Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΩΛΟΒΑΡΑΝΕ !

Εδώ και καιρό, μπορούσε κανείς, να διαπιστώσει τη χαρακτηριστική αντίθεση, που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης κι έχει να κάνει με την εμφανέστατη διαφορά στην απόδοση και τη δραστηριότητα, ανάμεσα στους διάφορους τομείς της.
Από τη μια ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό οικονομικών, να συγκροτούν την, ολιγομελή δυστυχώς, ομάδα, που μέρα με τη μέρα, ώρα την ώρα, τρέχουν και δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς και από την άλλη, όλοι, σχεδόν, οι υπόλοιποι, να φαίνονται, πως απλά …παρακολουθούν, τους δυο !

Η ειδησεογραφία, αδιάψευστος καθρέπτης των εξελίξεων, έχει μονοπωληθεί από τη δράση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου και κάνει …κρα να συμπεριλάβει κάτι, που ν΄ αφορά κάποιο άλλο μέλος της κυβέρνησης και το χειροπιαστό έργο του.

1.800 φοροφυγάδες έσπευσαν να δηλώσουν εισοδήματα

Στο καρναβάλι. Η Εύα- Μέρκελ παίρνει τον απαγορευμένο καρπό: ένα CD με τα ονόματα των πάμπλουτων Γερμανών φοροφυγάδων. ΑΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ έφερε η αμετακίνητη απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αγοράσει από άγνωστο πληροφοριοδότη λίστα με Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών που φοροδιαφεύγουν, καθώς τουλάχιστον 1.800
φοροφυγάδες παρουσιάστηκαν οικειοθελώς στις αρχές. Οι φοροφυγάδες εμφανίστηκαν στα κατά τόπους καταστήματα της εφορίας και δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα προκειμένου να αποφύγουν τη δίωξη. Μόνο στο πλούσιο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης στη Νοτιοδυτική Γερμανία το τελευταίο δεκαήμερο 566 άτομα έχουν ομολογήσει ότι δεν απέδωσαν φόρους, το ύψος των οποίων φτάνει τα 85 εκατ. ευρώ. Στο Βερολίνο προχώρησαν σε ανάλογες δηλώσεις 177 φορολογούμενοι. «Είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι η δημόσια συζήτηση για τη φοροδιαφυγή ξύπνησε τόσους πολλούς ανθρώπους», δήλωσε η Κατρίν Μπιέρβιν, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. «Είναι ενδιαφέρον να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους να σπεύδουν να ξεπλύνουν τις συνειδήσεις τους». Σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο, για τους φορολογούμενους που δηλώνουν αδήλωτα εισοδήματα και καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν με το προβλεπόμενο επιτόκιο, παύει αυτομάτως η δίωξη. Αγνοώντας τις διαμαρτυρίες της Ελβετίας, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πλήρωνε 2,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει λίστα με κλεμμένα στοιχεία Γερμανών καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Οι αρχές εκτιμούν ότι στη λίστα βρίσκεται πραγματικός θησαυρός φοροδιαφυγής που θα αποφέρει στα ταμεία του κράτους 400 εκατ. ευρώ. 
ksipnistere

Πράσινο φως για εξεταστική και στην οικονομία…

“Τη συγκατάθεσή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για την οικονομία έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από τη Μόσχα και έτσι, ο Χρήστος Παπουτσής έσπευσε να ανακοινώσει το γεγονός, επίσημα πια, στη Βουλή. «Θα προχωρήσουμε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα οικονομικά, για να δούμε με τις αποφάσεις ποιων τινάχτηκαν στον αέρα οι προϋπολογισμοί και τα ελλείμματα», ανακοίνωσε ο... κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αφού πρώτα έριξε τα βέλη του στη ΝΔ. «Αντί να ντρέπεται για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, εμφανίζεται ως τιμητής της διαφάνειας και με δυο λόγια συνεχίζει να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τον Χρήστο Παπουτσή επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επεσήμανε ότι «στόχος είναι να χυθεί άπλετο φως για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».
Προς απάντησή τους, η ΝΔ, τάχτηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής υπό την προϋπόθεση ότι αυτή «θα ξεκινήσει να ψάχνει από το 1980, για να διαπιστώσουμε βήμα βήμα την… πορεία του χρέους».
«Να πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα και αν διαπιστωθούν ευθύνες πολιτικών προσώπων, να έρθει στη Βουλή», ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν θετικοί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επεσήμαιναν πως «είναι ώρα μάχης για την Οικονομία και δεν χρειάζονται πολιτικές κόντρες»… 
http://www.newsblog.gr

Συναίνεση... Ράγισε... η συναίνεση...Ποιόν απειλείς κύριε Σαμαρά τον Γιώργο η την ΧΩΡΑ σου?

