Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Όχι άλλη αποκάλυψη!


Βόμβα σε πλοίο της γραμμής Λευκίμμης/Ηγουμενίτσας

Έγινε και αυτό!!!
Σήμερα στην προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Ηγουμενίτσα, είχε επίσης προγραμματιστεί από την Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας να παρευρεθούν στην επίσκεψη αυτή οι κάτοικοι της Λευκίμμης για να διαμαρτυρηθούν. Την προσπάθεια αυτή των Λευκιμμιωτών προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό απέτρεψαν με δόλιο τρόπο αφού εμπόδισαν να αποπλεύσει το πλοίο που θα τους μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το σενάριο φαντασίας που σκαρφίστηκαν έκανε λόγο για ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η Αστυνομία για υποτιθέμενη βόμβα στο πλοίο που θα τους μετέφερε. Το πλοίο κρατήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι να τελειώσει η επίσκεψη του πρωθυπουργού χωρίς να γίνει καν έλεγχος για τον ισχυρισμό της υποτιθέμενης βόμβας. Έτσι οι κάτοικοι που περίμεναν το μοναδικό πλοίο της γραμμής να φτάσει στο Λιμάνι της Λευκίμμης για να τους παραλάβει, δεν έφτασε ποτέ. Δύο τα συμπεράσματα από αυτό:
1. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε για μία ακόμα φορά πως η εξουσία καταστρατηγεί το θεσμό της Δημοκρατίας με φασιστικό τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές.
2. Η ενέργεια τους αυτή δείχνει ότι φοβούνται τους Λευκιμμιώτες γιατί αντίθετα δεν θα έκαναν αυτά που έκαναν.
Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που σκαρφίζονται τέτοια σχέδια αλλά και στους πολιτικούς μας ταγούς. Μπορεί να «χάσαμε» το πλοίο απόψε αλλά κάθε μας αποτυχία μας κάνει ποιο δυνατούς και μας δίνει μεγαλύτερο κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται…
Κάτοικοι Λευκίμμης

Άλλα έλεγες τότε και άλλα τώρα...Πάρτε να δείτε ένα μικρό δείγμα απο το δούλεμα που τρώμε καθημερινά! Αυτός τότε έλεγε ότι δεν έχουν εξαρτήσεις..

Πάρτε να δείτε ένα μικρό δείγμα απο το δούλεμα που τρώμε καθημερινά! Αυτός τότε έλεγε ότι δεν έχουν εξαρτήσεις..
Σας θυμίζω κάτι σημερινό ε??
Fresko Prama

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: ΠΑΟ - ΑΕΚ 2-0

Ο Παναθηναικός κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ και πέρασε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που συνεπάγεται με την δυνατότητα να αγωνιστεί στο Champions League..Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στους δύο προκριματικούς γύρου του Champions League, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, νίκη που τον εδραίωσε στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος των play-off. Οι «πράσινοι» έφτασαν τους 18 βαθμούς, αφήνοντας στους 12 την ΑΕΚ, που θα μπορούσε να έχει μπει σε ρόλο οδηγού από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και έχασε τις καλύτερες τις ευκαιρίες (τρεις κλασικές) να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Τρίτο κόμμα οι Εργατικοί στη Βρετανία ύστερα από 22 χρόνια

Δύο δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία δείχνουν ότι οι Εργατικοί του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν περνούν στην τρίτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων τέσσερις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη. Δημοσκόπηση της Sunday Telegraph θέλει τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν 17%, τους Συντηρητικούς 29% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 20%. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια που οι Εργατικοί έρχονται τρίτοι στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Δημοσκόπηση των Times, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, δείχνει πως οι Εργατικοί επίσης βρίσκονται στην τρίτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων, πίσω από τους Συντηρητικούς και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας το οποίο τάσσεται κατά της Ε.Ε.

