Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Νέα αγροτική πολιτική υποσχέθηκε ο Παπανδρέου

Για μία νέα εθνική στρατηγική για τον αγροτικό τομέα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες στον Δήμο Αλμυρού και συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης γιατί με ευθύνη της, όπως είπε, «ένας καθοριστικός τομέας για την οικονομία μας, αλλά και τον πολιτισμό μας, ζει το απόλυτο αλαλούμ:
«Έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και αφάνταστη ταλαιπωρία για τον αγρότη, ακόμα και για να πάρει τις ενισχύσεις του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα βασικά του δικαιώματα. Και σαν να μην έφτανε αυτό πληρώνει και χαράτσι, για να μπορέσει να πάρει αυτές τις βασικές ενισχύσεις». «Εμείς έχουμε δεσμευτεί για μια Νέα Εθνική Στρατηγική για τον αγροτικό τομέα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υποσχέθηκε αναθεώρηση του τρόπου απόδοσης των δικαιωμάτων «για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια» να αγωνιστεί ώστε να συνεχιστεί η στήριξη του αγροτικού τομέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά το 2013.
Δεσμεύτηκε επίσης «για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, με στήριξη του αγρότη, με εκπαίδευση του αγρότη και της αγρότισσας, με τη ενίσχυση του εμπορίου, με οργάνωση και τεχνογνωσία, για να μπορεί να ενταχθεί στο νέο πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης, το οποίο σημαίνει ποιότητα και αξία στα ελληνικά προϊόντα» «ώστε και ο αγρότης να έχει το απαραίτητο κέρδος και την ευημερία, αλλά και η χώρα μας να έχει ανταγωνιστικά προϊόντα».
http://www.tanea.gr/