Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο ... ανταγωΝΗΣΤΙΚΟΣ!

Spiegel: 600 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

http://www.epikaira.gr/content/data/multimedia/images/spei35346.jpgΤρεις φορές περισσότερα χρήματα έχουν καταθέσει Έλληνες στην Ελβετία απ’ ότι στην ίδια τους τη χώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για καταθέσεις ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ! Η ελληνική κυβέρνηση δε, είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία. Με τίτλο «Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι το περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες.

«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.
Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.
Deutsche Welle
epikaira.gr

Λαϊκισμός χωρίς σύνορα

http://images.inews.gr/12/den-plirono-kai-sto-metro-vinteo.jpg

ΤΟΥ ΓΊΏΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Δεν έχει πλάκα αυτή η ιστορία τού «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». οχι µόνο γιατί εξελίσσεται σε ένα φαινόµενο που µπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά για την έτσι κι αλλιώς διαταραγµένη, τα τελευταία χρόνια, κοινωνική συνοχή. αλλά γιατί πάνω απ’ όλα δηµιουργεί πρότυπα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη συνέχεια. αν δεν πληρώνεις, ας πούµε, εισιτήριο στο Μετρό γιατί θέλεις να διαµαρτυρηθείς για την αύξησή του, γιατί δεν κάνεις το ίδιο µε το ταξί, του οποίου επίσης τα κόµιστρα αυξήθηκαν; Γιατί δεν το κάνεις στην καφετέρια; 4,8 ευρώ έχει ο καφές, αλλά τον πληρώνεις – κι ας είναι ο ακριβότερος στηνευρώπη.
Στον κινηµατογράφο των 9 ευρώ; Στο θέατρο των 30; Στην ταβέρνα, το σούπερ µάρκετ, το ψιλικατζίδικο;
Γιατί να πληρώνεις τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον µηχανικό; Να µη πληρώνει κανείς, κανέναν! Να δούµε πώς θα λειτουργήσει αυτή η κοινωνία. Θα γίνει ζούγκλα, ναι ή όχι...
υπερβολές; οχι και τόσο. Κι αν είναι αυτές υπερβολές, αυτό που κάνουν ο ΣΥΡΊΖΑ και το ΚΚΕ µε αυτή την ιστορία τού «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», τι είναι – εκτός φυσικά από χωρίς φραγµούς πλιάτσικο σε µια απολιτική κοινωνική αντίδραση; εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ πήγε χθες (εκδροµή) ώς τον ίσθµό της Κορίνθου για να προσφέρει πολιτική κάλυψη µετά τον σχετικό «δεκάρικο» στην κατάληψη των διοδίων.
Φαντάζοµαι ότι µέσα στην εβδοµάδα, θα αντικαταστήσει τον Λαφαζάνη στη συστηµατική καταστροφή των µηχανηµάτων έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων στο Μετρό του Συντάγµατος.
Για να επιβεβαιώσει ότι ο λαϊκισµός δεν γνωρίζει κοµµατικά σύνορα...υπάρχει παντού και φαίνεται πολύ γλυκός για να αντισταθεί κανείς...
ΤΑ ΝΕΑ

Ελβετία: Δίκη Τζορτζ Μπους επιθυμούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις

Ελβετία: Δίκη Τζορτζ Μπους επιθυμούν οι ανθρωπιστικές οργανώσειςYπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου εξέφρασαν ικανοποίηση για την ακύρωση της έλευσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στην Ελβετία, όπου θα διωχθεί για την ευθύνη που έχει στις περιπτώσεις βασανιστηρίων, εάν μετακινηθεί σε άλλη χώρα πέραν των ΗΠΑ.
Την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε τη συμμετοχή του στις 12 Φεβρουαρίου σε ένα γκαλά που οργανώνει ο εβραίος Κέρεν Χάγιεσοντ.
«Το εύρος της Συνθήκης κατά των βασανιστηρίων είναι μεγάλο και ο φάκελος εναντίον του κ. Μπους είναι έτοιμος και τον περιμένει όπου και εάν μετακινηθεί», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδέσμων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κάθριν Γκάλαχερ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.
Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανέφεραν από την πλευρά τους ότι «δύο θύματα βασανιστηρίων» έχουν καταθέσει αγωγές κατά του Τζορτζ Μπους στην περίπτωση που επισκεφθεί την Ελβετία.
Η Παγκόσμια Οργάνωση κατά των βασανιστηρίων ζήτησε επισήμως την Πέμπτη από την Ελβετία να ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για παραβίαση της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων.
Σε σχετική επιστολή της προς την ελβετική προεδρία η Οργάνωση αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις για τη χρήση «μιας πολιτικής προσφυγής σε βασανιστήρια και σε κακομεταχείριση υπό την προεδρία του κ. Μπους».
Η Οργάνωση επικαλείται και την ίδια τη βιογραφία του πρώην προέδρου Μπους για τη χρήση επί προεδρίας του βασανιστηρίων, όπου ο ίδιος ο κ. Μπους γράφει ότι για την ομολογία κάποιων κρατούμενων είχε γίνει χρήση του λεγόμενου εικονικού πνιγμού, μια πρακτική που σε πάμπολλες χώρες του κόσμου θεωρείται βασανιστήριο.

"Σίγησε" η κιθάρα του Γκάρι Μουρ

Ένας από τους μεγαλύτερους ροκ κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Γκάρι Μουρ, δεν υπάρχει πια.
Την είδηση μετέδωσε το BBC ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη αναφέρεται πως ο θάνατος το βρήκε το βράδυ του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στην Ισπανία.
Γκάρι Μουρ, ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας
Ο Moore γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, στις 4 Απριλίου 1952. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα πολύ μικρός – αγόρασε την πρώτη του,ακουστική κιθάρα στην ηλικία των οκτώ και μια λίγο καλύτερη στα δέκα τέσσερα.

Έμαθε να παίζει με το δεξί, αντιγράφοντας άλλους κιθαρίστες, ενώ ήταν, στην πραγματικότητα, αριστερόχειρας!

Όπως και τόσοι άλλοι, μυήθηκε στο rock’n’roll αρχικά ακούγοντας τον Elvis Presley και μετά τους Beatles. Βλέποντας από κοντά τον Jimmy Hendrix και τους Bluesbreakers του John Mayall να παίζουν στη μικρή του πόλη, στα μέσα του ’60, γνώρισε τον "πλούσιο κόσμο" της blues.
Με την καριέρα του να ξεπερνά τα σαράντα χρόνια, 11 τραγούδια στο βρετανικό Top 40, από τα οποία 2 στο Top 10, πάνω από 30 δισκογραφικές κυκλοφορίες, ιστορικές συνεργασίες και μια μοναδική ικανότητα να αφομοιώνει διαφορετικά είδη μουσικής, ο Gary Moore δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του θρύλου της κιθάρας.
Αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Βρετανούς κιθαρίστες της γενιάς του, καλλιτέχνης απρόβλεπτος και ανατρεπτικός, ο Gary Moore μάγευε το κοινό ταξιδεύοντας το στη μουσική, από το rock και την jazz, στην blues και την country, στο παραδοσιακό electric blues, το hard rock, το heavy metal κι ακόμα παραπέρα.
Σε μια καριέρα που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 60’ συνεργάστηκε, στο πέρασμα των χρόνων με θρυλικά συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι Thin Lizzy, οι Skid Row, οι Colosseum II, ο Philip Lynott, ο Peter Green, ο Dr Strangely Strange, ο Ginger Baker, οι Beach Boys, ο Ozzy Osbourne, οι Travelling Wilburys (George Harrison, Jeff Lynne, Tom Petty και Bob Dylan) και ο Andrew Lloyd Webber.

real.gr