Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Προσωρινή απαγόρευση από το ΣτΕ για το κυνήγι

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους απαγορεύτηκε το κυνήγι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Και αυτό γιατί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδος, «πάγωσε» προσωρινά την από 4.8.2009 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία καθορίζονται η κυνηγετική περίοδος από 20.8.2009 έως 28.2.2010, τα είδη και ο αριθμός των θηραμάτων ανά κυνηγό, κ.λπ. Το ΣτΕ και συγκεκριμένα το Ε’ Τμήμα έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση «δεν ερείδεται επί εγκύρου και επικαίρου συνολικής επιστημονικής μελέτης ως προς τον κίνδυνο αφανισμού ή μειώσεως του πληθυσμού ενός εκάστου των θηρεύσιμων ειδών». Επίσης, στην απόφαση αυτή των δικαστών «μέτρησε» και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις του κυνηγιού μετά τις πυρκαγιές του 2007 και του 2009. Υπό αυτές τις συνθήκες, επισημαίνουν οι δικαστές, «πιθανολογείται ότι θα επέλθει βλάβη στην άγρια πανίδα, λόγω σημαντικής μείωσης των πληθυσμών της, μη δυναμένη να επανορθωθεί σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της κυρίας προσφυγής της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδος». Η προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού ισχύει μέχρι τις αρχές του νέου έτους, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η οριστική απόφαση του ΣτΕ επί της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδος.
http://www.protothema.gr

Συγκεντρώσου σύντροφε Λοβέρδε, συγκεντρώσου!

Πως θα σου φαινόταν εσένα σύντροφε Λοβέρδε, αν η μάνα σου, κάθε φορά που πήγαινε να αγοράσει ένα κιλό τυρί και ένα πακέτο μακαρόνια, υποχρεωνόταν ταπεινωμένη να δείχνει στον κάθε υπάλληλο σούπερ μάρκετ ή δημόσιου φορέα, το... "κουπόνι" της;
Κάρτα ελεημοσύνης θα το πω εγώ!
Και πως νομίζεις ότι θα ένοιωθε η μάνα σου, που ΕΣΥ την οδήγησες σε αυτή την κατάσταση; Μέχρι που θα φτάσει ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης ρε παιδιά;

"...το κονδύλι που θα διατεθεί, αποτελεί μέρος του 1,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζεται για τους ανέργους"....
Αντί αυτό το 1,5 δισ. να το επενδύσουμε στην ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας, το μοιράζουμε υπό την μορφή κουπονιών μιας χρήσεως?!
Και μάλιστα ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ τον άνεργο για ένα πακέτο μακαρόνια;

Και τι θα κάνει αυτός ο άνεργος, τον επόμενο χρόνο, όταν θα έχει φαγωθεί αυτό το 1.5 δισ.;
Και μην μου πεις ότι είναι "αναδιανομή πλούτου" αυτό...;

Ανάπτυξη υποσχεθήκαμε στον Ελληνικό λαό, όχι πρόσκαιρη ελεημοσύνη!
Κόψτε το λαιμό σας και δημιουργήστε θέσεις εργασίας! Δεν ξέρω τι θα κάνετε.
Θα εξορύξτε ουράνιο; πετρέλαιο; Δεν με νοιάζει! Κόψτε το λαιμό σας!

Α-ΝΑ-ΠΤΥ-ΞΗ!
Antikrogias

Ελεύθερα πουλιά !!!


Αποφυλακίστηκε και πίνει μπύρες στη Γερμανία ο Χριστοφοράκος και σήμερα αποφυλακίζεται και ο Μαυρίδης.
Σκάνδαλο Siemens, σκάνδαλο, λάθος κάνετε !!!
http://greki-gr.blogspot.com

Χριστούγεννα στην Κέρκυρα ...

Αλλοι είπαν πως είναι Σκαρτότσο
Αλλοι πως είναι χωνί
Αλλοι πως είναι μοκέτα τυλιγμένη
και άλλοι χαλασμένο διαστημόπλοιο

Ποιός πιστεύετε ότι είχε την παραπάνω έμπνευση;;;

ο Ανδρέας
ο Λευτέρης
η Χρυσούλα
ή η Μάχη

οι απαντήσεις σας στο email της Κερκυραϊκής Αλεπούς

Ο νικητής κερδίζει μια στολή ... καρναβαλιού!
Πλέον έχουμε μπερδέψει τα Χριστούγεννα με τα Καρναβάλια!


