Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Δεκέμβρης και η μαρτυρία του

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRK8qjXNxq45ATYnLSQjcb7GzI7R_KW3GURWccN4OuH3OQEV_36lw
Του Νικόλα Σεβαστάκη
Εκ των υστέρων μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Δεκέμβρης του 2008 υπήρξε η θύελλα πριν την έλευση της κατατονικής ατμόσφαιρας των καιρών της «μνημονιακής» διακυβέρνησης. Ότι συμπύκνωσε με άτακτο τρόπο σωρευμένες εντάσεις του παρελθόντος και οιωνούς οι οποίοι επαληθεύονται στο επόμενο διάστημα: κρίση ενός συστήματος διακυβέρνησης και ενός υποδείγματος κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, αδυναμία των πολιτικών επιτελείων να επικοινωνήσουν με αθέατες κοινωνικές διεργασίες σε συνθήκες απότομης «πτώσης των προσδοκιών», χάσμα μεταξύ της δημοκρατίας των ηλικιωμένων και των νεανικών κόσμων, πολλαπλά ρήγματα μεταξύ της τάξης των θεσμών και του πεδίου των αναγκών.
Οι «ακάθαρτες» πλευρές του Δεκέμβρη, οι όψεις εκείνες που ενδεχομένως ενόχλησαν, σόκαραν και δημιούργησαν ανάμεικτα αισθήματα είναι η ίδια η αλήθεια της στιγμής που ζούμε έκτοτε. Αυτή η αλήθεια μοιράζεται τη διαρκή ταλάντωση μεταξύ δυσφορίας και αισθημάτων συλλογικής αδυναμίας, μεταξύ θυμού και ατομικών φόβων, μεταξύ των επιθυμιών για έξοδο από την περίμετρο της κρίσης και μιας κοινωνικής κόπωσης που εμποδίζει την πολιτική φαντασία να προχωρήσει.
Και είναι αναπόφευκτες οι μυθικές προβολές του Δεκέμβρη, οι φοβικές και οι αποθεωτικές, οι απαξιωτικές και οι θετικές. Όπως και η διαχείριση της μνήμης του μαζί με τις διαμάχες οικειοποίησης στους μαιάνδρους του ριζοσπαστισμού. Αλλά το ίδιο το γεγονός, όπως κάθε εξεγερσιακό βραχυκύκλωμα της ρουτίνας, είναι κάτι μοναδικό και δεν μπορεί να αναπαραχθεί in vitro στο εργαστήριο της μιας ή άλλης πολιτικής βούλησης. Ο Δεκέμβρης πάντως προειδοποίησε με τον τρόπο του για την επερχόμενη ασφυξία. Εμπεριείχε οριακές στιγμές επειδή ήταν πρελούδιο για μια εποχή δομικής ακρότητας. Αν τον σκεφτούμε πέρα από τα μεμονωμένα οπτικά και λεκτικά του σήματα, πέρα από το άθροισμα των χειρονομιών του, είναι μια μορφή μαρτυρίας, ένα ιστορικό τεκμήριο. Αυτή η μαρτυρία αφορά πολλαπλές διαστάσεις της πραγματικότητας και δεν εξαντλείται σε μια ιστορία με θυμωμένους μαθητές, αναρχικούς και αστυνομίες. Εκθέτει τα κομμάτια μιας δυναμικής που δεν έχουν βρει ακόμα ένα σημείο συγκόλλησης: σημαντικές μεταβολές στη συνθήκη των μεσαίων στρωμάτων, «προλεταριοποίηση» μεγάλων τμημάτων της διανοητικής εργασίας, άνοδο των υποκειμενισμών αυτοσυντήρησης και των τάσεων αναχωρητισμού προς εναλλακτικές επιλογές ζωής.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράδοξο πως όλα αυτά θίγουν κατεξοχήν τους χώρους της αριστεράς οι οποίοι βρίσκονται απροετοίμαστοι μπροστά στην πλέον εντατική καπιταλιστική αναδιάρθρωση όλων των υποσυστημάτων της ελληνικής ζωής.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΕΞΗ!!!! Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ!!!!!!

