Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Άνοιξε το gamato info!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΤΟ gamato.info ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ!!!!!!!!!!!! 
Καλό downloading

Όταν πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε!

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι αυτονόητο πως στο πλαίσιο της δημοκρατίας ο κάθε πολιτικός φορέας όχι μόνο δικαιούται, αλλά επιβάλλεται να έχει τις απόψεις του για τα μεγάλα θέματα του τόπου. Είναι επίσης αντιληπτό, πως δεν είναι απαραίτητο οι απόψεις αυτές να συμφωνούν μεταξύ τους. Αντιθέτως, επιβάλλεται να είναι αυθεντικές και αβίαστες. Είναι τέλος προφανές, πως όλες τις απόψεις ότι και αν υποστηρίζουν, απ’ όπου και αν εκφέρονται υπαγορεύονται από το κοινό καλό.

Το κοινό καλό για τη χώρα και τους πολίτες της. Άντε να δεχθεί κανείς μια λογική νοθεία σε όλο αυτό, που να πηγάζει από την ανάγκη τα κόμματα να αυξήσουν την εκλογική πελατεία και την επιρροή τους σε κοινωνικά στρώματα. Είτε με υπερβολές, είτε με σκόπιμα ψέματα. Αυτό είναι ένα κοινώς αποδεκτό πλαίσιο κανόνων. Ωστόσο σήμερα η κατάσταση παρουσιάζει μια σημαντική ιδιομορφία. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Είμαστε στο χείλος του γκρεμού και αρκεί μόλις ένα θρόισμα του ανέμου για να βρεθούμε στο κενό όλοι μαζί! Δεξιοί και αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όλοι έχουμε να χάσουμε και κανείς δεν έχει να κερδίσει. ΚΑΝΕΙΣ! Όμως εκεί που φτάσαμε, οι επιλογές που έχουμε δεν είναι πολλές. Είναι δυσάρεστο να ακούς τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει σκληρά μέτρα, είναι δε ακόμη πιο δυσάρεστο, να προσδοκείς την επιβράβευση όλων αυτών των αντιπαθητικών και προκλητικών γραφειοκρατών της Ε.Ε. και των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Όμως δυστυχώς, αυτοί είναι οι όροι του παιγνιδιού.

Την ίδια ώρα, κόντρα στην αδήριτη πραγματικότητα τα κόμματα της αριστεράς ζουν στον δικό τους κόσμο. Η μεν Αλέκα Παπαρήγα καλεί τους εργαζόμενους «σε πολεμική αντεπίθεση», ώστε να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Το δίλημμα που έβαλε η ΓΓ του ΚΚΕ, είναι αν θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός. Και όπως σωστά μαντέψατε, το ΚΚΕ, θέλει να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Ο δε Αλέξης Τσίπρας καλεί τους Έλληνες πολίτες «να ενώσουν τις φωνές τους με όλους εκείνους που λένε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση, καθώς δεν μπορεί η χώρα να γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης». Ωστόσο, προτίμησε να μην αποκαλύψει τον εναλλακτικό δρόμο που ο ίδιος γνωρίζει!

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο, δεν είναι η άμετρη συνθηματολογία του πολιτικού λόγου της αριστεράς. Είναι η άρνηση να δηλώσει παρούσα στην κοινή προσπάθεια. Να πιέσει με κάθε τρόπο για παράδειγμα, ώστε να βελτιώσει τους όρους για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις. Άλλωστε η βία που επέδειξε η κυβέρνηση στην λήψη των μέτρων, πιθανότατα να αδικεί πολλούς και να ευνοεί κάποιους άλλους. Το να πριονίζεις όμως το κλαρί που όλοι καθόμαστε δεν βοηθά κανέναν. Ούτε τους πλούσιους, ούτε τους φτωχούς!
 
