Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η Ψηφιακή Επανάσταση των Παπανδρέου- Ραγκούση> Ασφαλιστική κάλυψη και παροχές στους bloggers.

"O Πρόεδρος δεν θέλει με τίποτε ένα φιμωμένο διαδίκτυο..." εξομολογείται στους συνομιλητές του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, εμπνευστής του "Καλλικράτη" που φιλοδοξεί ν αλλάξει την Ελλάδα, αλλά και της επιχείρησης "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" -όλα στο διαδίκτυο-που παίρνει μπρος τον Οκτώβριο.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών εκτιμώντας την καταλυτική συμβολή του διαδικτύου και των bloggers στη σύγχρονη δημοσιογραφία, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην αναγνώριση των bloggers, ως ισότιμους- με τα παραδοσιακά και πολυδανεισμένα απο τις Τράπεζες ΜΜΕ-φορείς ενημέρωσης.

Πολύ σύντομα ο υπουργός Εσωτερικών θα καλέσει σε ανοιχτή διαβούλευση τους bloggers, χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία μιας Ενωσης Διαχειριστών Διαδικτύου, η οποία θα εξασφαλίζει ασφαλιστική κάλυψη στα μέλη της αλλά και όλες εκείνες τις παροχές που έχουν οι δημοσιογράφοι των Ενώσεων Τύπου.

Ενα απο τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι και η κρατική διαφήμιση, η οποία για την ώρα διανέμεται "υπόκωφα" ανάμεσα στους σεσημασμένους νταβατζήδες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει κίνητρα στους διαχειριστές να βγουν απο το σκοτάδι του διαδικτύου μέσα απο διαδικασία διαλόγου κι οχι ανεδαφικούς νόμους τύπου 4000-"Περί Τεντυμποισμού", που βλέπαμε στις Ελληνικές ταινίες.

Η ιδέα του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" να ορίζεται εκπρόσωπος -μέλος της ΕΣΗΕΑ η της Ενωσης Περιοδικού Τύπου για τις ιστοσελίδες που θέλουν να παραμένουν οι συντάκτες τους ανώνυμοι, είναι απ αυτές που θα συζητηθούν στον διάλογο.

Επειδή ο Ραγκούσης είναι άνθρωπος των έργων και της δράσης και επειδή ο πρωθυπουργός είναι λάτρης του διαδικτύου παραμείνετε συντονισμένοι.