Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Τα μπάνια των καταλληλότερων

Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι πολιτικοί μπανιαρίζονται. Θα μου πεις ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και θα πρέπει να ξεκουράζονται.

Συμφωνώ. Αλλά και εμείς είμαστε άνθρωποι και θα θέλαμε τους μισθούς τους.

Από τα μπάνια του λαού έχουμε φτάσει στα μπάνια των καταλληλότερων.
Αλήθεια ποια θα ήταν η διαφορά αν ο Κωστάκης είχε το σώμα του Γιωργάκη και ο Γιωργάκης το σώμα του Κωστάκη;

Τα δύσκολα έρχονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Βλέπεις ο Παπακωνσταντίνου μας είπε άλλα πέντε ΔΕΝ.
Τα οποία θα πάνε να κάνουν συντροφιά στα 3 ΔΕΝ του Λοβέρδου.

Λήγουν τα εμβόλια της νέας γρίπης που είχε αγοράσει ο καγκελάριος Αβραμό.
Άλλη μία απόδειξη της συνετής και λελογισμένης πολιτικής επιλογής.
Το λέγαμε από πέρυσι και αναρωτιόμασταν… αν ο Αβραμό πλήρωνε από την τσέπη του θα έκανε με την ίδια την αγορά;

Θυμάστε την τρομοκρατία, η οποία συνεχίστηκε και επί της νέας υπουργού, της Ξενογιαννακοπούλου;
Αντί να ξεμπροστιάσει τον προηγούμενο έτρεχε και η ίδια να εμβολιαστεί μπας και ψήσει και κανέναν πολίτη να κάνει το ίδιο.
Μυστήρια αντίδραση.

Ανασχηματισμό λένε ότι σκέφτεται ο Γιωργάκης. Λες και έχει καμιά σημασία αν ο Στρος Καν αναλάβει το υπουργείο εργασίας και ο Σκιόπα το υπουργείο Οικονομίας.
Αφού το σχέδιο είναι έτοιμο και η υλοποίηση του καθορισμένη.

Ουπς! Κατάλαβα λάθος. Όταν λένε για ανασχηματισμό υπουργών εννοούν ότι θα αλλάξουν θέσεις οι κλητήρες.
Αλλά και αυτό επί της ουσίας δεν θα αλλάξει τίποτα. Πόσο περισσότερο θα συγκινηθούμε αν ο Λοβέρδος κλάψει αντί για τους χαμένους μισθούς, για την χαμένη τιμή των ασθενών ή αν ο Χρυσοχοΐδης αντί για την αποτυχία στην ασφάλεια πετύχει να αποτύχει στην οικονομία;

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει να πληρώσει ούτε τα επιδόματα ανεργίας που από το φθινόπωρο θα φτάσουν στο 1 εκατομμύριο δικαιούχους αλλά έχει να ξοδεύει για να αγοράζει όπλα, αεροπλάνα και βαπόρια. Όπως και να πληρώνει καθημερινώς κάτι δεκάδες εκατομμύρια σε πρόστιμα για παράνομες χωματερές.

Ανεγκέφαλοι χτύπησαν τον Μπάγιεβιτς. Η αστυνομία που ήταν ακριβώς δίπλα έριξε κάτι δακρυγόνα αλλά δεν έκανε ούτε μια σύλληψη.
Ή έχουν μάθει μόνο να κάνουν τους άλλους να κλαίνε ή τους έχουν κόψει το επίδομα σύλληψης. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Παγανιά έχουν βγει οι εφοριακοί και κόβουν πρόστιμα. Στο επικοινωνιακό κομμάτι ακούμε και για μεγαλοκλέφτες που θα τους κατασχέσουν ένα από τα σπίτια τους.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάτι επιτέλους γίνεται σε τούτη τη χώρα. Μόνο που πάσχουμε από εμπιστοσύνη καθώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Όσο δεν βλέπουμε οι πρώτοι υπεύθυνοι που είναι οι πολιτικοί να την πληρώνουν ουσιαστικά δεν μας πείθουν για τις καλές τους προθέσεις.
Μόνο αν γίνει σε βάθος χρόνου μια έρευνα στο πως απέκτησαν την περιουσία τους όλοι οι πολιτικοί και όσοι δεν τα δικαιολογούν από τα νόμιμα έσοδα τους να γίνεται κατάσχεση και να οδηγούνται στην φυλακή, τότε και μόνο τότε θα αρχίσουμε να κάνουμε ότι τους πιστεύουμε.

