Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

U.S AIRWAYS - Flight 1549

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ASSOCIATED PRESS:

ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ Ν.ΥΟΡΚΗ - U.S AIRWAYS

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ U.S AIRWAYS ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΧΑΝΤΣΟΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 155 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑ.
ΜΑΛΛΟΝ Η ΒΛΑΒΗ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΣΜΗΝΟΣ ΠΑΠΙΩΝ, ΚΑΠΟΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΣΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ - NO COMMENT


Όσο διαρκεί αυτό το έγκλημα, ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ

Επέστρεψε η αποστολή του ΠΑΣΟΚ, που ακόμη κι εμείς που ασχολούμαστε καθημερινά με το Κίνημα, πληροφορηθήκαμε τις λεπτομέρειές της από σπόντα. Πράγμα που δείχνει και ποιες ήταν οι προθέσεις του Γ. Παπανδρέου.
Να γίνει δουλειά, να βοηθηθεί ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.Επέστρεψε και ο Αλέκος Στάμου. Που μετά από αυτή την παλικαρίσια του στάση και εμπειρία σέβομαι ακόμη περισσότερο...
Με συγκλονίζουν οι περιγραφές του, με πεισμώνει η μαρτυρία του:"Πριν από όλα όμως, όσο διαρκεί αυτό το έγκλημα, ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ"Κλείνω τα σχόλια εδώ. Όλοι στο blog του Αλέκου. Διαβάστε και καταθέστε την ψυχή σας.
EDIT: Και συνεχίζεται! Δεν σταματά η ανθρωπιστική βοήθεια του ΠΑΣΟΚ εκεί! Αυτοί που γύρισαν αντικαταστάθηκαν από άλλους! Είναι συγκλονιστικό αυτό που γίνεται!

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΠΟ Dr.SeenG - Αιγαιότσαρκα...

Δε θέλω να πιστέψω πως τουρκικό πολεμικό πλοίο αλώνισε το μισό Αιγαίο και έφτασε μέχρι τη Ραφήνα… Δε θέλω επίσης να φανταστώ, τι θα γινόταν αν η πρωθυπουργική κατοικία ήταν στην Κέρκυρα!

ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΙΩΝ;;;


ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΘΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "Dignity" ΤΟΥ FREE GAZA MOVEMENT.



ΝΤΡΟΠΗ!!!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας αποφάσισε από καιρό να αναθέσει σε μελετητικό γραφείο την εκπόνηση μελέτης Χωροθέτησης Οχλουσών Χρήσεων στο Νομό.Ένα γεγονός όπου το είχε προβάλει ως τη μέγιστη πολιτική πράξη- απάντηση στο υπαρκτό πρόβλημα της άναρχης χωροθέτησης στην Κέρκυρα.
Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009, «μετά Βαΐων και κλάδων» σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσιάστηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η συγκεκριμένη μελέτη.Από κάτω όλοι οι φορείς. Αυτοδιοικητικοί, πολιτικός κόσμος, τεχνικός κόσμος, απλοί πολίτες.
Όλοι περίμεναν εν πλήρη άγνοια να δουν τι θα «γεννήσει» μετά τις τυμπανοκρουσίες αυτός ο «πολιτικός άθλος» της Νομαρχιακής Αρχής, η πολυδιαφημισμένη μελέτη.Και το αποτέλεσμα τι ήταν? Μια απλή έκθεση ιδεών.Μια συρραφή γνωστών και αντικειμενικών στοιχείων που παρουσιάζονταν ως να είναι η «ανακάλυψη της Αμερικής» και παράλληλα μια επιεικώς πρόχειρη και επιπόλαια πρόταση χωροθέτησης για τις Οχλούσες Βιομηχανικές Μονάδες.Μία πρόταση, που όπως ανέφερε ο μελετητής, ο οποίος παρουσίαζε τη μελέτη που του είχε ανατεθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, βασίζεται μόνο στο χιλιομετρικό κριτήριο των θέσεων σε σχέση με τους υπάρχοντες οικισμούς.Δεν βασίζεται σε κανένα άλλο τεχνικο-επιστημονικό κριτήριο (γεωλογικό-υδρολογικό κτλ).

Είναι προφανές πλέον ότι η πολυαναμενόμενη και υψηλών προσδοκιών μελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήταν μια απλή άσκηση επί χάρτου.Μια μελέτη που όχι μόνο δεν έρχεται να προσθέσει τίποτα στο θέμα της Χωροθέτησης των Οχλουσών Χρήσεων στο Νομό, αλλά η προχειρότητα της παρουσίασής της προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και τη κοινωνική συνοχή της Κέρκυρας.Η μελέτη αυτή καθ’ αυτή και η παρουσίασή της χωρίς την αυτονόητη συνεννόηση με τους κατεξοχήν αρμόδιους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΤΕΕ κτλ) έχουν ήδη οδηγήσει και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να οδηγούν την προσπάθεια για οριστική λύση του προβλήματος, σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή προτίμησε κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακού χαρακτήρα από την επί της ουσίας αντιμετώπιση του τεραστίου και πολύπλευρου προβλήματος της χωροταξίας στον τόπο μας.Προτίμησε την προχειρότητα από την επιστημονική ακρίβεια.

