Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΠΑΟ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ...

Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα στον Παναθηναϊκό! Και από το αποψινό ματς (21.45- ΝΕΤ) κόντρα στη Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ, θα φανεί αν φυσήξει βοριαδάκι πρόκρισης και αισιοδοξίας ή ο υδράργυρος θα φτάσει σε απαγορευτικά σημεία θυμίζοντας αφρικανικό καύσωνα. Χιλιάδες (αναμένονται περισσότεροι από 40.000- άνοιξαν κι άλλες θύρες χθες) φίλοι των «πρασίνων» πάντως αψηφούν τη ζέστη και είναι διατεθειμένοι να σταθούν στο πλευρό της ομάδας ώστε να διορθώσει το λάθος της Πράγας. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι μετά την ήττα με 3-1 (στον πρώτο αγώνα- γ΄ προκριμ.), η οποία προήλθε κυρίως από πειραματισμούς του Χενκ Τεν Κάτε.

BARCELONA: Στα 300 εκατ. η ρήτρα για τον Lionel Messi

Τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου θα κάνει η Μπαρτσελόνα τον Λιονέλ Μέσι μόλις επιστρέψει ο Αργεντινός μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για σειρά φιλικών αγώνων. Το νέο συμβόλαιο που θα προσφέρουν οι μπλάουγκρανα στον Μέσι, ο οποίος σήμερα αμείβεται με 8 εκατ. ευρώ, θα προβλέπει ετήσια αποζημίωση 9,5 εκατ. ευρώ, ξεχωριστά τα μπόνους. Ταυτόχρονα η ρήτρα για την αγορά του παίκτη θα διπλασιαστεί και από τα 150 εκατ. θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό συμβόλαιο στους πρωταθλητές Ευρώπης το έχει το νέο απόκτημα Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς με αμοιβή 9 εκατ. ευρώ και ρήτρα για το «σπάσιμο» του συμβολαίου 250 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαιώνει το Ιράν τη σύλληψη τριών Αμερικανών για παράνομη είσοδο

Επιβεβαιώνει επίσημα το Ιράν τη σύλληψη τριών Αμερικανών, οι οποίοι φαίνεται πως πέρασαν κατά λάθος στο ιρανικό έδαφος από το ιρακινό Κουρδιστάν την περασμένη Παρασκευή κάνοντας πεζοπορία. Η Τεχεράνη αμφισβητεί ότι είναι τουρίστες και κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση για προπαγάνδα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν μετέδωσαν ότι η υπόθεση χρησιμοποιείται από τη Δύση για προπαγάνδα και αμφισβήτησαν ότι οι συλληφθέντες είναι πεζοπόροι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «στρατιωτικούς». Οι Αμερικανοί που κρατούνται είναι ο Σιν Μπάγερ, δημοσιογράφος από τη Μινεσότα με έδρα τη Μέση Ανατολή, η σύντροφός του Σάρα Σόουρντ και ο Τζόσουα Φάταλ από την Πενσιλβάνια, ο οποίος είναι ιρακινής καταγωγής. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι συλληφθέντες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των συνοριοφυλάκων και πέρασαν στην ιρανική επικράτεια από το Κουρδιστάν την περασμένη Παρασκευή. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τουρίστες που χάθηκαν κάνοντας πεζοπορία στα βουνά.
http://www.tanea.gr

Υπέρ των πολιτών εξελίσσεται ο δικαστικός αγώνας για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς

Μέχρι σήμερα το σκορ είναι 7-2 με κερδισμένους τους φορολογουμένους και στην πλευρά τού ηττημένου το υπουργείο Οικονομικών, που για να προλάβει νέα «δικαστικά γκολ» έχει αρχίσει αγώνα δρόμου για την ανάκληση του μέτρου της προσωρινής διαταγής που παγώνει την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς. Η έκδοση προσωρινών διαταγών, όπως επισημαίνουν σε όλους τους τόνους δικηγόροι και δικαστές, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί δεδικασμένο και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα και την τύχη των αιτήσεων αναστολών όταν φτάσει η ώρα να κριθούν επί της ουσίας από τα αρμόδια δικαστήρια. Το γεγονός όμως ότι δεν βρέθηκε μόνο ένας δικαστικός λειτουργός που να αμφισβητήσει τη συνταγματική διάσταση του έκτακτου αυτού φορολογικού μέτρου, αλλά τον ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοί του, σε διαφορετικά μάλιστα δικαστήρια της χώρας, δείχνει ότι οι πολίτες βάσιμα επιλέγουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αντί να πάνε αμέσως στο ταμείο της Εφορίας να πληρώσουν.

