Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο βοσκός που χρωστά 11 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο!


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρωδίας με τις λίστες μεγαλοοφειλετών, αποτελεί ένας βοσκός από την Κρήτη, ο οποίος χρωστάει εκατομμύρια στο κράτος και ζει στη φτώχεια.
Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, ένας πολύτεκνος βοσκός από το Ρουκάνι, ο οποίος κατοικεί σε καλύβα, βρίσκεται στο νούμερο 200 της "μαύρης λίστας" και επομένως το κράτος δύσκολα θα πάρει κάτι από αυτόν.

Πρόκειται για τον 65χρονος Στέλιος Παρασύρη, ο οποίος κάποτε εισέπραξε παράνομα χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ από πλαστά τιμολόγια, συνελήφθη, του επιβλήθηκε ένα ιλιγγιώδες ποσό ως πρόστιμο, κι έκτοτε βλέπει το χρέος του να αυξάνεται.

“ΙΖΝΟΤΚΟΥΝΤ”…διαβάζεται πιό εύκολα!

http://georgopalis.com

Οι «τσάροι» που φέσωσαν την οικονομία


Οι «τσάροι» που φέσωσαν την οικονομία



Η πορεία της ελληνικής οικονομίας από την είσοδο της ΟΝΕ, την οποία διέβη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ως την πύλη της εξόδου την οποία κόντεψε να διαβεί κατά το πρόσφατο διάστημα στρώθηκε με δάνεια και χαμένες ευκαιρίες.

Από το 1996 ως και πρόσφατα, λίγο πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, το ελληνικό κράτος, διά των παντοδύναμων τσάρων της οικονομίας, δανείστηκε υπό μορφή ομολόγων και εντόκων γραμματίων το αστρονομικό ποσόν των 260 δισ. ευρώ, ενώ μετά την κορύφωση της κρίσης και στην πορεία προς την παρ΄ ολίγον χρεοκοπία, δηλαδή μετά τις τελευταίες εκλογές, εξέδωσε επιπλέον τίτλους αξίας 27 δισ. ευρώ. Σύνολο: περί τα 290 δισ. ευρώ, με τον όγκο του χρέους να είναι λίγο πάνω από τα 300 δισ. και την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει σήμερα το σκληρότερο πακέτο λιτότητας στην ιστορία της χώρας.

Να γλιτώσουμε από τα κοράκια της δραχμής

Απορώ με εκείνους που εκπλήσσονται, και ανοίγουν ένα στόμα νααααα με το συμπάθιο, από την είδηση ότι ο Σημίτης από το Βερολίνο και ο γνωστός Σόρος από το Νταβός δήλωσαν πως επιχειρηματικά συμφέροντα επιζητούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή διότι ευελπιστούν ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεχρεώσουν εύκολα τα χρέη που έχουν! Δηλαδή, ποιο ακριβώς είναι το θέμα μας για να ξέρω. Οτι υπάρχουν... δραχμιστές; Μα φυσικά και υπάρχουν, αλλά είναι δύο ειδών. Οι βλάκες που στην ασχετοσύνη που τους δέρνει νομίζουν ότι αν φύγουμε από το ευρώ και επιστρέψουμε στη δραχμή θα σωθεί η χώρα, ενώ θα πρόκειται για την τέλεια καταστροφή. Και οι μαφιόζοι, αυτοί που έχουν παρκάρει τα λεφτά στην Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, στον εξαποδώ τέλος πάντων και περιμένουν πώς και πώς να καταρρεύσει η χώρα, να γυρίσει στη δραχμή και να έρθουν αυτοί, είτε να ξεχρεώσουν ό,τι χρωστούν είτε να αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.
Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα