Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Η1Ν1: Επτά νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 30 ανέρχονται τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα: μόνον σήμερα ανιχνεύτηκαν επτά ακόμη άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό. Το θετικό ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως πρόκειται για «εισαγόμενα» κρούσματα, χωρίς δείγματα διασποράς του ιού στην κοινότητα. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί έγινε γνωστό πως μία γυναίκα 24 ετών που επέστρεψε από τις Η.Π.Α. και ένα παιδί 9 ετών που επέστρεψε από την Αυστραλία, νοσούν από την νέα γρίπη. Νωρίς το απόγευμα όμως, προστέθηκαν ακόμη πέντε ονόματα στον κατάλογο των κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων δύο αλλοδαπές γυναίκες ηλικίας 15 και 17 ετών πού ήρθαν από την Αργεντινή και τις ΗΠΑ αντίστοιχα, και ένα μικρό αγόρι μόλις 2 ετών που επίσης είχε ταξιδέψει προσφάτως στην Αμερική. Οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν μία γυναίκα 33 ετών και έναν άνδρα 73 ετών. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας». Θετικό άλλωστε, είναι και το γεγονός πως από τα 30 κρούσματα, τα 13 έχουν ιαθεί πλήρως.

Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ

Αποφασισμένος να παραιτηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου -ημέρα έναρξης των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος- εμφανίζεται ο Γιάννης Μανώλης, δηλώνοντας μάλιστα ότι το έχει θέσει εν γνώσει του πρωθυπουργού. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μανώλης σημειώνει χαρακτηριστικά «εγώ είμαι βουλευτής στο τρίτο θερινό τμήμα, αν και είχα ζητήσει να είναι στο πρώτο και με άλλαξαν για το τρίτο και 9 Σεπτεμβρίου καταθέτω την παραίτηση μου. Την πρώτη μέρα συνεδρίασης του τμήματός μου καταθέτω την παραίτησή μου. Αυτό έχει τελειώσει και το ξέρει καλά ο πρωθυπουργός, γιατί υπάρχει δέσμευσή μου και απόφασή μου και κακώς βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δημιουργεί εντυπώσεις. Ας απευθυνθούν σε άλλους».

Η Σέχτα Επαναστατών πίσω από τη δολοφονία

Η Σέχτα Επαναστατών πραγματοποίησε τη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπως ταυτοποιήθηκε από τις σφαίρες του όπλου των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι σε προκήρυξη της στα «ΝΕΑ», η Σέχτα Επαναστατών είχε αναφέρει ότι κάθε αστυνομικός αποτελεί στόχο. Νωρίς σήμερα το πρωί, εν ώρα υπηρεσίας στα Άνω Πατήσια, έπεσε νεκρός, χτυπημένος από περισσότερες από 20 σφαίρες ο υπαρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών. Ο αστυνομικός βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα και φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ.
Η γυναίκα βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις κουκουλοφόροι πλησίασαν τον αστυνομικό και τον πυροβόλησαν. Αμέσως μετά, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 6:20 το πρωί, στην οδό Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία.
Ο αστυνομικός, πατέρας ενός παιδιού, δέχτηκε τουλάχιστον 23 σφαίρες διαφορετικού διαμετρήματος, από τουλάχιστον δύο όπλα. Ένα από τα όπλα είναι αυτόματο και οι 23 κάλυκες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί είναι όλες των 9 mm και εξετάζονται στα γραφεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες γνώριζαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών. Οι δράστες φαίνεται να κατέβηκαν την Δημητρακοπούλου, πλησίασαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν με δύο πιστόλια από την πλευρά του αστυνομικού αλλά και από την πίσω πλευρά του οχήματος.Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.
http://www.tanea.gr/

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΣΕ, Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ

Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης του Ιούνη και όλοι στέκονται σε ερωτήματα του τύπου :Πόσο επηρέασε η αποχή.Από που προερχόταν η αποχή.Αν αυτό το αυξημένο ποσοστό της αποχής θα είναι παροδικό ή μόνιμο φαινόμενο.Πώς θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν τους «ασυνεπείς» συμπολίτες μας.Και άλλα τέτοια. Η πραγματικότητα όμως της πολιτικής ζωής του τόπου μας είναι άλλη. Η υπό προθεσμία από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση συνεχίζει αδιάκοπα την επικίνδυνη πορεία της.Από τη μια το οικονομικό επιτελείο αντιλαμβάνεται τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και των χρεών με τον πιο «εύκολο» τρόπο, δηλαδή πάνω στις πλάτες των μικρομεσαίων ελλήνων με νέους φόρους, αύξηση των υπαρχόντων φόρων, εκτίναξη των έμμεσων φόρων κτλ.Και από την άλλη σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε «πρώτο βιολί» της κυβέρνησης, περνώντας με ιδιαίτερη ευκολία τις ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις του κόμματός του στο κέντρο της κυβερνητικής πολιτικής του άλλοτε θιασώτη του μεσαίου χώρου κ. Καραμανλή.
Είναι βέβαιο ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι υπαρκτό και περίπλοκο.Χρειάζεται όμως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική, μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που θα προστατεύει το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για σιγουριά και ελευθερία, που θα αντιμετωπίζει τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους Δικαίου.Αντί αυτού η κυβέρνηση, υπό το φόβο της λεηλασίας του κομματικού της χώρου από την ακροδεξιά, επέλεξε να στραφεί σε σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές που δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα που ζει η κοινωνία.Πολιτικές που νομοτελειακά δημιουργούν πολώσεις και οδηγούν σε επικίνδυνα αποτελέσματα.
Η έλλειψη υπεύθυνης πολιτικής για τους μετανάστες είναι αυτή που τους ωθεί στην εγκληματικότητα. Είναι αυτή που τους καθιστά που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης παράνομων κυκλωμάτων.Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.Με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα.
Το ΠΑΣΟΚ, ένα κατεξοχήν προοδευτικό κίνημα, με αναφορά στις αριστερές του αξίες οφείλει να διαφοροποιείται από τέτοιες καταστάσεις.Ασφάλεια του πολίτη για μας σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου, της υποστήριξής του από την πολιτεία όταν έχει ανάγκη.
Καταθέτει συγκεκριμένα και σαφή μέτρα για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.
Η δεξιά στροφή της κοινωνίας μας, την τελευταία δεκαπενταετία πρέπει να σταματήσει.Ακροδεξιά στοιχεία και ρατσιστικές αρχές έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην κοινωνία μας, ακόμα και στα σχολεία.Ο προοδευτικός κόσμος του τόπου μας, οφείλει να βάλει πλάτη και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.Σημαντικότερες από τις εκλογικές, είναι η ιδεολογικές νίκες.Η μεγάλη νίκη είναι η ηγεμονία των προοδευτικών ανθρωπιστικών ιδεών.Έτσι κερδίζεις τις μάχες, αλλιώς περιμένεις απλά τη σειρά σου να κυβερνήσεις.
Καρατζήμος Αλέξανδρος
Ναυπηγός Τεχνολόγος Μηχανικός
Μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας

Desertec: Τεράστια επένδυση


20 μεγάλες επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντλήσουν ηλιακή ενέργεια από τις αφρικανικές ερήμους.

Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 20 μεγάλες επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στη σύσταση ενός κονσόρτσιουμ με στόχο να τροφοδοτήσουν τα γερμανικά νοικοκυριά με ηλιακή ενέργεια από τις αφρικανικές ερήμους. Μεταξύ των εταιριών που θα συμμετάσχουν στο κονσόρτσιουμ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, είναι η αντασφαλιστική Münchener Rück , που θα ηγείται της ομάδας, η Siemens, η Deutsche Bank αλλά και ο ενεργειακός κολοσσός RWE.

Την χορεύει στο ταψί!


http://hakis-hakis.blogspot.com/

ΟΙ ΑΔΕΞΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ !...

Όταν απουσιάζουν οι ιδέες και οι γόνιμες προτάσεις, όταν το ιδεολογικό σου οπλοστάσιο έχει στερέψει, αφού τα βασικά του «όπλα» έχουν αχρηστευτεί από τις εξελίξεις και σε παγκόσμιο και σε εθνικό επίπεδο, το μόνο, που σου μένει, είναι το φτιασίδωμα της γύμνιας σου και το πλασάρισμά της, μέσα από την λεγόμενη επικοινω-νιακή πολιτική. Η νέα διακυβέρνηση της νεοδεξιάς, του Καραμανλή του μικρού, θα περάσει και θα μείνει στην ιστορία, ως η περίοδος του ΤΙΠΟΤΑ ! Κυριολεκτικά, οι αδεξιότεροι των δεξιών, που γνώρισε ο τόπος, πέντε και πλέον χρόνια, ταλάνισαν την Ελλάδα και δεν κατάφεραν να πράξουν τίποτα, άξιο αναφοράς και ιδιαίτερης μνείας…
΄Ηρθαν στην κυβέρνηση και πολιτεύτηκαν μ΄ έναν και μόνο στόχο : ν΄ αντιπολιτευτούν το ΠΑΣΟΚ ! Να κατασυκοφαντήσουν και ν΄ απαξιώσουν το όποιο έργο είχε παραχθεί στα, περίπου, 18 χρόνια διακυβέρνησης, από το 1981, έως το 2003, (με το διάλλειμα του 89-1993), σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό επίπεδο. Παίζοντας το παιχνίδι του, αποκλειστικά στο επικοινωνιακό πεδίο, ( με τη βοήθεια του δικού του «Θόδωρου»…), ο στείρος και εκ του αποτελέσματος, φούσκας, ανιψιός Καραμανλής, πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει τον Πρωθυπουργό και μάλιστα να περάσει ως επιτυχημένος, βομβαρδίζοντας το λαό και την κοινωνία, με κατασκευασμένες εικόνες και γεγονότα, από την ανύπαρκτη δράση του, πλασάροντας, δηλαδή με τις επικοινωνιακές τεχνικές, μια εικονική πραγματικότητα, για την πορεία της χώρας.
Το εγχείρημα αυτό έχει καταρρεύσει, τα φτιασιδώματα έχουν ξεθωριάσει και η σκληρή πραγματικότητα εμφανίστηκε γυμνή στα μάτια του έλληνα πολίτη κι όχι μόνο…Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος του ηχηρού χαστουκιού, που δέχτηκε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, το οποίο θα μετατραπεί σε «τελειωτικό χτύπημα», στις επερχόμενες εθνικές εκλογές…
http://logoplokies.blogspot.com/

