Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΣΕ, Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ

Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης του Ιούνη και όλοι στέκονται σε ερωτήματα του τύπου :Πόσο επηρέασε η αποχή.Από που προερχόταν η αποχή.Αν αυτό το αυξημένο ποσοστό της αποχής θα είναι παροδικό ή μόνιμο φαινόμενο.Πώς θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αντιμετωπίσουν τους «ασυνεπείς» συμπολίτες μας.Και άλλα τέτοια. Η πραγματικότητα όμως της πολιτικής ζωής του τόπου μας είναι άλλη. Η υπό προθεσμία από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση συνεχίζει αδιάκοπα την επικίνδυνη πορεία της.Από τη μια το οικονομικό επιτελείο αντιλαμβάνεται τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και των χρεών με τον πιο «εύκολο» τρόπο, δηλαδή πάνω στις πλάτες των μικρομεσαίων ελλήνων με νέους φόρους, αύξηση των υπαρχόντων φόρων, εκτίναξη των έμμεσων φόρων κτλ.Και από την άλλη σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε «πρώτο βιολί» της κυβέρνησης, περνώντας με ιδιαίτερη ευκολία τις ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις του κόμματός του στο κέντρο της κυβερνητικής πολιτικής του άλλοτε θιασώτη του μεσαίου χώρου κ. Καραμανλή.
Είναι βέβαιο ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι υπαρκτό και περίπλοκο.Χρειάζεται όμως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική, μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που θα προστατεύει το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για σιγουριά και ελευθερία, που θα αντιμετωπίζει τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους Δικαίου.Αντί αυτού η κυβέρνηση, υπό το φόβο της λεηλασίας του κομματικού της χώρου από την ακροδεξιά, επέλεξε να στραφεί σε σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές που δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα που ζει η κοινωνία.Πολιτικές που νομοτελειακά δημιουργούν πολώσεις και οδηγούν σε επικίνδυνα αποτελέσματα.
Η έλλειψη υπεύθυνης πολιτικής για τους μετανάστες είναι αυτή που τους ωθεί στην εγκληματικότητα. Είναι αυτή που τους καθιστά που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης παράνομων κυκλωμάτων.Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.Με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα.
Το ΠΑΣΟΚ, ένα κατεξοχήν προοδευτικό κίνημα, με αναφορά στις αριστερές του αξίες οφείλει να διαφοροποιείται από τέτοιες καταστάσεις.Ασφάλεια του πολίτη για μας σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου, της υποστήριξής του από την πολιτεία όταν έχει ανάγκη.
Καταθέτει συγκεκριμένα και σαφή μέτρα για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.
Η δεξιά στροφή της κοινωνίας μας, την τελευταία δεκαπενταετία πρέπει να σταματήσει.Ακροδεξιά στοιχεία και ρατσιστικές αρχές έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην κοινωνία μας, ακόμα και στα σχολεία.Ο προοδευτικός κόσμος του τόπου μας, οφείλει να βάλει πλάτη και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.Σημαντικότερες από τις εκλογικές, είναι η ιδεολογικές νίκες.Η μεγάλη νίκη είναι η ηγεμονία των προοδευτικών ανθρωπιστικών ιδεών.Έτσι κερδίζεις τις μάχες, αλλιώς περιμένεις απλά τη σειρά σου να κυβερνήσεις.
Καρατζήμος Αλέξανδρος
Ναυπηγός Τεχνολόγος Μηχανικός
Μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Κάθε ώρα, κάθε στιγμή,
πεθαίνω.
Στο κτύπημα του τηλεφώνου
στην αδόκητη επίσκεψη του θανάτου.

Κάθε ώρα, κάθε στιγμή,
στα στεγασμένα όνειρα ενός μικρομάγαζου,
στους τρείς τοίχους και στη βιτρίνα
πεθαίνω, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Στο τηλέφωνο μπορεί να είναι η Εφορία,
"δεν έχετε υποβάλλει τον ΦΠΑ"
Θάνατος που προαναγγέλεται,
"θα ρθούμε για έλεγχο"

Ο ταχυδρόμος φέρνει την αλληλογραφία,
TEBE, μυρίζει θάνατο,
"Καλείσθε να δικαστείτε για μη καταβολή εισφορών"
προαναγγέλεται, σε ένα μήνα η δίκη.

Ξαναχτυπά το τηλέφωνο, κλήση Private
τραπεζικός άγγελος, στα μαύρα ντυμένος,
"έχετε καθυστερήσει τη δόση του δανείου σας"
πάλι και πάλι και πάλι.

Μαύροι άγγελοι φτερουγίζουν παντού,
και στο τηλέφωνο, και στη θυρίδα του γραμματοκιβωτίου μου
και στο μικρομάγαζό μου, και στο σπίτι μου,
Παντού με ακολουθούν, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Η αγαπημένη μου σύζυγος δεν τους έχει δεί ποτέ,
μέχρι στιγμής δεν τους το επέτρεψα,
αδίσταχτοι όμως καθώς είναι, τον αργό
θα της προαναγγείλουν και αυτής θάνατο.