Ειλικρινά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπεφτα τόσο έξω! Είχα γράψει σε αυτό το μπλογκ πόσο πίστευα στον ΑΝΤΩΝΗ και για την ΝΕΑ εποχή που έβλεπα νάρχεται! Και όμως τόση απογοήτευση σε τόσο λίγο χρόνο! ΝΑΙ Ελευθερία είναι το δικαίωμα του άλλου να διαφωνεί μαζί σου , όπως έγραψε η Rosa Luxenbourg. Αλλά να διαφωνείς για την διαφάνεια της διαχείρησης των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ μιας κατεστραμένης χώρας την στιγμή που ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και να λες απειλές του τύπου...Η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της»....Δεν είναι συμπεριφορά ηγέτη που θέλει να γίνει Πρωθυπουργός! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ! Δηλαδή τι θα του κάνεις του ΓΙΩΡΓΟΥ! ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ή ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ?? Εξηγησέ μας .....
http://diaporon-bl.blogspot.com/

Κάποιος πρέπει να πάει φυλακή...

Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα διεκδικεί μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία: μια χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, αλλά ούτε αναζητούνται συγκεκριμένες ευθύνες, ούτε φαίνεται ότι θα τιμωρηθεί κάποιος για την καταστροφή. Μόλις προχθές η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντιδραση του κ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ κήρυξε το τέλος της συναίνεσης και την αρχή ενός πολέμου με την κυβέρνηση, την οποία απείλησε ότι «τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της». Τι φοβάται ο κ. Σαμαράς και που αποσκοπεί η καθυστερημένη απόφαση της κυβέρνησης να εξετασθούν οι ευθύνες για την οικονομική και εθνική χρεωκοπία;
Υπάρχουν δυο λογιών ευθύνες, οι πολιτικές και οι ποινικές. Σε πολιτικό επίπεδο, π.χ., είχαμε τον πρωθυπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης που διαβεβαίωνε τους υπηκόους, μόλις μερικούς μήνες πριν, πως «η οικονομία μας επιδεικνύει αντοχές ισχυρότερες σε σχέση με πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες, γιατί μειώσαμε τα ελλείμματα»! Την ίδια εποχή ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου επέμενε πως «οι στόχοι για περιορισμό του ελλείμματος σε 3,7% του ΑΕΠ το 2009 ισχύουν στο ακέραιο».

Βάλτε πλαφόν στα καύσιμα…και όχι στα όνειρα μας!!!!