Χαμένοι στη μετάφραση...

Μετά το διπλό χαστούκι που έφαγε η κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές, τόσο στο αριστερό μάγουλο από το ΠΑΣΟΚ όσο και στο δεξί από το ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι πήρε το μήνυμα και ότι η κυβέρνηση οφείλει να διορθωθεί.Η πορεία, του κυβερνώντος κόμματος, προς την «διόρθωση» περιλαμβάνει διπλό πακέτο νέων φόρων για τους πολίτες, επιχείρηση «σκούπα» για τον «καθαρισμό» της πρωτεύουσας από τους λαθρομετανάστες, στοιβάζοντας τους σε στρατόπεδα (;), καθώς επίσης και την θέσπιση αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης σε δράστες εγκληματικών πράξεων που φορούν κουκούλες.Ουσιαστικά, η «διόρθωση» αποτελεί περίτρανη απόδειξη του σφιχτού εναγκαλισμού μεταξύ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς επίσης και του πανικού, στον οποίο έχει περιέλθει η παράταξη της ΝΔ, έπειτα από το κάλεσμα του κ. Καρατζαφέρη προς τους πολιτικά «ετοιμοθάνατους» βουλευτές της.Προφανώς, η κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων ξέχασε ότι η χώρα βρίσκεται σε περίοδο μηδενικής ανάπτυξης. Ξέχασε ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αποτελείται από ανέργους, ημιαπασχολούμενους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Ξέχασε ότι δεκάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλεία τους. Ξέχασε ότι ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην.Επίσης, η κυβέρνηση της διαφάνειας, ξέχασε ότι τα σοβαρότερα εγκλήματα διαπράττονται από τους μη έχοντες κουκούλα. Ξέχασε (;) να προβεί στην παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών, που διαπράττουν εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας, και μάλιστα αφήνοντας τα πρόσωπα τους ακάλυπτα.Παρά το ηχηρό μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών, η κυβέρνηση Καραμανλή, συνεχίζει να κυβερνά με την ίδια στάση «υπευθυνότητας». Συνεχίζει να αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα πολίτη. Συνεχίζει να αδιαφορεί για την ακρίβεια, την ανεργία, την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις και την πρόνοια.Τα μέτρα που λαμβάνει δείχνουν, αν μη τι άλλο, πράξεις «απελπισίας». Πράξεις «εκτάκτου ανάγκης» που «φωτογραφίζουν» την ανικανότητα του κυβερνώντος κόμματος, τόσο στην αναγνώριση των πραγματικών προβλημάτων, τα οποία μαστίζουν τη χώρα, όσο και στην εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων.Ωστόσο, κατά το διάστημα, το οποίο η κυβέρνηση της οριακής πλειοψηφίας και του τσαλακωμένου πολιτικού προφίλ, προσπαθεί, με πράξεις εντυπωσιασμού, να διατηρήσει την λιγοστή αξιοπρέπεια που της έχει απομείνει, στην Ιπποκράτους οι απαιτήσεις του Ελληνικού λαού για αλλαγή πορείας έχουν εισακουσθεί.Το ΠΑΣΟΚ δεν αναλώνεται σε θριαμβολογίες. Το ΠΑΣΟΚ καταρτίζει προγράμματα με σαφείς και οριστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Έλληνα πολίτη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Καταρτίζει ισχυρό κυβερνητικό πρόγραμμα που στόχο έχει την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης χωρίς να πληγεί ο μέσος Έλληνας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μήνυμα του Ελληνικού λαού εστάλη. Επίσης, βέβαιο είναι ότι ο «καταλληλότερος» το πήρε. Αυτό για το οποίο πρέπει να έχουμε αμφιβολίες είναι το αν και κατά πόσο το ερμήνευσε σωστά…….Το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη καθυστέρησε γιατί χάθηκε κάπου στη διαδρομή…. Το μήνυμα του Ελληνικού λαού, προφανώς, χάθηκε κάπου …………στη μετάφραση……..
Πόπη Μπόγδου
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr

Η1Ν1: Στα 23 τα κρούσματα νέας γρίπης στην Ελλάδα

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων νέας γρίπης στη χώρα μας, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκε πως δύο ακόμα ταξιδιώτες από το εξωτερικό πάσχουν από τη νόσο. Ο συνολικός αριθμός των ελληνικών κρουσμάτων είναι πλέον 23. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο ιός Η1Ν1 ανιχνεύθηκε σε 28χρονη Ελληνίδα που ήρθε από τη Βρετανία και σε 24χρονη που ήρθε από τη Νέα Υόρκη. Η 24χρονη που είναι αμερικανίδα υπήκοος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ενώ η 28χρονη θα υποβληθεί σε κατ' οίκον νοσηλεία. Από τα συνολικώς 23 κρούσματα, τα 11 έχουν αποθεραπευτεί, ενώ τα υπόλοιπα εξακολουθούν να υποβάλλονται σε αγωγή.

Καρτοκινητά - Τέλος στην ανωνυμία από 1η Ιουλίου

«Φραγή» στην ανωνυμία των καρτοκινητών τηλεφώνων βάζει η κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Μεταφορών καταθέτει στη Βουλή, προς διαβούλευση, σχέδιο νόμου που προβλέπει την ταυτοποίηση των χρηστών καρτοκινητών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής, την οποία θα ενημερώσει για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που προωθεί και το οποίο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους τον επόμενο μήνα, από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Θα ακολουθήσει μια περίοδος προσαρμογής περίπου ενός έτους και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

British Airways: Αναγκαστική άδεια ή εργασία άνευ αμοιβής...

Η British Airways ζήτησε από χιλιάδες υπαλλήλους της να εργαστούν χωρίς αμοιβή για διάστημα που μπορεί να φτάσει τον ένα μήνα λόγω των μεγάλων χρεών της επιχείρησης που απειλούν την επιβίωσή της. Συγκεκριμένα σε e-mail που απέστειλε σε 30.000 υπαλλήλους της τούς ζητά να επιλέξουν να πάρουν αναγκαστική άδεια για μία ως τέσσερις εβδομάδες ή να εργαστούν χωρίς αμοιβή για το ίδιο διάστημα. Πολλοί υπάλληλοι, κατά την εταιρεία, απάντησαν θετικά, ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι προέχει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης στην εταιρεία. Ο διευθυντής της British Airways, Γουίλι Γουόλς, ανακοίνωσε μάλιστα ότι δεν θα πάρει το μισθό του Ιουλίου, που είναι 61.000 λίρες (περίπου 72.300 ευρώ). Το προσωπικό πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 24 Ιουνίου. Η British Airways ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της για τον Μάιο έφτασαν στο ύψος-ρεκόρ των 401 εκατομμυρίων λιρών (475 εκατ. ευρώ), αναφέρει το BBC, κυρίως λόγω των τιμών στα καύσιμα.
ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ BRITISH AIRWAYS ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΒΟΛΤΑ ! ! ! :)

Γ. Μανώλης: «Θα παραιτηθώ τον Σεπτέμβριο»

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής το Σεπτέμβριο γνωστοποιεί στην επιστολή του προς τον προθυπουργό ο Γ.Μανώλης, ενώ στο ίδιο κείμενο ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Αργολίδα με τη ΝΔ. Το Μαξίμου -που δεν έχει δώσει την επιστολή στη δημοσιότητα- αντέδρασε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος προκάλεσε «όποιον βουλευτή επιθυμεί, να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στον τόπο». Η ανακοίνωση των προθέσεων του κ. Μανώλη, πυροδότησε πάλι τα σενάρια περί παρασκηνιακής συμφωνίας του με τον ΛΑΟΣ. Ο ίδιος επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει αυτές τις φήμες, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να στερήσει από τη ΝΔ την κυβερνητική πλειοψηφία, για όσο καιρό παραμείνει βουλευτής. «Τα γνωστά παπαγαλάκια επιχειρώντας να απαξιώσουν τις πολιτικές μου θέσεις με κατηγορούν ότι θα είμαι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αργολίδας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις αθλιότητες όσοι διαρρέουν σενάρια περί συνωμοσίας. Δηλώνω, επιπλέον, ότι με τις αποφάσεις μου, για τις οποίες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης» δήλωσε σήμερα.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ... ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡ ΜΑΝΩΛΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ Β' ΑΘΗΝΩΝ !!!