Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

Σκηνικό 2007 στήνει η κυβέρνηση, με μπαράζ ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων για ανέργους και συμβασιούχους, πακέτα οικονομικών ενισχύσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού και άλλα φιλολαϊκά μέτρα. Στρώνουν έτσι το χαλί στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Τη συνταγή του προπερασμένου καλοκαιριού ξαναζεσταίνουν, αποσκοπώντας στη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος και επιβεβαιώνοντας πως - με τα περίπου 9 δισ. ευρώ που ετοιμάζονται προς διάθεση από τα κυβερνητικά σχέδια δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο για εκλογές το φθινόπωρο. Πριν από δύο χρόνια ήταν οι αυξήσεις σε συντάξεις, οι εξαγγελίες για επέκταση των πολυτεκνικών επιδομάτων στις τρίτεκνες οικογένειες, η ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και οι ανακοινώσεις για τακτοποίηση των γαλάζιων αγροφυλάκων του 1993 και νέες υποσχέσεις για μονιμοποίηση συμβασιούχων. Σήμερα και πάλι η κυβέρνηση κάνει στροφή στην καθημερινότητα, δίνει δάνεια 2 δις ευρώ με εγγύηση το Ελληνικό δημόσιο και θυμάται το Ταμείο κατά της Φτώχειας, δηλώνοντας πως θα το ενισχύσει με επιπλέον κονδύλια. Κάποιος ας τους θυμίσει όμως πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 20.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ! ! !


ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 20,000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ !!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ...
KEEP ON BLOGGING ! ! !

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρώτος στόχος ο Linas Kleiza

Ο Λιθουανός Λίνας Κλέιζα είναι αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο του Ολυμπιακού από το ΝΒΑ και όχι ο Άλεν Άιβερσον με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ασχοληθεί και ας δίνουν αγώνα οι Αμερικανοί, προσθέτοντας συνέχεια νέα σενάρια. Οι Πειραιώτες αυτήν τη στιγμή λοιπόν έχουν εστιάσει στον Λιθουανό φόργουορντ, που όλα δείχνουν ότι θα φύγει από το ΝΒΑ και ήδη φαίνεται να έχει κρούση και από ομάδα της Ρωσίας. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» κινείται προσεκτικά και παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση, περιμένοντας να δει και την αντίδραση του Λιθουανού στο ενδιαφέρον που έχεί εκδηλώσει μέσω του εκπροσώπου του και του προσφέρει ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. δολάρια για διετές συμβόλαιο, ενώ οι απαιτήσεις του παίκτη είναι κοντά στα 6,5 εκατ. δολάρια για τη διετία.

ΠΡΟΚΡ.CHAMPIONS LEAGUE - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Γκολ και θέαμα θα προσπαθήσει να προσφέρει ο Ολυμπιακός στον αποψινό αγώνα ρεβάνς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21.45, ΝΕΤ). Στον μεταγραφικό τομέα ο Ολυμπιακός έστειλε τελεσίγραφο στην Μπέτις και θα περιμένει έως το τέλος της εβδομάδας την απάντηση για το θέμα της μεταγραφής του Μαρκ Γκονζάλες. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να πετύχουν τη μεταγραφή του Χιλιανού στο ποσόν των 4 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ισπανοί ζητούν 6 εκατ. ευρώ. Εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού είναι ο Βραζιλιάνος Μαντσίνι της Ίντερ, ο Ισπανός Λουίς Γκαρσία της Ατλέτικο. Στον Ολυμπιακό εξετάζεται η περίπτωση δανεισμού για έναν χρόνο του Νιγηριανού επιθετικού Ομπίνα της Ίντερ, ο οποίος αγωνίζεται και στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Continental Airlines: 26 τραυματίες από αναγκαστική προσγείωση

Εικοσιέξι επιβάτες τραυματίστηκαν, οι τέσσερις σοβαρά, έπειτα από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Continental στο Μαϊάμι.Το αεροσκάφος έπεσε σε θύελλα και οι τραυματίες είναι αποτέλεσμα σφοδρών αναταράξεων. Σύμφωνα με το CNN, ασθενοφόρα έσπευσαν στο διάδρομο προσγείωσης για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 168 άτομα, εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Χιούστον του Τέξας.

iΡod - χειροβομβίδα!

O 47χρονος Κεν Στάνμποροου από το Λίβερπουλ παρατήρησε τον περασμένο μήνα ότι το iΡod που είχε κάνει δώρο στην 11χρονη κόρη του «έκανε έναν παράξενο θόρυβο». Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια του, διαπίστωσε ότι είχε υπερθερμανθεί και παράλληλα διέκρινε την ύπαρξη καπνού. Σχεδόν τρομοκρατημένος πέταξε το iΡod έξω από την πίσω πόρτα του σπιτιού του. Μέσα στα επόμενα 30 δευτερόλεπτα άκουσε τον υπόκωφο θόρυβο μιας σιγανής έκρηξης και είδε τη συσκευή να τινάζεται στα 3 μέτρα. Το επόμενο βήμα του Κεν Στάνμποροου ήταν να έρθει σε επαφή με την Αpple. Αφού πέρασε από διάφορα τμήματα, μίλησε στο τηλέφωνο με ένα στέλεχος της Αpple κι έπειτα από λίγες ημέρες η εταιρεία τού έστειλε μια επιστολή με την οποία αρνούνταν την ευθύνη, αλλά προσέφερε αποζημίωση. Υπό έναν όρο: ο 47χρονος πατέρας θα έπρεπε να συμφωνήσει ότι «θα κρατούσε κρυφούς τους όρους και την ύπαρξη αυτής της διευθέτησης». Η αθέτηση της συμφωνίας, προειδοποιούσε η Αpple, θα οδηγούσε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια. Ενοχλημένος από την «προειδοποίηση», ο Κεν Στάνμποροου αρνήθηκε να υπογράψει. Και την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η Αpple είχε επιχειρήσει να κρατήσει στο σκοτάδι μια σειρά από περιπτώσεις που οι δημοφιλείς ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής έβγαζαν καπνούς, τυλίχτηκαν στις φλόγες ή έκαψαν τα χέρια των κατόχων τους. Σύμφωνα με τις έρευνες της CΡSC, η πηγή του προβλήματος στα iΡod βρίσκεται στην μπαταρία λιθίου. Το 2006 η Αpple και η Dell είχαν ανακαλέσει από την αγορά εκατομμύρια μπαταρίες λιθίου, καθώς παρατηρήθηκε ότι υπερθερμαίνονταν προκαλώντας την εκδήλωση φωτιάς σε φορητούς υπολογιστές. Ορισμένα μπλογκ έχουν αναφερθεί σε περιπτώσεις iΡod που έσκασαν στον αέρα και μια μητέρα στο Οχάιο κινήθηκε δικαστικά εναντίον της Αpple όταν το iΡod Τouch του γιου της έσκασε στο παντελόνι του με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πόδι του. Όπως ήταν φυσικό, εκπρόσωπος της Αpple αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση του Κεν Στάνμποροου.
http://www.tanea.gr

ΠΑΣΟΚ: ανανέωση σε ποσοστό 40%-50% θα γίνει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών

Ανανεωμένα κατά 40%- 50% θα είναι, κατά μέσον όρο, τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εθνικές εκλογές- όποτε και αν αυτές γίνουν. Το ρευστό εδώ και μήνες πολιτικό σκηνικό και η ταλάντευση του Μεγάρου Μαξίμου όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών, σε συνδυασμό πάντα με το πιεστικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ για άμεση προσφυγή στις κάλπες έχει οδηγήσει το Κίνημα σε ουσιαστική προετοιμασία των ψηφοδελτίων του- και όχι μόνο. Η διαδικασία αυτή έχει στηριχθεί σε γενικούς κατευθυντήριους άξονες όπως η ανάγκη για γενική ανανέωση, η αυστηρή τήρηση της ποσόστωσης υπέρ γυναικών υποψηφίων, η κοινωνική απήχηση και βέβαια τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών. Τη «χαρτογράφηση» των δυνατών και των αδύναμων σημείων του εκλογικού συνδυασμού σε κάθε νομό έχει κάνει, με οδηγία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ομάδα στελεχών με βασικό πυρήνα τους Γιάννη Ραγκούση (Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου), Δημ. Ρέππα (Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας), Νίκο Αθανασάκη (Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου) και Ρεγγίνα Βάρτζελη (Διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας). Από το «ξεσκαρτάρισμα» που έγινε έχουν εντοπιστεί υποψήφιοι του 2007 που για διαφόρους λόγους, όπως λέει αρμόδιο στέλεχος της Ιπποκράτους, δεν έχουν πλέον να προσφέρουν «από αυτήν τη θέση»: στην κατηγορία αυτήν περιλαμβάνονται αποτυχόντες στις 2-3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, υποψήφιοι που μπήκαν την τελευταία στιγμή για να καλύψουν κάποια ανάγκη, στελέχη που στο μεταξύ έχουν αναπτύξει συνδικαλιστική ή αυτοδιοικητική δράση με καλύτερες προοπτικές εκπροσώπησης του κόμματος κ.ά. Όπως διαβεβαιώνει κορυφαίο στέλεχος της Ιπποκράτους, θέμα ηλικιακό δεν έχει τεθεί, ενώ όσον αφορά τους νυν βουλευτές το ίδιο στέλεχος απέφυγε να απαντήσει για το αν και πώς θα αξιολογηθούν, επικαλούμενο αναρμοδιότητα... Από την αρχική αυτή αξιολόγηση προκύπτει, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ένα ποσοστό ανανέωσης που θα κυμανθεί μεταξύ 40%-50%.