Νέο ρεκόρ για το 2009 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Νέο ρεκόρ για το 2009 έσπασε η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, ξεπερνώντας το 1,44 για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες. Η κούρσα του ενιαίου νομίσματος οφείλεται στην άνοδο των τιμών των μετοχών, αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ και αλλάζει τα δεδομένα τόσο στις επενδύσεις όσο και στα ταξίδια που πραγματοποιούνται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2008 έναντι του δολαρίου, καθώς η εκτίναξη στα διεθνή χρηματιστήρια αυξάνει τις ριψοκίνδυνες επενδυτικές διαθέσεις. Ουσιαστικά δηλαδή οι επενδυτές «γυρίζουν την πλάτη» στο δολάριο, επιλέγοντας αντ’ αυτού να τοποθετηθούν σε μετοχές. Ο δείκτης που αποτιμά την ισοτιμία του δολαρίου έναντι του καλαθιού με τα υπόλοιπα κύρια νομίσματα του πλανήτη, επίσης κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα 2009 στο 77,844.

Σε κρίσιμη κατάσταση τα τρία παιδιά από την Ιεράπετρα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα τρία παιδιά που τραυματίστηκαν σοβαρά χθες το απόγευμα στην Ιεράπετρα, στη στάση λεωφορείου. Οι τρείς ανήλικοι πρόσκοποι - δύο αγοράκια κι ένα κοριτσάκι - νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.Την ώρα του ατυχήματος στη στάση βρίσκονταν συνολικά 21 μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, που επέστρεφαν από τριήμερη εκδρομή. Εκτός από τους σοβαρά τραυματίες, τραυματίστηκαν άλλα 13 παιδιά.Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Κουτσουρά, έξω από το Μακρύ Γιαλό στην Ιεράπετρα.

ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ: Ζητώ συγγνώμη

Ο λόγος για μια αψιμαχία που είχε ο «Σόφο» στην προπόνηση με τον νέο συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο Γιόνας Καζλάουσκας έστειλε τον Σχορτσιανίτη στα αποδυτήρια, αλλά προχθές τον ξαναδέχτηκε στις προπονήσεις, αφού ο παίκτης ζήτησε συγγνώμη τόσο από το προπονητικό τιμ όσο και από τους συμπαίκτες του.

Παπαθανασίου: «Καμία έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις»

«Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, εκτιμώντας για την πορεία του προϋπολογισμού ότι το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, μετά τη συνέργασία που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να έχουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας, όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις στην Παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους».

ΙΟΒΕ: ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέφικτη καθιστούν την πραγματοποίηση των δημοσιονομικών στόχων οι μεγάλες αποκλίσεις του προϋπολογισμού, ιδίως στο σκέλος των εσόδων, όπως επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά στο πρώτο εξάμηνο του 2009 εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, ιδίως στο σκέλος των εσόδων. Έτσι το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,7%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008, έναντι όμως ετήσιου στόχου για αύξηση 15%. Η εξέλιξη αυτή, που είχε εκτιμηθεί άλλωστε αρκετά νωρίτερα, οδήγησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την κάλυψή της. Παρόλο που κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα εισπραχθούν οι έκτακτες εισφορές και τα υπόλοιπα φορολογικά έσοδα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, κρίνεται ιδιαίτερα αβέβαιο το κατά πόσο θα επαληθευθούν οι εκτιμήσεις για την αποδοτικότητά τους (αύξηση εσόδων κατά 0,8% του ΑΕΠ). Επιπλέον, η όποια αύξηση των εσόδων θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την παράλληλη επέκταση στο σκέλος των δαπανών, καθώς ήδη παρατηρείται υπέρβαση κατά 1,2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί. Συνεπώς, ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009 εμφανίζεται τη στιγμή αυτή εξαιρετικά δύσκολος, αν όχι ανέφικτος. Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι στο σύνολο του 2009 η ανεργία θα κινηθεί στην περιοχή του 9,5%, καθώς την περαιτέρω διεύρυνσή της συγκρατούν ορισμένες ιδιομορφίες της εγχώριας αγοράς εργασίας και πρωτίστως το μεγάλο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων που τείνει να εμφανίζει προσαρμοστικότητα σε περιόδους έντονων διακυμάνσεων στην οικονομία.

Στο 10,8% η πτώση των αφίξεων εξωτερικού τον Ιούλιο

Mε πτώση που έφτασε το 10,8% έκλεισε και ο Ιούλιος στις αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ στο Ιωαν. Καποδίστριας.Σύμφωνα με την ΥΠΑ αφίχθησαν 164.644 έναντι 184.538 πέρυσι. Σε πτώση απο 9,5-15% και οι 3 παραδοσιακές τουριστικές αγορές (Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία).
http://kerkreports.blogspot.com

Λεωφορείο παρέσυρε 16 παιδιά

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα στην περιοχή Κουτσουράς, στην Ιεράπετρα Κρήτης, όταν τουριστικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε στάση με 16 παιδιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί 14 παιδιά, τρία εξ αυτών σοβαρά.Ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει σύγκρουση με μοτοσικλέτα, ωστόσο έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου που περίμεναν 16 παιδιά - μέλη της προσκοπικής ομάδας Ιεράπετρας.