Το ΠΑΣΟΚ σαν υπεύθυνη δύναμη είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το μείζον αυτό θέμα της Χωροθέτησης και Διαχείρισης των Οχλουσών Χρήσεων στην Κέρκυρα με μοναδικό γνώμονα το μακροπρόθεσμο κοινό συμφέρον των πολιτών και του φυσικού μας περιβάλλοντος, μακριά από μικροπολιτικές και επικοινωνιακές λογικές που είναι άκρως επικίνδυνες και υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου.
του Αλέξανδρου Καρατζήμου
Μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ


Βατερλό της ΝΔ στη Β' Αθηνών

Εικόνα εκλογικής κατάρρευσης εμφανίζει η ΝΔ στη Β Αθηνών, μία από τις κρισιμότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώνει το κλίμα πολιτικής ανατροπής που υπάρχει πλέον στη χώρα.
Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε μια δημοσκόπηση-σοκ για το κυβερνών κόμμα, η οποία διενεργήθηκε στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, που καθορίζει εν πολλοίς -λόγω του μεγέθους της- και το συνολικό αποτέλεσμα.

Η μέτρηση, τα ευρήματα της οποίας αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», πραγματοποιήθηκε μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου για λογαριασμό στελεχών της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η ΝΔ χάνει σχεδόν τη μισή εκλογική της δύναμη (συγκριτικά με τις εκλογές του 2007) και οι διαρροές ψηφοφόρων της είναι προς κάθε κατεύθυνση. Στην πρόθεση ψήφου η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη που καταγράφεται για τη ΝΔ (28,8% έναντι 15,4%).

Η συσπείρωση της κομματικής βάσης της ΝΔ είναι -την περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα- κάτω από το 50%, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν το 8%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σημαντικό τμήμα των πολιτών που επέλεξαν τη ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 δηλώνει ότι έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ως επόμενη πολιτική επιλογή και δεν εντάσσεται στην κατηγορία των αναποφάσιστων, στους οποίους ελπίζει το κυβερνών κόμμα.


http://www.ethnos.gr/

ΠΤΕΡΥΓΑ "ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Από χθες το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου είναι γραμμένο στο νοσοκομείο της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Δόθηκε σε μια πτέρυγα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκεί και βοηθάει τους τραυματίες Παλαιστινίους ομάδα γιατρών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Αρη Μουσιώνη και με τη συμμετοχή του συναδέλφου του Ηλία Καρανίκα. Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί, παρέδωσε νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό.

Συνεχίζετε η σφαγή αμάχων στην Γάζα

Συνεχίζετε η σφαγή αμάχων στην Γάζα. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση έφτασαν χθές, 19η ημέρα της επίθεσης, τους "τουλάχιστον 1.000".

"Ο αριθμός των μαρτύρων έφτασε τους 1.001 από την έναρξη της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και αυτός των τραυματιών ξεπέρασε τους 4.580", δήλωσε ο γιατρός Μουαουίγια Χασάνεϊν. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται τουλάχιστον 303 παιδιά και 100 γυναίκες, διευκρίνισε.


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα προχωρήσει σε μια έκτακτη σύνοδο σήμερα Πέμπτη κατά την οποία θα ζητήσει το σεβασμό της έκκλησης για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Standard and Poor 's

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε τελικά σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ως κύριες αιτίες της υποβάθμισης αναφέρονται η μείωση της ανταγωνιστικότητας και η διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που –όπως επισημαίνεται- έχει επιδεινωθεί από την οικονομική κρίση.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα – μέλος της ευρωζώνης της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίζεται. Άλλες τρεις -η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία- έχουν λάβει προειδοποίηση ότι κινδυνεύουν με υποβάθμιση.

«Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιδεινώνει την χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», εξήγηση ο αναλυτής της S&P, Μάρκο Μρσνικ, ο οποίος, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς προέβλεψε ότι η Ελλάδα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να εισέλθει σε περίοδο ύφεσης.

Ακόμη, η ανάλυση του διεθνούς οίκου αναφέρει ότι το έλλειμμα ανέρχεται σε 3,5% του ΑΕΠ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες και το υψηλό χρέος.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ! ! !