Δεν έχει προηγούμενο η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού μας, από την Ε.Ε., τα ΜΜΕ, και τους οικονομικούς οίκους, την ώρα που η κυβέρνηση αρκείτε στο να διαψεύδει η να αφήνει ανοιχτά διάφορα σενάρια που εκπονούν οι <σοφοί> της Ευρώπης. Σοκ και δέος από εφημερίδες ραδιόφωνα κλπ. με ομοβροντίες πανικού και εκβιαστικά διλήμματα, για άμεση υποδούλωση μας στις επιταγές τους. Ζητούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή την απεμπόληση δικαιωμάτων, μισθών, συντάξεων, μνήμης, αξιών και κάθε έννοια αξιοπρέπειας.
Τι λέτε? Έχουμε Ελληνική Κυβέρνηση η όχι? Γιατί κάναμε αυτές τις εκλογές τον Οκτώβριο?
Ποιους τρομοκρατείτε και ποιους απειλείτε με νέα μέτρα πριν καν εφαρμόσετε (αν τα εφαρμόσετε τελικά) αυτά που εξαγγείλατε?
Είναι κοινά παραδεκτό ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που κατέθεσε σε εκλογές Σοσιαλιστικό κόμμα στην Ευρώπη εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον. Με αυτό βγήκανε και παλέψανε ώστε το κίνημα να ανακτήσει την αξιοπιστία του και να επουλώσει τα τραύματα του από την τελευταία διακυβέρνηση Σημίτη εκατοντάδες νέοι άνθρωποι στις γειτονιές και μάθανε στον κόσμο να ελπίζει ξανά. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!....
Και τώρα τι? Ξαφνικά το φάντασμα του <φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού> ξανά μπροστά μας? Και τι νομίζετε ότι θα κάνουν? θα κρυφτούν από τις γειτονιές τους, από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τους ντροπιασμένοι για να μην τους πουν ότι τους εξαπατήσανε? ..λάθος, θα πολεμήσουν,…θα σας πολεμήσουν
Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να απειλείτε με ποινές όσους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους δεν συγκεντρώσουν, τις αποδείξεις σας. Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να είστε μεταφορείς των <νέων εκ Βρυξελλών>
Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να μειώνετε μισθούς ακόμα και κάτω των 1500 ευρώ
Δεν σας έκανα κυβέρνηση για να διπλασιάσετε τους ανέργους.
Δεν σας έκαναν κυβέρνηση για να διαλύσετε ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό.
Πότε περιμένετε να βάλετε πλαφόν στα καύσιμα? Όταν πάει η βενζίνη 2 ευρώ? (ακόμα θυμόμαστε τις <<στρογγυλοποιήσεις>> λόγο ευρώ το 2001, που και τότε η Κυβέρνηση άφησε απροστάτευτο τον λαό στα νύχια των κερδοσκόπων.
Πού είναι επιτέλους το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά?
Το ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ την νίκη του στους εκατοντάδες ανώνυμους αγωνιστές που δεν <γκρινιάζουν> για μια κυβερνητική θέση, αλλά αγωνιούν για το μεροκάματο της επόμενης μέρας.
Γιατί το έκαναν κυβέρνηση:
Για προστατέψει τους αδύναμους από την οικονομική κρίση
Για να προστατέψει την εργασία.
Για να προστατέψει τους δανειολήπτες από τις τράπεζες
Για να δώσει διέξοδο και όραμα στη νέα γενιά,
και αυτοί είναι οι <πλέον> επικίνδυνοι, γιατί δεν συναλλάσσονται, γιατί δεν χρωστάνε σε κανέναν. Ένοχοι σήμερα, δεν είναι όσοι μιλούν, αλλά όσοι σιωπούν και επιδιώκουν να <βουλιάξει> το καράβι, και να πάρουν τα <ασφάλιστρα> η και το <τιμόνι>.
Καλό αγώνα……
 
ppaspalas

«Γκάφα» των Financial Times

Τεράστιο θέμα κάνανε οι Financial Times (F.T.) για τον τρόπο εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Αναφέρονται στην υπόθεση Goldman Sachs του 2001. Kαι η άποψη αυτή, βρίσκει πρόθυμους παπαγάλους εκτός αλλά και εντός Ελλάδος. Ξεχνούν οι F.T. ότι η είσοδος στην ΟΝΕ έγινε με βάση τα στοιχεία του 1999. Άρα ουδόλως επηρέασε η υπόθεση της τιτλοποίησης με την Goldman Sachs. Όλοι αυτοί που επαναλαμβάνουν το χονδροειδές «λάθος» των F.T. δεν αντιλαμβάνονται; Αυτοκαταγγελόμαστε βλακωδώς; Ή η μικρότητά μας υπερβαίνει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού στην κρίσιμη αυτή φάση;
Αναμένεται διόρθωση των
F.T., αφού και οι ίδιοι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται ότι η παραχάραξη είναι οφθαλμοφανής.
http://www.taseis.net/

Αλεξάκης Αλέξανδρος: «Πλην Λακεδαιμονίων»

Επτανησιακοί τριγμοί εν μέσω θυέλλης, εμφανίστηκαν πρόσφατα, με δηλώσεις στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Με φόντο τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές κάποιοι βιάστηκαν να ζητήσουν απόσχιση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, φανερώνοντας έτσι την αδυναμία τους να κατανοήσουν την πραγματική δυναμική της νέας αρχιτεκτονικής του κράτους.

Μία αρχιτεκτονική η οποία, συνδυαζόμενη με την νησιωτική πολιτική, αποβλέπει στη μετατροπή των χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας από μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα. Στόχος του νέου σχεδιασμού είναι, ν’ αρθεί η άποψη ότι το μικρό μέγεθος ενός νησιού είναι ταυτισμένο με την προβληματικότητα και να εξαλειφθεί η αντίληψη ότι νησιωτικότητα ίσον καθυστέρηση. Να προσδιοριστεί δηλαδή ένα όραμα για κάθε νησί , στα πλαίσια ενός νέου χωροταξικού σχεδιασμού, που θα δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, με όρους περιφερειακών αγορών και συνεργιών. Κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα εξ ου και η μη ύπαρξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των Επτανήσιων.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι, είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν τις προοπτικές αυτού του σχεδίου είτε αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων, υπονομεύοντας έτσι την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τις τοποθετήσεις τους. Τοποθετήσεις που περιέχουν σκοπιμότητα, δόλο και οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα ίσως αποδειχθεί μοιραίο για όλους μας. Μοιραίο ακόμα και για την ιστορία την ίδια, η οποία χάνεται στο βάθος των αιώνων. Μία ιστορία η οποία ξεκινά από τα ομηρικά έπη, όπου βρίσκει κανείς τις πρώτες μαρτυρίες για τον πολιτισμό του Ιόνιου Πελάγους και κορυφώνεται το 1800 με την σύσταση της «Επτανήσου Πολιτείας», του πρώτου δηλαδή ανεξάρτητου κράτους.

