες εξισορρόπησης της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι νέες, ούτε υπάρχει μηχανισμός που θα επιβάλλει στις εθνικές κυβερνήσεις την εφαρμογή τους. Ωστόσο για πρώτη φορά, όλες οι χώρες συμφώνησαν να επιτρέψουν τη «διακριτική επιτήρηση» των πολιτικών τους από τις άλλες κυβερνήσεις καθώς και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επίσης, οι ηγέτες επισήμως αναγνώρισαν ότι το κέντρο βάρους των αποφάσεων για την παγκόσμια οικονομία μετατοπίζεται πλέον οριστικά από το κλειστό «κλαμπ» των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία, Γερμανία και Ιαπωνία) στην Ομάδα των 20 που περιλαμβάνει την Κίνα, την Ινδία, την Βραζιλία, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική, γεγονός που αντανακλά τον κομβικό ρόλο που πλέον διαδραματίζουν οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες.Μία από τις πιο κρίσιμες πρόνοιες της συμφωνίας καλεί τα κράτη – μέλη της G20 να απαιτούν μεγαλύτερα κεφάλαια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο παράγοντας του ρίσκου, με το να επιβάλλεται στις τράπεζες να τηρούν υψηλότερα αποθεματικά ως ανάχωμα για απρόβλεπτες απώλειες και κρίσεις στην αγορά. Η Ομάδα των 20 ανέλαβε τη δέσμευση να καθορίσει λεπτομερώς «διεθνώς συμφωνημένους» κανόνες μέχρι το τέλος του 2010.
http://www.tanea.gr

ΑΕΚ - ΠΑΟ: ΝΤΕΡΜΠΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (21.15 Νovasports 1)

Nίκη και μόνο νίκη! Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στην ΑΕΚ εν όψει του αυριανού (21.15 Νovasports 1) ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια, αν και είναι αρκετά νωρίς στο πρωτάθλημα. Η ισοπαλία στα Γιάννινα και η εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό έχει ήδη δημιουργήσει δύο σοβαρά προβλήματα. Το ένα και κυριότερο είναι η άσχημη ψυχολογία όλων στην Ένωση και κυρίως των ποδοσφαιριστών, και το άλλο η διαφορά των πέντε βαθμών που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Αν η ΑΕΚ νικήσει, θα μειώσει στους δύο και θα αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα ξεφύγει πολύ και μάλιστα πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα.

Τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου για τη δομή και τη στελέχωση του κυβερνητικού σχήματος

Τη συγκρότηση ενός Υπουργικού Συμβουλίου με μειωμένο σημαντικά τον συνολικό αριθμό υπουργών και υφυπουργών έχει προαναγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συνηθίζει να επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του ότι αυτή θα είναι «η πρώτη πράξη κήρυξης της καθολικής μάχης κατά της κρατικής σπατάλης». Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν αναφέρεται στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, μιλά για ένα «κράτος-στρατηγείο» που θα οικοδομήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της εξουσίας και των πολιτών. Το κυβερνητικό μοντέλο το οποίο εξετάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί υπό την ευθύνη της κυβέρνησης ευαίσθητους τομείς, όπως η Εξωτερική Πολιτική και η Άμυνα, η Δημόσια Τάξη και η Ασφάλεια, η Δικαιοσύνη και οι υποδομές εθνικής εμβέλειας. Οι υπόλοιπες λειτουργίες του κράτους, όπως έχει υπονοήσει άλλωστε σε πολλές ομιλίες του, θα περάσουν στις περιφέρειες, οι οποίες θα διοικούνται πλέον από αιρετό περιφερειάρχη και περιφερειακό συμβούλιο. Σχετική εισήγηση έχει δεχθεί και από τον σύμβουλό του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος στη σχετική πρόταση που έχει υποβάλει προς τον κ. Παπανδρέου έχει προτείνει την ένταξη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά και τη μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας από το Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας ή στο Δικαιοσύνης. Για την πρακτική εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου ο κ. Παπανδρέου έχει δεχθεί εισηγήσεις που προτείνουν την ομαδοποίηση 16 υπουργείων σε τέσσερις θεματικούς κύκλους. Σ΄ αυτά τα υπουργεία θα μειωθεί ο αριθμός των υπουργών, με στόχο ακόμη και τα μεγάλα υπουργεία να έχουν μόνο έναν υφυπουργό, αλλά συγχρόνως ενισχυμένο τον ρόλο του γενικού γραμματέα. Επίσης ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ισχυρό Πολιτικό Γραφείο γύρω από τον πρωθυπουργό, το οποίο θα διευθύνουν δύο υφυπουργοί Επικρατείας.

Αγωγή της MIG κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της MIG και της υπουργού Εξωτερικών κ.Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή την ανάθεση της αεροπορικής γραμής Αθήνας - Κωνσταντινούπολης στην Aegean AirlinesΑγωγή κατά της υπουργού Εξωτερικών κατέθεσε σήμερα ο όμιλος MIG (Marfin Investment Group). H MIG ζητεί αποζημίωση τριών εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη «λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης και προσβολής της προσωπικότητας της εταιρείας». Όπως αναφέρεται στη σχετική κανακοίνωση, η MIG δεσμεύεται να προσφέρει το ποσό στην Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Ίδρυμα MARFIN» για ενίσχυση του κοινωφελούς της έργου.

Γαλάζια οργή κατά Καραμανλή

Ένα κύμα γαλάζιας οργής παρασύρει τον Κων. Καραμανλή, την ώρα που η Ν.Δ. ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Δημόσιες παρεμβάσεις, παρασκηνιακές δηλώσεις, αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα, δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι πια στο απυρόβλητο, αλλά βρίσκεται στο στόχαστρο σκληρής εσωκομματικής κριτικής για βασικές επιλογές του, με αποκορύφωμα την επίσπευση των εκλογών. Μπροστά στο φάσμα μιας μεγάλης εκλογικής ήττας, που πολλοί στη Ν.Δ. φοβούνται ότι μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικής σημασίας για το κόμμα, κορυφαία στελέχη, αλλά κι ένα σημαντικό τμήμα της γαλάζιας κομματικής βάσης, αμφισβητούν σχεδόν ανοικτά τον σχεδιασμό του Μαξίμου και τις πρωθυπουργικές κινήσεις. Και επιτείνουν με αυτό τον τρόπο και τη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» στη Ν.Δ., η οποία σταδιακά επισκιάζει ακόμη και την προεκλογική ετοιμασία του κόμματος. Η καυστική παρατήρηση του υπουργού Άμυνας Ευαγ. Μεϊμαράκη ότι «ίσως δεν έχουμε εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους προσφύγαμε σε εκλογές», ερμηνεύθηκε σχεδόν απ΄ όλους στη Ν.Δ. ως αιχμή που δεν στρέφεται μόνο κατά της Ρηγίλλης και την ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού ή κατά του επικοινωνιακού επιτελείου του Πρωθυπουργού. Αλλά στοχεύει και τον ίδιο τον κ. Καραμανλή. Τις αποφάσεις του, εξάλλου, βλέπουν πολλοί ότι επικρίνει και η Μαριέττα Γιαννάκου, με τις δημόσιες βολές για τα κριτήρια στελέχωσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας.