Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Βρήκε τα λεφτά ο Σαμαράς;;

Έτσι για να μην νομίζει κανείς ότι οι έλληνες είναι κοθώνια.   Εν τω μεταξύ οι δεξιοί ετοιμάζονται για νέο κυβερνητικό κύκλο…   Αι στο διάολο δηλαδή
papaioanou.wordpress.com

Ένοχος ένοχον ου ποιεί...

Υπό το κράτος της αποτυχίας και της εκλογικής καταβαράθρωσης η κυβέρνηση άρχισε τις απειλές προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες.
Θα πάνε φυλακή οι φορτηγατζήδες, θα πάνε φυλακή οι φοροκλέφτες κτλ.
Δεν της βγαίνουν τα νούμερα όσο και αν ξεζουμίσουν τους πολίτες για να πληρωθούν τα δάνεια που μας φόρτωσαν χωρίς να μας ρωτήσουν.
Δεν είμαι ούτε φορτηγατζής ούτε φοροκλέφτης (σαν μισθωτός δεν έχω...
 δυνατότητα).
Φυσικά και όλοι συμφωνούν οι παραβάτες του νόμου να τιμωρούνται αλλά δεν πρέπει να τηρηθεί και μια σειρά;
Με τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης των υπουργών τι θα γίνει;
Με τη ληστεία του χρηματιστηρίου; Με τα δομημένα ομόλογα; Με τις μίζες της ζήμενς; Με τις κλεψιές και τις λοβιτούρες των φαύλων πολιτικών; Με τις δεκαπλοχρεώσεις των έργων;
Η Ελληνική κοινωνία απαιτεί η εφαρμογή των νόμων να γίνει για όλους χωρίς διακρίσεις.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
Το σάπιο και προδοτικό σύστημα θα πρέπει πρώτα να στείλει στη φυλακή τον εαυτό του και μετά να απειλεί τους πολίτες.
Με συγκαλύψεις, εξεταστικές παρωδίες και πολιτικάντικες μεθόδους οδηγούν τους πολίτες να γίνουν όλοι φορτηγατζήδες και φοροκλέφτες.
Η λογική της περαίωσης δηλαδή κλέψε σήμερα τους φόρους και αργότερα θα βρεθεί ο κατάλληλος υπουργός, προφασιζόμενος οικονομική ανάγκη για να σε διευκολύνει, οδηγεί όσους έχουν τη δυνατότητα να φοροκλέβουν.
Ο πολίτης μέσα του δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές γιατί ξέρει ότι τα φορολογικά έσοδα δεν θα χρησιμοποιηθούν για την υγεία, την παιδία, την κοινωνική ασφάλιση κτλ αλλά θα πάνε στις τσέπες των επιτήδειων τρωκτικών που επί χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο.
Η σκέψη «γιατί να πληρώσω φόρο για να τα φάνε αυτοί» υπάρχει στο μυαλό κάθε Έλληνα.
Η συμπάθεια των πολιτών στους φορτηγατζήδες δεν έχει να κάνει με το αν έχουν δίκιο ή όχι στα αιτήματά τους αλλά με το ότι είναι ο μόνος κλάδος που αντιστέκεται σθεναρά στον ετσιθελισμό της κυβέρνησης.
«Γάτος γαμ.. γάτος σκούζει» δεν γίνεται.
Βάλτε τους μεγαλοαπατεώνες και τους μιζαδόρους στη φυλακή και μετά θα έχετε το ηθικό δικαίωμα να απειλείτε τους Έλληνες κύριοι του συστήματος. Αμ πώς!!!!!!! 
http://ideopigi.blogspot.com/   

Όταν όλα φαίνεται ότι δεν πηγαίνουν καλά...

...θυμηθείτε ότι πάντοτε τα πράγματα θα μπορούσαν να...
 είναι χειρότερα...

Είμαι Έλληνας και ντρέπομαι...

Ντρέπομαι πολύ.
Ντρέπομαι επειδή ένας πάρα πολύ χοντρός άνδρας, που έχει ένα πολύ υψηλός αξίωμα στην Ελλάδα, φέρεται με τον τρόπο που φέρεται.
Αισθάνομαι ταπεινωμένος όταν έχω έναν τέτοιο αξιωματούχο. Έναν αξιωματούχο του κράτους που μιλάει σαν κουτσαβάκης, έχει τρόπους τσαμπουκαλή και διάθεση νταή με το ζουνάρι πάντα απλωμένο για καυγά. Έναν άνθρωπο που με ανάγωγο τρόπο και με πρωτοφανή αλαζονεία φέρεται σε ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια μοίρα μ' αυτόν -ούτε τα αναρίθμητα κτήματα, ούτε τη δύναμη που ασκεί από τη θέση του, ούτε την ασυλία του, αλλά ούτε και...
 την αδιαντροπιά του. Οι τα απόβλητα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε.
Αυτός ο άνθρωπος για χρόνια εκπροσωπεί με διαφόρους τρόπους την εξουσία. Δεν ξέρουμε αν έχει δουλέψει ποτέ του. Αυτόν τον άνθρωπο τον έχει ψηφίσει όμως ο Ελληνικός λαός.
Αηδιάζω όταν τον βλέπω και μόνον - ντρέπομαι που υπάρχει και είναι Έλληνας.
press-gr

