Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ !

1α Καθέτως : Ο Προϋπολογισμός του 2010...
http://logoplokies.blogspot.com

Κίνημα υφυπουργών για τις αρμοδιότητες

Ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές οι υπουργοί εμφανίζονται απρόθυμοι να δώσουν αρμοδιότητες στους υφυπουργούς τους και ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους εξαναγκάσει. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σωτ. Λύτρας έχει στείλει δύο φορές επιστολές προς όλους τους υπουργούς ζητώντας τους να καθορίσουν τις αρμοδιότητες των υφυπουργών, απάντηση όμως δεν έχει λάβει από κανέναν. Από την άλλη πλευρά και οι υπουργοί περιμένουν κάποιο σήμα από το Μέγαρο Μαξίμου για απευθείας συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Αν στην εικόνα προσθέσει κανείς την έλλειψη γενικών γραμματέων σε ορισμένες περιπτώσεις ή την τοποθέτηση πολύ ισχυρών γραμματέων σε άλλες, τότε προκύπτει μια δύσκολη τριγωνομετρία για την κυβέρνηση.
Η πρώτη που διοχέτευσε την ενόχλησή της εκτός των τειχών του υπουργείου της ήταν η κυρία Αντζελα Γκερέκου, η οποία τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε το πρόσωπο του Τουρισμού για το ΠαΣοΚ. Το υπουργείο Τουρισμού όμως καταργήθηκε και η κυρία Γκερέκου βρέθηκε σε μια θέση που έπρεπε να αποφασίσει αν μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο κτίριο- το οποίο κατά ειρωνεία της τύχης βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίναςοι δικές της φιλοδοξίες με αυτές του κ. Π. Γερουλάνου. Κανένας δεν μπορεί να μαντέψει αν και πότε θα επαναστατήσει η κυρία Γκερέκου, το εκκολαπτόμενο κίνημα των υφυπουργών όμως διαθέτει και άλλες πασιονάριες.
Η Βουλή, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο φόρτος δουλειάς, αποτελεί έναν χώρο όπου οι «πράσινοι» βουλευτές πίνουν το καφεδάκι τους και σχολιάζουν την κυβέρνηση. Σε αυτές τις συζητήσεις ένα δίδυμο κυριαρχεί, ενδεχομένως επειδή βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα λόγω γρίπης. Πρόκειται για τις δύο κυρίες της Υγείας, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τη Φώφη Γεννηματά.
Συνέχεια εδώ...

22 Νοε 2009 Ορίστηκαν άλλοι 14 γενικοί και ειδικοί γραμματείς...

Ανακοινώθηκαν σήμερα άλλοι 14 Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς σε έξι υπουργεία.
Στο υπουργείο Εσωτερικών, την Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αριστείδης Μπουρδάρας.
Στο υπουργείο Οικονομίας, ο πολιτικός μηχανικός Νικόλαος Μαντζιούφας, αναλαμβάνει Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα, τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Φούρλας. Ειδική Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης η οικονομολόγος Μαρία Παπαγεωργίου.
Στο υπουργείο Παιδείας, Γενικός Γραμματέας αναλαμβάνει ο καθηγητής παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και...

Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασίλης Κουλαϊδής.
Στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας τοποθετείται ο Αχιλλέας Μητσός, καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πρώην Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Καθήκοντα Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (Ε.Μ.Π.) Βασίλης Παπάζογλου.
Στο υπουργείο Εργασίας, τοποθετείται Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης ο διευθυντής του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Στέφανος Μιχαλάκος και στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ο χημικός Μιχαήλ Χάλαρης.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, νέα γενική γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων αναλαμβάνει το στέλεχος του υπουργείου Γεωργία Μπαζώτη-Μητσώνη.
Στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καθήκοντα γενικού γραμματέα Πολιτισμού αναλαμβάνει η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη, και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο πολιτικός επιστήμονας και δικηγόρος Παναγιώτης Μπιτσαξής.
Στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης τοποθετείται ο πολεοδόμος Γιάννης Πυργιώτης και καθήκοντα γενικού γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ιητών Νομού Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος.

http://press-gr.blogspot.com

Τα κόμματα - λεωφορεία!