Έκτοτε τα Επτάνησα ακολούθησαν μια κοινή και λαμπρή πορεία στο διάβα του χρόνου. Ανέδειξαν σημαντικότατες προσωπικότητες της τέχνης και της πολιτικής όπως ο Καποδίστριας, ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Μάντζαρος, και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες που εκφράζουν μέχρι και σήμερα την Επτανησιακή κουλτούρα. Δίδαξαν μουσική παιδεία με τις περίφημες μπάντες του Ιονίου, δίδαξαν πολιτισμό με τα φρούρια, τα αρχαιολογικά μουσεία και την αρχιτεκτονική των κτιρίων. Κοινές παραδόσεις και ιστορικοί λόγοι που έχουν οι Επτανήσιοι και επιβάλουν την διατήρηση της Ιόνιας Περιφέρειας. Κοινά χαρακτηριστικά στην κουλτούρα, στον πολιτισμό και στην ιστορία που πάντοτε είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε.

Μετά λοιπόν από μία κοινή διαδρομή εκατοντάδων ετών κάποιοι σήμερα αναμοχλεύουν την διάλυση της Περιφέρειας. Ενώ θα έπρεπε σήμερα όλοι οι Επτανήσιοι να μιλάμε για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας στα πρότυπα ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών περιοχών, κάποιοι απειλούν με απόσχιση. Ενώ θα έπρεπε να αναπτύσσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για ανάπτυξη μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία και τις νέες αρμοδιότητες που δίνει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα για παρεμβάσεις στην Νησιωτική πολιτική και τον τουρισμό, κάποιοι κάνουν λόγο για δήθεν αλαζονικές συμπεριφορές. Χαρακτηρισμοί απαράδεκτοι και καθόλα προσβλητικοί θα έλεγα για την ίδια την ιστορία μας. Εἶναι κι αὐτὴ μιὰ στάσις. Νοιώθεται.

Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα, με κυρίαρχο τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το κάθε νησί , και ο βαθμός ανάπτυξης του σε σχέση με τα άλλα. Από την άλλη, η “νησιωτικότητα” δεν κρύβει μέσα της μόνο τα προβλήματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού που θα πρέπει να αναδειχθούν, να αξιοποιηθούν και να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξή τους. Ο μοναδικός τρόπος οπότε για να λυθούν τα προβλήματα των Επτανήσων είναι η προβολή των νησιωτικών χαρακτηριστικών μας. Κύρια δραστηριότητα των Επτανήσων είναι ο τουρισμός, του οποίου η πορεία επιδρά καθοριστικά στην ζωή και το βιοτικό μας επίπεδο. Άρα τα χαρακτηριστικά στοιχεία που διαθέτουν τα νησιά μας με εύστοχες πολιτικές ανάπτυξης των υποδομών και ποιοτικών υπηρεσιών, θα μας δώσουν ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα στον τομέα της τουριστικής οικονομίας και ιδιαίτερα των καινοτόμων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει και στηρίζει την Νησιωτικότητα θεωρείτε δεδομένο ότι τα Ιόνια χαρακτηριστικά θα βρίσκουν πάντα τρόπους υποστήριξης της αειφόρου ανάπτυξης. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ενωμένα Ιόνια Νησιά το οποίο σημαίνει και ενωμένη Περιφέρεια. Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι ΟΛΟΙ οι Επτανήσιοι έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για αυτό τον σκοπό. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η φωνή μόνο της Κέρκυρας ή της Λευκάδας θα έχει δύναμη στην Δυτική Ελλάδα είναι βαθιά νυχτωμένοι και ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Οι υπόλοιποι, θα κάνουν το χρέος τους έστω και πλὴν Λακεδαιμονίων.

Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Alexakis_Alexandros@yahoo.com
corfupress

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...‏

http://bouzaras.info/wp-content/uploads/2009/12/philos.jpg
Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία.

Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα.

Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα χέρια ευλαβικά το πούρο.

Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά. Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος.

Φθινοπωρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας. Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο.