Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

 
Ο λαός γνωρίζει καλά ποιοι γδύσανε κυριολεκτικά το κράτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και το έφεραν στην σημερινή κατάντια.

Ο λαός για να εκτονώσει την οργή του ζητάει από τους πολιτικούς να υποδείξουν μερικούς από τους υπευθύνους ώστε να δεσμευθούν οι καταθέσεις τους και οι περιουσίες τους ή να κλειστούν στη φυλακή (πολιτικούς και αξιωματούχους του ...δημοσίου συμφέροντος που έκαναν βρώμικες συμφωνίες μεταξύ τους)

Ας πάει ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τους αρχιτεμπέληδες νεαρούς που την αράζουν κάθε μέρα από το πρωί στις καφετέριες, τι δουλειά κάνει ο μπαμπάκαςτους και θα ανακαλύψει ότι οι περισσότεροι είναι ..υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος , δηλαδή τα λαμόγια που ρούφηξαν όλη την ικμάδα αυτού το κράτους).

Ο λαός (με τη λέξη λαό εννοώ όσους δεν έκλεβαν από το δημόσιο) αισθάνεται ότι ενώ δεν είναι υπεύθυνος για την κατάντια του κράτους καλείται να πληρώσει μόνο αυτός τα σπασμένα και όχι οι κυρίως υπεύθυνοι.

O λαός στυλώνει τα πόδια και αρνείται να δεχθεί ήρεμα όλη αυτή την τεράστια αδικία που του γίνεται όσο συνεχίζεται αυτή η κυριολεκτική αναισθησία και αναλγησία των πολιτικών να μην αποφασίζουν να υποδείξουν τους υπευθύνους και να ζητήσουν ευθύνες και από αυτούς.

Ο λαός δεν γνωρίζει ότι οι τα άλλα κράτη της Ε.Ε. και οι τράπεζες δανειστές" περιμένουν να δουν αν θα μπορέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να συγκρατήσει την οργή του λαού ώστε να μην ξεσπάσει επανάσταση και αλληλοσπαραγμός (οπότε σε μια τέτοια αναμπουμπούλα θα χάσουν τα δανεικά και όλοι εμείς και τα αυγά και
τα πασχάλια).

Ο λαός δεν γνωρίζει ότι όσο περισσότερο αντιδρά με απανωτά συλλαλητήρια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης τόσο αυξάνεται η ανασφάλεια των "δανειστών" και τόσο ανεβάζουν τα επιτόκια. Αλλά και όσο περισσότερο σκληρά μέτρα θα παίρνει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δάνεια, τόσο θα αυξάνει η αντίδραση του λαού και τόσο θα μειώνεται η αξιοπιστία του κράτους ότι θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.

Έτσι έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος χωρίς ελπίδα διεξόδου.

Τελικά ο λαός θα έλθει αντιμέτωπος με το μεγάλο δίλημμα :να συμπορευθεί και να στηρίξει μια διεφθαρμένη πολιτική εξουσία και να την συγχωρήσει για ακόμα μια φορά, ώστε να κατευναστούν τα οξυμένα πνεύματα των "εταίρων" μας και των δανειστών ή να προχωρήσει στις εκδηλώσεις αντίδρασης και να εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα, οπότε και οι εξελίξεις θα γίνουν ανεξέλεγκτες?

Αυτό το μεγάλο δίλημμα -που ακόμα δεν υπάρχει συνειδητά στο μυαλό του λαού-θα κληθεί να αντιμετωπίσει με βεβαιότητα ο λαός την τελευταία στιγμή όταν θα είναι πια αργά να αποφευχθούν οι εξελίξεις.