Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Τα μπάνια των καταλληλότερων

Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι πολιτικοί μπανιαρίζονται. Θα μου πεις ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και θα πρέπει να ξεκουράζονται.

Συμφωνώ. Αλλά και εμείς είμαστε άνθρωποι και θα θέλαμε τους μισθούς τους.

Από τα μπάνια του λαού έχουμε φτάσει στα μπάνια των καταλληλότερων.
Αλήθεια ποια θα ήταν η διαφορά αν ο Κωστάκης είχε το σώμα του Γιωργάκη και ο Γιωργάκης το σώμα του Κωστάκη;

Τα δύσκολα έρχονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Βλέπεις ο Παπακωνσταντίνου μας είπε άλλα πέντε ΔΕΝ.
Τα οποία θα πάνε να κάνουν συντροφιά στα 3 ΔΕΝ του Λοβέρδου.

Λήγουν τα εμβόλια της νέας γρίπης που είχε αγοράσει ο καγκελάριος Αβραμό.
Άλλη μία απόδειξη της συνετής και λελογισμένης πολιτικής επιλογής.
Το λέγαμε από πέρυσι και αναρωτιόμασταν… αν ο Αβραμό πλήρωνε από την τσέπη του θα έκανε με την ίδια την αγορά;

Θυμάστε την τρομοκρατία, η οποία συνεχίστηκε και επί της νέας υπουργού, της Ξενογιαννακοπούλου;
Αντί να ξεμπροστιάσει τον προηγούμενο έτρεχε και η ίδια να εμβολιαστεί μπας και ψήσει και κανέναν πολίτη να κάνει το ίδιο.
Μυστήρια αντίδραση.

Ανασχηματισμό λένε ότι σκέφτεται ο Γιωργάκης. Λες και έχει καμιά σημασία αν ο Στρος Καν αναλάβει το υπουργείο εργασίας και ο Σκιόπα το υπουργείο Οικονομίας.
Αφού το σχέδιο είναι έτοιμο και η υλοποίηση του καθορισμένη.

Ουπς! Κατάλαβα λάθος. Όταν λένε για ανασχηματισμό υπουργών εννοούν ότι θα αλλάξουν θέσεις οι κλητήρες.
Αλλά και αυτό επί της ουσίας δεν θα αλλάξει τίποτα. Πόσο περισσότερο θα συγκινηθούμε αν ο Λοβέρδος κλάψει αντί για τους χαμένους μισθούς, για την χαμένη τιμή των ασθενών ή αν ο Χρυσοχοΐδης αντί για την αποτυχία στην ασφάλεια πετύχει να αποτύχει στην οικονομία;

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει να πληρώσει ούτε τα επιδόματα ανεργίας που από το φθινόπωρο θα φτάσουν στο 1 εκατομμύριο δικαιούχους αλλά έχει να ξοδεύει για να αγοράζει όπλα, αεροπλάνα και βαπόρια. Όπως και να πληρώνει καθημερινώς κάτι δεκάδες εκατομμύρια σε πρόστιμα για παράνομες χωματερές.

Ανεγκέφαλοι χτύπησαν τον Μπάγιεβιτς. Η αστυνομία που ήταν ακριβώς δίπλα έριξε κάτι δακρυγόνα αλλά δεν έκανε ούτε μια σύλληψη.
Ή έχουν μάθει μόνο να κάνουν τους άλλους να κλαίνε ή τους έχουν κόψει το επίδομα σύλληψης. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Παγανιά έχουν βγει οι εφοριακοί και κόβουν πρόστιμα. Στο επικοινωνιακό κομμάτι ακούμε και για μεγαλοκλέφτες που θα τους κατασχέσουν ένα από τα σπίτια τους.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάτι επιτέλους γίνεται σε τούτη τη χώρα. Μόνο που πάσχουμε από εμπιστοσύνη καθώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Όσο δεν βλέπουμε οι πρώτοι υπεύθυνοι που είναι οι πολιτικοί να την πληρώνουν ουσιαστικά δεν μας πείθουν για τις καλές τους προθέσεις.
Μόνο αν γίνει σε βάθος χρόνου μια έρευνα στο πως απέκτησαν την περιουσία τους όλοι οι πολιτικοί και όσοι δεν τα δικαιολογούν από τα νόμιμα έσοδα τους να γίνεται κατάσχεση και να οδηγούνται στην φυλακή, τότε και μόνο τότε θα αρχίσουμε να κάνουμε ότι τους πιστεύουμε.

Πέρυσι είχαμε το δάκτυλο του Παυλίδη. Τώρα έχουμε το δάκτυλο της τρόικας. Θα έρθει ο καιρός που θα δείχνουμε εμείς δάκτυλα. Και μάλιστα πέντε. Όσα και τα ΔΕΝ του Παπακωνσταντίνου.

Μικρός Φωκίων 
mikrosfokion