Κερκυραϊκή Αλεπού

Οι δηλώσεις Παπανδρέου σε ξένο δίκτυο, έκοψαν τον ύπνο σε αρκετούς...

Γ. Παπανδρέου: "Έχω ήδη εξαγγείλει και θα εξαγγείλω κι άλλες δομικές αλλαγές. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, η Ελλάδα έχει πέντε κυβερνητικά επίπεδα. Την επόμενη εβδομάδα θα εξαγγείλω τη μείωση αυτών των πέντε επιπέδων σε τρία κι αυτή είναι μια σημαντική στροφή για τη χώρα μου
C. CIMENTI: Ποια επίπεδα θα κόψετε;
Γ. Παπανδρέου: Έχουμε σήμερα πέντε επίπεδα Διοίκησης στη χώρα μας: Κεντρική Διοίκηση, Περιφερειακή Διοίκηση, Νομαρχιακή Διοίκηση, Επαρχιακή, σε κάποιες περιοχές και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δύο επίπεδα θα κοπούν τελείως. Κι αυτό σημαίνει μείωση της γραφειοκρατίας, των εξόδων και της διαφθοράς. Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που θα λάβουμε.

Ώχ! Λέτε να κόψει τους Νομάρχες; Και τι θα κάνει ο Ψωμιάδης;
http://totefteri.blogspot.com

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ !...

Δεν είναι, τόσο, οι ανά τον κόσμο φορείς, εκφραστές και ενεργούμενα του νεοφιλελευθερισμού, που προκαλούν την οργή και το θυμό, όσο οι γλοιώδεις εσωτερικοί «ειδήμονες», που έχουν κατεβάσει …πλερέζες για τα προβλήματα της οικονομίας και βογγολογάνε καθημερινά στα βοθροκάναλα, για τα «μέτρα», τα «σκληρά», τα «επώδυνα», τα «αναγκαία»…
Οι κυνόδοντές τους έχουν μεγαλώσει, η επιθυμία τους για αίμα έχει εκτοξευθεί, βρίσκονται στο ζενίθ, των προσδοκιών τους : σφάξτε το λαό, για να στήσουμε το χορό μας, το «χορό των βρυκολάκων» !
«Πάρε μέτρα Παπανδρέου», το έλλειμμα και το χρέος το απαιτούν, «κάνε άλλα απ΄ αυτά που υποσχέθηκες», στο όνομα της εθνικής ανάγκης και δώσε μας την ευκαιρία να βγούμε μετά να σε ξεσκίσουμε !
Το υπόβαθρο της επέλασης των τηλεβρωμιάρηδων, έχει διαμορφωθεί : δεν έχει, πια, σημασία το μπάχαλο, που άφησε η νεοδεξιά κι ο Καραμανλής, πίσω τους, αλλά το τι κάνει το ΠΑΣΟΚ κι ο Παπανδρέου για να το αντιμετωπίσει… Ιδού ο ένοχος για τις πιέσεις, ιδού ο φταίχτης για το θυμό των …αγορών !

Ο Γ. Παπανδρέου, προχθές στη σύνοδο κορυφής, άνοιξε πρώτος το ζήτημα κι έθεσε στο τραπέζι το ζήτημα των αιτιών των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Με σαφή τρόπο, ο πρωθυπουργός προσδιόρισε, ως τις κύριες αιτίες των ελλειμμάτων και του χρέους, «…τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή…» και μίλησε για την ανάγκη και την υποχρέωσή του να προχωρήσει σε «…βαθιές τομές και μέτρα δομικού χαρακτήρα…».
Προς την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, λοιπόν, θα είναι τα «μέτρα», από τον περιορισμό της διαφθοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, θα βγουν τα δισεκατομμύρια, που λείπουν και χρειάζονται κι όχι από το, όποιο, πάγωμα των μισθών – που προδικάζουν οι βρυκόλακες – το οποίο, μόνο, μερικές εκατοντάδες €, μπορεί να προσφέρει κι αυτές συγκυριακά…
Κάτι μας λέει πως οι κάθε είδους και μορφής βρυκόλακες, θα μείνουν με την όρεξη και στο τέλος, το μόνο αίμα, που θα πιουν, θάναι αυτό της γλώσσας τους, την οποία θα δαγκώσουν με τους μεγαλωμένους κυνόδοντές τους.
http://logoplokies.blogspot.com