Millvina Dean: Πέθανε η τελευταία επιζήσασα του RMS Titanic

Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεάνιου «Τιτανικός», Μιλβίνα Ντιν πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 97 ετών στη Βρετανία, από πνευμονία. Ήταν μόλις εννέα εβδομάδων όταν επιβιβάστηκε στο μοιραίο πλοίο.Η οικογένειά της είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ και θα διέσχιζε τον Ατλαντικό με τον «Τιτανικό». Το σκάφος βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο, παρασύροντας στο θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους.Ο πατέρας της Ντιν κατάφερε να τη βάλει σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου, μαζί με τη μητέρα και τα αδέλφια της, με τους οποίους έφθασε τελικά στη Νέα Υόρκη πάνω στο πλοίο «Καρπάθια».

Νέα αγροτική πολιτική υποσχέθηκε ο Παπανδρέου

Για μία νέα εθνική στρατηγική για τον αγροτικό τομέα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες στον Δήμο Αλμυρού και συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης γιατί με ευθύνη της, όπως είπε, «ένας καθοριστικός τομέας για την οικονομία μας, αλλά και τον πολιτισμό μας, ζει το απόλυτο αλαλούμ:
«Έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και αφάνταστη ταλαιπωρία για τον αγρότη, ακόμα και για να πάρει τις ενισχύσεις του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα βασικά του δικαιώματα. Και σαν να μην έφτανε αυτό πληρώνει και χαράτσι, για να μπορέσει να πάρει αυτές τις βασικές ενισχύσεις». «Εμείς έχουμε δεσμευτεί για μια Νέα Εθνική Στρατηγική για τον αγροτικό τομέα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υποσχέθηκε αναθεώρηση του τρόπου απόδοσης των δικαιωμάτων «για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια» να αγωνιστεί ώστε να συνεχιστεί η στήριξη του αγροτικού τομέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά το 2013.
Δεσμεύτηκε επίσης «για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, με στήριξη του αγρότη, με εκπαίδευση του αγρότη και της αγρότισσας, με τη ενίσχυση του εμπορίου, με οργάνωση και τεχνογνωσία, για να μπορεί να ενταχθεί στο νέο πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης, το οποίο σημαίνει ποιότητα και αξία στα ελληνικά προϊόντα» «ώστε και ο αγρότης να έχει το απαραίτητο κέρδος και την ευημερία, αλλά και η χώρα μας να έχει ανταγωνιστικά προϊόντα».
http://www.tanea.gr/

5ο κρούσμα της γρίπης στην Ελλάδα ! ! !

Το πέμπτο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκε την Κυριακή. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος βρίσκεται υπό ιατρικό έλεγχο. Σε καλή κατάσταση η υγεία των τελευταίων τριών ασθενών της νέας γρίπης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στις 31 Μαΐου ανιχνεύτηκε και νέο περιστατικό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε άνδρα ηλικίας 30 ετών που είχε επιστρέψει πρόσφατα απο τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο ασθενής τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου θα παραμείνει για νοσηλεία για επτά ημέρες, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Από τρεις έως 3,6 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ στα τελευταία γκάλοπ

Με διαφορά από τη ΝΔ που ξεπερνά τις τρεις μονάδες –από 3% έως 3,6%- εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα, όπως δείχνει το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων. Οι άγνωστες παράμετροι της αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής εξακολουθούν να είναι η αποχή και το ποσοστό που θα κατορθώσουν τελικώς να αποσπάσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως τρίτη πολιτική δύναμη στις περισσότερες μετρήσεις.Έχοντας «παίξει» τα περισσότερα προεκλογικά της «χαρτιά», η ΝΔ βλέπει ότι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ παραμένει αμείωτη, έξι εικοσιτετράωρα πριν από την κάλπη. Η μέτρηση της Κάπα-Research για το Βήμα της Κυριακής καταγράφει στο 3% την απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, η MRB για τον Τύπο της Κυριακής την ανεβάζει στο 3,2%, η ALCO για το Πρώτο Θέμα στο 3,4%, η Public Issue στο 3,5%, ενώ τη μεγαλύτερη διαφορά (3,6%) δίνει η MARC για το Έθνος της Κυριακής .