Νέα πρόκληση είχαμε σήμερα απο τους Τούρκους, αυτή τη φορά στη θάλασσα. Φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού που συμμετείχε σε άσκηση έπλευσε ανενόχλητη, παραβαίνοντας τους διεθνείς κανόνες αβλαβούς διέλευσης, κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αττικής, ελάχιστα μίλια από την Ραφήνα όπου βρίσκεται και το σπίτι του Πρωθυπουργού.

Η φρεγάτα TurgutReis έπαιρνε μέρος στην τουρκική άσκηση AcikDeniz που διεξάγεται από τις 8 Ιανουαρίου στο Αιγαίο. Περίπου στις εννέα το πρωί αποσπάστηκε από τα υπόλοιπα τουρκικά πλοία και έπλευσε ανατολικά - βορειοανατολικά της Σκύρου. Κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης, η τουρκική φρεγάτα μπήκε στο στενό του Καφηρέα (κάβο Ντόρο) και κινήθηκε νοτιοδυτικά προς την Κέα και το Σούνιο επί περίπου τέσσερις ώρες. Δύο λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι, η φρεγάτα που θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόμαχα πλοία του τουρκικού στόλου- ανέστρεψε και κινήθηκε πίσω προς το Κάβο Ντόρο.
Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας αγνόησε επιδεικτικά όλες τις εκκλήσεις και συνέχισε να πλέει με χαμηλή ταχύτητα 15 κόμβων. Ο προκλητικός πλους της Turgut Reis συνεχίστηκε επί τέσσερις ώρες, μέχρι τις πέντε το απόγευμα, όταν τελικώς εξήλθε από το στενό του Καφηρέα.Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η κίνηση της τουρκικής φρεγάτας είχε εντοπιστεί εγκαίρως από τα ναυτικά παρατηρητήρια και την παρακολουθούσε σε απόσταση τριών μιλίων η φρεγάτα «Μπουμπουλίνα».
ΞΥΠΝΑ ΚΩΣΤΑΚΙ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ! ! !

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΛΟΥΣΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Σε δημόσιο διάλογο μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και των φορέων τίθεται πλέον η μελέτη για τη χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων, η οποία παρουσιάστηκε προχθές επισήμως από τη Νομαρχία. Οι μελετητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων, καυσίμων, του βιοτεχνικού πάρκου, των λατομείων και της παρόδιας δόμησης.
Όσον αφορά τα απορρίμματα, η μελέτη προτείνει χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην περιοχή των Πουλάδων, με κριτήριο τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων εκτάσεων σε συνδυασμό με την απόσταση από τους κοντινότερους οικισμούς. Η μελέτη δεν αναφέρεται στους υφιστάμενους ΧΥΤΑ, θεωρώντας ότι από το 2011 η Ε.Ε. υποχρεώνει τα μέλη της να υιοθετήσουν μεθόδους τριτοβάθμιας επεξεργασίας απορριμμάτων και ταφής μόνο των υπολειμμάτων.
Προτείνεται επίσης η μεταφορά των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων και υγραερίου σε περιοχή μεταξύ των ξενοδοχείων Μαρμπέλα και Μιραμάρε, σε συνδυασμό με την απαγόρευση δόμησης σε ικανή ακτίνα γύρω από την εγκατάσταση.

Δεν δέχεται μείωση του τέλους παρεπιδημούντων η ΚΕΔΚΕ

Το θέμα της μείωσης του ποσοστού απόδοσης του τέλους παρεπιδημούντων στους δήμους της χώρας από 2% στο 0,5%, σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Σε καμία συζήτηση με την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% στο 0,5%.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα επικύρωσε τις αποφάσεις που είχαμε πάρει στη σύνοδο των δημάρχων και των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων την προηγούμενη εβδομάδα σε ότι αφορά την μείωση του ποσοστού απόδοσης στους ΟΤΑ του τέλους παρεπιδημούντων, από 2% σε 0,5%. Αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Τρίτη που γίνει η πρώτη συνάντηση με τον πρώτο από τους τρεις αρμόδιους υπουργούς - και αναφέρομαι στον υπουργό Τουρισμού τον κ. Μαρκόπουλο, θα ακολουθήσει ο κ. Παυλόπουλος μέσα στην επόμενη εβδομάδα και μετά ο κ. Παπαθανασίου, η θέση που θα διατυπώσουμε είναι ότι δεν ξεκινάμε καμία απολύτως κουβέντα και δεν κάνουμε κανέναν απολύτως διάλογο για το θέμα του 2%, εάν δεν παρθεί πίσω η εξαγγελία – γιατί περί εξαγγελίας πρόκειται και όχι περί διάταξης.