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Να τελειώσει η φιλολογία»

Αποφασισμένος να προωθήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του ταχύτερα από ότι αρχικά σχεδίαζε εμφανίστηκε ο Γ.Παπανδρέου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Οπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η χώρα συνολικά επιβάλλουν πολλά μέτρα που σχεδιαζόταν να εφαρμοστούν σε βάθος διετίας ή τετραετίας να υλοποιηθούν νωρίτερα, προκειμένου να γυρίσει η οικονομία σε μία άλλη, αναπτυξιακή πορεία. Πείσαμε τους υπόλοιπους εταίρους με ότι λέει το πρόγραμμά μας, τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες, σημείωσε, ενώ για την αναφορά του στην απειλή για την εθνική μας κυριαρχία, διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην επιτήρηση της οικονομίας από την ΕΕ. «Οι πολύ μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010», τόνισε. Οπως ανέφερε επανέλαβε στους ευρωπαίους εταίρους τους τρεις βασικούς πυλώνες των πολιτικών αυτών, που είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και η στροφή στην πράσινη οικονομία. Το περιεχόμενο των μέτρων που θα ληφθούν πάντως δεν θα είναι αντίγραφο αυτών που έλαβαν άλλες χώρες με τα ίδια προβλήματα, αφού όπως είπε ο κ.Παπανδρέου κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Ειδικά για την Ιρλανδία, σημείωσε π.χ. ότι οι δικές μας τράπεζες δεν είχαν το άνοιγμα των ιρλανδικών σε τοξικά ομόλογα, παρά το άνοιγμα στα βαλκάνια. «Εχουμε συστημική διαφορά, το ζουμε τόσο πολύ που το θεωρούμε φυσιολογικό, αλλά δεν είναι», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν ορθοποδίσει χωρίς σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφορά, «όχι απέναντι τον κοσμάκη και τους συνταξιούχους». Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση στη συνέχεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ανέφερε ποτέ ότι σχεδιάζει κάποια αλλαγή στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, σε σχέση με το πρόβλημα των δημοσιονομικών. Αυτά τα γράφετε εσείς, σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει «να τελειώσει η φιλολογία». Αν είμασταν στο χείλος του γκρεμού θα τους κόβαμε και στο μισό. Αλλά δεν είμαστε εκεί, παλεύω για να μην φτάσουμε εκεί.
http://www.ethnos.gr

Οι πρώτες ρήξεις στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης

Οι πρώτες διαφωνίες προέκυψαν στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, με αφορμή κείμενο της Δανίας που φέρνει σε μειονεκτική θέση τις αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες ζητούν να επωμιστούν τα πιο πλούσια κράτη μεγαλύτερο κόστος για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η διαφωνία ξέσπασε εξαιτίας κειμένου της Δανίας, η οποία φιλοξενεί τη Διάσκεψη, που διέρρευσε. Το επίμαχο κείμενο θέτει εμπόδια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ζητώντας από τις πιο πλούσιες χώρες να μειώσουν λιγότερο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ενώ προβλέπει πιο σκληρούς περιορισμούς για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο καλούνται οι φτωχές χώρες να προχωρήσουν σε σοβαρές περικοπές για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020, ενώ ευνοεί τις πλούσιες που θα μπορούν να εκπέμπουν διπλάσιες εκπομπές από τις φτωχές χώρες. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του κειμένου ο Λουμούμπα Στανισλάς Ντια Πινγκ, επικεφαλής της σουδανικής αντιπροσωπίας του οποίου η χώρα προεδρεύει της G77 (ένας συνασπισμός από 130 αναπτυσσόμενες χώρες) δήλωσε ότι συνιστά «σοβαρή παραβίαση που απειλεί την επιτυχία της διαπραγματευτικής διαδικασίας της Κοπεγχάγης». Τα 10 δισ. δολάρια ετησίως που προτάθηκε να δοθούν ως βοήθεια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή ωχριούν σε σύγκριση με τα περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια που έχουν δαπανηθεί ήδη για τη διάσωση της οικονομίας. Εάν η κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα, τότε πώς εξηγούνται τα 10 δισ. αναρωτήθηκε ο ίδιος.
http://www.imerisia.gr

Στις 7,9 μονάδες η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ.

