Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σόιμπλε: Λάθος η επιστροφή στη δραχμή

http://www.newsbeast.gr/files/temp/ECD1F9A3FA8AB9DAD90E424C10926F1D.jpgΗ επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή δεν είναι ταμπού, αλλά το θεωρώ λάθος, δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Fokus. Παράλληλα, αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, παραπέμποντας στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αντικρούει το ενδεχόμενο εξόδου, έστω και πρόσκαιρα, μεμονωμένων, προβληματικών χωρών από το Ευρώ. «Αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα» λέει.
Προειδοποιεί ότι το τέλος του κοινού νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία. «Θα ζήσουμε μία ισχυρή ανατίμηση του δικού μας νομίσματατος και - συνδεδεμένη με αυτό - μια δραστική μείωση των εξαγωγών μας» σημειώνει ο κ. Σόιμπλε. «Θα σήμαινε πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη» προσθέτει.
Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι με τα προγράμματα διασωσης του ευρώ η Γερμανία δεν χάνει χρήματα, αλλά επενδύει στο κοινό νόμισμα. "Αυτό αποδίδει - κυρίως για τη Γερμανία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε" λέει ο κ. Σόιμπλε.
Την περασμένη Τρίτη το ευρωπαϊκό συμβούλιο εμπειρογνωμώνων "ΕΕΑG" - όπως αποκαλείται ομάδα οικονομολόγων περί τον πρόεδρο του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν - είχε προτείνει για την Ελλάδα είτε την επιστροφή στη δραχμή, είτε δραστική περικοπή σε ευρεία κλίμακα μισθών και αποδοχών.
«Δεν αρκεί η επιμήκυνση»
Από την πλευρά του ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος και μέλος της "επιτροπής σοφών" της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche (τεύχ. 9/2011) εκφράζει ανησυχίες για την έκβαση του κρίσιμου Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ στις 24/25 Μαρτίου.
«Δεν έχω καλό προαίσθημα εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 Μαρτίου. Όλα "πακετάρονται" μαζί: ο μηχανισμός διάσωσης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός πολιτικού παζαρέματος» σημειώνει.
Παράλληλα, εκτιμά πως «οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους εξυγίανσης που έχουν θέσει. Υπάρχει περίπτωση το 2013 το χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ».
Προσθέτει πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ταυτοχρόνως να κάνει οικονομία και να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα είναι ένας πολιτικός δυναμίτης. Αν θέλει να αποφύγει τη μεγάλη έκρηξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της αναδιάρθρωσης» λέει ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμώντας ότι «η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων από ΕΕ και ΔΝΤ δεν επαρκεί».
Για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας ο κ. Φελντ διαβλέπει τον κίνδυνο να εμπλακεί η γερμανική κυβέρνηση περισσότερο απ' όσο πρέπει με την γαλλική ιδέα περί ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.
«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο περισσότερος συντονισμός σημαίνει συχνά λιγότερο ανταγωνισμό. Στην καλύτερη περίπτωση τα κράτη με τη μικρότερη ανταγωνιστικότητα προσπαθούν να πλησιάσουν αυτά με τη μεγαλύτερη, Όμως, στη χειρότερη περίπτωση συμβαίνει το αντίστροφο και τα κράτη με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα δέχονται πιέσεις ώστε να υποχωρήσουν προς το μέσο όρο» επισημαίνει.
Επικρίσεις κατά Μέρκελ
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ SPD ασκεί κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής οικονομική κρίσης.
«Η ευρωπαϊκή γραμμή της κυβέρνησης προκαλεί σύγχυση στους γείτονες και εταίρους μας στην Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche (Βιρτσαφτσβόχε, τεύχ. 9/2011). Σε περίοδο κρίσης στην Ευρώπη η προσδοκία από τη Γερμανία είναι να μήν αποποιείται τις ευθύνες της. «Ανάληψη ευθύνης για την Ευρώπη δεν σημαίνει να εμφανίζονται ξαφνικά γαλλο-γερμανικά χαρτιά» λέει ο κ. Σταϊνμάιερ.
Από την περίοδο της διαμάχης για τη βοήθεια στην Ελλάδα δεν συζητείται πλέον τι είναι απαραίτητο για την Ευρώπη, αλλά μόνο για επιμέρους βήματα που μπορούν να διασφαλίσουν τη συναίνεση μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από μία ευρωπαϊκή γραμμή. Η γερμανική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη συναίνεση στην πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που στη Γερμανία ήταν παραδοσιακά πολύ μεγάλη».
Ο κ. Σταϊνμάιερ προσθέτει ότι ζήτησε να υπάρξει εγκαίρως, πριν τη Σύνοδο της Ε.Ε. συζήτηση, για μία τοποθέτηση της Καγκελαρίου στο Κοινοβούλιο. «Η κυβέρνηση αρνείται, όπως επίσης αρνείται κάθε δημόσια αντιπαράθεση για την τοποθέτησή της στα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής».
naftemporiki.gr

Επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την κρίση στην ευρωζώνη

http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110227/low/newego_LARGE_t_1101_47317548.JPG 

Την ανάγκη εξεύρευσης αποτελεσματικών εργαλείων προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη συζήτησαν Μπαράκ Ομπάμα και Αγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και «την ανάγκη για αποτελεσματικά εργαλεία προκειμένου να προωθηθεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη», σε τηλεφώνημα που το Σάββατο, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Μονόδρομος η αναδιάρθρωση χρέους, εκτιμά γερμανός «σοφός»

