Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Jose Barroso: Πρόεδρος της Κομισιόν για άλλα πέντε χρόνια

Πράσινο φώς για τη δεύτερη πενταετή θητεία του Jose Barroso στην Προεδρία της Κομισιόν, έδωσε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο έπειτα απ’ τη σχετική ψηφοφορία. Ο κ.Barroso δεσμεύθηκε να προωθήσει πιο αυστηρά πλαίσια εποπτείας του χρηματοοικονομικού συστήματος και των αγορών ενέργειας και περιβάλλοντος.Η σημερινή ψηφοφορία αποτελούσε και το τελευταίο «εμπόδιο» του Barroso για την επανεκλογή του. Έτσι γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος της Κομισιόν μετά τον Jacques Delors που λαμβάνει ανανεωμένη εντολή.Η θητεία του Barroso έληγε την 31η Οκτωβρίου.

Olympiakos: Ανακοίνωσε Zico για δύο χρόνια

Ο Ζίκο είναι τελικά ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την πρόσληψή του για τα επόμενα δύο χρόνια. Μόλις 24 ώρες μετά την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, η θέση αυτή καλύφθηκε από έναν από τους διασημότερους Βραζιλιάνους στον ποδοσφαιρικό κόσμο, τον Ζίκο. Ο μέχρι πρότινος προπονητής της ΤΣΣΚΑ βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να έχει τις τελικές συζητήσεις και συμφώνησε με τον Σωκράτη Κόκκαλη για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αφου δεν καταφερε να ανανεωσει τα ψηφοδελτια, ειπε να ανανεωσει το σημα!


ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑ...



Ξεκινά η απόσυρση αυτοκινήτων

Υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια οι νέες ρυθμίσεις για την απόσυρση παλαιών Ι.Χ., το «πάγωμα» των πλειστηριασμών, καθώς και η καταβολή ΦΠΑ σε δόσεις. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής προβλέπει την εξέταση της Πράξης από τη νομική υπηρεσία της Προεδρίας και κατόπιν την υπογραφή της από τον κ.Κ.Παπούλια. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι σε περίπου 24 ώρες η νέα απόσυρση θα είναι νόμος του κράτους και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της. Ηδη, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δηλώνουν έτοιμες για να εξυπηρετήσουν το κοινό, καθώς, το περιεχόμενο της Πράξης ήταν γνωστό εδώ και καιρό, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχαν γίνει από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Η νέα απόσυρση αφορά σε περίπου 1,7 εκατομμύρια ΙΧ παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Τα κίνητρα που προβλέπονται ξεκινούν από τα 500 ευρώ και φτάνουν στα 2200 ευρώ, αναλόγως της παλαιότητας του αυτοκινήτου. Επίσης, άλλα 1000 ευρώ θα εισπράττει κάποιος ο οποίος προσκομίζει στην εφορία του τιμολόγιο αγοράς και νέου ΙΧ, μετά την απόσυρση του παλιού.
http://www.tanea.gr/

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Θα κριθούν όλοι από το μηδέν»

Νέα προειδοποίηση προς τα στελέχη του Κινήματος να εγκαταλείψουν αλαζονικές συμπεριφορές και το μοίρασμα των θέσεων, απηύθυνε από την Τρίπολη χτες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας μπροστά σε μια μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αέρα πλέον του νικητή των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου κανένα στέλεχος δεν θα χρησιμοποιηθεί στη θέση που κατείχε ώς το 2004. Αν δεν πρόκειται για μια αναφορά που φωτογραφίζει την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, αλλά για μια γενική αρχή, δημιουργεί καινούργια δεδομένα, τα οποία ασφαλώς και θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις, έλεγαν χτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να δημιουργήσει μια κυβέρνηση η οποία προφανώς θα έχει πολλά καινούργια πρόσωπα, δεδομένου ότι η πρώτη 20άδα των στελεχών πρώτης γραμμής που διαθέτει σήμερα το Κίνημα έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις. Μια άλλη ερμηνεία που δινόταν, σαφώς λιγότερο διασταλτική, υποστήριζε ότι οι χθεσινές αναφορές του κ. Παπανδρέου είχαν να κάνουν με τις θέσεις των πολιτικών εκπροσώπων, των λεγόμενων «σκιωδών» υπουργών. Και πως πρόθεσή του ήταν να σταματήσει κάθε συζήτηση που έχει ανοίξει για την αυριανή κυβέρνηση, και που δημιουργεί την αίσθηση ότι ήδη οι θέσεις έχουν μοιραστεί στα πρόσωπα που στελεχώνουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

CHAMPIONS LEAGUE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - AZ ALKMAAR 1 - 0

Ο Ζίκο ήταν στην εξέδρα. Ο κόσμος στήριξε τις προσπάθειες των παικτών. Και ο Ολυμπιακός, με ψυχολογία στα ουράνια και θέληση μεγάλη, έφτασε στο 1-0 επί της Αλκμααρ και μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.Η νίκη ισοδυναμεί με θρίαμβο! Γιατί ο Ολυμπιακός έδειχνε στριμωγμένος στα σχοινιά και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έφεραν έντονο προβληματισμό. Ωστόσο, οι κινήσεις του Σ. Κόκκαλη άλλαξαν το κλίμα και η συσπείρωση ήταν γεγονός!Γκρίνιες δεν υπήρξαν, οι οπαδοί ήταν γεμάτοι ενέργεια στις εξέδρες και τελικά η ομάδα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

ΞΥΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΕ...

http://freskoprama.blogspot.com