Δάνεια 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου...Τρέχτε να πάρετε ! ! !

Προεκλογικά ρέστα δίνει η κυβέρνηση, που μοιράζει τώρα δάνεια 2 δισ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Συνεχίζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες των τελευταίων ημερών, παρά τα άδεια ταμεία του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση έσπευσε χθες να δώσει στη δημοσιότητα τις αποφάσεις με τις οποίες προβλέπεται η παροχή δανείων από τις τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες- σε κάθε κλάδο και ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη μορφή της επιχείρησης - για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει λάβει την έγκριση των Βρυξελλών από τον Ιούνιο, αλλά τώρα σπεύδει να το εφαρμόσει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να το αξιοποιήσει ψηφοθηρικά στο παιχνίδι των εκλογών. Οι σχετικές αποφάσεις προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την παροχή εγγύησης σε ποσοστό 70% σε δάνεια που θα λάβουν οι επιχειρήσεις μέχρι τις 31/12/2010 για κεφάλαια κίνησης, επενδύσεις, καθώς και για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους για τα επόμενα δύο χρόνια από την εκταμίευση. Με άλλες αποφάσεις που έχουν έντονο προεκλογικό άρωμα, τις οποίες ανακοίνωσε επίσης χθες το υπουργείο Οικονομικών, παρέχονται κρατικές εγγυήσεις σε επιχειρήσεις (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, μεταλλευτικές, ξενοδοχειακές και κτηνοτροφικές) από διάφορους νομούς της χώρας, ώστε να λάβουν δάνειο για να εξοφλήσουν οφειλές που είχαν έως και τις 30 Ιουνίου 2009. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι με εγγυημένα δάνεια του Δημοσίου (σε ποσοστό 80%) θα μπορούν να καλύψουν μέρος των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις και καταστήματα από τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2008 και από παρόμοια επεισόδια που έγιναν έως τις 20 Απριλίου 2009.

ΠΑΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 3-0

Χρειάστηκε το γκολ του Χοσού Σαριέγκι για να λύσει τον γόρδιο δεσμό στην εκπνοή του ημιχρόνου και όλα έγιναν πιο απλά για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Σπάρτα. Οι «πράσινοι» πήραν το χρυσό 3-0 (είχαν ηττηθεί με 3-1) που τους έφερε στη δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ των Κώστα Κατσουράνη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Για τον «Κατσούρ» ήταν το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟ, ενώ ο Σάλπι αποθεώθηκε.

