Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Λαϊκισμός χωρίς σύνορα

http://images.inews.gr/12/den-plirono-kai-sto-metro-vinteo.jpg

ΤΟΥ ΓΊΏΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Δεν έχει πλάκα αυτή η ιστορία τού «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». οχι µόνο γιατί εξελίσσεται σε ένα φαινόµενο που µπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά για την έτσι κι αλλιώς διαταραγµένη, τα τελευταία χρόνια, κοινωνική συνοχή. αλλά γιατί πάνω απ’ όλα δηµιουργεί πρότυπα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη συνέχεια. αν δεν πληρώνεις, ας πούµε, εισιτήριο στο Μετρό γιατί θέλεις να διαµαρτυρηθείς για την αύξησή του, γιατί δεν κάνεις το ίδιο µε το ταξί, του οποίου επίσης τα κόµιστρα αυξήθηκαν; Γιατί δεν το κάνεις στην καφετέρια; 4,8 ευρώ έχει ο καφές, αλλά τον πληρώνεις – κι ας είναι ο ακριβότερος στηνευρώπη.
Στον κινηµατογράφο των 9 ευρώ; Στο θέατρο των 30; Στην ταβέρνα, το σούπερ µάρκετ, το ψιλικατζίδικο;
Γιατί να πληρώνεις τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον µηχανικό; Να µη πληρώνει κανείς, κανέναν! Να δούµε πώς θα λειτουργήσει αυτή η κοινωνία. Θα γίνει ζούγκλα, ναι ή όχι...
υπερβολές; οχι και τόσο. Κι αν είναι αυτές υπερβολές, αυτό που κάνουν ο ΣΥΡΊΖΑ και το ΚΚΕ µε αυτή την ιστορία τού «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», τι είναι – εκτός φυσικά από χωρίς φραγµούς πλιάτσικο σε µια απολιτική κοινωνική αντίδραση; εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ πήγε χθες (εκδροµή) ώς τον ίσθµό της Κορίνθου για να προσφέρει πολιτική κάλυψη µετά τον σχετικό «δεκάρικο» στην κατάληψη των διοδίων.
Φαντάζοµαι ότι µέσα στην εβδοµάδα, θα αντικαταστήσει τον Λαφαζάνη στη συστηµατική καταστροφή των µηχανηµάτων έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων στο Μετρό του Συντάγµατος.
Για να επιβεβαιώσει ότι ο λαϊκισµός δεν γνωρίζει κοµµατικά σύνορα...υπάρχει παντού και φαίνεται πολύ γλυκός για να αντισταθεί κανείς...
ΤΑ ΝΕΑ