Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ένα ρολόι φτιαγμένο από σκληρό δίσκο!

Το ρολόι ονομάζεται "Strobeshnik clock" και έχει δημιουργηθεί από έναν παλιό σκληρό δίσκο. Πάνω στον μεταλλικό δίσκο, χαράχτηκαν και κόπηκαν τα νούμερα από το 0 έως το 9 ενώ τον φωτισμό τους, τον ανέλαβε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα με μια σειρά από led που βρίσκεται από πίσω. Το δε μοτέρ του δίσκου, συνδέθηκε σε ένα ξεχωριστό κύκλωμα, ώστε να του δώσει τον απαιτούμενο αριθμό στροφών, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

http://www.psaxtiria.com

Γουστάρω!

Παπανδρέου προς...Μέρκελ: "Δεν βγαίνουμε από την ΟΝΕ" ήταν η άμεση απάντηση με υπογραφή Γιώργου προς την απόγονη του Όθωνα που σαν σήμερα το 1844 ορκίστηκε ως Βασιλεύς στην χώρα μας!... αντρίκια απάντηση στην πρόκληση της κυρίας η οποία τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας " εξαίρεσης μιας χώρας από την Ευρωζώνη" . Και συνέχισε λέγοντας για άλλη μια φορά, πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, αν - όπως τόνισε- τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν σε "παράλογα" επίπεδα με συνέπεια να χάνεται το όφελος από τις θυσίες των ελλήνων πολιτών. Σήμερα το απόγευμα ο Γιώργος στις 4 θα κάνει υπουργικό συμβούλιο για να ρίξει κιάλλη φάπα στα κακά παιδιά τα Παπουτσήδικα! Γουστάρουμε Γιώργο!
http://diaporon-bl.blogspot.com

Απο στηριξη, χορτασαμε!

"ΜΕΣΙΤΕΣ" ΤΟΥ ΡΙΡΗ ΨΑΧΝΟΥΝ Ν' ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ BLOG!

Ψάχνεται να "συνεργαστεί" με blog. Επειδή τα ιστολόγια που κραυγάζουν από μακριά ότι κολλούν αφίσες για τη Ν.Δ. είναι για γέλια και δεν μπορούν -λόγω επιπέδου και πληροφοριών- να κάνουν καμία παρέμβαση, έχει βάλει... άνθρωπο που τρέχει στην αγορά για να "εξαγοράσει" κάποιο από τα περισσότερο παρεμβατικά και αξιόπιστα blogs. Μέχρι στιγμής δεν του έχει κάτσει. Το χρειάζεται όμως γιατί έρχονται εξελίξεις για το Βατοπέδι. Ο άνθρωπος που τρέχει για τον Ριρή είναι παλιός δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Του έχει πουλήσει φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες ότι ξέρει τη bloggoσφαιρα καλύτερα από τον καθένα. Μέχρι και στον γραφικό Μουρούτη του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. απευθύνθηκε. Αύριο θα σας έχουμε περισσότερα. Και ποιόν ρόλο προσπάθησε να παίξει ο Ψυχάρης... 

Χ.Μπούκας: Η μη καταβολή επιδοτήσεων οφείλεται σε λάθη της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών

altΟ γ.γ. της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπούκας, με ανακοίνωση του, αναφέρει πως πλην Κέρκυρας, Λακωνίας, Κιλκίς και Αξιούπολης, σε όλες της υπόλοιπες περιοχές καταβλήθηκαν στους αγρότες οι επιδοτήσεις του 2009.
Σχετικά με την μη καταβολή στην περίπτωση των Κερκυραίων αγροτών, η κ. Μπούκας τονίζει ότι αυτό αποτελεί ευθύνη της τοπικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που δεν ανταποκρίθηκε στο έργο της ψηφιοποίησης, ενώ αναφέρει πως Υπουργείο Γεωργίας και ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζονται πυρετωδώς για να διορθωθεί το ζήτημα και να καταβληθούν οι επιδοτήσεις.
Η ανακοίνωση 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το Υπουργείο Γεωργίας υποσχέθηκε στους Έλληνες αγρότες την καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται για το έτος 2009 μέχρι την 15η Μαρτίου του 2010.
Αυτό τηρήθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών την 13η του Μάρτη.
Εκτός του Νομού Λακωνίας, της Αξιούπολης του Νομού Κιλκίς και του Νομού Κέρκυρας.
Αυτό οφείλεται σε λάθη που προέκυψαν κατά τον έλεγχο της ψηφιοποίησης των ελαιοκτημάτων στις προαναφερθείσες περιοχές.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ποσό που αναλογεί στους Κερκυραίους αγρότες ανέρχεται στο ύψος των 14.631.000 Ευρώ και είναι σημαντικό για την χειμαζόμενη τοπική μας οικονομία.
Το Υπουργείο Γεωργίας και ο ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζονται πυρετωδώς ώστε να διορθωθούν σφάλματα και το ποσό που αναλογεί στην Κέρκυρα και τους αγρότες να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν το Πάσχα.
Παρόλο που η ευθύνη, όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει, είναι της τοπικής Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών που δεν ανταποκρίθηκε στο έργο της ψηφιοποίησης των ελαιοκτημάτων των γεωργών μας, ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση των επιδοτήσεων.
Είμαστε σε εγρήγορση και πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση. 
http://www.corfupress.com

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ !

Σ΄ όσα ανακοινώνονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα τεκμήρια διαβίωσης κι ο υπολογισμός, μέσω αυτών ενός ελαχίστου εισοδήματος, υποχρεωτικά δηλούμενου στην Εφορία.
Ακούμε, πέρα από τους στημένους και κατ΄ επάγγελμα (πολιτικούς) της καταστροφής και της συντέλειας, κι ένα σωρό λαμόγια, (δημοσιογράφους, αναλυτές, εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, βενζινοπώλες κ.α. αλλά και …επιστήμονες του είδους, όπως γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς) να ωρύονται, επιδεικνύοντας φορολογική επιδρομή και επισείοντας την φοροαφαίμαξή τους.
Πράγματι έχουν δίκιο τα λαμόγια : το πάρτι τους τελείωσε !...

Με βάση τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις οι έχοντες εισόδημα κάτω από 40.000 €, θα έχουν ελαφρύνσεις. Ευτυχώς, όμως δεν θα τύχουν όλοι, αυτής της ευνοϊκής μεταχείρισης. Ναι, καλά διαβάσατε, ε-υ-τ-υ-χ-ώ-ς !

Τα στοιχεία λένε, πως για το οικονομικό έτος 2008, οι δηλώσαντες κάτω από 30.000 €, εισόδημα, ήταν 4.839.000 φορολογούμενοι, όμως, ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ : τα 3.008.000, εξ αυτών, δήλωσαν εισοδήματα κάτω από 12.000 (!) και δεν πλήρωσαν ούτε Ευρώ φόρο !!! (Πόσοι δήλωσαν πάνω από 30.000 € ; Μόλις 691.000 άτομα…).
Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των …φτωχών της ελληνικής κοινωνίας – πέρα από τους πραγματικά χαμηλοεισοδηματίες, οι οποίοι είναι κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι - αφορά σε λαμόγια, ως τα παραπάνω κι άλλα παρόμοια, που μια ζωή βρίσκουν την ευκαιρία και τις προϋποθέσεις να λαμογιάζουν, εις υγείαν των υπόλοιπων μαλάκων, που ξεσκιζόμαστε στη φοροκαταβολή.


΄Ολες αυτές οι κουφάλες της φοροδιαφυγής, (υπολογίζονται σε 1 με 1,5 εκατομμύριο άτομα), δεν θα μπορούν πλέον να δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο από το προσδιοριζόμενο μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης, (σπίτι, αυτοκίνητο, σκάφος, πισίνα, ιδιωτικά σχολεία κλπ).
Μη φανταστούμε τίποτα υπέρογκα νούμερα, θάναι, όμως τέτοια, που θα υποχρεώνουν σε καταβολή φόρου και θ΄ αποφέρουν στα κρατικά ταμεία κάμποσα δισεκατομμύρια Ευρώ ! Αρκεί να ληφθεί υπ΄ όψη το γεγονός, πως αν 1 εκατομμύριο λαμόγιων της φοροδιαφυγής, πληρώσουν, μόλις 1000 € φόρο, θα εισπραχθεί 1 δις ! Και για να γίνει αυτό, αρκεί να υποχρεωθούν να δηλώσουν εισόδημα 15.000 €.
Όλα δείχνουν, βέβαια, πως το τεκμαρτό – υποχρεωτικό, εισόδημά τους θάναι πολύ μεγαλύτερο, οπότε τα δις μπορεί, κάλλιστα να πολλαπλασιαστούν.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ.

Μπροστά σ΄ αυτή την ουσιώδη εξέλιξη, οι διάφοροι εκφραστές των λαμόγιων ακούγονται να μυξοκλαίνε για την επιβάρυνση, τάχα, των πραγματικά χαμηλότατων εισοδηματικά στρωμάτων, από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης. Είναι η μελάνη, που ως σουπιές αμολάνε, για να κρυφτούν και να δράσουν αντιπερισπαστικά : οι πραγματικά έχοντες εισοδήματα κάτω από 12.000 €, οι φτωχοί, ούτε τεράστια σπίτια διαθέτουν, (πολλοί δεν έχουν καν…), ούτε ένα και δυο και τρία αυτοκίνητα, ούτε οικιακές βοηθούς, ούτε πισίνες, ούτε, βέβαια, στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Αν τάχουν αυτά, αν τους πιάνουν τα τεκμήρια, τότε δεν είναι φτωχοί, αλλά λαμόγια της φοροδιαφυγής !
Στο ίδιο μήκος κύματος του αντιπερισπασμού και οι ανιστόρητες και χρεοκοπημένες θεωρίες και απόψεις, με τη μονότονη επωδό «πάρτε τα από το μεγάλο κεφάλαιο κι όχι απ΄ το λαό», επωδός, που έντεχνα τσουβαλιάζει στο «λαό» και τα φοροδιαφεύγοντα λαμόγια, τοποθετώντας τα στο απυρόβλητο και υποστηρίζοντας την ασυλία τους...
 

Λιγότερο δανεισμένοι από τους Ευρωπαίους οι Έλληνες

http://s.enet.gr/resources/2009-01/euros-thumb-large.jpgΝαι μεν έχουν δάνεια, όμως δεν είναι υπερδανεισμένοι οι Έλληνες (επιχειρηματίες και νοικοκυριά), αφού τα δάνεια τους ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται στο 91%.
Το ποσοστό αυτό απέχει παρασάγγας από το 553% (δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ) του Λουξεμβούργου, το 433% της Μάλτας και το 321% της Κύπρου.

Με βάση έρευνα της ΕΚΤ για τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση (στην 16η σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια και στην 14η στα καταναλωτικά).
Το τελευταίο διάστημα η υπερχρέωση των Ελλήνων έχει γίνει πλειστάκις πρωτοσέλιδο, ενώ αρκετοί δανειολήπτες εν αναμονή του νομοσχεδίου για την ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχουν προχωρήσει σε «στάση» πληρωμών.
Σήμερα το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν κάποιο δάνειο ανέρχεται στο 60%, ενώ τα συνολικά δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών αποτελούν το 91% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η ΕΚΤ, αφορούν το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις 31 Δεκεμβρίου 2008. Και ο μέσος όρος δανεισμού ως προς το ΑΕΠ για τους 27 της Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 154% και για την ευρωζώνη στο 138%.
Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι με βάση τα στοιχεία Ιανουαρίου 2010 της Τράπεζας Ελλάδος τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις οφείλουν στις τράπεζες 253,993 δισ. ευρώ, από 249,6δισ. ευρώ που ήταν το χρέος τους τον Δεκέμβριο του 2008.

Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικά για το τι ισχύει στην Ελλάδα και τι στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Ηνωμένο Βασίλειο (είναι εκτός ζώνης του ευρώ) με πληθυσμό 61,7 εκατ. άτομα το σύνολο του δανεισμού (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) στο τέλος του 2008 ήταν 5,11 τρισ. ευρώ στο 281% του ΑΕΠ.
- Λουξεμβούργο (πληθυσμός 476.200 άτομα) δάνεια ύψους 202,8 δισ. ευρώ στο 553%.
- Μάλτα (πληθυσμός 404.962 άτομα) δάνεια 25 δισ. ευρώ στο 433% του ΑΕΠ.
- Κύπρος (πληθυσμός 766.400 άτομα) δάνεια 54,4 δισ. ευρώ στο 321% του ΑΕΠ.
- Ιρλανδία (πληθυσμός 4,23 εκατ. άτομα) δάνεια 481 δισ. ευρώ στο 259%.
- Κάτω Χώρες (πληθυσμός 16,47εκατ. άτομα) δάνεια 1,1 τρισ. ευρώ στο 185% του ΑΕΠ.
- Ισπανία (πληθυσμός 45,11 εκατ. άτομα) δάνεια 1,98 τρισ. ευρώ στο 181% του ΑΕΠ.
- Πορτογαλία (πληθυσμός 10,59 εκατ. άτομα) δάνεια 281,76 δισ. ευρώ στο 169% του ΑΕΠ.
- Αυστρία (πληθυσμός 8,31 εκατ. άτομα) δάνεια 420 δισ. ευρώ στο 149% του ΑΕΠ.
- Γερμανία (πληθυσμός 82,31 εκατ. άτομα) δάνεια 3,23 τρισ. ευρώ στο 129% του ΑΕΠ.
- Γαλλία (πληθυσμός 63,39 εκατ. άτομα) δάνεια 2,3 τρισ. ευρώ στο 117% του ΑΕΠ.
- Βέλγιο (πληθυσμός 10,66 εκατ. άτομα) δάνεια 402 δισ. ευρώ στο 117% του ΑΕΠ.
- Ιταλία (πληθυσμός 59,13 εκατ. άτομα) δάνεια 1,8 τρισ. ευρώ στο 115% του ΑΕΠ.
- Σλοβενία (πληθυσμός 2,01 εκατ. άτομα) δάνεια 34,54 δισ. ευρώ στο 93% του ΑΕΠ.
- Ελλάδα (πληθυσμός 11,12 εκατ. άτομα) δάνεια 225 δισ. ευρώ στο 92% του ΑΕΠ.
- Φιλανδία (πληθυσμός 5,3 εκατ. άτομα) δάνεια 165,46 δισ. ευρώ στο 89,6% του ΑΕΠ.
- Σλοβακία (πληθυσμός 5,38 εκατ. άτομα) δάνεια 30,75 δισ. ευρώ στο 47,4% του ΑΕΠ.
- Επίσης στη Δανία που είναι εκτός ευρωζώνης (πληθυσμός 5,5 εκατ. άτομα) δάνεια 554 δισ. ευρώ στο 238% του ΑΕΠ.

Τέλος σημειώνουμε ότι στην Ελλάδα τα στεγαστικά δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται στο 27% (στοιχεία Δεκ. 2008) έναντι 38,2% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ και 37,8% της ευρωζώνης. Αντίστοιχα τα καταναλωτικά ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 12,9%, έναντι 15,2% στην ευρωζώνη και 14,6% στην Ε.Ε.

