Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΕΠΟΧΗ !...

Δεν υπάρχει σωτηρία, δυστυχώς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxgzfLGIwkvcoHSBsxlriXsXJqXLVbwEvvtJ4bz3nRFTlr-I3OK5Bn-kBhfb7B3MvAFpgv436yJrjYHfHGnblyizgu-9t16kDbOGMULvmaGnFi_UqtzanEzIPJ-zzNHohdDp3d54AKKQlK/s1600/%CE%A3%CE%A9%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%9E%CE%A5%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3+%CE%99%CE%99.jpgΔεν γίνεται από την μια να εξαπλώνεται σαν τον περονόσπορο, ακόμα και σε πανελλαδικές εφημερίδες, οι δήθεν δηλώσεις Ξυνίδη (πρέπει να είσαι πολύ μοσχάρι για να πιστέψεις ότι είναι αληθινές, ούτε ο γραφικός Ψωμιάδης δε θα τολμούσε να κάνει παρόμοιες) και από την άλλη, η έκκληση βοήθειας για το Μαράκι, ενώ είναι καρατσεκαρισμένη και επώνυμη και με βούλα και υπογραφές, να αναπαραγάγεται από μετρημένα στα δάχτυλα blogs...
Αλλά, αυτοί είμαστε, αυτά μας αξίζουν, καλά να πάθουμε.
Μην ψάχνετε εξωτερικούς εχθρούς. Οι ίδιοι μας ψοφάμε για αίμα. Μας αρέσει να το βλέπουμε να χύνεται (του διπλανού μας όμως. Αίμα να ναι κι όποιον να ΄ναι) και όχι να το σταματάμε.
Ξεφτιλισμένη κοινωνία...
antikrogias

Τζαμπα χαρηκε!!!

Ο Κερκυραίος Τάσος Κάκος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Κερκυραίος διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για να διευθύνει και τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Απριλίου, στος 20.30, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
http://www.enimerosi.com/

Αντιδράσεις στην πρόταση ΔΝΤ για φορολόγηση των τραπεζών

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες επέκριναν την πρόταση του ΔΝΤ, σε παγκόσμιο επίπεδο, να φορολογηθούν οι τράπεζες, ώστε να μπορεί από ειδικό Ταμείο να χρηματοδοτούνται οι ζημιές τους από ενδεχόμενη νέα κρίση, τόνισαν δε με αυτήν την ευκαιρία ότι εάν αυτή η πρόταση υλοποιηθεί, "τότε οι ίδιες θα δυσχεραίνονται να δανείζουν".
"Εμείς, δεν ζητάμε πάντως" τέτοια φορολογία, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο τραπεζίτης Γκουΐντο Ραβέ, ο γγ της Ευρωπαϊκής τραπεζικής ομοσπονδίας.
"Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τη συγκέντρωση ενός ποσού για την πρόβλεψη ζημιών μας από τυχόν κρίση" (...) "όμως δεν συζητούμε καθόλου για άλλης μορφής φορολογία, δηλαδή να αντιμετωπίζουμε μελλοντικά δύο φορολογίες", τόνισε ο ίδιος.
"Να προσθέσουμε τώρα φόρους, όπως προτείνεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ασφαλώς και θα έχει επίπτωση στην κερδοφορία μας, στη διαμόρφωση των ιδίων κεφαλαίων, άρα στη δυνατότητά μας να δανείζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις", εξήγησε, ενώ απέκλεισε "το προϊόν τυχόν φορολογίας (των τραπεζών) να ενισχύει κρατικούς προϋπολογισμούς".
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αυτή εκδοχή σχεδιάζεται, αυτόν τον καιρό, από τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.
"Αντίστροφα, το να μας βοηθούν οι κρατικοί προϋπολογισμοί κατά περιόδους, είναι κάτι επωφελές για την κοινωνία και τον φορολογούμενο, ειδικά", αποφάνθηκε ο κ. Ραβέ που, τέλος, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού του συνόλου τυχόν τέτοιων χρηματικών ενισχύσεων "και μάλιστα εντόκως". 
nooz