i-reportergr

ΚΕΡΚΥΡΑ - Γ. Τρεπεκλής: Θα είμαι υποψήφιος με ή χωρίς χρίσμα

altΤην υποψηφιότητά του ως επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Κερκυραίων με ή χωρίς χρίσμα του κόμματος στο οποίο ανήκει, ανεξαρτήτων άλλων υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, μιλώντας στο Ράδιο Επτάνησα.
Ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων διευκρίνισε ότι τα στελέχη της παράταξής του βρίσκονται στο πλευρό του, ότι η ομάδα του παραμένει συμπαγής και ότι έχει λάβει ήδη την απόφαση να κατέλθει ως επικεφαλής ανεξαρτήτων αν λάβει χρίσμα ή όχι από την ΝΔ στην οποία ανήκει.
Τα χρίσματα τα δίνει ο λαός, ο κόσμος, και εγώ προσβλέπω όπως πάντα άλλωστε στην λαϊκή στήριξη δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής. Μάλιστα ερωτηθείς τόνισε ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμη και αν το κόμμα του, του προσέφερε θέση για την αιρετή περιφέρεια θα αρνούταν.
Αιχμές για άλλες υποψηφιότητες
«Υπάρχει περίπτωση απέναντί σας να έχετε υποψηφίους από το κόμμα σας, όπως τον κ. Σπύρου που δείχνει να ενδιαφέρεται για τον δήμο Κερκυραίων» ήταν η ερώτηση της γράφουσας. «Οι όποιες φιλοδοξίες είναι θεμιτές αλλά αυτό δεν αλλάζει τη δική μου απόφαση» απάντησε ο κ. Τρεπεκλής. Πάντως λίγο αργότερα άφησε σαφείς υπαινιγμούς προς πολλούς αποδέκτες δηλώνοντας ότι θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν στην πολιτική να γυρνούν από θέση σε θέση, βουλευτικές έδρες, νομάρχες, δήμαρχοι και ότι άλλο...
Οι υποψήφιοι ως τώρα...
Ο κ. Τρεπεκλής έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο εκείνων που έχουν ήδη ανακοινώσει υποψηφιότητα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου; Ο νυν Νομάρχης Στ. Πουλημένος που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στον δήμο που θα προκύψει από τη συνένωση του δήμου Αχιλλείων, ο δήμαρχος Αχιλλείων Τάκης Καρύδης που δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον ίδιο δήμο.Κινητικότητα επίσης για πιθανή υποψηφιότητα στο δήμο Κερκυραίων επιδεικνύει ο κ. Σπύρος Σπύρου, είναι βέβαιο ότι την ανανέωση της θητείας του επιθυμεί και ο νυν δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, ενώ και η Δύναμη Παρέμβασης του Σπύρου Βεντούρα ήδη δραστηριοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος υπάρχει ισχυρή περίπτωση υποψηφιότητας του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Πουλιέζου, ενώ άγνωστο παραμένει τι επιθυμεί να πράξει ο πρώην δήμαρχος Χρ. Σαρλής.
http://www.corfupress.com 

Ο Ξυνίδης δείχνει την έξοδο στον Παναγιωτακόπουλο...


«Κόκκινη κάρτα» στον Γ. Παναγιωτακόπουλο έβγαλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου από το κόμμα. Αφορμή η κριτική που ασκεί ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας στα οικονομικά μέτρα. «Κάποιος που κάνει τέτοια διαπίστωση (σ.σ.: ότι η κυβέρνηση ασκεί σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική) να ρωτήσει πρώτα τον εαυτό του τι δουλειά έχει σ’ αυτό το κόμμα», δήλωσε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ξυνίδης. Κάλεσε μάλιστα τον Γ. Παναγιωτακόπουλο αντί να «πετάει» πολιτικά τσιτάτα, να σκεφτεί μήπως πρέπει να αποχωρήσει για άλλα σχήματα, που, κατά τη γνώμη του, είναι πιο ριζοσπαστικά και πιο αριστερά.
(Σχολιο: ΩΩΩ!) 
press-gr
 

Αποθέωση του "petit George" από την “Le Monde”

Τον Γιώργο Παπανδρέου επέλεξε για βασικό της θέμα η έκδοση της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου της «Le Monde». Με ένα ολοσέλιδο άρθρο - εγκώμιο στον Έλληνα Πρωθυπουργό, η έγκριτη γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει το προφίλ ενός πολιτικού «τόσο λίγο Βαλκάνιου και τόσο διαφορετικού» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η απεσταλμένη της εφημερίδας στην Αθήνα, Μαριόν Βαν Ρεντεργκάμ, περιγράφει την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου και τον παρουσιάζει ως άνθρωπο που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καλή του παρουσία. Περιγράφει τα καλοραμμένα μπλε μαρέν κοστούμια του, τα ολόλευκα πουκάμισα και τις βιολετί γραβάτες που επιλέγει ως επί το πλείστον στις δημόσιες εμφανίσεις του, κάνει μνεία για το μουστάκι του το οποίο επιμελείται μέχρι το τελευταίο χιλιοστό, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις αθλητικές δραστηριότητες του Έλληνα πρωθυπουργού τις οποίες θεωρεί ως αιτία για την εξαιρετική του εμφάνιση. Φιλοξενώντας και μια δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, η “Le Monde” αναφέρεται και εμμέσως στην αγάπη του κ. Παπανδρέου για τις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος θυμάται τον «Petit George», τον Γιωργάκη όπως τον αναφέρει χαρακτηριστικά, να έρχεται σε ένα υπουργικό συμβούλιο με το laptop την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι είχαν μολύβια και σημειωματάρια, νομίζοντας πως ο «Γιωργάκης παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή».

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στην "δυναστεία" των Παπανδρέου, που έχει βγάλει τρεις γενιές πρωθυπουργών και οι οποίοι μαζί με τις "δυναστείες" Καραμανλή και Μητσοτάκη κυβερνούν την Ελλάδα από την λήξη του πολέμου ως σήμερα. Οι σπουδές του κ. Παπανδρέου στο Μπέρκλευ και το London School of Economics και η άπταιστη γνώση των Αγγλικών και των Σουηδικών, ενισχύουν την εικόνα ενός κοσμοπολίτη ανθρώπου, που σε αντίθεση με τον παππού του και τον πατέρα του, μπορεί και διατηρεί την ψυχραιμία του στις δυσκολότερες καταστάσεις, αποφεύγοντας εξάρσεις και τα περιττά λόγια, προς τέρψιν του ακροατηρίου.