Πέρυσι είχαμε το δάκτυλο του Παυλίδη. Τώρα έχουμε το δάκτυλο της τρόικας. Θα έρθει ο καιρός που θα δείχνουμε εμείς δάκτυλα. Και μάλιστα πέντε. Όσα και τα ΔΕΝ του Παπακωνσταντίνου.

Μικρός Φωκίων 
mikrosfokion 

Η Ψηφιακή Επανάσταση των Παπανδρέου- Ραγκούση> Ασφαλιστική κάλυψη και παροχές στους bloggers.

"O Πρόεδρος δεν θέλει με τίποτε ένα φιμωμένο διαδίκτυο..." εξομολογείται στους συνομιλητές του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, εμπνευστής του "Καλλικράτη" που φιλοδοξεί ν αλλάξει την Ελλάδα, αλλά και της επιχείρησης "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" -όλα στο διαδίκτυο-που παίρνει μπρος τον Οκτώβριο.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών εκτιμώντας την καταλυτική συμβολή του διαδικτύου και των bloggers στη σύγχρονη δημοσιογραφία, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην αναγνώριση των bloggers, ως ισότιμους- με τα παραδοσιακά και πολυδανεισμένα απο τις Τράπεζες ΜΜΕ-φορείς ενημέρωσης.

Πολύ σύντομα ο υπουργός Εσωτερικών θα καλέσει σε ανοιχτή διαβούλευση τους bloggers, χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία μιας Ενωσης Διαχειριστών Διαδικτύου, η οποία θα εξασφαλίζει ασφαλιστική κάλυψη στα μέλη της αλλά και όλες εκείνες τις παροχές που έχουν οι δημοσιογράφοι των Ενώσεων Τύπου.

Ενα απο τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι και η κρατική διαφήμιση, η οποία για την ώρα διανέμεται "υπόκωφα" ανάμεσα στους σεσημασμένους νταβατζήδες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει κίνητρα στους διαχειριστές να βγουν απο το σκοτάδι του διαδικτύου μέσα απο διαδικασία διαλόγου κι οχι ανεδαφικούς νόμους τύπου 4000-"Περί Τεντυμποισμού", που βλέπαμε στις Ελληνικές ταινίες.

Η ιδέα του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" να ορίζεται εκπρόσωπος -μέλος της ΕΣΗΕΑ η της Ενωσης Περιοδικού Τύπου για τις ιστοσελίδες που θέλουν να παραμένουν οι συντάκτες τους ανώνυμοι, είναι απ αυτές που θα συζητηθούν στον διάλογο.

Επειδή ο Ραγκούσης είναι άνθρωπος των έργων και της δράσης και επειδή ο πρωθυπουργός είναι λάτρης του διαδικτύου παραμείνετε συντονισμένοι.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ...ΤΡΟΪΚΑΣ !...

Φύλαγε εθελοντικά τα δάση της Κέρκυρας και.... τα έκαιγε!!!


Δίωξη για εμπρησμούς από πρόθεση κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας Κέρκυρας σε 38χρονο εθελοντή δασοπυροσβέστη, ο οποίος συνελήφθη ως υπεύθυνος για τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί.
Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος ομολόγησε συνολικά εννέα εμπρησμούς στο νησί.
http://www.protothema.gr
kerkyraikialepou

Ενοχών το ανάγνωσμα...

Screen_shot_2010-08-04_at_12.30.07_

Να γιατί λένε ...καλές κουβέντες

http://topontiki.gr/img/imagecache/460x323_128108574193.jpg