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5NQ5YzKF9bA234vxYcHmLfZFIyuZy0ry2yDRIqU0l0JarI_3OΗ λέξη συγγνώμη έχει χαθεί από το λεξιλόγιο των ανθρώπων πια!
Από το Σάββατο και μετά, ακούω πολλά για το ποιος φταίει για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη.
Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του!
Έτσι ψυχρά!
Η Ελλάδα χωρίστηκε σε εισαγγελείς της καφετέριας, του καναπέ και των τηλεοπτικών παράθυρων!
Όχι φίλοι εισαγγελείς Νεοέλληνες !
Εγώ δε θα παίξω το παιχνίδι της νέας τάξης πραγμάτων που δημιουργεί ένα επεισόδιο για να μας σερβίρει μετά τη δικιά της λύση!
Δε θα χωριστώ μέσα μου σε αναρχικό και μπάτσο!
Απλά ήθελα να πω σαν άνθρωπος, σα γονιός, μα πιο πολύ σα πολίτης του καναπέ ένα μεγάλο συγγνώμη στο παιδί αυτό που δε το ξέρω, αλλά που θα μπορούσε να ήταν παιδί μου!!

Συγγνώμη Αλέξη που στα δεκαπέντε σου σε σκότωσα με την αδιαφορία μου!
Συγγνώμη Αλέξη που ξέχασα να υποσχεθώ στον εαυτό μου, όταν κι εγώ έκανα τα δικά μου πολυτεχνεία σχεδόν στην ηλικία σου, ότι δε θα επιτρέψω, όταν βγω από τα κάγκελα του πολυτεχνείου, να γίνω καναπεδοκεφτες!!!!
Συγγνώμη Αλέξη που επέτρεψα να πλημμυρίσουν πάλι τα πεζοδρόμια από νταήδες αστυνομικούς!
Συγγνώμη Αλέξη που σου στέρησα μια κοινωνία αξιών!
Συγγνώμη Αλέξη που σου έφτιαξα ένα κόσμο για να ζήσεις, γεμάτο χοντρομπαλάδες πατεράδες των επιτοκίων και ξανθομαλλούδες μανάδες του Hondos center!
Συγγνώμη Αλέξη που σου έφτιαξα ένα σχολείο παραγωγής κιμά και όχι παραγωγής γνώσης.
Συγγνώμη Αλέξη που σε περιέλουσα με μοναξιά!
Συγγνώμη Αλέξη που σου έκαψα τα όνειρά σου για ένα κόσμο δίκαιο, φτιάχνοντας ένα γιαλαντζί κόσμο πλαστικής χλιδής!
Συγγνώμη Αλέξη που σου έφτιαξα στα 12 σου ένα δωμάτιο που θυμίζει NASA με τα τόσα ηλεκτρονικά που έχει εκεί μέσα, για να σε αποφύγω, γιατί φοβάμαι τις ερωτήσεις σου!
Συγγνώμη Αλέξη που σου στέρησα το δικαίωμα στην εργασία και εσύ ξέρεις πως, ο,τι και να γίνεις στη ζωή σου, θα είσαι άνεργος ΄η θα παίρνεις 700 ευρώ!
Συγγνώμη Αλέξη που δε σου μίλησα ποτέ για τίποτα άλλο, εκτός από μπάλα και γκόμενες!
Συγγνώμη Αλέξη που σε άφησα μόνο σου στους δρόμους, να διεκδικείς το δικαίωμα σου για ένα κόσμο καλύτερο, με τον άτσαλο τρόπο που εσύ ξέρεις.
Συγγνώμη Αλέξη που δε σου έμαθα οτι καίγοντας ένα αυτοκίνητο, η την επιχείρηση ενός κακομοίρη μικροαστού που κι αυτός υποφέρει από το ανάλγητο κράτος, δε καταφερνεις τίποτα!
Συγγνώμη Αλέξη που δε σε προφυλαξα ηθικά, ψυχικά και σωματικά από τα καθάρματα τους προβοκάτορες που εκμεταλλεύονται τη μοναξιά σου και τη τεστοστερόνη σου για να περάσουν τα δικά τους ανόσια σχέδια!
Που, ξέροντας οτι αυτός ο κόσμος που σου φτιάξαμε σε πνίγει, σε ωθεί να τα “χώνεις” σε λάθος κατευθύνσεις, για να εξυπηρετηθεί η ανάγκη του συστήματος να πειστούν οι καναπεδοκεφτεδες να κατηγορήσουν εσένα κι όχι τον υπαίτιο που σου όπλισε το χέρι η το στόμα!
Όχι φίλε Αλέξη!
Αυτοί που σε ωθούν να ανατινάξεις ένα αυτοκίνητο ενός μεροκαματιάρη, που ακόμα το χρωστάει στις τράπεζες του συστήματος που υπηρετούν, είναι οι ίδιοι που κατασκευάζουν τις ξανθουλες με τα μπουτάκια που τραγουδάνε, που κατασκευάζουν τα πλαστικά όνειρα της χαυνιτιδας, που σου πλασάρουν τα ναρκωτικά, που σου καταστρέφουν τη πατρίδα κάνοντάς την εχθρική απέναντι σου!
Έχεις δίκιο φίλε Αλέξη!
Σε ποια πατρίδα, σε ποιο θεό και σε ποια οικογένεια να πιστέψεις με το δεκαπεντάχρονο μυαλό σου?
Στα έχουν κάνει όλα ρημαδιό!
Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι παπάδες, οι δάσκαλοί σου, ο κόσμος σου, εγώ ο ίδιος σα πολίτης αυτής της χώρας, ΄η μάλλον αυτού του απέραντου καναπέ!
Μέσα σου έχουν καταρρίψει κάθε έννοια δικαίου και αγώνα!
Σε βομβαρδίζουν από το πρωί ως το βράδυ με στείρα γνώση και μετά σου λένε, “δες τηλεόραση για να σου πούμε οτι όσο και να διαβάζεις, άμα δε γίνεις αχαχούχα ξανθιά δε θα επιβιώσεις”!
Εμείς οπλίσαμε ευαίσθητε Αλέξη το στόμα σου με τη βρισιά στο μπάτσο και το όπλο του μπάτσου εναντίον σου!
Γιατί ούτε αυτός έπρεπε να είναι μπάτσος, ούτε εσύ εκείνη την ώρα εκεί που ήσουν!

