Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αποφάσισα να αλλάξω.... τόπο κατοικίας

Πέρασαν πολλά χρόνια που περίμενα .... αυτή την "αλλαγή"...πως την έλεγαν από τότε. Άλλος έλεγε και φώναζε για "αλλαγή", άλλως μίλαγε για "επανίδρυση" ...της τσέπης τους και ο καθένας έλεγε κι έλεγε κι έλεγε....
http://helectra.files.wordpress.com/2009/07/2006080711582313.jpgΚι εγώ ο μαλάκας...άκουγα - άκουγα - άκουγα..... και τι έλεγαν? Τα ίδια και τα ίδια.


Κι έφτασα κοντά στα 40, δεν δημιούργησα οικογένεια κι ας μίλαγαν όλοι οι φωστήρες περί "υπογεννητικότητας"  και πίστευα, πίνοντας κι εγώ το καφεδάκι μου κάποιες φορές, ελάχιστες στη ζωή μου, ότι σιγά σιγά όλα θα αλλάξουν. Αλλά πως? .... Ως δια μαγείας?? Και τι κάναμε όλοι μας για τούτο τον τόπο? ΟΛΟΙ ΜΑΣ...


Τελικά, αποφάσισα να πάω να ζήσω κάπου πολύ ήσυχα, διότι ούτε τα Cayen είναι αυτό που ψάχνω στη ζωή, ούτε τα κότερα, ούτε τα "γκλαμουρους". Αυτά είναι όλα χτισμένα μέσα στη ματαιοδοξία. Ένα "τσαφ"  είναι όλα...... Αλλά τα ΖΩΑ....που να το καταλάβουν.....


Υπάρχουν ακόμη κάτι νησάκια στον πλανήτη, που το νεράκι της θάλασσας εξίσου σου χαϊδεύει τα πόδια, οι άνθρωποι είναι πιο απλοί, ζούνε διαφορετικά τη ζωή!!!


Και που να ξέρω....ίσως γνωρίσω κι εγώ πλέον ήρεμος και χωρίς το άγχος της κάθε κοσμοπολίτικης ζούγκλας....την σύντροφο της ζωής μου, εκεί κάπου κοντά στο νερό της θάλασσας....!


Και δεν με ενδιαφέρει τίποτα....όπως δεν ενδιαφέρει κι αυτούς που λένε ότι διοικούν. Πιό πολύ για τύραννοι μου φαίνονται....


Ας κλείσω σιγά - σιγά τα εισιτήρια για άλλα νησάκια.............
 aoratos-ippotis

ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΡΕΖΙΛΙ ?...

Το πρώτο άρθρο αναρτήθηκε στις 2-8-2010, ώρα 09:33, με τίτλο «Τιμολόγια ΔΕΗ: Ερχονται αυξήσεις έως 105%...» και γράφει τα εξής …έγκυρα :
«Να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο ο «εξορθολογισμός των τιμολογίων» ζητεί ταυτόχρονα η τρόικα επισημαίνοντας πως αυτό προβλέπεται ήδη από το κείμενο του μνημονίου. Βάση θα αποτελέσει σχετική εισήγηση που υπέβαλε η ΔΕΗ στη ΡΑΕ, η οποία ήδη εγκρίθηκε και ευρίσκεται στα συρτάρια της Τίνας Μπιρμπίλη.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά τον «εξορθολογισμό» θα φτάσουν στο 105%, ενώ τα τιμολόγια των αγροτών θα ακριβύνουν πάνω από 60%, καθώς και αυτά της βιομηχανίας. Μειώσεις θα επέλθουν στα λεγόμενα εμπορικά τιμολόγια».

Το δεύτερο άρθρο αναρτήθηκε την ίδια ημέρα, στις 15:50, με τίτλο «Παγώνουν» από 1η Αυγούστου τα τιμολόγια της ΔΕΗ κι αναφέρει επί λέξει :
««Παγώνουν» από την 1η Αυγούστου και μέχρι και τον Σεπτέμβριο τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης αποφάσισε την αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων καθώς αν επιβαλλόταν τότε τα τιμολόγια θα ανέβαιναν ανάλογα με την κατηγορία μέχρι και 4,29%. Σημειώνεται ότι η ρήτρα ισχύει κάθε τρίμηνο.
Ο υφυπουργός έλαβε την απόφαση κατόπιν γνωμοδότησης της ΡΑΕ και ενημέρωση από την Διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιπτώσεις στα βασικά τιμολόγιά της από την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου – Σεπτεμβρίου».
Το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο, παρατηρήθηκε σε πολλά ενημερωτικά sites κι αποτέλεσε, μόλις χθες, σκαστή περίπτωση ρεζιλέματος της …συνεπούς δημοσιογραφίας και της …έγκυρης ενημέρωσης. Μπλιάχ !... 