Γερμανικό βραβείο στον Παπανδρέου

Πριν από μερικούς μήνες, όταν οι ελληνογερμανικές σχέσεις βρίσκονταν στο χαμηλότερο σημείο τους και η πτώχευση χτυπούσε την πόρτα της Ελλάδας, κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στο Βερολίνο: ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου να τιμηθεί με το βραβείο «Γκουάντριγκα» και με τον τίτλο «Δύναμη για Αλήθεια» από τη γερμανική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ.
Η χθεσινοβραδινή λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό μουσικό θέατρο του πρώην Ανατολικού Βερολίνου και μάλιστα την ημέρα που η Γερμανία γιόρταζε τα 20 χρόνια από την ενοποίησή της. Παρόντες, πολλοί νυν και πρώην πολιτικοί, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γκάμπριελ και ο τουρκικής καταγωγής ηγέτης των Πρασίνων Εζντεμίρ.
Το βραβείο παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου ο διοικητής της Ντόιτσε Μπανκ, Γ. Ακερμαν, ο οποίος στην προσφώνησή του ανέφερε: «Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε την οδό της αλήθειας, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσατε να χάσετε τα αξιώματά σας και να γίνετε ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στον λαό σας. Τα ελληνικά δημοσιονομικά βρίσκονται στον δρόμο της βελτίωσης και οι δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προχωρούν, ακόμη και αν αυτό σε κάποιους φαίνεται ότι δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα. Σας ευχόμαστε όλοι να παραμείνετε σταθερός στην πορεία σας, προς το συμφέρον της χώρας σας, προς το συμφέρον της Ευρώπης».
Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι στην Ελλάδα γίνονται βαθιές αλλαγές και ότι το βραβείο που του απενεμήθη ανήκει ουσιαστικά στο ελληνικό έθνος. «Φτιάχνουμε μια νέα Ελλάδα, η οποία αλλάζει ραγδαία» τόνισε και πρόσθεσε: «Εάν κάποιος πίστευε τα όσα μετέδιδαν πριν από λίγο καιρό αρκετά ΜΜΕ, η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα τεμπέληδων. Ολες όμως οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Ελληνες δουλεύουν πιο πολύ από όλους στην Ευρώπη». 
enet.gr

Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !!! ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ;;;

Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει τουλάχιστον σε 8 περιφέρειες της χώρας εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, κατά τη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν προσδιόρισε ποιες θα είναι αυτές αλλά εμφανίστηκε αισίόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υποψηφιότητα Καλούδη στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, δήλωσε ότι θα λυθεί πολύ σύντομα, ανακοινώνοντας  την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρεόυ την Κυριακή στην Κέρκυρα.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Όσοι με τις πρακτικές τους διασπούν το κοινωνικό-δημοκρατικό μέτωπο, βρίσκονται απέναντί μας, απέναντι στον λαό της Κέρκυρας, απέναντι στην κοινωνία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να σταματήσουν η παραπληροφόρηση και οι ψίθυροι σχετικά με την συνάντηση που έγινε στις 30-9-2010 μεταξύ εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, του υποψηφίου Δημάρχου με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σαρλή και του υποψηφίου δημάρχου Αλ. Αυλωνίτη που συνοδευόταν από στελέχη του Συνδυασμού του, πρέπει να αναφερθούν τα εξής:
  1. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας για συνάντηση και διάλογο ζητήθηκε από οργανωμένα στελέχη του Κινήματος και κυρίως κατά  την δημοτική Συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης Αγίου Ματθαίου στις 28-9-2010.
  2. Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να επαναπατριστούν στους κόλπους της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στελέχη του Κινήματος από τον χώρο της αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν σ’ ένα συνδυασμό  με στελέχη που δεν πιστεύουν και δεν εγγυώνται την εφαρμογή στην πράξη της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
  3. Ο γραμματέας της Ν.Ε. που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την συνάντηση, προσκάλεσε σε συζήτηση τους εν ενεργεία Δημάρχους που είχαν εκλεγεί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2006.
  4. Ο κ. Αλ. Αυλωνίτης επέλεξε να παραβρεθεί στη συνάντηση συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού που είναι επικεφαλής για τις ερχόμενες εκλογές.
  5. Κατά την συζήτηση  διατυπώθηκε ευθέως από την πλευρά μέλους της Ν.Ε. η θέση ότι ως βάση για την συνεργασία πρέπει να τεθεί η αποδοχή του Χρ. Σαρλή ως επικεφαλής  του νέου Συνδυασμού, εφόσον αυτός επελέγη μέσα από τις διαδικασίες του Κινήματος για υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας. Για την συμμετοχή των υποψηφίων συμβούλων θα λαμβανόταν υπόψη η προεργασία που έχει γίνει στο ψηφοδέλτιο των δημάρχων.
  6. Ο υπ. Δήμαρχος Αλ. Αυλωνίτης επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει καθόσον, όπως είπε, θα συζητούσε προηγουμένως με στελέχη  του συνδυασμού του. Του ζητήθηκε από τον γραμματέα της Ν. Ε. να απαντήσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, πράγμα που έγινε δεκτό.
  7. Ενώ αναμέναμε απάντηση, πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι ο κ. Αλ. Αυλωνίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει επί λέξει ‘’ ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία και λόγω χρονικής υστέρησης που κατατέθηκε πρόταση σύγκλισης ψηφοδελτίων δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία’’!
  8. Είναι προφανές ότι τα παραπάνω είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Τα ζητήματα σύγκλισης και ενότητας δεν είναι θέμα χρόνου, μολονότι και αυτός υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι ζητήματα πολιτικής βούλησης και συντροφικότητας. Είναι προφανές ότι πρυτάνευσαν οι προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές. Οι πρακτικές όμως αυτές  οδηγούν σε αδιέξοδο. Και ο λαός τις αποδοκιμάζει.
  9. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι τα πρόσωπα.  Είναι οι πολιτικές.  Είναι η επιτυχία της μεταρρύθμισης που φέρνει ο «Καλλικράτης» και ό,τι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη της χώρας μας, συνολικά, και της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Κέρκυρας, ειδικότερα.  Μπροστά σε αυτό τον στρατηγικής σημασίας  στόχο δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.  Όσοι δεν εννοούν να το καταλάβουν, όσοι με τις πρακτικές τους διασπούν το κοινωνικό-δημοκρατικό μέτωπο,  βρίσκονται απέναντί μας, απέναντι στον λαό της Κέρκυρας, απέναντι στην κοινωνία.  Και θα πάρουν την απάντησή τους από την ίδια την κάλπη, στις 7 του Νοέμβρη.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.Ε.Α.

Δημητράκη... πάλι ψέματα με πληρωμένα άρθρα;;;;

Οταν στέλνεις ΑμεΑ στα δικαστήρια, μετά από 8 χρόνια εργασίας, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μία καλύτερη ζωή δεν τους βοηθάς ....
τους στέλνεις στο εκτελεστικό απόσπασμα να τους εκτελέσουν άλλοι....
Με ψέματα θα διεκδικήσεις την ψήφο των πολιτών;;;
Καλή σου επιτυχία!!!

«Σε ένα χρόνο έγιναν, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα»