Γεια σας,
προσπαθώντας να παρακολουθήσω τις διαδικασίες για την διαδοχή στην ΝΔ και έχοντας μνήμες από την αντίστοιχη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ λίγο καιρό πριν, άρχισα να σκέφτομαι τι είναι αυτό που φταίει και τα δύο μεγάλα κόμματα "εξουσίας" δυσκολεύονται να βρουν τι τους φταίει. Όλοι μας υποστηρίζουμε ή τείνουμε να είμαστε πιο κοντά σε κάποιο κόμμα, όχι κατ' ανάγκη το ίδιο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας. Όμως ο κανόνας ολοκληρώνεται και από την διαπίστωση ότι κανένας δεν είναι 100% ικανοποιημένος από το κόμμα που υποστηρίζει ή υποστήριξε. Αυτό δεν είναι κακό, αφού το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού. Αυτό που νομίζω ότι έχουν χάσει τα κόμματα σήμερα, είναι η επαφή τους με τις ανάγκες της εποχής ή ακόμα και με την πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι βλέπουμε η διαμάχη για την διαδοχή στην ΝΔ να μην στηρίζεται σε πλατφόρμες ιδεολογίας, αλλά σε ιστορικές αναδρομές.
Την ιστορία όλοι την γνωρίζουμε, ανάλογα με το συμφέρον μας κάθε φορά. Αυτό όμως που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει και ακόμα περισσότερο, ΠΩΣ θα γίνει. Τα κόμματα μοιάζουν με τα λεωφορεία! Οι επιβάτες - μέλη και υποστηρικτές - δεν έχουν τον ίδιο προορισμό, αλλά την ίδια κατεύθυνση, που μας αρέσει να την λέμε "το καλό του τόπου", αλλά εννοούμε "το συμφέρον το δικό μας". Όλα τα λεωφορεία - κόμματα πάνε στον ίδιο προορισμό, όμως από διαφορετικές διαδρομές! Οι πολίτες καλούμαστε να επιλέξουμε στις εκλογές πιο λεωφορείο θα μπει μπροστά και θα πάρει την επιδότηση της άγονης γραμμής. Τι γίνεται όμως με την ποιότητα, με τον εκσυγχρονισμό και την εξυπηρέτηση σε κάθε λεωφορείο? Σε αυτό το σημείο είναι η "αχίλλειος πτέρνα" των κομμάτων. Όσο και αν προσπαθούν, έχουν "κολλήσει" στις ιδεολογικές ρητορικές, στα μικροκομματικά παιχνίδια και στην γραφειοκρατία που πνίγει και καταστρέφει όλο το δημόσιο τομέα της Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενο την αλλαγή, όπως ακριβώς έγινε και με το ΠΑΣΟΚ του 1981. Ο κ. Γ. Παπανδρέου κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει να έχει μία ευκαιρία. Όμως, βλέπουμε ότι στον δρόμο του βρίσκει δυσκολίες. Όχι από την αντιπολίτευση, αλλά από το εσωτερικό του κόμματός του. Πολλά "παλιά" στελέχη, έχουν δυσαρεστηθεί για την "απόσυρση" που έκανε ο Πρωθυπουργός και για τις επιλογές του σχετικά με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ του 2009, είναι διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ του 1999 και ακόμα πιο διαφορετικό από αυτό του 1981! Η διαφορά είναι στην ποιότητα και στην σκέψη των υποστηρικτών του και όχι τόσο πολύ στην αλλαγή που έχει γίνει στο κόμμα. Αυτό φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί ο Πρόεδρος, δυσκολεύονται όμως να το αντιληφθούν διάφοροι βουλευτές και πολιτικάντηδες, που θα έπρεπε μόνοι τους να οδεύσουν προς την έξοδο αντί εναγωνίως να προσπαθούν να αρπαχτούν από μία καρέκλα. Στις σημερινές γενιές των 20άρηδων και 30άρηδων, δεν κάνει καμία εντύπωση η συμμετοχή ενός πολιτικού στο Πολυτεχνείο. Και δεν κάνει εντύπωση επειδή όλοι οι πολιτικοί που συμμετείχαν στον αγώνα κατά της χούντας έχουν εξαργυρώσει με τον χειρότερο τρόπο αυτή την προσπάθειά τους!
Δεν μπορεί ένα σύγχρονο κόμμα, όπως το οραματίζεται ο κ. Παπανδρέου, να λειτουργεί έτσι. Αν θέλουμε να μιλάμε για αλλαγή, τότε θα έπρεπε να την αποδεικνύουμε. Οι περισσότεροι πολίτες έχουν ικανοποιηθεί από την ανανέωση στην κυβέρνηση, αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα ριζικότερη. Κανένας πολιτικός του 1981 ή του 2000 δεν θα μας έλειπε αν δεν ήταν στο κυβερνητικό σχήμα! Όσο ικανός και αν ήταν κάποιος το 2000, δεν θα μπορεί να είναι το ίδιο ικανός σήμερα! Η εποχή έχει αλλάξει, οι πολίτες έχουν αλλάξει, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Καθένας είναι καλός ή κακός στην εποχή του και στα συγκεκριμένα δεδομένα της εποχής αυτής. Από την άλλη μεριά, η ΝΔ συνεχίζει να είναι ένα κόμμα που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Οι περισσότερο "κολλητοί" του Κων/νου Καραμανλή, προσπαθούν να πείσουν ότι αυτή η πίστη και η φιλία είναι ατού στο βιογραφικό κάποιου. "Έκλαψα μαζί του", "Μου χτύπησε φιλικά την πλάτη", "Μου έκλεισε το μάτι"... Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά? Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ποια ήταν η σχέση σας με τον Κων/νο Καραμανλή. Εκείνος πέτυχε να περάσει στην ιστορία με την δική του προσωπικότητα, την δική του ιδεολογία και το όραμά του. Εσείς τι κάνετε? Δεν έχετε αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι η ίδια με την Ελλάδα που διαχειρίστηκε ο δημιουργός της ΝΔ? Για τα μικρότερα κόμματα τι να πούμε? Το ΚΚΕ φαίνεται ότι εδώ και χρόνια πάει με την ρεζέρβα, μέχρι να κλατάρει και αυτή και να μείνει κάπου στον δρόμο... Ο Συνασπισμός - Σύριζα ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι χρώμα θα βάψει τα καθίσματα του λεωφορείου, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. υπόσχεται την πιο γρήγορη διαδρομή Πειραιάς - Αεροδρόμιο, αλλά μέσω Θεσσαλονίκης!
Ας αντιληφθούν τα κόμματα ότι δεν είναι δημόσιοι οργανισμοί! Είναι ζωντανοί οργανισμοί που οφείλουν να μεταλλάσσονται και να αντιδρούν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό δεν γίνεται με "σκουριασμένα σκαριά", αλλά με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και θέληση να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν γίνεται να πείθουν για "αλλαγή", χωρίς να αλλάζουν οι ίδιοι... Καλή η εμπειρία, καλή η πρόθεση, όμως μπορούν να τα προσφέρουν χωρίς να καταλαμβάνουν θέσεις. Το φυσιολογικό είναι κάποιος στα 35-45, να έχει σύμβουλο έναν 55-70άρη με πείρα και όχι το αντίθετο! Άλλωστε τόσα χρόνια δεν δούλεψε αυτό το μοντέλο, γιατί να δουλέψει τώρα? Μπορεί κάποιοι να δυσαρεστηθούν, όμως η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι για την ευχαρίστηση των πολιτικών. Οφείλουν να διακρίνουν μόνοι τους πότε πρέπει να σιωπούν και να κάνουν χώρο για τους επόμενους! Η επόμενη γενιά θέλει την θέση της. Και στην εποχή της μετά-Μεταπολίτευσης, στην εποχή του ίντερνετ και στις γενιές με την υψηλότερη και ποιοτικότερη μόρφωση στην ιστορία της Ελλάδας, δεν περνάνε θεωρητικές, ιστορικές και ιδεολογικές αρλούμπες. Θέλουμε έργο και αποτέλεσμα, διαφορετικά ξέρουμε και εμείς τον τρόπο να καταστρέψουμε το μέλλον μας!
Σας ευχαριστώ,
Γιώργος Φακίτσας
http://politikianalisi.blogspot.com