Σιγά τα αίματα...

http://img.protothema.gr/D4D43DB4DF98300FD05065E5A2E021FD.jpg

Tου Πασχου Μανδραβελη
Το κακό δεν είναι ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος μεγάλωσε με τα τραγούδια του Θωμά Μπακαλάκου. Το κακό είναι ότι ολόκληρη η μεταπολίτευση ανδρώθηκε με τα ίδια τραγούδια. Ετσι μπερδέψαμε τον συναισθηματισμό με τα επιχειρήματα, τον εκβιασμό με την πολιτική, τα αίματα με τη Δημοκρατία. Το σύντομο μήνυμα (SMS) που έστειλε ο κ. Φωτόπουλος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνει όλες τις παθογένειες της χώρας, αυτές που μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας.
Εγραψε κι απέστειλε, λοιπόν, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Φωτόπουλος: «Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές Νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε “Καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες...”. Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής τής ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».
Κατ’ αρχήν πρέπει να πληροφορήσει κάποιος τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ότι στα 32 χρόνια που πέρασαν, από τότε που συγκινήθηκε με τα τραγούδια του Μπακαλάκου, άλλαξαν πολλά. Τότε, για παράδειγμα, λεφτά υπήρχαν. Σήμερα δυστυχώς δίχως χρήματα, ούτε ο σοσιαλισμός των νεανικών του χρόνων δεν είναι εφικτός.
Φυσικά έχει ένα δίκιο να φοβάται τους αεριτζήδες στην αγορά ενέργειας. Η ελληνική επιχειρηματικότητα κυριαρχείται από τύπους που κυκλοφορούν με πούρα και κάνουν «μπίζνες» με τα λεφτά των άλλων και ειδικότερα του Δημοσίου. Αλλά πάλι πώς να ορίσεις την τιμή ενός προϊόντος, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, σε μια μονοπωλιακή αγορά; Η τιμή κόστους μοιάζει να είναι οδηγός, αλλά όχι αξιόπιστος. Επειδή ακριβώς η ΔΕΗ είναι δημόσια και μονοπωλιακή, ουδείς μέχρι σήμερα υπολόγιζε τι κόστιζε η παραγωγή. Μέσα σ’ αυτή την τιμή κόστους, υπάρχουν για παράδειγμα και οι άεργοι συνδικαλιστές, που πληρώνονται κυριακάτικα, υπερωρίες και συμμετοχές σε διάφορα Δ.Σ. Στην ίδια τιμή ενσωματώνονται και οι χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις, που έκαναν οι πολιτικοί, αλλά ανέχθηκαν οι συνδικαλιστές. Δίπλα στους πραγματικά σκληρά εργαζόμενους των ορυχείων (οι οποίοι πιθανότατα πληρώνονται λιγότερο από όσο προσφέρουν στην Επιχείρηση), δίπλα στους εναερίτες (που παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα για να έχουμε εμείς ρεύμα), τα γραφεία της Χαλκοκονδύλη βουλιάζουν από τα «χατίρια» που κάποτε κάποιοι πολιτικοί έκαναν στους πελάτες τους. Αυτά τα χατίρια ενσωματώνονται επίσης στην τιμή κόστους. Πώς προκύπτει λοιπόν μια «δίκαιη τιμή κόστους» για το ρεύμα που παράγει η ΔΕΗ;
Οι «καθαρές κουβέντες» δεν χρειάζονται απειλές για αίματα και άκρα. Χρειάζονται μόνο καθαρά στοιχεία...
kathimerini.gr

