Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

CNN: Έκτο στον κόσμο το ντέρμπι των «αιωνίων»

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού βρίσκεται στην έκτη θέση στα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη σύμφωνα με το CNN Στην πρώτη θέση βρίσκεται η παραδοσιακή «μάχη» μεταξύ Σέλτικ και Ρέιντζερς. Με αφορμή το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ, η ιστοσελίδα του CNN φιλοξένησε τα 10 μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει «Πρόκειται για το ντέρμπι ανάμεσα στους γίγαντες του ελληνικού ποδοσφαίρου αν και η αντιπαλότητα των δύο υπάρχει επίσης και στο μπάσκετ, το εθνικό σπορ της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός από το λιμάνι του Πειραιά συνήθιζε να εκπροσωπεί την εργατική τάξη, ενώ ο Παναθηναϊκός εκπροσωπούσε τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις των προαστίων της Αθήνας. Στις ημέρες μας η κατάσταση έχει ισορροπηθεί. Ωστόσο στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος έχοντας κερδίσει 11 από τα τελευταία 12 εγχώρια πρωταθλήματα» Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το ματς Σέλκτικ-Ρέιντζερς στη Σκοτία, στη δεύτερη το Ρόμα-Λάτσιο στην Ιταλία, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής. Από κει και πέρα στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ντέρμπι του Καϊρου Αλ Αχλί-Ζάμαλεκ, στην πέμπτη το Γαλατασαράι-Φενέρμπαξε στην Τουρκία, ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται η ελληνική μονομαχία. Στην έβδομη θέση βρίσκεται το ντέρμπι Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν στη Σερβία, στην όγδοη το Γουιντάντ-Ράζα στο Μαρόκο, ενώ την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα κατέχουν οι αναμετρήσεις Παλμέιρας-Κορίνθιανς στη Βραζιλία και Πενιαρόλ-Νασιονάλ στην Ουρουγουάη.

Η1Ν1: : Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο

Το πρώτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε σε λύκειο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα μία μαθήτρια αισθάνθηκε ορισμένα από τα συμπτώματα της ασθένειας την Κυριακή και μετέβη σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές στον ιό. Την επόμενη μέρα απουσίαζε από το σχολείο, οπότε ενημερώθηκε ο διευθυντής και η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Η μαθήτρια βρίσκεται στο σπίτι της υπό παρακολούθηση, ενώ της έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

Αερομαχίες Αegean - Οlympic Αir

Πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως άρχισαν οι ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών Αegean Αirlines και Οlympic Αir, πριν καν η δεύτερη προλάβει να δραστηριοποιηθεί στη θέση της Ολυμπιακής. Με αφορμή την ανακοίνωση του πτητικού προγράμματος της Οlympic Αir, που αρχίζει δρομολόγια στις 29 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση της Αegean Αirlines έστειλε εξώδικο στον υπουργό Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδη και στη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), απαιτώντας το «ψαλίδισμα» των δρομολογίων της νέας Ολυμπιακής. Ειδικότερα, με αφορμή και τη ματαίωση του διαγωνισμού για τις 24 επιδοτούμενες άγονες γραμμές- απόφαση την οποία η διοίκηση της Αegean Αirlines χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη- ο πρόεδρος της Αegean κ. Θ. Βασιλάκης υποστηρίζει πως μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού (περίπου σε τρεις μήνες) θα πρέπει να γίνει ανακατανομή των άγονων δρομολογίων στις επτά εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μάλιστα η εταιρεία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να ζητήσει «την ανάκληση του προγράμματος της Οlympic Αir, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις άγονες γραμμές, αλλά και τις περισσότερες πτήσεις που προκύπτουν από διακρατικές συμφωνίες, καθώς δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα σε αυτές».