Της Έφης Καραγεώργου
 http://www.capital.gr

Υπόκλιση Φέντερερ σε Παγδατή..! (video)

Αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, τότε ο Μάρκος Παγδατής έχει σήμερα κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανος. Ο Κύπριος τενίστας πήρε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, επικρατώντας με 2-1 σετ του Ρότζερ Φέντερερ (5-7, 7-5, 7-6), στο πλαίσιο του 3ου γύρου του φημισμένου τουρνουά Indian Wells που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της σειράς ATP. O 24χρονος τενίστας δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έχασε άδοξα το πρώτο σετ, αλά ούτε και από το ότι χρειάστηκε να σώσει τρία ματς πόιντς του φημισμένου Ελβετού τενίστα, Νούμερο 1 στην Παγκόσμια κατάταξη, δύο στο δεύτερο σετ και ένα στο τρίτο. Πήρε σε τον τελευταίο πόντο με ένα εντυπωσιακό άσο, αναγκάζοντας δικαίως όλους τους θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο να τον καταχειροκροτήσουν. Επόμενος αντίπαλος του Μάρκου, ο οποίος από το 33 της Παγκόσμιας Κατάταξης είναι δεδομένο πλέον ότι θα... εκτοξευτεί, είναι ο Ισπανός Τόνι Ρομπρέδο.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παγδατή επί του Φέντερερ στα επτά συνολικά τους ματς, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο 5-4 υπέρ του Φέντερερ στο 3ο σετ ο Μάρκος ένιωσε και κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά αφού δέχθηκε κάποιες πρώτες περιποιήσεις από τον γιατρό του αγώνα συνέχισε, για να φτάσει στον μεγάλο θρίαμβο.
 

sportnet.gr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

 
Ο λαός γνωρίζει καλά ποιοι γδύσανε κυριολεκτικά το κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και το έφεραν στην σημερινή κατάντια.

Ο λαός για να εκτονώσει την οργή του ζητάει από τους πολιτικούς να υποδείξουν μερικούς από τους υπευθύνους ώστε να δεσμευθούν οι καταθέσεις τους και οι περιουσίες τους ή να κλειστούν στη φυλακή (πολιτικούς και αξιωματούχους του ...δημοσίου συμφέροντος που έκαναν βρώμικες συμφωνίες μεταξύ τους)

Ας πάει ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τους αρχιτεμπέληδες νεαρούς που την αράζουν κάθε μέρα από το πρωί στις καφετέριες, τι δουλειά κάνει ο μπαμπάκαςτους και θα ανακαλύψει ότι οι περισσότεροι είναι ..υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος , δηλαδή τα λαμόγια που ρούφηξαν όλη την ικμάδα αυτού το κράτους).

Ο λαός (με τη λέξη λαό εννοώ όσους δεν έκλεβαν από το δημόσιο) αισθάνεται ότι ενώ δεν είναι υπεύθυνος για την κατάντια του κράτους καλείται να πληρώσει μόνο αυτός τα σπασμένα και όχι οι κυρίως υπεύθυνοι.

O λαός στυλώνει τα πόδια και αρνείται να δεχθεί ήρεμα όλη αυτή την τεράστια αδικία που του γίνεται όσο συνεχίζεται αυτή η κυριολεκτική αναισθησία και αναλγησία των πολιτικών να μην αποφασίζουν να υποδείξουν τους υπευθύνους και να ζητήσουν ευθύνες και από αυτούς.

Ο λαός δεν γνωρίζει ότι οι τα άλλα κράτη της Ε.Ε. και οι τράπεζες δανειστές" περιμένουν να δουν αν θα μπορέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να συγκρατήσει την οργή του λαού ώστε να μην ξεσπάσει επανάσταση και αλληλοσπαραγμός (οπότε σε μια τέτοια αναμπουμπούλα θα χάσουν τα δανεικά και όλοι εμείς και τα αυγά και
τα πασχάλια).

Ο λαός δεν γνωρίζει ότι όσο περισσότερο αντιδρά με απανωτά συλλαλητήρια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης τόσο αυξάνεται η ανασφάλεια των "δανειστών" και τόσο ανεβάζουν τα επιτόκια. Αλλά και όσο περισσότερο σκληρά μέτρα θα παίρνει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δάνεια, τόσο θα αυξάνει η αντίδραση του λαού και τόσο θα μειώνεται η αξιοπιστία του κράτους ότι θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.