Λοβέρδος: « Στόχος η πάταξη της ‘μαύρης’ εργασίας στον τουρισμό»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYcIUanJ3i05A0tUoz-nJyfe9j9_nrFLaqHbikbutNhzlEsa0JdEYxFJcITgQlBDfcB6mZAAudx8SecoNfH66GvvA1BfAeFKDSshyphenhyphenmqMywCldx8v1LJPLTbwbOKiMff4Q0M4NUF_1dc3E/s320/atvo-18-11-08-help.jpgΕντατικούς ελέγχους για την πάταξης των ανασφάλιστων θέσεων εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, ενώ τόνισε ότι όλα τα προγράμματα του ΟΚΕ που έχει δεσμευθεί θα υλοποιηθούν.
Την έναρξη εντατικών ελέγχων για τον εντοπισμό και την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.Ειδικότερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αποστείλει στην Κρήτη επιθεωρητές, ελεγκτές και υπαλλήλους της υπηρεσίας και του υπουργείου ώστε να σχηματίσουν μεικτά κλιμάκια με τους επιθεωρητές της Κρήτης και να γίνει έλεγχος στις επιχειρήσεις με σκοπό να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, να περιοριστούν τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας και να εμπεδωθεί η ασφάλεια του δικαίου στους εργαζομένους.
«Είναι μια πρώτη ενέργεια που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και θα την επεκτείνουμε σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα που μας κατήγγειλε η κ. Α. Παπαρήγα για ξενοδοχεία που απασχολούν μαθητευόμενους σπουδαστές από τα Βαλκάνια οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω ψευδοσυμφωνιών με ΤΕΙ, αυτά τα φαινόμενα θέλουμε να τα περιορίσουμε και να τα εξαλείψουμε».
Επίσης ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι όλα τα προγράμματα Εργατικής Κατοικίας για τα οποία ο Οργανισμός έχει δεσμευτεί θα υλοποιηθούν. «Κανένας άνθρωπος στον οποίο ο Οργανισμός έδωσε υπόσχεση για επιδότηση ενοικίων, για δάνειο αγοράς κατοικίας και τα λοιπά προγράμματα του Οργανισμού, θα υλοποιηθούν μέχρι τελευταίου. «Δεν θα πάρουμε πίσω υποσχέσεις ούτε θα ανατρέψουμε οικογενειακούς προγραμματισμούς. Οσες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει θα τις φέρουμε σε πέρας».
Οπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος η απόφαση ήταν δύσκολη, οφείλεται όμως στο γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τον ΟΕΚ με αποθεματικά 250 εκατ. ευρώ έναντι δεσμεύσεων για προγράμματα ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι «ο μέχρι τώρα απολογισμός δείχνει ότι πετυχαίνουμε τους στόχους και ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και μάλιστα σε χρόνο μικρότερο από εκείνο που προέβλεπαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις. Αυτή είναι η διαπίστωση των εκπροσώπων της Τρόικας κατά την τελευταία μας συνάντηση που πραμταοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα».
Οσον αφορά στις μειώσεις των συντάξεων ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε: είναι αλήθεια ότι υπάρχει μείωση των συντάξεων σε βάθος χρόνου (με εξαίρεση την περικοπή των δώρων που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα άμεσο μέτρο). Δεν είναι όμως αλήθεια ότι οι συντάξεις μειώνονται κατά 20%, 30% ή 50% και μάλιστα άμεσα. Οι συντάξεις με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού μειώνονται κατά μέσο όρο κατά 7% και μάλιστα η μείωση αυτή εξελίσσεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 30 χρόνια».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης πόρων 800 εκατ. ευρώ στην Υγεία. Τον Ιούνιο η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο ΙΚΑ έφτασε το 25,8%, στον ΟΓΑ το 25,15% και στον ΟΑΕΕ το 13,97%.
Επίσης, κατά 850 εκατ. ευρώ θα αυξηθούν τα έσοδα των ταμείων από τους ελέγχους και την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών. Ειδικότερα περίπου 120 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, 1,2 δισ. ευρώ από την περικοπή των δώρων και επιδομάτων στους συνταξιούχους και κατά 300 εκατ. ευρώ από την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν.
«Με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία των πραγμάτων και την εκτίμηση του υπουργείου φαίνεται ότι ο στόχος για περιορισμό της κρατικής δαπάνης επιτυγχάνεται σε ποσοστό πάνω από το 80%. Ετσι λοιπόν το ποσό που θα απαιτηθεί για το κλείσιμο του δεύτερου εξαμήνου με βάση τις προβλέψεις θα είναι από 350 - 700 εκατ. ευρώ με βάση το ευνοϊκότερο και το δυσμενέστερο σενάριο», ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης.
www.kathimerini.gr

Η οικονομική κρίση με χιουμοριστική διάθεση...