Στις 7,9 μονάδες αποτυπώνεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ δύο μήνες μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της MRB για το MEGA. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 38,2%, έναντι 30,3% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΛΑΟΣ με 4% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,8%. Οι θετικές κρίσεις για την κυβέρνηση ανέρχονται στο 36,6%, έναντι 46,3% των αρνητικών. Το αντίστοιχο ισοζύγιο για τη ΝΔ είναι 19,6% θετικές έναντι 59,2% αρνητικές.

Μαριλίζα: Τέλος Γενάρη σε λειτουργία το νέο νοσοκομείο

altΣτο τέλος Ιανουαρίου με την εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κέρκυρας, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την ενημέρωση που έκανε η ΔΕΠΑΝΟΜ στην Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως η ίδια δήλωσε σε απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Μπάμπη Χαραλάμπους, χθες, στη Βουλή. Η κα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι σύμφωνα πάντα με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, το έργο βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης περαίωσης, καθώς οι οικοδομικές και άλλες εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη του καλοκαιριού ενώ , εκτός του μαγνητικού, η εγκατάσταση του υπόλοιπου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου. Για την ψυχιατρική κλινική, η κυβερνητική αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου.
Η Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε άμεσες προσλήψεις προσωπικού από τον Ιανουάριο, καθώς το Δεκέμβριο έχει δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω της έξαρσης του ιού της νέας γρίπης.

http://www.corfupress.com

Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου


Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο, άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύκτας, άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν από το φέρετρο το λείψανό του. Η γνωστοποίηση του πρωτοφανούς γεγονότος έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή κοινή γνώμη. Σοκαρισμένη η οικογένεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει σπεύσει στο νεκροταφείο, όπου επίσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες. Την πληροφορία για το μακάβριο γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί, ενώ κατά άλλες πληροφορίες το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί πρώην μέλος της φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου, που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι. Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός πρώην συνεργάτης του Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, δηλώνοντας: «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό».
ΕΘΝΟΣ

Κράτα γερά !!!



Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στους ανταποκριτές ξένου τύπου ότι «οι σχέσεις μας με τις διεθνείς αγορές θα έχουν αναταράξεις».
http://greki-gr.blogspot.com

Οδυνηρές οι συνέπειες από την πτώση του τουριστικού προιόντος.

Οδυνηρές για την αγορά της Κρήτης είναι οι συνέπειες από τη μείωση του τουριστικού εισοδήματος και την πτώση του αγροτικού. Η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις της Κρήτης βάζουν λουκέτο, εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύονται, χιλιάδες περιμένουν επί μήνες τους μισθούς τους, ενώ εξαιρέσεις είναι πλέον οι επιχειρηματίες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Το χειρότερο είναι ότι αναμένεται να διπλασιαστούν οι σφραγισμένες επιταγές μέσα στο 2010. Η πτώση των τζίρων της τουριστικής περιόδου που πέρασε, έχει αρχίσει να προκαλεί ένα ατέλειωτο «ντόμινο» μεταξύ των επιχειρήσεων όλων των κλάδων, το οποίο ουδείς γνωρίζει πού θα οδηγήσει. Σε χιλιάδες μετρούνται τώρα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που εισπράττουν με μεγάλη καθυστέρηση τους μισθούς τους. Άλλοι επιχειρηματίες όμως, προφασιζόμενοι την κρίση, προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού ή και μείωση των ωρών εργασίας, προφανώς για να αυξήσουν τα κέρδη τους...Η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις της Κρήτης, κυρίως από το χώρο των κατασκευών, βάζουν λουκέτο. Καθημερινά, στην αγορά του Ηρακλείου, ακούγονται δυσάρεστα νέα για πρώην υγιείς επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή και για άλλες που κλείνουν. Με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ αναγκάζονται να επιβιώνουν πλέον όλο και περισσότεροι άνεργοι που προέρχονται από επιχειρήσεις οι οποίες λόγω πραγματικών προβλημάτων ή με την πρόφαση της κρίσης τους απέλυσαν. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρήσεις κυρίως από το χώρο του τουρισμού απολύουν ή μειώνουν το ωράριο εργασίας υπαλλήλων τους οποίους απασχολούσαν κανονικά ολόκληρη τη χρονιά, προκειμένου να εξοικονομήσουν ποσά της τάξεως των 5.000-10.000 ευρώ ετησίως, ενώ «παίζουν» με εκατομμύρια. Επίσης σε εκατοντάδες ανέρχονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής τους μισθούς τους. Ανάμεσα τους είναι και 300 εργαζόμενοι σε μεγάλη τουριστική μονάδα του νομού Ηρακλείου για την οποία από πέρυσι είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Κατά 70% αυξήθηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι οι οικογένειες που αδυνατούν ή αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην ενημέρωση των δανείων τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν νέα καταναλωτικά δάνεια και κατά συνέπεια περιορίζουν τις αγορές τους στα άκρως απαραίτητα. Η αγορά στην πόλη του Ηρακλείου «είναι νεκρή», λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή:patris.gr

