Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το Πασοκ μου έσωσε τη ζωή!

1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη
Αποτέλεσμα...:Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!
Είδατε;
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα!
Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;
Post: Dio.Klad

«φέουδα-feudum» το μήνυμα ελήφθει απ ΟΛΟΥΣ? Πάντως η Public Issue διαβεβαιώνει + 9%!

Τα είπε ΟΛΑ χθες από το Ρέθυμνο ο Γιώργος Παπανδρέου «Έχουμε το δύσκολο έργο να αλλάξουμε τη χώρα… πρέπει να σπάσουμε τα φέουδα και να αξιοποιήσουμε το κράτος σωστά»! Για πολλοστή φορά έκανε αναφορά στα φέουδα ο Γιώργος! Και είναι σίγουρο πως εννοούσε ΟΛΑ και τα του κομματός του βουλευτικά και συνδικαλιστικά! Και ΜΜΕδικα κεντρώα..! Και αυτό του το ζητά ο μέσος πολίτης αυτός που πλήρωνε χρόνια και ήταν στην απέξω! Και έχει την συμπαράστασή του! Και το ξέρει! Χθες η Public Issue το περιέγραψε σαφέστατα μέσω της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ! 9 μονάδες μπροστά με σχεδόν 40% ο κόσμος είναι μαζί του γιατί βλέπει και καταλαβαίνει! Εντυπωσιακή είναι η προσπάθεια των MEGA λων ΜΜΕ να το αποκρύψουν! Και αυτό είναι που επιβεβαιώνει την αλήθεια! Είχε δίκιο ο Γιώργος όταν από το Καστελόριζο είπε ότι το ταξίδι αυτό στον πηγαιμό για την Ιθάκη, Σκύλλες και η Χάρυβδες τα δυο φοβερά τέρατα της θάλασσας!.
diaporon 

Aποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή η Σοφία Σακοράφα

Αποχώρησε από τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου-σκούπα για τα εργασιακά, τις ΔΕΚΟ και την φορολογία, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα
“Αρνούμαι να υπογράψω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, αρνούμαι να γίνει αυτή η Βουλή κατοχική”, είπε πριν φύγει, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ως Ελληνίδα βουλευτής δεν μπορεί να μιλήσει στη Βουλή που μίλησαν προ ημερών ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ολι Ρεν. 
Καταλήγοντας, ενημέρωσε το Σώμα, ότι ακόμα κι αν έμενε, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο…
zoomnews
vathiprasino 

Το νησί των χρεοκοπημένων...

Συμφώνησαν ότι … διαφωνούν και ...

ο καθένας "τραβάει" το δρόμο του!!!

Οι Γερμανοί «χρωστούν» 162 δις στους Ελληνες

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-iTc8Y5UNj8b2K-b8P4Xl0FoyBMOJxaDZye1hxNFA8DNHyskrΟι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις αγγίζουν αυτή τη στιγμή τα 162 δις ευρώ (χωρίς του τόκους) ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της διεκδίκησής τους.
Σύμφωνα με το Φίλιππο Σαχινίδη, υφυπουργό Οικονομικών, το Δημόσιο Χρέος μας αυξήθηκε κατά 20 δις σε 6 μήνες.   
Ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστή Αϊβαλιώτη προς το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.
Η πρώτη είδηση είναι ότι το Δημόσιο Χρέος μας διογκώθηκε κατά 20 δις ευρώ μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου, αφού στις 7 Ιουνίου 2010 ήταν 310 δισ και έφτασε σήμερα - σύμφωνα με την απάντηση του παριστάμενου Υφυπουργού κ. Σαχινίδη προς τον κ. Αϊβαλιώτη - τα 330 δισ ευρώ ή 142,5% του ΑΕΠ.
Ο κ. Σαχινίδης απάντησε στην Ερώτηση του κ. Αϊβαλιώτη αναφέροντας ότι το ζήτημα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων από την Γερμανία παραμένει ανοιχτό στα πλαίσια των διμερών επαφών Ελλάδας - Γερμανίας και δεν προσδιόρισε πότε θα υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πληρωμή τους.
Ο Κ. Αϊβαλιώτης, κατά την τοποθέτησή του, κατέθεσε στην Βουλή μελέτη διακεκριμένων οικονομολόγων οι οποίοι υπολόγισαν το ύψος των οφειλόμενων Γερμανικών αποζημιώσεων ως εξής:

   
- 108 δις ευρώ από την επιδικασθείσα αποζημίωση υπέρ της Ελλάδος εκ μέρους της Διεθνούς Διασκέψεως Ειρήνης των Παρισίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.

- 54 δις ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που η Ελλάδα κατέβαλε το 1942 στους κατακτητές.
Άρα το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που μας χρωστούν οι Γερμανοί ανέρχεται σε 162 δισ (συν οι τόκοι) και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης δεν αμφισβήτησε ούτε το ποσό ούτε την επιστημονική δικαιολόγησή του, στοιχεία που δημοσιεύτηκαν άλλωστε και στο Ενημερωτικό Δελτίο «Μνήμη και Χρέος» που εκδίδει ο Μανώλης Γλέζος.
tovima

Και με τη βούλα: Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ η Αν. Δαγκλή, αναπληρωτής ο Αλ. Αλεξάκης

alt
Μετά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, επισήμως πλέον γραμματέας της οργάνωσης είναι η Μάχη Δαγκλή ενώ αναπληρωτής της ο Αλέξανδρος Αλεξάκης.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, υπεύθυνου για την επικύρωση της διαδικασίας αναπλήρωσης του παραιτηθέντα γραμματέα του κόμματος Χρυσόστομου Μπούκα.
Έτσι πλέον και με τη βούλα γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας έως το Μάιο του 2011 είναι η Ανδρομάχη Δαγκλή, δικηγόρος και γενική γραμματέας του δήμου Κερκυραίων. Η ανάδειξη της κ. Δαγκλή στη θέση «παρέσυρε» και την αναπληρώτρια γραμματέα της οργάνωσης Λίνα Ρούσσου, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της εξαιτίας της ποσόστωσης που επιβάλλει άνδρα αναπληρωτή. Τη θέση της κ. Ρούσσου κατέλαβε με ομοφωνία ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, επιχειρηματίας.
Η κ. Ρούσσου πάντως παραμένει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Μετά την πλήρωση των θέσεων στη Νομαρχιακή το όργανο με τη διευρυμένη του μορφή συνεδρίασε προκειμένου να συζητήσει για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά καθώς και για πολιτικά ζητήματα για τη λειτουργία της Νομαρχιακής.
corfupress.com