...μέσα από γελοιογραφίες...


Οι πρώτοι υποψήφιοι δήμαρχοι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ

http://berry82.files.wordpress.com/2010/03/pasok4324.jpgΑβδήρων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Βασίλης Τσολακίδης
Αγίας Βαρβάρας Αττικής: Γιώργος Καπλάνης
Αγίας Παρασκευής Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος
Αγίων Αναργύρων – Καματερού Αττικής: Νίκος Σαράντης
Αγρινίου: Παύλος Μοσχολιός
Αίγινας: Σάκης Σακιώτης
Άκτιου: Γιώργος Αποστολάκης
Αλίαρτου: Αλέξανδρος Βίτσης
Αλίμου: Θάνος Ορφανός...
Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κυριακή Τεκτονίδου
Αμυνταίου: Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Αμφιλοχίας: Απόστολος Κοιμήσης
Αστυπάλαιας: Πανορμίτης Κονταράτος
Βέροιας: Χαρούλα Ουσουτζόγλου
Δεσκάτης: Κώστας Μυλωνάς
Έδεσσας: Γιάννης Σόντρας
Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ιωάννης Κωνσταντάτος
Ζήρου Ηπείρου: Κώστας Βογιατζής
Ζωγράφου Αττικής: Κώστας Καλλίρης
Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος
Ηρακλείου Κρήτης: Γιάννης Κουράκης
Θάσου: Σταύρος Αραπάκης
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος
Καβάλας: Κωνσταντίνος Σιμιτσής
Καλλιθέας: Κώστας Ασκούνης
Καρδίτσας: Δομήνικος Βερίλλης
Κάσου: Δημήτρης Ερωτόκριτος
Κομοτηνής: Γιώργος Πετρίδης
Κορδελιού - Ευόσμου: Απόστολος Καφαρίδης
Κορινθίων: Αλέξανδρος Πνευματικός
Λαγκάδα: Δημήτρης Ράβναλης
Λευκάδος: Κώστας Αραβανής
Λυκόβρυσης - Πεύκης: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Μαραθώνος: Νίκος Ιωνάς
Μεγαρέων: Δημήτρης Στρατιώτης
Μουζακίου: Αλέξανδρος Βασιλείου
Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου: Ευάγγελος Τετριμίδας
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Νίκος Μαράκης
Νάουσας: Αναστάσιος Καραμπάτζος
Νέας Ιωνίας: Γιάννης Χαραλάμπους
Νέστου: Ευάγγελος Τζοπανόπουλος
Νισύρου: Νίκος Καρακωνσταντίνου
Ξάνθης: Χρήστος Πούλιος
Ξηρομέρου: Γιάννης Λύτρας
Ορχομενού: Κώστας Ξηρογιάννης
Παγγαίου: Βασίλειος Ξουλόγης
Παλλήνης: Αθανάσιος Ζούτσος
Περάματος: Ιωάννης Γλύκας
Πετρούπολης: Στέφανος Βλάχος
Πηνειού: Γιώργος Παναγούλιας
Πύλης Θεσσαλίας: Απόστολος Παντέρας
Ρεθύμνης: Γιώργος Μαρινάκης
Σαλαμίνας: Σπύρος Σοφράς
Σαμοθράκης: Γιώργος Χανός
Σαρωνικού: Χριστίνα Χριστοφάκη
Σάμου: Στέλιος Θάνος
Σιθωνίας: Άγγελος Πράτσας
Σκύρου: Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης
Σύρου – Ερμούπολης: Ιωάννης Δεκαβάλλας
Τανάγρας: Ευάγγελος Γεωργίου
Τήλου: Αναστάσιος Αλιφέρης
Τοπείρου: Στυλιανός Χατζηευαγγέλου
Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: Σταύρος Κοντός
Φιλιατων Ηπείρου: Μηνάς Παππάς
Φούρνων Κορσέων: Ιωάννης Μαρούσης
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Τσατσαμπάς
Χάλκης: Κιτράκης Χρυσοβέργης
Χανίων: Μανώλης Σκουλάκης
Χίου: Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ωραιοκάστρου: Χριστίνα Αλίρη

Προκριματικές εκλογές θα γίνουν σε πέντε δήμους: Ζακύνθου, Λοκρών, Ορεστιάδας, Σουλίου, Φαρκαδόνας. 
kosmosnews