http://manosbee.blogspot.com

H Microsoft χαρίζει ebook για το Office 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες έχουν κατεβάσει την έκδοση beta του Office 2010. Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την ευρισκόμενη ακόμα σε φάση ανάπτυξης σουίτα γραφείου της Microsoft, έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει και να διαβάσει ένα δωρεάν ebook γι' αυτά. Συγκεκριμένα η Microsoft χαρίζει σε παν ενδιαφερόμενο τον αγγλόφωνο ebook "First Look: Microsoft Office 2010". H συγγραφέας του βιβλίου Katherine Murray δίνει στις 180 σελίδες του μια εικόνα για τη νέα έκδοση του Office, επισημαίνοντας τους νεωτερισμούς και τις βελτιώσεις. Το ebook χωρίζεται στα τρία κεφάλαια "Envision the Possibilities", "Hit the Ground Running" και "Next Steps with Office 2010". Το μέγεθος του PDF ανέρχεται στα 12MB.

http://pcnea.blogspot.com

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !

Στην αρχή της δεκαετίας του 2000 και μέχρι το μέσον της, η περίπτωση της Ιρλανδίας παρουσιάζονταν, ως το ιδανικό οικονομικό μοντέλο, που ταίριαζε κι έπρεπε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Οι θαυμαστές – θιασώτες του ιρλανδικού …θαύματος, πολλοί και φανατικοί, τόσο ανάμεσα στους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, όσο και στους νεοδεξιούς του Καραμανλή…
Στο τέλος της δεκαετίας, η Ιρλανδία επανέρχεται στο προσκήνιο και ξαναπαίζει ως πρότυπο, όχι ως θαύμα, αλλά ως δράμα ! ΄Ολος ο συρφετός της διεθνούς, της ευρωπαϊκής, αλλά και της εγχώριας νεοφιλελεύθερης ιδεολογικής και πολιτικής αγκύλωσης, πιέζουν την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση, να μιμηθεί τους ιρλανδούς, στη λήψη σκληρών, αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, όπως η μείωση των μισθών, (-10% εκεί…), την αύξηση του ΦΠΑ, τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών και την μείωση – μέσω απολύσεων – των δημόσιων υπαλλήλων.
Από χθες, η συνταγή της ιρλανδέζικης σούπας, επιδεικνύεται, προτείνεται, αποστέλλεται παντοιοτρόπως, στο Μαξίμου, ως το ενδεδειγμένο «μενού», που πρέπει ο Γ. Παπανδρέου, να σερβίρει στους έλληνες, εν όψει των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για σύγκρουση σκληρή, με εθνικά χαρακτηριστικά – το τονίζει, συνέχεια, ο πρωθυπουργός - στην διάρκεια της οποίας, δοκιμάζονται θεμελιακές έννοιες, όπως η αξιοπιστία, αλλά και η αξιοπρέπεια…
Η έκβαση πολυαναμενόμενη, με πάμπολλες σηματοδοτήσεις και προεκτάσεις, πιθανά και εξελίξεις !...
http://logoplokies.blogspot.com