Παγκόσμια Ημέρα Γης

Στη σημερινή εποχή οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από κάθε ανθρώπινη παραγωγική δραστηριότητα είναι σημαντικές και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη συντονισμένων δράσεων της κοινωνίας για τη σωτηρία του πλανήτη έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο η 22 Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γης.
Οι προτροπές, οι υποδείξεις και οι κατευθύνσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και για μια ορθολογικότερη περιβαλλοντική διαχείριση, είναι...
σήμερα πιο πιεστικές παρά ποτέ και προέρχονται από φορείς διεθνούς εμβέλειας και κυβερνήσεις.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αφορούν όλο τον πλανήτη.
Η αλλαγή του κλίματος, η τρύπα του όζοντος, η απερήμωση και η διάβρωση του εδάφους, η ρύπανση των θαλασσών, η μαζική καταστροφή των δασών, η εξαφάνιση ειδών χλωρίδας και πανίδας, η διάχυση ανθεκτικών ρύπων σε όλη την ατμόσφαιρα της γης, αποτελούν μια νέα απειλή για την ανθρώπινη ζωή και ευημερία.
Οι σημαντικότερες παγκόσμιες, περιφερικές και τοπικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και ιδιαίτερα από τις παραγωγικές είναι οι κλιματολογικές αλλαγές που είναι αποτέλεσμα της αύξησης στη μέση θερμοκρασία του πλανήτη, η μείωση του όζοντος στη στρατόσφαιρα που οφείλεται στην εκπομπή αλογονανθράκων, η παραμένουσα τοξικότητα που οφείλεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο ουσιών που είναι ανθεκτικές και δεν αποδομούνται εύκολα στο περιβάλλον, η ανάλωση μη ανανεώσιμων πόρων (ορυκτά καύσιμα, μέταλλα κλπ) από τη σύγχρονη βιομηχανική παραγωγή, η μείωση της βιοποικιλότητας, η καταστροφή των δασών η μόλυνση και η εξάντληση των υδάτινων πόρων και η ρύπανση του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος με ατμοσφαιρική, αισθητική και ηχητική ρύπανση.Επίσης από την ανεξέλεγκτη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση δημιουργούνται σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο στην ποιότητα της ζωής, συνδέονται με τη σύγχρονη οικονομική και οικιστική ανάπτυξη, συμβάλουν στην ρύπανση νερού, γης και αέρα καθώς και στην αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. 
greki-gr 

Το ροζ βίντεο της Δήμητρας Αλεξανδράκη με Νάιλα

Ένα ροζ βίντεο με γυμνές την Δήμητρα  Αλεξανδράκη και τη Νάιλα από το Next Top Model κυκλοφορεί στα γνωστά site πορνογραφικού περιεχομένου.
Το καυτό βίντεο με τίτλο"Greek porns celebrities" που έχει αναρτηθεί σαν sex video ,είναι το βίντεο από την backstage φωτογράφηση της Δήμητρας και της Νάιλα στο Playboy,που κάποιος "πανέξυπνος ανέρτησε στο διαδίκτυο με αυτό τον τίτλο.
Μπορεί να περιέχει καυτές σκηνές,αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί sex video ή τσόντα.
Είναι ένα καυτό βίντεο,αποκαλυπτικό μεν αλλά σε καμία περίπτωση porno.
Για το λόγο αυτό η Δήμητρα Αλεξανδράκη σκοπεύει, μαζί με τον δικηγόρο της, να προσέλθει στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών προκειμένου να καταθέσει αναφορά σχετικά με την ανάρτηση του καυτού video με το backstage του γυρίσματος που είχε κάνει μαζί με τη Νάιλα για το Playboy από site με πορνογραφικό υλικό.
Η αρμόδια υπηρεσία θα ερευνήσει την υπόθεση και αν εντοπιστούν οι «καλοθελητές» θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο σχετικά με την υπόθεση.  

Toυριστική ατραξιον στην Ισλανδία ...αυτοί που χρεοκόπησαν την Χώρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρεωκόπησε.. η Ισλανδία και τους πρωτεργάτες και υπεύθυνους της κακής διαχείρησης τους έχουν κάνει θέματα ξενάγησης για τους τουρίστες.. Οι ξεναγοί δίνουν πραγματικά το καλύτερό τους ευατό να δώσουν στουςτουρίστες να καταλάβουν.. τί έκαναν οι πολιτικοί, που περπατούσαν.. πού έτρωγαν κλπ.. μήπως πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο .. να δείχνουμε τον Καραμανλή και τον Αλογοσκούφη ώς αξιοθέατα;

Έτοιμος για «κάθε απόφαση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» δηλώνει o Γ.Παπανδρέου

«Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε κρίση, την χειρότερη της μεταπολίτευσης, κρίση πρωτοφανή για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Και το πατριωτικό μας καθήκον είναι να σώσουμε τη χώρα. Το ιστορικό μας χρέος είναι να πάρουμε κάθε απόφαση, που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Έλληνες, κάθε απόφαση που δίνει λύσεις σε προβλήματα που για δεκαετίες προτιμούσαμε να μην αγγίζουμε, κάθε απόφαση που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι πλέον γνωστή σε όλους, όπως γνωστές είναι και οι αιτίες -λάθη δεκαετιών, παραλείψεις και επανάπαυση -, όπως είπε, που μας οδήγησαν εδώ και πρόσθεσε ότι την τελευταία πενταετία τα όντως δομικά προβλήματα της χώρας, όχι απλώς δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά διογκώθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να βρεθεί απολύτως απροετοίμαστη στο χείλος του γκρεμού.

«Αυτή ήταν η κατάσταση με την οποία βρέθηκα αντιμέτωπος, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη, στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Αυτό το γνωρίζει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν με την ψήφο τους δεν είχαν αλλάξει πορεία στη χώρα πέρσι τον Οκτώβριο. Η καταστροφή θα ήταν ήδη εδώ. Η χρεοκοπία θα ήταν ήδη εδώ. Η αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις θα ήταν ήδη πραγματικότητα. Αυτό το αποτρέψαμε οριστικά» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση βάζει τάξη στα δημόσια οικονομικά, αλλάζει τον τρόπο διακυβέρνησης, προχωρά σε ανατροπές παντού και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όντας παρούσα σε όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να λυθεί το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς προς τούτο χρειάζεται χρόνος και χρήμα.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι χωρίς την μεγάλη προσπάθεια όλων, σήμερα δεν θα υπήρχε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός και πρόσθεσε ότι «Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό που επιδεικνύεται από πολλούς: Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές της ΝΔ.»
«Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία από τις εγκληματικές πολιτικές του χθες. Εξαφανίστηκαν πολλές επιλογές μας, τα περιθώρια ελιγμών που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση» είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος της, η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο παρά μόνο τη δήλωση χρεοκοπίας και προσφυγή αποκλειστικά στο ΔΝΤ.»
«Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει από μόνος του πάνω από 30 δισ. ευρώ για φέτος - αν και όταν χρειαστεί. Ο μηχανισμός είναι δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, όπως παραδείγματος χάρη, να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών, αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας μηχανισμός και κανένα ΔΝΤ δεν μας φταίει για όσα ζούμε και για όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι επιτυχία για την χώρα μας και την Ευρώπη η συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης στον οποίο μειοψηφικά συμμετέχει και το ΔΝΤ και τόνισε ότι «σήμερα, δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για να αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση σπέρνοντας για μια ακόμη φορά το φόβο και τον πανικό».
«Αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα έκτακτη ανάγκη να μπούμε όλοι επί τω έργω, δηλαδή αν κάτι πρέπει να μας απασχολεί σήμερα αυτό είναι η προσήλωση στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας, ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, το δημόσιο, για να ορθοποδήσει και να γυρίσει οριστικά σελίδα και αυτός είναι ο αντικειμενικός μας στόχος» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει με την δουλειά όλων μας να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα δεσμά της επιτήρησης, της δεύτερης από το 2004 και ταυτόχρονα της αυστηρότερης που προβλέπει η ΕΕ και πρόσθεσε ότι «εκεί έχουμε το βλέμμα μας και όποιος προσπαθεί να φορτώσει τα δεινά μας σε οτιδήποτε άλλο παρά στη σαθρή οικονομική, κοινωνική και πολιτική πλατφόρμα πάνω στην οποία βάδισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα».
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες για την βοήθεια που προσέφεραν στους ταξιδιώτες που έμειναν αναγκαστικά στην Ελλάδα λόγω ακύρωσης των πτήσεών τους, είπε ότι «οι έλληνες επιχειρηματίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με υποδειγματική ανθρωπιά, αλλά και επαγγελματική συνείδηση» και επισήμανε ότι «το αναφέρω και για να απαντήσω στα τόσα πικρόχολα σχόλια για τον χαρακτήρα του Έλληνα, όπως και το τι εννοούμε όταν μιλάμε για αλλαγές σε νοοτροπίες και αντιλήψεις».