Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΩΛΟΒΑΡΑΝΕ !

Εδώ και καιρό, μπορούσε κανείς, να διαπιστώσει τη χαρακτηριστική αντίθεση, που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης κι έχει να κάνει με την εμφανέστατη διαφορά στην απόδοση και τη δραστηριότητα, ανάμεσα στους διάφορους τομείς της.
Από τη μια ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό οικονομικών, να συγκροτούν την, ολιγομελή δυστυχώς, ομάδα, που μέρα με τη μέρα, ώρα την ώρα, τρέχουν και δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς και από την άλλη, όλοι, σχεδόν, οι υπόλοιποι, να φαίνονται, πως απλά …παρακολουθούν, τους δυο !

Η ειδησεογραφία, αδιάψευστος καθρέπτης των εξελίξεων, έχει μονοπωληθεί από τη δράση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου και κάνει …κρα να συμπεριλάβει κάτι, που ν΄ αφορά κάποιο άλλο μέλος της κυβέρνησης και το χειροπιαστό έργο του.

Σαν να μην έφτανε αυτό κι αντί κάποια βήματα, κάποιες κινήσεις, της αδύνατης – υστερούσας πλευράς, για την ισορρόπηση της κατάστασης, έχουμε φαινόμενα επιδείνωσης, με γεγονότα και επεισόδια, που μεγαλώνουν τη διαφορά.
Πως αλλιώς να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν σε δυο βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, αυτόν της ακρίβειας και της εκτίναξης των τιμών στα πρατήρια υγρών καυσίμων κι αυτόν της δημόσιας τάξης και της έξαρσης της εγκληματικότητας ;

Δεν είναι δυνατόν, να επιβαρύνεται η τιμή των καυσίμων, με την πρόσθετη φορολογία, κατά 14 σεντς/λίτρο και η βενζίνη ν΄ αυξάνεται στα πρατήρια 30 και 40 σεντς ! Από, δε, την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη, λειτουργία και δράση του μηχανισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε βαθμό που να καταντά η ονομασία του (Προστασίας) να προκαλεί γέλια και παράθεση ανεκδότων !

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, την οικονομία, αλλά – κύρια – για το λαό, η όποια υπομονή και κατανόηση δοκιμάζονται σκληρά και τα όρια τους πολιορκούνται επικίνδυνα. ΄Ετσι και ξεπεραστούν, «Κύριος οίδε τι μέλλει γενέσθαι» !...