Ε οχι και φοροφυγαδες οι γιατροι!!!!

http://asimonis.wordpress.com

Λευκός Οίκος:«ιστορική η νίκη στη Γερουσία»

Με μια οριακή νίκη που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ιστορική», η αμερικανική Γερουσία υπερψήφισε την πρόταση ν'ανοίξει η συζήτηση για την μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας. Οι Γερουσιαστές τάχθηκαν με 60 ψήφους υπέρ και 39 κατά υπέρ της έναρξης του διαλόγου για το νομοσχέδιο, που έχει στόχο να επεκτείνει την κάλυψη ώστε να συμπεριλάβει περίπου 31 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν ασφάλιση. Το νομοσχέδιο αυτό θεωρείται το πιο σημαντικό για τον τομέα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο σύστημα Υγείας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην εσωτερική πολιτική. Οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες απαιτούμενες 60 ψήφους, καταφέρνοντας να πείσουν δύο συναδέλφους τους που εξέφραζαν αμφιβολίες και δύο ανεξάρτητους, για να κερδίσουν τους 39 από τους 40 Ρεπουμπλικάνους του σώματος, καθώς ο τεσσαρακοστός ήταν απών. «Η αποψινή ιστορική ψηφοφορία μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να σταματήσουν οι καταχρήσεις των ασφαλιστικών εταιριών και να αυξηθεί ο έλεγχος του αυξανόμενου κόστους για τις ασφάλειες υγείας, καθώς και να επεκταθεί η ποιοτική κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης σε όσους τη στερούνται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς. Ο διάλογος για το νομοσχέδιο αναμένεται να αρχίσει την 30ή Νοεμβρίου, μετά την εορτή των Ευχαριστιών, και να διαρκέσει τρεις εβδομάδες, καθώς οι γερουσιαστές θα δώσουν μάχη επί των πιθανών τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο.
ta nea

350.000 δολάρια για το γάντι του Michael Jackson !!!

