Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ευρωεκλογές: Μόλις το 34% λέει ότι θα ψηφίσει!

Ορατός είναι ο κίνδυνος μιας μαζικής αποχής από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου σε ποσοστό μόλις 34%.Στην ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου σε δείγμα 27.218 ψηφοφόρων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές. Το 62%, περίπου, των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ το 55% εκτιμά ότι «το Ευρωκοινοβούλιο δεν ασχολείται με αρκετά από τα προβλήματα που το αφορούν».Η αδιαφορία για τις ευρωεκλογές φαίνεται να διαγράφει ανοδική πορεία, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του 2007, οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες σε ποσοστό 37%. Καθοριστικοί παράγοντες που συντελούν σε αυτήν την αδιαφορία αναδεικνύονται η οικονομική κρίση και η ανεργία.
http://press-gr.blogspot.com

Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ: 61 ημέρες απεργίας πείνας


ΜΟΛΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ Ο Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΘΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

Κοντά στη σύλληψη του Παλαιοκώστα η ΕΛ.ΑΣ‏...

Βάρεσε διάλυση !!!

http://greki-gr.blogspot.com/

Hope for Gaza Convoy - Νέο Κονβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια.Ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται… 1,5 εκατομμύρια ανθρώπων ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης… ζωές αθώων παιδιών χάνονται καθημερινά από ελλείψεις φαρμάκων, τροφίμων, νερού…
Αν υπάρχουν ανθρωπιστικές οργανώσεις που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στη Γάζα, έφτασε η ώρα. Ένα βαν, ένα φορτηγό, ένα λεωφορείο ή οποιοδήποτε όχημα για τη Γάζα. Μετά το κονβόι που ξεκίνησε από το Λονδίνο και έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας, το οποίο είχε οργανώσει ο άγγλος βουλευτής George Galloway, θα ξεκινήσει μια νέα αποστολή βοήθειας. Με τη λήξη του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή», που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο (2 Μάη 2009), θα ξεκινήσει με πλοίο από την Ιταλία ένα κονβόι αλληλεγγύης για τη Γάζα. Ευρωπαίοι βουλευτές, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενεργοί πολίτες θα μεταφέρουν στη Γάζα τα προσφερόμενα οχήματα με την ανθρωπιστική βοήθεια.
Ας δείξουμε κι εμείς στην Ελλάδα πως δεν μένουμε ασυγκίνητοι σ’ αυτή τη μεγαλειώδη ανθρωπιστική δράση.Ας μην αναμένουμε πότε θ’ αποφασίσουν να προσφέρουν βοήθεια οι «μεγάλες» δυνάμεις, πότε θα δώσουν τέλος στον απάνθρωπο αποκλεισμό, πότε θα επιτρέψουν να φθάσουν φάρμακα, τρόφιμα, βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης-εξόντωσης ενός λαού.
Το πρόγραμμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, στους «Αδέσποστους»
* Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φορέα είναι και το blog μας, ώστε να ενημερώσουμε για την ελληνική συμμετοχή
** Από το κονβόι του βουλευτή George Galloway:
- Η αναχώρηση του κονβόι από το Λονδίνο για τη Γάζα - The convoy departs from London. Viva Palestina!
- Ιστορικές στιγμές για την Παλαιστίνη! Το κονβόι αλληλεγγύης μπήκε στη Γάζα!
(sibilla - σίβυλλα)
http://greki-gr.blogspot.com/

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Πιθανές είναι πλέον οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος. Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «μνημείο κακοδιαχείρισης» την τελευταία πενταετία, με τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική εκτροπή να συνεχίζεται, τη δημοσιονομική κρίση να έχει την υπογραφή της ΝΔ, ενώ συνεχίζεται «η σπατάλη υπέρ μικρών και μεγάλων συμφερόντων». Η κυβέρνηση «κάνει απογραφή μέσα στην απογραφή, με το έλλειμμα να έχει εκτιναχθεί», παρατήρησε, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική διαχείριση και τη φορολογία, υποστήριξε ότι αν υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τα περιθώρια εξοικονόμησης πόρων είναι μεγάλα. «Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να μετασχηματίσει τον προϋπολογισμό σε ουσιαστικό προϋπολογισμό προγραμμάτων με τη μορφή τρίχρονων συμβολαίων».

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ, ΟΕΟΟΟ;;;

Συνεχίζεται η καταδίωξη του Παλαιοκώστα στο Αλεποχώρι όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή και είναι πολύ πιθανό ο Β. Παλαιοκώστας να βρίσκεται κρυμμένος μέσα στο δάσος της περιοχής.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ!!!

Στο 9,4%, αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος.Τον Δεκέμβριο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 8,9%, ενώ τον Ιανουάριο του 2008, η ανεργία είχε ανέλθει στο 8%.Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας της χώρας διαμορφώθηκε υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, που ήταν στο 8,3% τον Ιανουάριο του 2009.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε τον Ιανουάριο κατά 0,6%, ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 19,3%.Στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7%, ενώ στις γυναίκες ανήλθε στο 13,3%. Κατά ομάδες ηλικιών, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στην ομάδα 15-24 ετών (25%) και στην ομάδα 25-34 ετών (12%).
http://www.tanea.gr

«8» του Champions League

Τα πρώτα «εισιτήρια» για τους ημιτελικούς του Champions League πήραν Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, μετά τους αγώνες ρεβάνς για τη φάση των «8» της διοργάνωσης.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1 - 1 (0 - 4)
ΤΣΕΛΣΙ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 4 - 4 (3-1)

Πλέον ο πρώτος ημιτελικός είναι το Μπαρτσελόνα - Τσέλσι με το πρώτο ματς να γίνεται στις 28 Απριλίου στο «Καμπ Νου» και η ρεβάνς στο Λονδίνο στις 6 Μαΐου. Την Μ.Τετάρτη συμπληρώνεται η 4άδα με τους άλλους δύο προημιτελικούς, με 'Αρσεναλ να υποδέχεται Βιγιαρεάλ και η Πόρτο την Μ.Γιουνάιτεντ.

Αδερφός τον αδερφό χτυπάει...

Στα 235.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος του διαμερίσματος του Αρ. Παυλίδη στο Νέο Ψυχικό, όπως κατέθεσε σήμερα στην πρανακριτική επιτροπή της Βουλής ο αδελφός του Αναστάσιος, ο οποίος δήλωσε πως είχε δώσει άλλες 20.000 ευρώ στην κόρη του πρώην υπουργού Αιγαίου για επισκευαστικές εργασίες.

ΠΡΩΤΑ Η ΚΟΡΗ, ΜΕΤΑ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ...ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟ!