Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Τι σου είναι όμως η καλή σκηνοθεσία!!

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Ηράκλειο.
Οι εικόνες μιλάν από μόνες τους!!


Ασφυκτικό «Μάντρωμα» των λιγοστών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας σε στενά πλαίσια χρωμάτων και κάγκελα!!

http://mkaradim.blogspot.com/

Και νέα δημοσκόπηση της Λάουρας. Αντε, ζωή σ' ελόγου μας...


ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ακόμα και στην περίπτωση που ασκηθούν ποινικές διώξεις σε blogs (κατά αγνώστων, δηλαδή) ή σε συγκεκριμένα πρόσωπα που κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι οι διαχειριστές συγκεκριμένων blogs χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί αυτό ηλεκτρονικά, καθώς η Google δεν θα άρει το απόρρητο για μια τέτοια αστεία κατηγορία, είναι βέβαιο ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει απαλλαγή. Το ότι ο Παπανδρέου ετοιμάζει νομοθετική άρση της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων θα ενισχύσει τα επιχειρήματα αυτών που υποστήριζαν ότι τα blogs δεν υπάγονται σην λειτουργία των ΜΜΕ.

ΣΤΟΥΣ, ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Στους νεοδημοκράτες, που όψιμα ανακάλυψαν τα blogs και με αναρ-τήσεις τους επιχειρούν να αποδομήσουν Γιώργο Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ :
Ο Γιώργος Παπανδρέου ως Υπουργός Εξωτερικών πέτυχε απόλυτη ομοφω-νία σε ψήφισμα του ΟΗΕ για την Ολυμπιακή εκε-χειρία ( ο «αποτελεσματι-κότερος - ικανότερος» κ. Καραμανλής, τι ; ).
Ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προωθεί προτάσεις για μια νέα Παγκόσμια Ισορροπία και Ανάπτυξη μέσω του μοντέλου της Πράσινης Οικονομίας αξιοποιώντας Νομπελίστες Επιστήμονες – Πολιτικούς -Ηγέτες Κρατών ( ο «αποτελεσματικότερος-ικανότερος» τι ; Μήπως «κρυώνει» έξω από τα σύνορα της χώρας ή μήπως είναι – που είναι – παντελώς άγνωστος ;).
Ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς βρέθηκε στην σύνοδο του ΟΗΕ και προώθησε τις Ελληνικές θέσεις στους Ηγέτες όλου του κόσμου ( ο «αποτελεσματικότερος - ικανότερος» συζητούσε με 20-30 άτομα στο Αιγάλεω ως γνήσιος κομματάρχης).
Το εθνικό κεφάλαιο του «καταλληλότερου-ικανότερου» εξαντλήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη όπου παρεχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα (επί Ελληνικού εδάφους) στη Ρώσικη κυβέρνηση (σχετική αναφορά του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών).
Ποιος λοιπόν λειτουργεί ως κομματάρχης-οσφυοκάμπτης και ποιος είναι ικανός-αποτελεσματικός ;Ποιός είναι το πραγματικό εθνικό κεφάλαιο ;Ποιος μπορεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα ;Ποιος μπορεί να ενεργοποιήσει Διεθνείς Οργανισμούς – Επιστήμονες – Πολιτικούς στην εξυπηρέτηση των πραγματικών Ελληνικών συμφερόντων ;
http://logoplokies.blogspot.com/

This is the end……….


Δέσμευση Παπανδρέου για καλύτερες παροχές υγείας

Συμβολικός αγώνας δρόμου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού διεξήχθη σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Κοντά τους βρέθηκε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος δεσμεύτηκε για καλύτερες παροχές υγείας. «Είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή, που σημαίνει πρώτα απ' όλα δικαίωμα στην πρόληψη, στην ενημέρωση από το σχολείο για τα νέα παιδιά, τις νέες κοπέλες, αλλά και για τον τρόπο ζωής, το άγχος που έχει πολλές φορές η γυναίκα, ώστε να έχει την απαιτούμενη πρόληψη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. «Θέλω να σας εγγυηθώ ότι αύριο, λαού θέλοντος, αν είμαστε κυβέρνηση, θα δημιουργήσουμε και θα εγγυηθούμε ένα κράτος, το οποίο θα έχει ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, απέναντι στα προβλήματα, απέναντι και στο δικό σας μεγάλο ζήτημα, τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου. «Για να γίνουν όλα αυτά βεβαίως, χρειάζεται ένα κράτος που θα επενδύσει σε μηχανήματα, σε σωστά νοσοκομεία, σε νοσηλευτές και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε με ένα σωστό νοικοκύρεμα της οικονομίας μας, ένα σωστό νοικοκύρεμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας» κατέληξε. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, «Άλμα Ζωής», με τη συμμετοχή γυναικών που είχαν εμπειρία της νόσου και εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια. Η Φώφη Γεννηματά, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επίτιμη πρόεδρος της διοργάνωσης στην Ελλάδα επισήμανε ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει, οι γιατροί κάνουν θαύματα και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ασφάλεια που προσφέρει η γνώση και η σωστή πληροφόρηση.
http://www.tanea.gr

Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Με επίκεντρο την οικονομία και πρωταγωνιστές τους δύο αρχηγούς κορυφώνεται η προεκλογική μάχη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με σημερινό άρθρο του υπόσχεται μια «δημιουργική έκρηξη» που θα μας βγάλει από το τέλμα των τελευταίων πεντέμισι ετών, ενώ ζητεί ψήφο «ισχυρής βούλησης» και αυτοδυναμίας. Να διασκεδάσει τα σενάρια διαδοχής του στην προεδρία της ΝΔ επιχείρησε για μία ακόμη φορά ο Κ. Καραμανλής.Επτά ημέρες πριν από τις εκλογές στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας βρίσκεται η οικονομία, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ενδέχεται να φτάσει και σε διψήφιο νούμερο μέχρι το τέλος του έτους.Με τον αέρα του προβαδίσματος που του έδιναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από την επιβολή της απαγόρευσης, το ΠΑΣΟΚ επικεντρώνει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να «κλειδώσει» την αυτοδυναμία. Από την άλλη, ο Κ. Καραμανλής προσπαθεί να κατασιγάσει τον θόρυβο για ενδεχόμενη αποχώρησή του σε περίπτωσή ήττας και απευθύνεται κυρίως στους «γαλάζιους» ψηφοφόρους που φέρονται δυσαρεστημένοι και «διαρρέουν» προς ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

Εκλογές σήμερα σε Γερμανία-Πορτογαλία

Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες στη Γερμανία για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να εξασφαλίσουν μια νέα θητεία στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Περίπου 62,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στην Μπούντεσταγκ, η οποία και θα αναδείξει τον καγκελάριο της πρώτης ευρωπαϊκής δύναμης. Η Μέρκελ, το κόμμα της οποίας (CDU) αναμένεται να εξασφαλίσει ποσοστό 46% με 48%, ελπίζει να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστεί η «μεγάλη συμμαχία» των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Περίπου 9,5 εκατ. Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους 230 βουλευτές του Κοινοβουλίου τους, σε μία ψηφοφορία που θα διεξαχθεί με αναλογικό σύστημα. Επικρατέστεροι να κερδίσουν εμφανίζονται οι Σοσιαλιστές του κυβερνώντος κόμματος. Σε μία αντιπαράθεση «στήθος με στήθος» στις δημοσκοπήσεις με τα κόμματα της κεντροδεξιάς, οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες μόλις στο διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων κατόρθωσαν να εμπεδώσουν μία διαφορά ασφαλείας, αλλά και πάλι δεν εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, όπως το 2005. Σε περίπτωση που επαληθευθούν οι προβλέψεις των σφυγμομετρήσεων, οι Σοσιαλιστές θα εξασφαλίσουν 100 έδρες, από 121 το 2005, και θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.
http://www.tanea.gr

Συνελήφθη στην Ελβετία ο Roman Raymond Polanski

Η ελβετική αστυνομία συνέλαβε τον Ρομάν Πολάνσκι βάσει εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ το 1978, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης. Ο 76χρονος σκηνοθέτης «κρατείται προσωρινά και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης», καθώς υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελβετίας, αλλά υπάρχει περίπτωση να ασκήσει έφεση, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.Ο σκηνοθέτης έφτασε στην Ελβετία προκειμένου να παραλάβει βραβείο για το σύνολο του έργου του, συνελήφθη όμως χθες και παραμένει υπό κράτηση, αναφέρει ανακοίνωση του Φεστιβάλ, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις. Την είδηση επιβεβαίωσε αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αστυνομία της Ζυρίχης.
Το 1977, ο Πολάνσκι παραδέχτηκε ότι είχε παράνομη σεξουαλική επαφή με κορίτσι 13 ετών. Ένα χρόνο αργότερα, έφυγε από τις ΗΠΑ και αναζήτησε καταφύγιο στη Γαλλία. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι η κράτηση του Πολάνσκι τους προκάλεσε «σοκ και φόβο», αλλά θα προχωρήσουν κανονικά στην προγραμματισμένη τελετή βράβευσης για τη δουλειά του διάσημου σκηνοθέτη.Ειδική τελετή έχει προγραμματιστεί για απόψε ώστε να επιτραπεί «σε όλους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Ρόμαν Πολάνσκι και τον θαυμασμό τους στη δουλειά του», αναφέρει η διεύθυνση του φεστιβάλ σε ανακοίνωση της.Ο Πολάνσκι, που γεννήθηκε στην Πολωνία και τώρα έχει γαλλική υπηκοότητα, έγινε γνωστός από την ταινία του το Μωρό της Ρόζμαρι το 1968 και το 2002 βραβεύθηκε με Οσκαρ για την ταινία του Ο Πιανίστας.