Ερωτήματα εγείρουν οι νέες αλλαγές στο Facebook


Οργή προκάλεσαν στις οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Facebook, με τις οποίες θα εκτίθενται ακόμη περισσότερα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο διαδίκτυο. Οι εν λόγω αλλαγές είχαν ανακοινωθεί τον Ιούλιο αλλά τέθηκαν σε εφαρμογή μόλις χθες. Τα 350 εκατομμύρια μέλη του μεγαλύτερου κοινωνικού δικαίου έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των στοιχείων που «ανεβάζουν» στην τοποθεσία –όπως φωτογραφίες και βίντεο– αλλά όλες οι αλλαγές στην κατάστασή τους (status) θα δημοσιοποιούνται αυτόματα, εφόσον δεν επιλεγεί κάτι διαφορετικό.

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις» από τη Google


Την πρώτη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης στην οποία η αναζήτηση γίνεται με εικόνες αντί για λέξεις, παρουσίασε χθες η Google


Η συγκεκριμένη λειτουργία φέρει την ονομασία «Google Goggles» και περιλαμβάνει μία βάση δεδομένων με δισεκατομμύρια εικόνες που συγκρίνονται με την εικόνα που «ανεβάζει» ο χρήστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Το νέο «παιδί» της Google είναι αρκετά έξυπνο για να αναγνωρίζει βιβλία, εξώφυλλα δίσκων, σήματα κατατεθέντα, τοπία, λογότυπα κ.α. «Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε μια εικόνα», εξηγεί ο Βικ Γκουντότα, αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της εταιρείας.

http://www.naftemporiki.gr

Ποιός νομίζεις οτι είσαι;

