Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο μπάρμπα Παυλίδης, ο Σουβλίτσας και οι Κλούβιοι.

"Ο Καραμανλής κουράζει τους διαδόχους!"

http://www.epikairo.gr

European Commission: Αργό το γρήγορο Ίντερνετ στην Ελλάδα

Αιχμές για καθυστερήσεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, που οφείλονται κυρίως στην ολιγωρία της κυβέρνησης, περιλαμβάνει η 14η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την πορεία των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα. Σημαντικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα αποτελεί η έλλειψη εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Η χώρα μας είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Ε.Ε., όπου το σύνολο των συνδέσεων του γρήγορου Ίντερνετ παρέχεται μόνο μέσω μιας τεχνολογίας (DSL), χωρίς να διευκολύνεται η ανάπτυξη και άλλων εναλλακτικών τεχνολογιών- δικτύων.Σύμφωνα με την έκθεση της Ε.Ε., από την Ελλάδα απουσιάζει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα διέλευσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων (από τους δήμους), γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά την ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και εναλλακτικών δικτύων. Σημειώνεται ότι η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τι ακριβώς θα πληρώνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στους δήμους (ως δικαιώματα διέλευσης), προκειμένου να τους επιτρέπεται το «σκάψιμο» για την επέκταση δικτύων νέας γενιάς (οπτικών ινών κ.λπ.), εκκρεμεί για παραπάνω από τρία χρόνια!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ SCΗΟΟLWΑVΕ 2009

To Schoolwave είναι ένα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων, χωρίς βραβεύσεις και ανταγωνισμούς, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφύγουν από την πλήξη του ελληνικού σχολείου και να κάνουν χωρίς ενοχές κάτι που τους αρέσει: μουσική! Το φεστιβάλ γίνεται εδώ και πέντε χρόνια στην Αθήνα και παίρνει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης μαθητικής γιορτής.Οι Πανελλήνιες δεν έχουν αρχίσει ακόμα κι έτσι τα 81 συγκροτήματα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, που επιλέχτηκαν ανάμεσα σε 250 απ΄ όλη την Ελλάδα, είχαν χρόνο για την ακρόαση.Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Διοργάνωση: Schooligans σε συνεργασία με τους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού.

Νέα αύξηση 0,22% στην τιμή της αμόλυβδης

Ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της απλής αμόλυβδης βενζίνης, με βάση δειγματοληψία με καταγραφή τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 10/4/2009, διαμορφώθηκε στα 0,917 Ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο 0,22% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 0,915 Ευρώ ανά λίτρο.

10.000 απολύσεις ετοιμάζεται να κάνει η British Telecom

Για 10.000 νέες απολύσεις ετοιμάζεται η British Telecom, η βρετανική εταιρία τηλεπικοινωνιών.Αυτό έγραψαν οι Κυριακάτικοι Τάιμς επισημαίνοντας ότι και πέρυσι η εταιρία προχώρησε στην περικοπή άλλων 10.000 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νέες απολύσεις θα ανακοινωθούν επίσημα τον Μάιο μαζί με τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 12μηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2009.Στέλεχος των βρετανικών τηλεπικοινωνιών έκανε λόγο για "φημολογία" και τόνισε πως όποιες διαρθρωτικές ενέργειες από την πλευρά της εταιρίας θα ανακοινωθούν στις 14 Μαίου. Δεν αρνήθηκε πάντως ότι η British Telecom προσπαθεί να μειώσει το κόστος.

Δύο νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες στην Bangong

Χάος επικρατεί στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και στρατιωτών. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν.Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ταϊλάνδη εξέδωσαν αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων Γαλλία, Βρετανία, Αυστραλία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ. Οι πολίτες των ξένων χωρών καλούνται να μην βγαίνουν από τα ξενοδοχεία τους, ή να επιστρέψουν στις χώρες τους.Ο στρατός της Ταϊλάνδης προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να καταστείλει τις διαδηλώσεις και να αποκαταστήσει την τάξη. Ο αρχηγός του στρατού εμφανίσθηκε σε εθνικό δίκτυο και διευκρίνισε ότι ο στρατός θα κάνει χρήση όπλων μόνο αν χρειαστεί για αυτοάμυνα, ενώ δυνάμεις του στρατού έχουν ήδη ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας.Ωστόσο, παρά την πρώτη υποχώρηση των διαδηλωτών στην Μπανγκόκ όπου έχουν στήσει οδοφράγματα, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν διαλύσει το πλήθος που ζητά την παραίτηση του ταϊλανδού πρωθυπουργού.

Δεκάδες συλλήψεις στην Τουρκία

Περισσότερα από 21 άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και ακαδημαϊκοί, ως ύποπτα για ανάμειξη στην υπόθεση Εργκένεκον. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση σε 18 επαρχίες της Τουρκίας κατά της υπερεθνικιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Εργκένεκον προετοίμαζε σειρά βομβιστικών επιθέσεων για να αναγκάσει το στρατό να παρέμβει κατά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι στην οργάνωση ανήκουν δεκάδες αξιωματικοί του στρατού, της αστυνομίας, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί. Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Baskent της Άγκυρας, Μεχμέτ Χαμπεράλ, και οι καθηγητές Φατίχ Χιλμίογλου και Φερίτ Μπερνάι, πρώην πρόεδροι πανεπιστημίων στις πόλεις Μαλάτια και Σαμψούντα.

Στα μαλακά οι «κουμπάροι» της ΜΕΒΓΑΛ

«Στα μαλακά» έπεσαν οι «κουμπάροι», καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινές φυλάκισης 5,5 χρόνων με αναστολή σε κάθε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ το Σεπτέμβριο του 2006. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από εκβίαση, σε απόπειρα εκβίασης.Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Παναγιώτη Αδαμόπουλο, πρώην γενικό διευθυντή της επιτροπής ανταγωνισμού, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, εκτελωνιστή, και Κώστα Κωνσταντινίδη, έμπορο σιτηρών, για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης, καθώς και της δωροδοκίας για τον πρώτο των κατηγορουμένων και άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία για τους άλλους δυο κατηγορούμενους.

Αποκάλυψη σοκ στην Προανακριτική για Παυλίδη.

Την πραγματική αξία του σπιτιού γνώριζε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, σύμφωνα με την κατάθεση της κόρης του Αγγελικής Παυλίδη, σήμερα στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.Η κ. Παυλίδη αποκάλυψε πως ο πατέρας της γνώριζε ότι η πραγματική αξία αγοράς του επίμαχου διαμερίσματος ήταν 235 χιλιάδες ευρώ και όχι 156 χιλιάδες όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο.

ΤΡΕΛΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 28 Δις.

Σκληρό παζάρι με την κυβέρνηση κάνουν οι τραπεζίτες για το «πακέτο» των 28 δισ. ευρώ.Οι τραπεζίτες επιδιώκουν να ξαναβάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους όρους της ενίσχυσής του με το «πακέτο» των 28 δις. ευρώ, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες ειδικό υπόδειγμα καταγραφής στοιχείων για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί στο Σχέδιο Ενίσχυσης της Ρευστότητας.Μέχρι στιγμής, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αντλήσει μόνο τα 9 από τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου στήριξης. Το «παζάρι» αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, καθώς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου με τους προέδρους των ελληνικών τραπεζών.