Έτσι έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος χωρίς ελπίδα διεξόδου.

Τελικά ο λαός θα έλθει αντιμέτωπος με το μεγάλο δίλημμα :να συμπορευθεί και να στηρίξει μια διεφθαρμένη πολιτική εξουσία και να την συγχωρήσει για ακόμα μια φορά, ώστε να κατευναστούν τα οξυμένα πνεύματα των "εταίρων" μας και των δανειστών ή να προχωρήσει στις εκδηλώσεις αντίδρασης και να εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα, οπότε και οι εξελίξεις θα γίνουν ανεξέλεγκτες?

Αυτό το μεγάλο δίλημμα -που ακόμα δεν υπάρχει συνειδητά στο μυαλό του λαού-θα κληθεί να αντιμετωπίσει με βεβαιότητα ο λαός την τελευταία στιγμή όταν θα είναι πια αργά να αποφευχθούν οι εξελίξεις. 

Facebook: Ξεπέρασε την Google στις ΗΠΑ

Το Facebook είναι πλέον το site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά σε εβδομαδιαία βάση και το Google, γράφουν σήμερα οι Financial Times. Μέσα σε ένα χρόνο, το Facebook διπλασίασε τον αριθμό των μελών του, τα οποία πλέον φτάνουν τα 400 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Hitwise και στην οποία αναφέρεται επίσης ότι η επισκεψιμότητά του τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο, ενώ από κοινού οι ιστοσελίδες Google και Facebook αντιστοιχούν στο 14% των συνολικών επισκέψεων στις HΠΑ. "Η πραγματική αξία του Facebook, αλλά και γενικότερα των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, καθίσταται πλέον σαφής στους ειδικούς", σχολιάζει ένας αναλυτής τον οποίο επικαλούνται οι Financial Times.
http://www.sigmalive.com

Champions League: Μπορντό-Ολυμπιακός 2-1


Ο Ολυμπιακός πάλεψε με νύχια και με δόντια, τα έδωσε όλα, όμως η τύχη όπως και στο "Καραϊσκάκη" δεν ήταν με το μέρος του. Το γκολ του Γκουργκούφ μόλις στο 5ο λεπτό και άλλο ένα του Σαμάκ στο 88' αποδείχθηκαν μοιραία και έβαλαν τέλος στο "ερυθρόλευκο" ευρωπαϊκό ταξίδι. Μαγικό γκολ από τον Μήτρογλου στο 65' που όμως δεν έφτασε...

Εμείς στο ΔΝΤ, το ευρώ στην ...κόλαση !!!

Εάν ο στόχος της κυρίας Μέρκελ είναι να διαλύσει το ευρώ, βρίσκεται πλέον μισό βήμα πριν από την επίτευξή του.