Και να, που το όποιο ανθρώπινο πρόσωπο των παγκόσμιων κυβερνητών είχε απομείνει, εξαφανίστηκε με μιας.Φόρεσαν το πιο τραγικό, το πιο πειστικό,το πιο πονηρό ύφος που διαθέτουν.Φώναξαν τους πιο ισχυρούς φίλους που έχουν.Μαζεύτηκαν γύρω απο μεγαλοπρεπή πανελ για να μη χωράει πλέον καμιά αμφιβολία από σένα τον ασήμαντο.Κύριοι απαιτούνται σκληρά μέτρα και θυσίες.Τι θυσίες;Ανθρώπινες φυσικά."Απολύστε τους.Κόψτε τους μισθούς και τις συντάξεις τους.Κάντε τους να φτύσουν αίμα,εξαφανίστε τους,κάντε κάτι τέλος πάντων".Αρκεί να μην απειληθεί το σύστημα. Αυτό δηλαδή, που εξαφάνισε με διάφορους τρόπους το δημόσιο χρήμα που θα γινόταν επενδύσεις και δουλειές, σχολεία, βιβλία, νοσοκομεία, παιδικές χαρές,ανθρώπινες συντάξεις.Και βέβαια όχι επειδή έφταιγες εσύ,που στο κάτω-κάτω μια δουλειά ζητούσες, με όποια λεφτά να ναι, για να ψευτοζείς και να δικαιολογείς στον εαυτό σου τα χρόνια που ξόδεψες για να φτάσεις ως εδώ.Πρέπει να καούν ζωές ,αρκεί να διασφαλιστούν τα κέρδη και το αύριο των αγορών.Και μαζί μ' αυτά, τα bonus και οι τεράστιοι μισθοί τους,τα κάτω απ΄το τραπέζι,τα μαύρα, οι βίλες και τα χλιδάτα πάρτυ όπου κλείνονται οι "δουλειές" πίσω από τα ωραία χαμόγελα, μπροστά στις κάμερες των δελτίων ειδήσεων.Τους πίστεψες,τους ψήφισες,τους τάισες ,τους πότισες,αλλά τώρα είσαι πρόβλημα και πρέπει να θυσιαστείς.Εσύ, το σχολείο των παιδιών σου, ο ελάχιστος πολιτισμός που σου αναλογεί,η υγεία σου ,η αξιοπρέπεια σου,όλα.Για να λειτουργήσει το σύστημα.Έγινες άχρηστος,τεμπέλης,ντροπή και βάρος για την κοινωνία.Εσύ που τόσα χρόνια ήσουν κι εδώ και αλλού, ο κυρίαρχος λαός, αυτός που με σιγουριά επιλέγει και χαράζει το μέλλον του, με αυτούς στην ηγεσία φυσικά.Λες κι εσύ περνούσες τους νόμους της αδιαφάνειας των αγορών που έγιναν το μαγικό ραβδάκι που εξαφάνισε τρίς και τώρα ψάχνουν την άκρη στα βάθη της άδειας σου τσέπης.Λες κι εσύ υπερκοστολογούσες τα δημόσια έργα.Λες κι εσύ έχτισες επαύλεις κι αγόρασες σκάφος 50μ. για να πουλάς μούρη τα καλοκαίρια στη Μύκονο η στην Ibiza. Τώρα λοιπόν πρέπει να κάνεις θυσίες και μάλιστα μεγάλες για το καλό σου και για το καλό της πατρίδας!Γιατί αλλιώς θα σε βουλιάξουνε.Θα πέσουν πάνω σου οι παγκόσμιοι μάγοι των αγορών, θα αδειάσουν τα ταμεία και θα χρεοκοπήσεις. Εκβιασμός είπες;Ε όχι δά.Την αλήθεια σου λένε.Γιατί στο φινάλε ποιός νομίζεις οτι είσαι;Ενας παρακατιανός εισαι.Ενας φουκαράς, ενας τιποτένιος των 700 ευρώ κι ούτε, δευτεράντζα,σκουπίδι, πελατάκι στα μαγαζιά τους.Μπας και σου είπε κανένας οτι σε βλέπουν το ίδιο με τους εαυτούς τους;Στο ίδιο σχολείο πάνε ρε τα παιδιά σου με τα δικά τους;Για σκέψου λίγο πως σε κοιτάνε στο δρόμο και θα καταλάβεις.Όμως φίλε μου η αλήθεια είναι ότι εσύ είσαι όλο το θέμα.Κι αν εσύ δεν το επιτρέψεις τίποτα δεν μπορεί να περπατήσει.Γιατί εσύ εισαι ο εργάτης τους, ο υπάλληλος τους που κινεί τις επιχειρήσεις τους ,εσύ και ο πελάτης τους. Εκβιασμό θέλουν λοιπόν;Εντάξει τότε,ας πάμε στον εκβιασμό.Αυτοί έχουν να χάσουν τα πολλά τους κι εσύ τα λίγα η το τίποτα που σου έμεινε.Η το πολύ πολύ την ησυχία σου.Ξέρεις, αυτή την ωραία γαλήνη που τα βράδια δεν σε αφήνει να κοιμηθείς, αφού ποιός ξέρει αύριο τι θα σου ξημερώσει.
http://giorgossarris.blogspot.com

«Οι εργολάβοι κλέβουν ένσημα και μισθούς»