Συγγνώμη φίλε Αλέξη για όλα αυτά και άλλα τόσα που δε μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό!
Νοιώθω τύψεις σα πολίτης αυτής της χώρας για το χαμό σου!
Νοιώθω, αν και δε σε ξέρω,σα να έχασα δικό μου παιδί!
Εσύ είσαι το θύμα, είτε ζούσες προχτές είτε τώρα που είσαι νεκρός!
Εμείς φταίμε.
Οι μεγάλοι που έχουμε χωριστεί σε καναπεδοκεφτέδες και θεωρητικούς μιας καλλίτερης κοινωνίας που στη πράξη δε την εφαρμόζουμε ούτε στα σπίτια μας!
Εμείς φταίμε, που έχουμε το μπάτσο μέσα μας και το παίζουμε επαναστάτες μόνο στα τσοντακαναλα του ίντερνετ και της τηλεόρασης μας!
Εμείς φταίμε που σε κάναμε να μη ξέρεις που να τα “χώσεις”, γιατί σε παρατήσαμε μόνο σου χωρίς ιδανικά και χωρίς ελπίδα!
Όλοι εμείς είμαστε οι φονιάδες των ονείρων σου!
Εμείς είμαστε αυτοί που ανεχόμαστε νταήδες αστυνομικούς να “ελέγχουν” περιοχές!
Εμείς φταίμε που ανεχόμαστε ένα τέτοιο κράτος!
Εμείς φταίμε για τα χτεσινά δακρυγόνα!
Εμείς φταίμε για τις χτεσινές μολότοφ!
Εμείς φταίμε που κάνουν οι προβοκάτορες το πολυτεχνείο κόλαση!
Εμείς φταίμε που ανεχόμαστε τους προβοκάτορες να καίνε μαγαζιά κι αμάξια!
Εμείς φταίμε που δε μιλάμε, όσο και να μας βιάζει αυτό το αισχρό και ανάλγητο κράτος!

Συγγνώμη Αλέξη!
Αν κάποιος έπρεπε να ήταν στη θέση σου, αυτός θα έπρεπε να ήμουν εγώ, ο “καθώς πρέπει” πολίτης, μαζί με το καναπέ μου κι όχι εσύ!
Αν κάποιος έπρεπε να τους πει “ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ! ΩΣ ΕΔΩ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ!” ήμουν εγώ κι όχι εσύ!
Εύχομαι ο θάνατός σου να μας δώσει έστω και μια σταγόνα αφύπνισης από το λήθαργό μας!
Ντρέπομαι για μένα και τη κοινωνία μας!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΝΩΣΤΕ ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΗ!!!!
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!! (ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!!)
amorgos

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος (1993-2008)

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTY7ieJUv6iih_x5zwB9RmpLi1Jb3LdwEcEp85cP2D_JOI5Inx9

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDXA6iQuKGxfHFrFVH4u6Dou1KdVvekdJoAthqZHb4XQYXk1-8AQ 

Κορυφαίο!