Τουρκική πρόκληση με δημοσιογράφους στη Ρω

Προβοκάτσια α λα Ίμια επιχείρησαν να δημιουργήσουν χθες Τούρκοι δημοσιογράφοι στη νησίδα Ρω, συνεχίζοντας τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών στη νησίδα αυτή των Δωδεκανήσων. Η νέα πρόκληση έγινε χθες το απόγευμα, όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν έφοδο κοντά στις ακτές της νησίδας με μικρό τουριστικό σκάφος, αντιδρώντας, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία, όταν έμαθαν ότι Έλληνες στρατιώτες είχαν υψώσει την ελληνική σημαία στη Ρω (την αναφέρουν ως Καρά Αντά). Η κίνηση του τουρκικού σκάφους εντός των ελληνικών υδάτων και γύρω από τη νησίδα Ρω έγινε αντιληπτή από το παρατηρητήριο του Στρατού και αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό (στις 17.35). Οι επιβάτες του- όπως αποδείχθηκε ήταν ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας «Σαμπάχ», δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων ΙΗΑ και τα δύο μέλη του πληρώματος- κινηματογραφούσαν και φωτογράφιζαν τη νησίδα. Το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού που έφθασε από το Καστελλόριζο έκανε συνήθη έλεγχο αστυνομικού τύπου στο τουρκικό σκάφος που έφερε το όνομα ΡΟΝΥ και είπε στους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν - κάτι που φαίνεται ότι έγινε σχετικά γρήγορα (18.10) σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού. Στο σημείο αυτό ωστόσο αρχίζει να φαίνεται η στημένη πρόκληση των Τούρκωνείτε έγινε αυτόνομα από την ομάδα των δημοσιογράφων είτε ήταν καθοδηγούμενη από άγνωστους κύκλους. Ισχυρίστηκαν λοιπόν μετά οι Τούρκοι ότι οι Έλληνες «φωτογράφισαν και φωτοτύπησαν τις ταυτότητές τους». Κατά τους ισχυρισμούς του τουρκικού πρακτορείου μάλιστα, οι 3 δημοσιογράφοι και οι 2 συνοδοί συνελήφθησαν και κρατήθηκαν ενόσω αυτοί προσπαθούσαν να φωτογραφήσουν τους Έλληνες στρατιώτες. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν- πάντα κατά το Ανατολία- ότι πήγαν στη Ρω όταν έμαθαν ότι οι Έλληνες είχαν τοποθετήσει σημαία στη νησίδα, αποσιωπώντας φυσικά ότι στο ελληνικό αυτό νησί το φυλάκιο των εθνοφυλάκων υπάρχει από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και εκεί ζούσε από το 1924 η Κυρά της Ρω (Δέσποινα Αχλαδιώτη), η οποία και ύψωνε κάθε μέρα την ελληνική σημαία από το 1943 μέχρι τον θάνατό της το 1982. Είναι επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο της πρόκλησης ότι αργά χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Σαμπάχ» είχε αναρτηθεί φωτογραφία του Τούρκου δημοσιογράφου Μπεκίρ Ονέρ Σουν, ο οποίος επιβαίνει στο σκάφος κρατώντας ανοιγμένη στα χέρια του την τουρκική σημαία με φόντο (και μάλιστα σε μικρή απόσταση) τη νησίδα Ρω! Πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, την ώρα που οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν τον έλεγχο, ο καπετάνιος του τουρκικού σκάφους ειδοποίησε τις Αρχές στην πόλη Κας που βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην περιοχή και μία τουρκική ακταιωρός.
http://www.tanea.gr

TAMIFLU στα φαρμακεία με ειδική συνταγή

Στα φαρμακεία όλης της χώρας επιστρέφουν τα αντιιικά φάρμακα έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας, κίνηση που αποδεικνύει πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να διαχειριστεί το κύμα ασθενών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία σε καθημερινή βάση εξαιτίας της νέας γρίπης. Έτσι, και οι ιδιώτες γιατροί που θα εφημερεύουν θα μπορούν να συνταγογραφούν ταμιφλού αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου Τύπου, «η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη διατήρηση του στρατηγικού αποθέματος σε οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη που διαθέτει η χώρα, το οποίο παραμένει ως έχει». Δικλίδα ασφαλείας για τη συνταγογράφηση των αντιιικών φαρμάκων θα αποτελέσει, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, ο συστηματικός έλεγχος από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων που θα επιτηρεί τη συνταγογράφηση η οποία θα πραγματοποιείται με ειδικό συνταγολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι είχε απαγορευτεί να διακινούνται τα αντιιικά σκευάσματα ελεύθερα στη χώρα μας από τον περασμένο Ιούνιο, καθώς η αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση για την εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου ιού και το ενδεχόμενο πανδημίας οδήγησαν τους πολίτες κατ΄ ευθείαν στα φαρμακεία. Μόνο την πρώτη εβδομάδα που ξέσπασε η νέα γρίπη και ενώ δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα στη χώρα μας, «πέταξαν» από τις αποθήκες των φαρμακείων 25.000 κουτιά αντιιικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα να σπαταληθεί μέρος των αποθεμάτων.