Εάν αυτό γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση τότε είμαστε διατεθειμένοι να αναθέσουμε μία μελέτη στην ΕΕΤΑΑ και μέχρι 30 Ιουλίου του 2009 να ερευνήσει το πλαίσιο της αντικατάστασης και όχι της κατάργησης του συγκεκριμένου εσόδου των ΟΤΑ από κάτι άλλο.
Αυτή είναι η θέση, ομόφωνη επαναλαμβάνω, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Ο Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται από τους Ισραηλινούς, χωρίς οι μεγάλοι του ΟΗΕ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ε.Ε. να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στην αυτοδιάθεση των λαών και την ανθρώπινη ύπαρξη.Καταδικάζουμε απερίφραστα την γενοκτονία των Παλαιστινίων από το χωροφύλακα στην περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών το Ισραήλ και προχωρούμε σε συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού σε όλο το Νησί και προτρέπουμε τον ευαίσθητο Κερκυραϊκό λαό να προσφέρει, ώστε να φθάσει στην αποκλεισμένη Γάζα όσο γίνεται το ταχύτερο και όσο είναι δυνατόν, μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια.
Τα σημεία αναφοράς σε όλο το Νησί θα είναι:

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ: Μπροστά από το Δημ. Θέατρο


ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Αγρός, γραφεία ΠΑΣΟΚ


ΔΗΜΟΣ ΘΙΝΑΛΙΩΝ: Αχαράβη


ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΕΛΕΙΩΝ: Στο πρ. κοινοτικό γραφείο, Αγ. Ιωάννης


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ: Στο ΚΕΠ


ΔΗΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΩΝ: Σιδάρι


ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ: Στο ΚΑΠΗ

Ημερομηνία έναρξης 15 Ιανουαρίου 2009 έως 18 Ιανουαρίου 2009

http://ne.pasok.gr/kerkyra/

ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

Μεγάλη και αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να στείλει απεσταλμένους του γιατρούς στη Λωρίδα της Γάζας για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία, χειρουργώντας και περιθάλποντας τραυματίες. Η πρωτοβουλία αυτή αποσιωπήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία απεχθάνονται να πουν έναν καλό λόγο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Βεβαίως, μπορεί η αποσιώπηση να έχει σχέση με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για όσα δραματικά εξελίσσονται στην περιοχή, πέραν ορισμένων δηλώσεων της Ντόρας με το καρφιτσωμένο χαμόγελο. Οι γιατροί απεσταλμένοι του Γιώργου Παπανδρέου, πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Γάζα και έγιναν δεκτοί με αισθήματα ευγνωμοσύνης από τους Παλαιστίνιους.

Στο νοσοκομείο της πόλης Ράφα, όπου πήγαν, υπήρχε μόνο ένας ειδικευόμενος γιατρός και κάποιοι άλλοι που έκαναν τους βοηθούς του. Βλέποντας την κατάσταση οι Έλληνες γιατροί δεν κάθισαν να ξεκουραστούν ούτε ένα λεπτό. Φόρεσαν τις μπλούζες τους και μπήκαν στο χειρουργείο, έχοντας να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικών. Ευτυχώς έφεραν μαζί τους φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό και μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες. Επικεφαλής της ομάδας των απεστελμένων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ο Άρης Μουσιώνης, ενώ μετέχει και ο Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος, βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας και άλλοι γιατροί του Τομέα Υγείας.Από χθες εξάλλου βρίσκονται στο Κάϊρο για να περάσουν από εκεί στη Γάζα δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο (και γιατρός) Μιχάλης Τιμοσίδης και η Θάλεια Δραγώνα και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κουράκης και ο Γιάννης Μπανιάς. Μαζί τους είναι και ο γνωστός συγγραφέας και ακτιβιστής Νίκος Κλειτσίκας και ο Γιώργος Αναστόπουλος, χημικός και ακτιβιστής, καθώς και αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Χθες το βράδυ η συγκεκριμένη ομάδα είχε συνάντηση στο Κάϊρο με τον Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο οποίος έθεσε στους συνομιλητές του το θέμα του λιμανιού του Αστακού και της χρήσης του από τους αμερικανούς για τη μεταφορά πολεμοφοδίων στους ισραηλινούς. Συγκεκριμένα σε ερώτηση του βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Μ. Τιμοσίδη για το πώς η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει, ο κ. Μούσα, απηχώντας το σύνολο του αραβικού κόσμου, είπε ότι παρά το ότι ο Σύνδεσμος δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα των άλλων χωρών, η Ελλάδα μπορεί να μην προχωρά σε κινήσεις όπως αυτό της μεταφοράς πυρομαχικών στο Ισραήλ μέσω Αστακού.