Στην κατακλείδα του το άρθρο, χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «περισσότερο οραματιστή, παρά πραγματιστή, περισσότερο θεωρητικό, παρά πολιτικό», θεωρώντας τον πάρα ταύτα ως την τελευταία προσπάθεια της Ελλάδας να ανακάμψει από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.
http://www.protothema.gr

Πράσινοι φόροι και λαϊκή ασφυξία

Η οικολογία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο φόβος της υπερθέρμανσης του πλανήτη και η νέα προσέγγιση προς τις φυσικές πηγές του πλανήτη μας είναι θέματα που απασχολούν τον σημερινό πολίτη σημερινού πολίτη.
Οι πράσινες πολιτικές και προσεγγίσεις, από τη βιομηχανία μέχρι την γεωργία και την αλιεία, είναι ''στη μόδα'' και επιδοτούνται αδρά.
Τα πράσινα τηλεοπτικά κανάλια, περιοδικά και documander ''βομβαρδίζουν'' την καθημερινότητά μας
Ο σημερινός άνθρωπος και οι καθημερινές του δραστηριότητες οφείλουν να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Υπάρχουν φυσικά και οι άλλες φωνές, που μιλούν για τεράστια οικονομικά ποσά και συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτή την ''πράσινη επέλαση'' στις συνειδήσεις των πολιτών.
Η πολιτική δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, από αυτό το χορό των εκατομμυρίων που βρίσκεται πίσω από την πράσινη μόδα.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου επένδυσαν σε αυτό το μοντέρνο κίνημα και έφεραν στο προσκήνιο την λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη.
Δεν την κατάλαβαν όλοι, όμως την στήριξαν και την έφεραν στο ελληνικό προσκήνιο.
Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει ένα καλύτερο, καθαρότερο και υγιέστερο περιβάλλον για τον ίδιο, τα παιδιά του και τα παιδιά όλου του κόσμου.
Μέχρι εδώ καλά!
Φαίνεται όμως ότι η πράσινη μόδα και η πράσινη ανάπτυξη έφεραν και θα φέρουν περισσότερους πράσινους φόρους.
Το περιβάλλον παγκοσμίως χρησιμοποιείται, από τις κυβερνήσεις, ως αφορμή για νέους φόρους για τους φτωχούς πολίτες και γενναίες επιδοτήσεις για τους εχόντες.
Και εδώ βρίσκεται το εγκληματικό λάθος και θέλει πολύ προσοχή!
Αν ο λαός πιστέψει πως η πράσινη μόδα είναι ένα εργαλείο εκμετάλλευσης της ευαισθησίας του, θα φτάσει στο αντίθετο άκρο και τότε ότι κτίστηκε ,όλα αυτά τα χρόνια , από οργανώσεις και σημαντικές φυσιογνωμίες θα πάνε χαμένα.
Ήδη υπάρχουν λαοί που αισθάνονται εξουθενωμένοι και δεν αντιδρούν πια σε οικολογικά καλέσματα και πρωτοβουλίες
Προσέξτε κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης και μην επιτρέψετε την μετατροπή ενός υψηλού σκοπού σε μπακάλικο υπολογισμό.

Κερκυραϊκή Αλεπού  

Internetradio Q2

"Καλημέρα σας. Το όνομα μου είναι Q2 και είμαι ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο της εταιρείας Armour Home. Η μοναδικότητα μου έγκειται στο ότι δεν διαθέτω κανένα κουμπί ή διακόπτη. Και δεν είμαι μαγικό. Οι τέσσερεις ραδιοφωνικοί σταθμοί, τους οποίους μπορώ να αποθηκεύσω μέσω του USB, επιλέγονται περιστρέφοντας το 10 εκατοστών σώμα μου. Για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου μου δίνετε μια κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Και μπορεί να μην είναι φθηνό με τα 100 ευρώ που πρέπει να μου δώσετε, όμως σας φέρνω χρώμα και στιλ στο σπίτι σας"
http://pcnea.blogspot.comμ

Κλήρωση Euro 2012: Στη Βαρσοβία χτυπά σήμερα, η καρδιά της Εθνικής Ανδρών

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, η αντιπροσωπεία της ποδοσφαρικής μας ομοσπονδίας αναχωρεί το Σάββατο 6/2 για την Βαρσοβία, ώστε να παραστεί στην κλήρωση για την προκριματική φάση και τον καταρτισμό των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, που θα διενεργηθεί την Κυριακή 7/2 στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Στην ελληνική αποστολή θα συμμετάσχουν φυσικά ο Ότο Ρεχάγκελ, ο Γιάννης Τοπαλίδης και ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Τάκης Φύσσας.