Guardian: Νέα «σύγκρουση» Παπανδρέου-Μέρκελ

Ακόμα μία μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και την Ανγκελα Μέρκελ, τον περασμένο Οκτώβριο, περιγράφει η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες.
Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στη διάρκεια του γεύματος των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η καγκελάριος της Γερμανίας απείλησε να αποσύρει τη χώρα από το ευρώ, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική» την πρόταση του Βερολίνου να στερούνται ακόμα και του δικαιώματος ψήφου στην ΕΕ όσες χώρες ζητούν βοήθεια.
Σχολιάζοντας την είδηση, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η καγκελάριος θεωρεί το ευρώ κεντρικό ζήτημα στο εγχείρημα της Ευρώπης, θέλει να το προστατέψει και η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καθόλου να το εγκαταλείψει».
Σημειώνεται ότι Γιώργος Παπανδρέου και η Ανγκελα Μέρκελ έχουν διασταυρώσει αρκετές φορές τα πυρά τους, σε επίπεδο δηλώσεων, από διαφορετικά βήματα.
ΤΑ ΝΕΑ

Ηταν έτοιμοι να χτυπήσουν ...


Χτύπηµα στην καρδιά της εγχώριας τροµοκρατίας εκτιµά ότι έχει καταφέρει η Αστυνοµία µετά τις εφόδους σε τρία διαµερίσµατα και µία αποθήκη-γιάφκα και τις έξι συλλήψεις του Σαββάτου.
Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι βαλλιστικές εξετάσεις δεν επιβεβαίωσαν την αρχική αισιοδοξία των αρχών ότι ανάµεσα στα όπλα που βρέθηκαν στη Ν. Σµύρνη, τον Πειραιά και την Καλλιθέα θα βρίσκονταν και τα όπλα - σφραγίδες της Σέχτας Επαναστατών. Η Αστυνοµία εκτιµά, µάλιστα, ότι οι τροµοκράτες ετοίµαζαν δολοφονικό χτύπηµα, το οποίο πρόλαβε στο παρά πέντε.

Η Αντιτροµοκρατική είχε πλέξει ένα ολόκληρο δίχτυ παρακολουθήσεων το τελευταίο δίµηνο, από τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Ψαχνών Ευβοίας στις 17 Σεπτεµβρίου και µετά. Τα πρώτα αποτελέσµατα ήταν η σύλληψη των «ταχυδρόµων» των παγιδευµένων δεµάτων, Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιµου Τσάκαλου. Οι πληροφορίες που έδωσαν πολίτες µετά τη δηµοσιοποίηση των φωτογραφιών καταζητουµένων για συµµετοχή στη Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς οδήγησαν στα ίχνη του Γιώργου Καραγιαννίδη: ο 30χρονος φέρεται ότι ήταν αυτός που νοίκιασε την αποθήκη-γιάφκα της Ν. Σµύρνης και το διαµέρισµα-γιάφκα στον Πειραιά.

Τοποιαείναιαυτήη οργάνωση,η Αντιτροµοκρατική δεν µπορεί ακόµη να πει µε βεβαιότητα. «Ο όγκος του οπλισµού που εντοπίστηκε σε τέσσερις γιάφκες, στη Νέα Σµύρνη, στον Πειραιά, στο Αγρίνιο και στην Καλλιθέα, µας οδηγεί στην εκτίµηση πως βρισκόµαστε στα ίχνη της Σέχτας Επαναστατών. Τα δύο όµως από τα έξι άτοµα που συλλάβαµε προχθές είχαν ένταλµα σύλληψης για τους Πυρήνες», επισηµαίνει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωµατικός της Αντιτροµοκρατικής.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες που δόθηκαν στις διωκτικές αρχές, ο Καραγιαννίδης πιθανόν µαζί µε τον επίσης συλληφθέντα ∆ηµήτρη Μιχαήλ είχαν νοικιάσει πριν από δύο µήνες τη γιάφκα της οδού Πραξιτέλους 42 στον Πειραιά. Στον ιδιοκτήτη του διαµερίσµατος εµφανίστηκαν ως κύπριοι φοιτητές και του προκατέβαλαν τρία ενοίκια και τα αντίστοιχα κοινόχρηστα.

Η Αντιτροµοκρατική ξεκίνησε να χαρτογραφεί τις κινήσεις των υπόπτων και να καταγράφει τα συχνά τους ταξίδια σε Πάτρα, Αγρίνιο, την περιοχή του Αλµυρού Μαγνησίας, τη Θεσσαλονίκη.

