Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο βοσκός που χρωστά 11 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο!


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρωδίας με τις λίστες μεγαλοοφειλετών, αποτελεί ένας βοσκός από την Κρήτη, ο οποίος χρωστάει εκατομμύρια στο κράτος και ζει στη φτώχεια.
Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, ένας πολύτεκνος βοσκός από το Ρουκάνι, ο οποίος κατοικεί σε καλύβα, βρίσκεται στο νούμερο 200 της "μαύρης λίστας" και επομένως το κράτος δύσκολα θα πάρει κάτι από αυτόν.

Πρόκειται για τον 65χρονος Στέλιος Παρασύρη, ο οποίος κάποτε εισέπραξε παράνομα χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ από πλαστά τιμολόγια, συνελήφθη, του επιβλήθηκε ένα ιλιγγιώδες ποσό ως πρόστιμο, κι έκτοτε βλέπει το χρέος του να αυξάνεται.


Ο κ. Παρασύρης, πατέρας 5 παιδιών και παππούς 13 παιδιών, είχε βρει τον τρόπο να απομυζά το κράτος μέσω πλαστών τιμολογίων και σε συνεργασία με αρκετά άλλα άτομα.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τότε, εντοπίστηκε η παρανομία, και στον 50χρονο, τότε, βοσκό, επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο ύψους 4.581.150,56 ευρώ, ποσό που με τις προσαυξήσεις άγγιξε τα 6,214,675 ευρώ, ενώ, σήμερα, κατέχει μία θέση στη λίστα των Ελλήνων μεγαλοοφειλετών, με οφειλή που έχει φτάσει το ποσό των 10.796.226,06 ευρώ.
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
Το περίεργο είναι ότι το κράτος φιλοδοξεί να εισπράξει τις οφειλές, όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζει σε καλύβα 4 χ 5 τ.μ.
"Δε με νοιάζει να πληρώσω, και δύο και τρεις φορές, το αρχικό ποσό που εισέπραξα από το ΦΠΑ, αλλά να πληρώσω 11 εκ. ευρώ... Δε φτάνουν ούτε τα 50 πρόβατα που έχω, αλλά και να πουληθεί όλη η περιουσία των Παρασύρηδων στην Κρήτη πάλι δε φτάνει!" δηλώνει ο βοσκός στο Cretalive.gr
Ο ίδιος, πολλές φορές στο παρελθόν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας ένα "κούρεμα", που θα έφτανε το ποσό σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο, ωστόσο έχασε όλες τις δίκες.