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR0qucEnWoBTb5GPiInEf0_TNrE-lcaXF6l8pJPNJvpNKMeHPI&t=1&usg=__6suB_dmvvgtEE_e3kqHuwwOTzhs= Το πρώτο έτος της τρίτης κυβερνητικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ, μετά την «Αλλαγή» του ’81 και τον «Εκσυγχρονισμό» του ’96, ολοκληρώθηκε. Αυτή η χρονιά βρήκε την Ελλάδα στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς σύμφωνα με πηγές τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, η χώρα βάδιζε ολοταχώς προς την πτώχευση. Στο κάδρο, μάλιστα, της ελληνικής πτώχευσης βρέθηκαν διάφορες δυνάμεις που επένδυσαν με ακρίβεια στο εφιαλτικό αυτό σενάριο και διαψεύστηκαν. Κάποιοι έκαναν λόγο για ενορχηστρωμένη δράση στα πλαίσια ενός οικονομικού πολέμου, άλλοι για μια επίθεση αντιπερισπασμού στο ευρώ, προκειμένου να ανακουφιστεί η πίεση του αμερικανικού δολαρίου, άλλοι για «την νέα τάξη πραγμάτων» και άλλοι, πιο πραγματιστικά, για τις τραγικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Οποιοδήποτε και αν ήταν το αιτιολογικό, ένα ήταν το προφανές… Η Ελλάδα, στροβιλιζόταν με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα στη δίνη της πτώχευσης.
Τα σενάρια με τα οποία θα οδηγούμασταν στην πτώχευση ήταν πολλά. Αντιθέτως, σενάριο για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας… ουδέν, καθώς «γνωστοί και φίλοι» στο διεθνές στερέωμα φέρονταν περισσότερο πρόθυμοι να επενδύσουν παρά να συνδράμουν στην αποτροπή της χρεωκοπίας της χώρας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο νέος εθνικός στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την διαμόρφωση και επεξεργασία ενός σεναρίου για τη διάσωση της χώρας. Σενάριο, το οποίο ολοκληρώθηκε με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης στις 23 Απριλίου 2010. Ένας μηχανισμός δίχως προηγούμενο, ο οποίος σχεδιάστηκε μετά από πολύ κόπο και προσπάθειες, ελλείψει οποιασδήποτε άλλης ρεαλιστικής εναλλακτικής.
Μετά από την επίτευξη του πρώτου, και εκ των ων ουκ άνευ, στόχου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την εξάλειψη των αιτίων που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Με το τρίπτυχο διαφάνεια, βιωσιμότητα, δικαιοσύνη ελήφθησαν σε ένα χρόνο, νομοθετικές πρωτοβουλίες που συζητιούνταν δεκαετίες. Ρυθμίσεις που, παρά την δεδομένη ανάγκη να ληφθούν, έμεναν στις καλένδες της ελληνικής διακυβέρνησης, ελέω πολιτικού κόστους. Έτσι, σε ένα μόλις χρόνο κυβερνητικού έργου, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την αναμόρφωση του φορολογικού, το μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, την ανάκτηση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, την απλοποίηση του ΕΣΠΑ, την προστασία του υπερχρεωμένου νοικοκυριού και επαγγελματία, την εκκίνηση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων κ.α.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε και σε μία πρωτοφανή μείωση δαπανών, καθώς αναμφισβήτητα η πολιτική παροχών με δανεικά αποτέλεσε την ουσιαστικότερη αιτία της κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα. Έτσι, κατάφερε τη μείωση του ελλείμματος κατά 7 δις ευρώ, περιόρισε τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου για προμήθειες, τηλέφωνα, ρεύμα, αυτοκίνητα κατά 1 δις ευρώ, σταμάτησε το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων, κυνήγησε περιπτώσεις προκλητικής φοροδιαφυγής, μείωσε τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων κ.α.
Από την άλλη, σε αυτήν την κυβέρνηση μπορεί κάποιος να προσάψει πολλά, γιατί αναμφισβήτητα έκανε και λάθη. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός, λάθη δεν κάνει αυτός που δεν προσπαθεί. Στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας και δεδομένων των στενών χρονικών και οικονομικών πλαισίων δεν προχώρησε σε πολιτικές που θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα στη μείωση της ανεργίας. Ορισμένες φορές, στην αναζήτηση άμεσων εισροών κεφαλαίου προχώρησε σε πρόσθετες επιβαρύνσεις κάποιων αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Όμως, έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να επιλέξει μεταξύ του βραχυπρόθεσμου και του μακροπρόθεσμου. Έπρεπε, αρχικά, να διασφαλίσει τη διάσωση της χώρας και δεδομένης αυτής, να χτίσει με ταχείς ρυθμούς τα νέα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.
Καταλήγοντας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση έκανε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα. Παρά τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν, δεν έγινε το μεγάλο λάθος. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν έμεινε αδρανής απέναντι στις εξελίξεις, δεν άφησε την Ελλάδα να παρακμάσει ακόμα περισσότερο, δεν επέτρεψε να θεριεύσουν κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Η εύκολη κριτική σε αυτήν την κυβέρνηση μπορεί να κάνει λόγο για την Ελλάδα του ΔΝΤ, για κυβέρνηση σκληρών μέτρων ή για κυβέρνηση Μνημονίου. Όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι, επίσης, αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποφυγή της χρεωκοπίας, τη διάσωση της χώρας και την ανάκτηση προοπτικής για τον τόπο. Είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, την ανάσταση της γερασμένης αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση φιλοσοφίας «καθαρών οικονομικών» και βιώσιμης διαχείρισης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας. Είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι βρήκε διέξοδο όταν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί φορείς συναγωνίζονταν μεταξύ τους σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Και βέβαια, μεταξύ αυτών, και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας…
nadiagiannakopoulou.gr