Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Χ.Μπούκας: Η μη καταβολή επιδοτήσεων οφείλεται σε λάθη της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών

altΟ γ.γ. της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, Μ. Μπούκας, με ανακοίνωση του, αναφέρει πως πλην Κέρκυρας, Λακωνίας, Κιλκίς και Αξιούπολης, σε όλες της υπόλοιπες περιοχές καταβλήθηκαν στους αγρότες οι επιδοτήσεις του 2009.
Σχετικά με την μη καταβολή στην περίπτωση των Κερκυραίων αγροτών, η κ. Μπούκας τονίζει ότι αυτό αποτελεί ευθύνη της τοπικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που δεν ανταποκρίθηκε στο έργο της ψηφιοποίησης, ενώ αναφέρει πως Υπουργείο Γεωργίας και ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζονται πυρετωδώς για να διορθωθεί το ζήτημα και να καταβληθούν οι επιδοτήσεις.
Η ανακοίνωση 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα το Υπουργείο Γεωργίας υποσχέθηκε στους Έλληνες αγρότες την καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται για το έτος 2009 μέχρι την 15η Μαρτίου του 2010.
Αυτό τηρήθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Τα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών την 13η του Μάρτη.
Εκτός του Νομού Λακωνίας, της Αξιούπολης του Νομού Κιλκίς και του Νομού Κέρκυρας.
Αυτό οφείλεται σε λάθη που προέκυψαν κατά τον έλεγχο της ψηφιοποίησης των ελαιοκτημάτων στις προαναφερθείσες περιοχές.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ποσό που αναλογεί στους Κερκυραίους αγρότες ανέρχεται στο ύψος των 14.631.000 Ευρώ και είναι σημαντικό για την χειμαζόμενη τοπική μας οικονομία.
Το Υπουργείο Γεωργίας και ο ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζονται πυρετωδώς ώστε να διορθωθούν σφάλματα και το ποσό που αναλογεί στην Κέρκυρα και τους αγρότες να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν το Πάσχα.
Παρόλο που η ευθύνη, όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει, είναι της τοπικής Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών που δεν ανταποκρίθηκε στο έργο της ψηφιοποίησης των ελαιοκτημάτων των γεωργών μας, ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση των επιδοτήσεων.
Είμαστε σε εγρήγορση και πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση. 
http://www.corfupress.com