Το µεσηµέρι του Σαββάτου όλες οι ενδείξεις που είχε στα χέρια της η Αντιτροµοκρατική οδηγούσαν στην εκτίµηση πως τα µέλη της οργάνωσης ετοίµαζαν δολοφονικό χτύπηµα. «Από τα µεταξύ τους λεχθέντα εκτιµούµε πως στόχος θα ήταν είτε δικαστικός λειτουργός είτε αστυνοµικός», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωµατικός της Αντιτροµοκρατικής και συµπληρώνει: «Θα επιχειρούσαν ένα χτύπηµα ενόψει της συµπλήρωσης δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου».

Η Αστυνοµία είχε την πληροφορία πως ήδη µέλη της οργάνωσης είχαν κλέψει αυτοκίνητο το οποίο πιθανόν να µετέτρεπαν σε αυτοκίνητο-βόµβα µε την τοποθέτηση εκρηκτικού ΑΝFΟ. Μέσα στο γκαράζ της οδού Καισαρείας βρέθηκαν 50 κιλά έτοιµη εκρηκτική ύλη, ενώ στο Αγρίνιο βρέθηκαν µεταλλικοί κύλινδροι ενισχυµένοι µε τσιµέντο και πάνω σ’ αυτή την κατασκευή είχαν προσαρµοστεί και καρφιά. Από τη γιάφκα της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σµύρνη βγήκε ο Κωνσταντίνος Σακκάς µαζί µε τον 21χρονο Αλέξανδρο Μητρούσια, για τον οποίο ήδη εκκρεµούσε ένταλµα σύλληψης για τη συµµετοχή του στους Πυρήνες. Σε σακ βουαγιάζ που κρατούσαν βρέθηκαν δύο πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων, µία χειροβοµβίδα, φυσίγγια διαφόρων διαµετρηµάτων, δύο κινητά τηλέφωνα και µία φορητή κάρτα µνήµης (φλασάκι). Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, στο φλασάκι υπήρχαν όλες οι προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα καθώς και µία ηµιτελής προκήρυξη.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση στα Εξάρχεια, στην οδό Θεµιστοκλέους, συνελήφθη ο 31χρονος Χρήστος Πολίτης, ο οποίος την προηγούµενη Πέµπτη είχε κληθεί να καταθέσει για τη βοµβιστική επίθεση που ανέλαβε η οργάνωση Κοµάντο Χρήστος Τσουτσουβής τον Μάιο του 2008. Στην οδό Πύλης στον Πειραιά συνελήφθη ο Γιώργος Καραγιαννίδης και στην Καλλιθέα η 26χρονη Στυλιανή Αντωνίου.

Η Αντιτροµοκρατική είχε την πληροφορία πως τουλάχιστον δύο ακόµη µέλη της οργάνωσης βρίσκονταν στο Αγρίνιο, όπου φυλασσόταν µέρος του οπλισµού. Εκεί εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο, µάρκας Nissan, το οποίο είχε κλαπεί την Παρασκευή από το Αγρίνιο και ήταν σκεπασµένο µε κουκούλα που είχε αγοράσει στις 29 Νοεµβρίου στην Αθήνα ο Σακκάς.

ΤΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ περιλαµβάνει το κατηγορητήριο για τους έξι συλληφθέντες που φέρονται ως µέλη άγνωστης, τουλάχιστον προς το παρόν, τροµοκρατικής οργάνωσης. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, µε βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για: τροµοκρατική οργάνωση, διακεκριµένη κατοχή όπλων από κοινού, προµήθεια και κατοχή εκρηκτικών µε σκοπό να προκαλέσουν ζηµιά σε ξένη περιουσία και ανθρώπους. Σύµφωνα µε πληροφορίες, και οι έξι κατηγορούµενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικονοµικά τους δικαιώµατα. Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κώστας Παπαδάκης συνέδεσε τις συλλήψεις των έξι κατηγορουµένων µε τη σηµερινή επέτειο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τον ∆εκέµβριο του 2008. «Στην υπόθεση αυτή έχουµε να κάνουµε µε βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των ατοµικών και συνταγµατικών δικαιωµάτων των κατηγορουµένων. Για περισσότερο από 24 ώρες η Αντιτροµοκρατική δεν επέτρεπε ούτε καν την επικοινωνία τους µε τον έξω κόσµο.

∆ύο χρόνια µετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προσπαθούν να παρουσιάσουν τις συλλήψεις ως επιτυχία και να αποτρέψουν από τη συµµετοχή σε κινητοποιήσεις, δηµιουργώντας ασφυκτικό κλίµα τροµοκρατίας», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.
ΤΑ ΝΕΑ