Ντιμπέιτ χωρίς ανατροπές

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίχθηκε το χθεσινό, βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν, ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, χωρίς εκ των πραγμάτων να αναδειχθεί ουσιαστικός νικητής. Ασφαλώς οι καλύτερες στιγμές του ήταν όταν οι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν ερωτήματα ο ένας στον άλλον, γεγονός που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήταν αυτά τα 21 λεπτά του διαλόγου που ανέπτυξαν μεταξύ τους, τα οποία κράτησαν τους τηλεθεατές, πλην όμως ελάχιστα πρόσφεραν στο συνολικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Με μικρή πάντως εξαίρεση τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κέρδισε αρκετές εντυπώσεις από την πρώτη συμμετοχή του σε μια τέτοια αναμέτρηση, οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν περισσότερο να αποφύγουν το λάθος παρά να διεκδικήσουν τη νίκη, σε ένα ντιμπέιτ που είχε και πάλι ασφυκτικούς όρους για τους ίδιους και τους δημοσιογράφους. Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις από το κρας τεστ των αρχηγών των δυο κομμάτων εξουσίας, είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό πλεονέκτημα του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στάθηκε αδύνατο να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση και να του επιτρέψει να κερδίσει πόντους, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου που παρουσιάστηκε ήρεμος και αποφασιστικός, να δημιουργήσει την αίσθηση εν αναμονή πρωθυπουργού. Με ευθείες απαντήσεις και κατά το δυνατόν μέσα στη θεματολογία των ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν, ο κ. Παπανδρέου φάνηκε να έχει τις λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και τη θέληση να εφαρμόσει τη συνολική του πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα στη ΔΕΘ.
http://www.tanea.gr

Δανιηλίδου και Jelena Dokic στο Vogue Athens Open 2009

Με τη συμμετοχή της Λένας Δανιηλίδου θα διεξαχθεί το διεθνές τουρνουά της ΙΤF 125.000 δολαρίων, Vogue Athens Open 2009 στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ. Στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όπως και στις Αννα Γερασίμου, Ειρήνη Γεωργάτου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, οι διοργανωτές χορήγησαν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής για να παίξουν στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά, το οποίο θα είναι πολύ δυνατό, αφού περιλαμβάνει 20 τενίστριες από το «top-100» στον κόσμο. Ανάμεσά τους η Γέλενα Ντόκιτς, η περσινή νικήτρια Λουρδές Ντομίνγκες Λίνο, η Ρουμάνα Ιόνα Ραλούκα Ολάρου, η Ιταλίδα Τατιάνα Γκαρμπίν, η Γερμανίδα Τατιάνα Μάλεκ, η συμπατριώτισσά της, Κριστίνα Μπαρόις, η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα, η Ελβετή Τιμέα Μπατσίνσκι, η Ρουμάνα Μόνικα Νικουλέσκου, η Ελβετή Στέφανι Βέγκελε και η Ρουμάνα Αλεξάντρα Ντουλγκέρου. Το τουρνουά (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό) θα αρχίσει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή των προκριματικών και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 με τη διεξαγωγή των τελικών.

Ασπίς Πρόνοια: Βόμβα για 1,1 εκατ. ασφαλισμένους

Στον αέρα βρίσκονται από χθες 1,1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης να ανακαλέσει οριστικά τις άδειες πέντε εταιρειών, που εγκαλούνται για ανεπαρκή κεφάλαια. Πρόκειται για τις δύο εταιρείες Ασπίς Πρόνοια του ομίλου Ψωμιάδη τόσο στον κλάδο γενικών ασφαλειών (αυτοκίνητο) όσο και στον κλάδο ζωής (σύνταξη, υγεία), τις δύο εταιρείες του ομίλου General Union (Γενική Ένωση και Γενική Πίστη) καθώς επίσης την εταιρεία Σκούρτης- οι τρεις τελευταίες δραστηριοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στον κλάδο αυτοκινήτου. Και οι 5 εταιρείες εκτιμάται ότι απασχολούν γύρω στους 1.000 εργαζομένους, χωρίς σε αυτούς να συνυπολογίζονται οι συνεργαζόμενοι ασφαλιστές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν με νέα κεφάλαια τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, που απαιτείται να έχουν από τη νομοθεσία (www. pisc.gr). Μάλιστα η Επιτροπή παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ασπίς Πρόνοια κ. Παύλο Ψωμιάδη επειδή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, της προσκόμισε πλαστή εγγυητική επιστολή.