Ένα γάντι του Μάικλ Τζάκσον με στρας, το οποίο φόρεσε ο τραγουδιστής όταν έκανε για πρώτη φορά το Moonwalk, το 1983, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 350.000 δολαρίων. Το γάντι, ένα από τα 70 αντικείμενα του Τζάκσον που βγήκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, πωλήθηκε σε τιμή εννέα φορές μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Όπως αναφέρει το BBC, το τζάκετ που φορούσε ο Τζάκσον στην περιοδεία του Bad το 1989 πωλήθηκε για 225.000 δολάρια, ενώ ένα καπέλο του έφτασε τις 22.000 δολάρια. Η δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προσέλκυσε χιλιάδες αγοραστές από όλο τον κόσμο, ενώ οι διοργανωτές δεν πίστευαν ότι τα κέρδη θα ήταν τόσο μεγάλα.

AO KΕΡΚΥΡΑ: Ασταμάτητος προς τη Σούπερ Λιγκ

alt

Ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ έκανε σήμερα στην Καλαμάτα ο ΑΟ Κέρκυρα. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, παρά τη μέτρια εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Καλαμάτας κόντρα στην «μαύρη θύελλα», κατέφερε να κατακτήσει ακόμα ένα «διπλό» με τέρμα του Σίλβα στο 73΄ και να αυξήσει τη διαφορά της από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της για την άνοδο.

Β΄ εθνική - 10η αγωνιστική
Ρόδος - Δόξα Δρ. 0-1
Θρασύβουλος - Αναγέννηση Καρ. 3-0
Πανσερραϊκός - Εθνικός 0-1
Ιωνικός - Αιγάλεω 2-1
Καλαμάτα - ΑΟ Κέρκυρα 0-1
Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός Αστέρας 23/11
Αγροτικός Αστέρας - Παναιτωλικός 1-2
Πιερικός - ΟΦΗ 1-2
Ηλιούπολη - Διαγόρας 2-0

Β΄ εθνική - βαθμολογία
1. ΑΟ Κέρκυρα 24
2. Εθνικός 18
3. Δόξα Δράμας 18
4. Εθνικός Αστέρας 17
5. Ολυμπιακός Βόλου 16
6. Πανσερραϊκός 16
7. ΟΦΗ 15
8. Παναιτωλικός 15
9. Αναγέννηση Κ. 13
10. Ηλιούπολη 13
11. Πιερικός 12
12. Διαγόρας 11
13. Αγροτικός Ασ. 10
14. Ρόδος 10
15. Ιωνικός 9
16. Θρασύβουλος 9
17. Καλαμάτα 7
18. Αιγάλεω 3
*Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δύο ματς λιγότερα, ενώ Εθνικός Αστέρας και Αιγάλεω έχουν ένα.

http://corfupress.com

Το ισχυρότερο τηλεχειριστήριο ...





Το ισχυρότερο τηλεχειριστήριο που έχε εφευρεθεί ποτέ.






http://kaneplaka.blogspot.com

H1N1: Ακόμα τρεις νεκροί από τη νέα γρίπη

Τρείς ακόμα άνθρωποι - μεταξύ των οποιών ένας έφηβος και ένα κοριτσάκι 11 χρονών - έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη. Και οι τρεις είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας. Στα 12 πλέον τα θύματα της νόσου στη χώρα μας. Ακόμα 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα αγοράκι 7,5 ετών, βρίσκονται στην εντατική. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας, ένα 11χρονο κοριτσάκι το οποίο έπασχε απο φυματίωση και νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια και απεβίωσε. Επιπλέον, ένας άνδρας ηλικίας 70 ετών, με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής πέθανε στις 20 Νοεμβρίου από βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή. Ο 70χρονος νοσηλευόταν δύο μήνες στο νοσοκομείο λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του και προσφάτως μολύνθηκε από τον ιό της νέας γρίπης, ο οποίος επιβάρυνε δραματικά την κατάστασή του. Ο έφηβος ήταν 16 ετών και νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή. Συγχρόνως νόσησε από τον ιό της γρίπης, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και τελικά πολυοργανική ανεπάρκεια, από την οποία και κατέληξε χθες, 21 Νοεμβρίου. Από τους 12 ανθρώπους που έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας, οι 11 έπασχαν από υποκείμενο πρόβλημα υγείας, γεγονός που τους καθιστούσε ευάλωτους στην ανάπτυξη σοβαρών επιπλοκών στη νέα γρίπη.