Κλέβουν το Δημόσιο με αυτόν τον τρόπο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Οι εργολάβοι μάς κλέβουν σε μισθούς και σε ένσημα, ενώ οι ίδιοι κερδίζουν καθώς λυμαίνονται το Δημόσιο και τους εργαζόμενους», κατήγγειλε η διοίκηση του σωματείου εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Κλέβουν το Δημόσιο με αυτόν τον τρόπο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι Παρούσα και η Βενετία Μανωλοπούλου, καθαρίστρια σε εταιρεία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, που πριν από δέκα μέρες κατήγγειλε ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές, με καυστικό υγρό, στο αυτοκίνητό της. Η ατομική σύμβαση, που έχει υπογράψει χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της, γράφει ότι αμείβεται με 6,19 ευρώ την ώρα, όμως η ίδια παίρνει μόνο 3,75 ευρώ, μας εξήγησε και απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που από το βήμα της Βουλής αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν μια καθαρίστρια να έχει πολυτελές αυτοκίνητο, ως εξής:
«Δουλεύω 7 χρόνια στο αεροδρόμιο και τα δύο τελευταία χρόνια καθάριζα και μια τράπεζα, αλλά δεν άντεξα άλλο. Εφευγα από το σπίτι πριν από τις 5 το πρωί και γύριζα στις 7.30 μ.μ. Ετσι έπαιρνα 900 ευρώ το μήνα και αγόρασα ένα μεταχειρισμένο SEAT Ibiza του 2002, με τις οικονομίες και δάνειο 3.500 ευρώ. Εχω 115 ευρώ να δίνω για την εξόφληση του δανείου. Νομίζω ότι είχε κακή πληροφόρηση ο κ. Καρατζαφέρης». «Δεν είναι δυνατόν πολιτικοί που ζητούν την ψήφο του λαού να ασχολούνται με τι αυτοκίνητο έχουν οι εργαζόμενοι και όχι με τα προβλήματα των εργαζομένων σε εργολάβους», παρατήρησε η πρόεδρος του σωματείου, Ιωάννα Καλούση.
Παράλληλα, μίλησε και για φαινόμενα υποκρισίας, μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο της Μανωλοπούλου, αφού, όπως είπε, παρουσιάζονται ως φίλοι και σωτήρες της ακόμα και οι υπεύθυνοι για το «έγκλημα» των εργολαβιών. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, τόνισε ότι έστειλε μεν δύο ειδικούς επιθεωρητές εργασίας, οι οποίοι έκαναν έλεγχο στην εταιρεία όπου εργάζεται η Μανωλοπούλου, αλλά μετά την έκδοση του πορίσματος δεν περιμένει τίποτε περισσότερο από την επιβολή κάποιου προστίμου, το οποίο θα είναι απειροελάχιστο μπροστά στα κέρδη της. Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, οι εργολαβικές εταιρείες κλέβουν δημόσιο χρήμα, διότι άλλος είναι ο αριθμός των εργαζομένων που προβλέπουν οι συμβάσεις και πληρώσουν οι δημόσιοι οργανισμοί και πολύ μικρότερος είναι ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων.
Για την ίδια εργαζόμενη, η εταιρεία εμφανίζει ότι παίρνει 633 ευρώ μισθό με 21 ημερομίσθια τον ένα μήνα και με 21 ημερομίσθια 295 ευρώ τον άλλο μήνα. Καθαρίστριες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ η Ι. Καλούση διαμαρτυρήθηκε πως οργανισμοί του Δημοσίου γνωρίζουν τι συμβαίνει με τις εργολαβικές εταιρείες κι όμως εξακολουθούν να τους αναθέτουν την καθαριότητα. «Να πού πάνε τα λεφτά, κ. Παπανδρέου», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.
enet

Η πιο sexy blogger (Photos)





Πρόκειται για την ρωσίδα zar-me που διατηρεί το προσωπικό της blog στο livejournal.com. Για τα υπόλοιπα, οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους!
http://dinatos.blogspot.com

Ακουσαν για πτωματα και πλακωσαν τα …..κορακια!


http://asimonis.wordpress.com

Συγγνώμη της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του «φοιτητή με τις πιτζάμες»

Δέχεται τη σκευωρία σε βάρος του 23χρόνου φοιτητή με τις πιτζάμες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παράλληλα ζητάει δημόσια συγγνώμη, με ανακοίνωση της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ο 23χρόνος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο με βόμβα μολότοφ, ενώ επιπλέον είχε εξυβρίσει τους αστυνομικούς. Συμμετείχε σε συνάθροιση πλήθους το οποίο είχε προκαλέσει επεισόδια εκσφενδονίζοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε σε παρακείμενο πεζοδρόμιο προκειμένου να παραληφθεί από περιπολικό όχημα. Στο ίδιο σημείο μεταφέρθηκε από άλλους αστυνομικούς σακίδιο, που περιείχε βόμβα μολότοφ και το οποίο είχε βρεθεί λίγο πριν εγκαταλειμμένο σε παρακείμενη πλατεία. Το σακίδιο μεταφέρθηκε εκεί προκειμένου με το περιπολικό να αποσταλεί στην ίδια Υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί εσφαλμένα θεώρησαν ότι το σακίδιο ανήκει στο συλληφθέντα καθώς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που προηγήθηκε της σύλληψής του, έφερε κρεμασμένη στον ώμο του τσάντα ιδίου χρώματος".
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ανακαλέσουν πριν υποβληθεί το αποδεικτικό βίντεο στην κύρια ανάκριση.
http://www.enet.gr