Εάν είναι απλώς να διασφαλίσει την δική της πολιτική επιβίωση, η ιστορία θα μετρήσει κάποτε εάν το ηγετικό βεληνεκές της εν λόγω γερμανίδας καγκελαρίου άξιζε τη θυσία της ίδιας της ΟΝΕ. Ατυχώς, και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάδα μπορεί να αναφέρεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως η παράπλευρη απώλεια του γερμανικού απονενοημένου διαβήματος.
Το μήνυμα του Βερολίνου, μέσω Ecofin, ήταν σαφές – σε βαθμό τελεσιγράφου: «Nein» σε ευρωπαϊκό σχέδιο οικονομικής στήριξης, «nein» και στην... επανεξέταση του θέματος στη σύνοδο κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου. Μας το είπε ευθέως ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος – κάποιος κύριος Βίλχελμ - , μας το είπαν ανεπισήμως και οι εταίροι της κυρίας Μέρκελ στον κυβερνητικό της συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του κ. Βεστερβέλε. Εάν δεν μας αρέσουν – μας είπαν – τα επιτόκια του 6% και του 6,5% με τα οποία μας δανείζουν οι διεθνείς αγορές, να πάμε στο ΔΝΤ. (Προς αποφυγήν παρερμηνειών της έννοιας των Δημοκρατών και της Δημοκρατίας εν γέννει, ο κ. Βεστερβέλε και το κόμμα του είναι εκείνοι που θεωρούν τα επιδόματα ανεργίας «σοσιαλιστικό, αντιπαραγωγικό κατάλοιπο»).
Κατόπιν τούτων, και εάν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά – με δεδομένη και την εμφανή, πλέον, οργή Ισπανών και Γάλλων έναντι του Βερολίνου – μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι δρόμοι που απομένουν δεν είναι πολλοί: Μετά την 26η Μαρτίου εμείς χτυπάμε την πόρτα του ΔΝΤ και η ευρωζώνη χτυπάει την πόρτα της κόλασης.
Διότι σε ό,τι αφορά εμάς, λίγα χειρότερα μένουν να μας συμβούν εάν δανειστούμε από το ΔΝΤ. Η Ουγγαρία, ας πούμε, που ήδη έχει καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πήρε μέτρα έως και ελαφρώς πιο …ήπια από εκείνα που έχουν «φορέσει» σ’ εμάς οι ευρωπαίοι εταίροι – και, δη, χωρίς καν να μας δώσουν δανεικά.
Για την ευρωζώνη, όμως, η είσοδος του ΔΝΤ – και των αμερικανικών δολαρίων – στην αυλή της, μπορεί να σημαίνει έως και την αρχή του τέλους. Και, σίγουρα, θα σημαίνει ένα νόμισμα «κουτσό», χωρίς πολιτική και οικονομική θωράκιση – ένα νόμισμα έρμαιο των διαθέσεων των αγορών και του κάθε hedge fund του πλανήτη. Θα σημαίνει, επίσης, «κάρτα ελευθέρας» προς τους απανταχού κερδοσκόπους να παίξουν την επόμενη παρτίδα του τζόγου τους στα «χωράφια» και τα spreads της Ισπανίας, της Πορτογαλίας ή όποιας άλλης χώρας δεν έχει κάνει ακόμη …ευαγγέλιο το, γερμανική εμπνεύσεως, Σύμφωνο Σταθερότητας. Και θα σημαίνει, επίσης, δικαίωση των όσων είπε χθες η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. Ητοι – και σε …ελεύθερη μετάφραση – πως η Γερμανία βρήκε στο ευρώ απλώς το γήπεδο για να κάνει business στις πλάτες των εταίρων της. Και για να φτιάχνει πλεονάσματα εκεί που οι άλλοι πνίγονται στα ελλείμματά τους… 
ellispoint

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ !

Μας ζάλισαν ο δήθεν ειδήσεις.
Στο τελος η κ α Μερκελ θα υποχωρήσει..γιατι περιπέτειες με το ευρώ δεν θελει.
Αλλα εδω στην Ελλάδα,αρκετοί και κυριως ο Κωστάκης,δεν θα χουν καταλάβει τιποτα...
Ο Αλογοσκουφης ΠΧ σημερα σκούζει γιατί σου λέει μονο σε μένα πανε να τα φορτώσουν..
Μια και ο λόγος για Μερκελ,αντιλαμβάνεσθε σύγκριση με το τρόπο που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Λαου της;...
Νομίζω οτι ειναι απίστευτα θετικό το πόσο η κρίση βοήθησε την...αυτογνωσία των Ελληνων,πλην αριστεράς ...Τι κριμα.
Τεχνικά,πάντως,οπως φαίνεται,η 25η Μαρτιου εθνική γιορτή θα ναι και για αλλους λογους...
Ενα Κρατος -τιμωρός με αυστηρους-ουσιαστικους δειγματοληπτικούς ελέγχους και γενικό κυρος, η θα ..ιδρυθεί η θα πεθάνει αδόξως στην νεα τάξη πραγμάτων..
Ο ορισμος ,οστοσο,της Πολιτικής,ως διαδικασία επίλυσης προβλημάτων ευτυχώς επανηλθε.Ενα αυτονόητο κερδήθηκε..  
mavromelani

1.500 ευρώ (!!!) πρόστιμο στην εταιρεία που γύρισε την τσόντα της Τζούλιας...

Θα δώσουν και παράσημο στον ιδιοκτήτη της (Σειρηνάκη) , γιατί απέδωσε στο Δημόσιο φόρους 600.000 ευρώ! ...

Δηλαδή, θα πρέπει ο κύριος Παπακωνστάντινου να καλέσει την κυρία Τζούλια και τον κύριο Σειρηνάκη και να τους απονείμει εύφημο μνεία. Σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν το καλό παράδειγμα στους Έλληνες φορολογούμενους. Δεν είναι λίγα λεφτά τα 600 χιλιάρικα που πλήρωσαν για φόρο από την επίπονη εργασία τους. Κατά τ' άλλα, από τους πολυδιαφημισμένους ελέγχους της ΥΠΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ, βρέθηκαν κάποιες ασήμαντες παρατυπίες στα βιβλία της εταιρείας "Sirina" και για τις οποίες επέβαλαν πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Σ' αυτή την ιστορία τελικά υπήρχε μόνο το γα...σι...

Xαιρετίσματα στην εξουσία


Η γερμανική επιθετικότητα


Έτσι απλά γεννιούνται οι ουτοπίες
σαν ένα σεργιάνι από το άστυ ως το επίνειο.
Τάσος Γαλάτης, «Η Αυγή», 11 Νοεμ. 2007
Τα έθνη-κράτη, αυτά που δημιουργήθηκαν από την ανερχόμενη ευρωπαϊκή αστική τάξη και τις αντιπαλότητες των εθνοτήτων που οδήγησαν πολλές φορές με αιματηρό τρόπο στην εθνική αποκάθαρση εδαφικών περιοχών, αποτελούν σύμπτωμα των τριών τελευταίων αιώνων. Η καλλιέργεια και η ανάδειξη των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, είναι αυτονόητο ότι δεν προϋποθέτουν σε καμία περίπτωση τη διατήρηση των υφιστάμενων κρατικών σχηματισμών. Αυτό προπάντων ισχύει για την Ευρώπη με την πολιτισμική ενότητα των λαών της.
ΤΟ ΜΕΓΑ ερώτημα είναι κατά πόσον η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Ενωση συνιστά τον ενοποιητικό θεσμό των ευρωπαϊκών κοινοτήτων. Οι επιφυλάξεις πολλές και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια, ακόμη και από αριστερά σχήματα. Υπογραμμίζω, ωστόσο, ότι οι αμφιβολίες δεν είναι σκόπιμο να περιλάβουν την προτεραιότητα του οικονομικού. Θυμίζω τη γερμανική εμπειρία, όταν το Zollverein, η οικονομική ενοποίηση των γερμανικών κρατιδίων το 1834, υπήρξε όρος για την ενιαία Γερμανία του Βίσμαρκ στα τέλη του 19ου αιώνα.
ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ έχουν βάση όταν συζητείται το περιεχόμενο της οικονομικής ολοκλήρωσης. Η εμπειρία της ευρωζώνης, ενώ προβλήθηκε, ως το άλμα προς την πολιτική ενοποίηση, τείνει να καταστρέψει τη συνοχή της Ε.Ε. Η ελληνική περιπέτεια και όσες ακολουθήσουν (Πορτογαλία, Ισπανία;) υποδεικνύει την οδύσσεια του ευρώ. Κυρίως το υπογραμμίζει η γερμανική στάση. Η πολιτική των χαμηλών μισθών της Γερμανίας έγινε εφαλτήριο για την άνοδο της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών προϊόντων σε βάρος των εταίρων της Ε.Ε. Ηδη, οι πλέον επίσημοι κύκλοι των χωρών της ευρωζώνης επαναφέρουν στο προσκήνιο της συλλογικής μνήμης τη γερμανική επιθετικότητα του παρελθόντος................