Μονόδρομος η αναδιάρθρωση χρέους, εκτιμά γερμανός «σοφός»«Οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους εξυγίανσης που έχουν θέσει. Υπάρχει περίπτωση το 2013 το χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ», εκτιμά ο Λαρς Φελντ,  οικονομικός σύμβουλος και μέλος της «επιτροπής σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Ο κ. Φελντ εκφράζει ανησυχίες για την έκβαση του κρίσιμου Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Μαρτίου. «Δεν έχω καλό προαίσθημα εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 24 Μαρτίου. Όλα πακετάρονται μαζί: ο μηχανισμός διάσωσης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί. Υπάρχει κίνδυνος πολιτικού παζαρέματος» προβλέπει ο κ. Φελντ.
Όπως σημειώνει,  «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ταυτοχρόνως να κάνει οικονομία και να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα είναι ένας πολιτικός δυναμίτης. Αν θέλει να αποφύγει τη μεγάλη έκρηξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της αναδιάρθρωσης», λέει ο γερμανός οικονομολόγος εκτιμώντας ότι «η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων δεν επαρκεί».
Ο κίνδυνος του... υπερσυντονισμού
Για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» ο κ. Φελντ διαβλέπει τον κίνδυνο να εμπλακεί η γερμανική κυβέρνηση περισσότερο απ' όσο πρέπει με την γαλλική ιδέα περί ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. «Στο σημείο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο περισσότερος συντονισμός σημαίνει συχνά λιγότερο ανταγωνισμό. Στην καλύτερη περίπτωση τα κράτη με τη μικρότερη ανταγωνιστικότητα προσπαθούν να πλησιάσουν αυτά με τη μεγαλύτερη, Όμως, στη χειρότερη περίπτωση συμβαίνει το αντίστροφο και τα κράτη με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα δέχονται πιέσεις ώστε να υποχωρήσουν προς το μέσο
όρο», λέει ο κ. Φελντ.
ethnos.gr

Το Wii των οργίων !

Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί νέο παιχνίδι για το Wii, με τους γονείς να υποστηρίζουν ότι προάγει τα όργια, αλλά και τον λεσβιακό έρωτα μεταξύ παιδιών ηλικίας ακόμα και 12 ετών.
Το τρέιλερ του παιχνιδιού "We Dare Flirty Fun For All" παρουσιάζει δύο ζευγάρια, που ακολουθούν οδηγίες από την κονσόλα.
Οι γυναίκες στο διαφημιστικό τοποθετούν μέσα από τη φούστα τους το χειριστήριο, με τους άνδρες να δίνουν χαστούκια στα οπίσθιά τους, με στόχο τον χειρισμό ενός καρτούν στην οθόνη.

 
Το παιχνίδι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στριπτίζ, αλλά και φιλιά στο χειριστήριο από τους άνδρες και τις γυναίκες.
Μία εκδοχή του διαφημιστικού, που την έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, τελειώνει με τα ζευγάρια να αλλάζουν συντρόφους και να πηγαίνουν για σέξ.

 
Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για το Wii και το Playstation 3, τον επόμενο μήνα.
Πάντως, οι γονείς θεωρούν ότι η ένδειξη 12+ στο παιχνίδι είναι ντροπή. Η 52χρονη Laura Pearson από το Bermigham, δήλωσε εξοργισμένη: "Έχω μια 13χρονη κόρη. Αν μάθαινα ότι έπαιζε ένα τέτοιο σεξουαλικό παιχνίδι, θα πάθαινα σοκ".
Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής, τόνισε ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε ενήλικες και η ένδειξη 12+ μπήκε από αναξάρτητη ευρωπαϊκή επιτροπή και όχι από την εταιρεία.
Δείτε το βίντεο και στείλτε μας την άποψή σας.
news247

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

Η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο είχε δευτερεύουσα σημασία στο ματς για τον Παναθηναϊκό που είδε τους 30.000 οπαδούς του να διαμαρτύρονται για όσα έγιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και να ζητούν πριν το ματς από τους "πράσινους" να κάνουν το γύρο θριάμβου. Μπρίτο (31') και Γκοβού (33') οι σκόρερ του ματς.

Σε ένα παιχνίδι που λήγει θα θυμούνται για το αγωνιστικό του μέρος, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 (Γκοβου 33', Μπρίτο 31').

Αυτό που θα θυμούνται όλοι θα είναι οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας των 30.000 οπαδών προς την Σούπερ Λίγκα, την ΕΠΟ, τους Μαρινάκη και Πιλάβιο αλλά και την αποθέωση αυτών που θεωρούν "ηθικούς" νικητές στο "Γ. Καραϊσκάκης", από τους τους οποίους μάλιστα ζήτησαν να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Αποθέωση Σισέ και ΜVP ο Γκοβού.

Το ματς να τονίσουμε πως ξεκίνησε με οκτάλεπτη διακοπή αφού πρώτα μερίδα οπαδών ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν έναν άτυπο γύρο θριάμβου και παράλληλα να δουν τα μηνύματα στήριξης που ανέφεραν τα πανό.

Αυτό και έγινε και αποθεώθηκαν από τους 30.000 φίλους της ομάδας που φώναζαν "Να' τοι, να' τοι οι πρωταθλητές".

Πριν την έναρξη του ματς μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού θέλησε να δείξει την αντίδραση της, παίρνοντας από το κέντρο του γηπέδου του "σεντόνι" της Superleague, ενώ παράλληλα ύψωσαν και δικά τους πανό που αναφερόντουσαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα το συγκεκριμένο (αλλά κι η παρουσία οπαδών στον περιβάλλοντα χώρα) ήταν οι αιτίες για να διακοπεί το παιχνίδι τρεις φορές. 
sport24.gr